Jurnalul.ro

Acum 10 minute
17:00
Copiii preferă alimentele bogate în zahăr și poate fi astfel greu să-i convingi să le consume în cantități mici.
Acum 30 minute
16:50
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii pe 9 mai, a anunţat vineri un responsabil turc din sfera securităţii, informează Reuters.
Acum o oră
16:30
Fundația Carmistin a organizat cea de-a doua ediție a campaniei Ziua Meselor Școlare. Acțiunea a fost dedicată și în acest an copiilor din mediul rural, respectiv elevilor din satele Boroșteni, Brădiceni și Peștișani (Gorj) și Frâncești (Vâlcea).
16:20
Șeful Serviciului Tehnic, Administrativ și Aprovizionare, precum și economistul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, au fost trimiși în judecată, pentru luare de mită. În același dosar este trimis în judecată și cel care a oferit mita, administratorul unei firme.
Acum 2 ore
15:50
Un accident grav s-a produs în județul Brașov. O mașină s-a răsturnat și patru persoane au fost rănite. Elicopterul SMURD a fost trimis în misiune.
15:40
O categorie de români va putea beneficia de mii de euro de la stat prin programul "Prima conectare 2024.”
15:30
În lumea business-ului, o întâlnire de 30 de minute poate decide dacă vei încheia sau nu o afacere, iar respectarea unor reguli de etichetă pentru astfel de întâlniri poate asigura conversații fluente, utilizarea eficientă a timpului și relații de afaceri de lungă durată.
15:20
Calculatorul și internetul sunt nelipsite din viața noastră, atât acasă, cât și la serviciu. Munca la birou implică aproximativ 40 de ore sau chiar mai multe pe săptămână de stat pe scaun. Chiar dacă inițial munca de birou pare a fi mai confortabilă comparativ cu munca fizică, aceasta îți poate afecta destul de mult sănătatea. Citește în continuare și află care sunt riscurile la care te expui și cum poți să le diminuezi efectele asupra sănătății tale.
15:20
România se pregătește să treacă la ora de vară în noaptea de sâmbătă, când ceasurile vor fi mutate cu o oră înainte. Această schimbare are loc de două ori pe an în țara noastră, având ca scop asigurarea unei perioade mai lungi de lumină naturală pe timpul zilei.
15:10
Facturile la gaze şi electricitate vor scădea din aprilie 2024 deoarece executivul le impune producătorilor plafoane mai mici de preţ.
Acum 4 ore
14:50
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare cod galben de vânt pentru Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei.
14:40
„Nu este prima, mi-aș dori să fie ultima. Nu a pus viața în pericol nimănui”, spune premierul Marcel Ciolacu despre drona căzută în județul Braila.
14:40
Cum viitorul se construiește cu ajutorul generațiilor actuale, înțelegerea tinerilor din Generația Z este esențială pentru fiecare dintre noi. Acest subiect este de interes, fie că ești angajator și îți dorești să atragi echipe tinere în compania ta, fie că ai în familia ta persoanele născute între 1997 și 2010 și vrei să le cunoști mai bine. Ce îi motivează cu adevărat? Răspunsurile la această întrebare esențială ne oferă cheia pentru a înțelege ce îi determină pe acești tineri în alegerile lor. Iată 4 tendințe pe care merită să le cunoști.
14:30
Încălțămintea Crocs este cunoscută în întreaga lume și, de asemenea, este foarte apreciată datorită confortului pe care îl asigură, a libertății de mișcare, dar și a versatilității. Pantofii în stil sabot, realizați din spumă, sunt renumiți pentru confortul lor excepțional. Materialul din care sunt fabricați, și anume Croslite, a fost brevetat și i-au fost recunoscute proprietățile de amortizare și de sprijin. Asta face ca încălțămintea Crocs să fie potrivită pentru perioade lungi de purtare, fără să provoace oboseală, dureri sau disconfort. Află din rândurile care urmează ce beneficii îți oferă o pereche de Crocs și cum îi poți purta:
14:20
Patronul complexului turistic Ferma Dacilor, Cornel Dinicu a scăpat de arestul la domiciliu şi va fi cercetat sub control judiciar. Contestația depusă de procurori privind măsura decisă luni de Judecătoria Ploieşti a fost respinsă.
14:10
În urmă cu două secole, românii din înalta societate mâncau delicatese în Postul Paștelui. Alimentele se găseau în prăvăliile din centrul Bucureștiului, de unde românii bogați, dar și cei de rând, puteau cumpăra caviar de Dunăre.
13:50
Un bărbat din Constanța este cercetat pentru trafic internațional de droguri de risc, după ce a adus din Spania, printr-o firmă de curierat, un kilogram de canabis pe care intenționa să îl vândă.
13:40
O nouă fabrică se construiește într-un oraș din apropierea Capitalei. Unitatea de producție este amplasată pe un teren de peste 120.000 mp şi are o suprafaţă de 18.000 de metri pătraţi.
13:20
Președintele american Joe Biden susține că națiunile arabe „sunt pregătite să recunoască pe deplin Israelul” pentru prima dată. În schimb, părțile implicate în conflictul din Gaza trebuie să se așeze la masa negocierilor și să discute despre varianta cu două state, israeliean și palestinian.
13:10
Joi, 28 martie 2024, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a avut loc evenimentul de decernare a Ordinului Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, distincție conferită de Președintele României, Klaus Iohannis, directorului general al Teatrului Național, Ada Hausvater, și înmânată de ministrul Culturii, Raluca Turcan.
13:10
Partidul Umanist Social Liberal face câteva precizări, pentru a pune capăt oricăror speculații pe unele teme aduse constant în discuție în spațiul public.
Acum 6 ore
12:50
Traficul pe Pasajul Băneasa din nordul Capitalei va fi restricționat vineri noaptea, pentru instalarea unor senzori pentru execuția stației de metrou Aeroport Baneasa. Se va restricționa circulația pe banda I pe sensul de intrare în București.
12:40
Acum 20 de ani, România a oficializat aderarea la Tratatul Alianței Nord-Atlantice (NATO), marcând un moment istoric pentru țară. În urma depunerii instrumentelor de ratificare la Washington, steagul național al României a fost solemn ridicat la sediul NATO din Bruxelles, simbolizând integrarea țării în structura de apărare colectivă a alianței.
12:20
Kathleen Kavalec, Ambasadoarea SUA în România: “Diplomația nu este domeniul exclusiv al diplomaților și al politicienilor, ci necesită implicarea întregii societăți, mai ales a femeilor”
12:00
Există un plan pentru ca, până la sfârșitul anului, România să aibă o aderare completă la Schengen, inclusiv terestru, spune premierul Marcel Ciolacu, aflat la inaugurarea terminalului „Plecări” a Aeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia, cu ocazia aderării la Air Schengen.
11:50
Berbecii se simt deprimați, Taurii sunt nehotărâți, Gemenii gânditori, Leii sunt frustrați, Balanțele sunt preocupate de bani, Scorpionii și Vărsătorii sunt plictisiți. Săgetătorii obosiți, Capricornii au neliniști în dragoste, iar Peștii acceptă greu schimbările.
11:40
Avioanele NATO au fost ridicate de la sol după ce rușii au atacat vestul Ucrainei. Aparatele de zbor au fost trimise în misiune în spațiul aerian al Poloniei. Operațiunea se desfășoară vineri.
11:20
Autoritățile din Republica Moldova spun că trei explozii puternice au fost auzite în apropierea graniței cu Ucraina. Exploziile s-au produs în noaptea de joi spre vineri. Nu au fost intrări neautorizate în spațiul aerian moldovenesc, au mai transmis autoritățile.
11:20
Executivul a anunțat schimbări importante la plata facturilor care vin în sprijinul românilor
11:10
O bucureșteancă a sunt la 112 și a spus că în urma unei șicanări în trafic, soțul ei a fost lovit cu pumnul în față de un alt participant la trafic. Agresorul a fost reținut.
Acum 8 ore
10:50
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis, vineri, că elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei. Informațiile vin după imaginile filmate de localnici.
10:50
Apartenența României la NATO reprezintă o garanție de securitate pentru țara noastră, spune, vineri, premierul Marcel Ciolacu, în ziua în care se împlinesc 20 de ani apartenență la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.
10:40
Traficul rutier este oprit, vineri, pe DN 15 Ceahlău - Reghin, la ieșirea din municipiul Toplița, județul Harghita, după ce vântul puternic a rupt cabluri de electricitate și acestea au ajuns pe carosabil.
10:40
Temperaturile medii ale lunii aprilie vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, potrivit prognozei pentru perioada 1 - 29 aprilie, transmisă de meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).
10:30
Șapte persoane au fost rănite, vineri dimineața, în zona localității Cotești, județul Vrancea, după impactul dintre o mașină și un microbuz.
10:30
Temperatura maximă va atinge, vineri, în Capitală, 24 de grade, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).
10:20
Guvernul thailandez are în vedere elaborarea unui proiect de lege privind cazinourile și, dacă va fi adoptat de parlament, va genera mai multe locuri de muncă și venituri pentru stat și va permite crearea unui mega-proiect de divertisment, a declarat vineri premierul Srettha Thavisin..
10:10
Editura Nemira marchează 30 de ani de la moartea lui Eugène Ionesco și publică, în două volume, în condiții grafice excelente, integrala dramaturgiei sale, în traducerea lui Vlad Russo și a lui Vlad Zografi, un proiect desfășurat în colaborare cu Ambasada Franței în România.
10:00
O femeie a fost rănită grav la nivelul mâinilor, în noaptea de joi spre vineri, după o explozie care a avut loc într-un bloc din Hunedoara.
09:50
Creșterea importanței tehnologiei amenință să înlocuiască oamenii cu inteligența artificială (AI) în ultimii ani. Se estimează că până în 2025, IA ar putea prelua 52% din locurile de muncă la nivel global.
09:40
În timpul vieții noastre există momente de transformare profundă și reînnoire. Este ca și cum universul însuși conspiră pentru a ne oferi o poartă către noi începuturi, un alt început care ne atrage cu promisiunea unor posibilități nespuse.
Acum 12 ore
08:50
Cele două meciuri de pregătire ale naționalei cu Irlanda de Nord și Columbia l-au convins pe selecționer că nu este nevoie să facă schimbări în lot decât în cazuri de urgență sau accidentări. Despre jucătorii care nu prind meciuri la echipa de club, Edi Iordănescu a spus doar că aceștia „trebuie să convingă să joace mai mult”. Niciun cuvânt însă dacă aceștia vor rămâne tot pe bancă. În ceea ce-l privește pe Mitriță, selecționerul și-a stabilit lotul și l-a scos definitiv din calcule pe oltean.
08:40
Salvatorii intervin vineri dimineața în localitatea Mureșenii Bârgăului, unde un copac a căzut peste o mașină. Un copil acuză dureri.
08:30
Sindicatul din Poșta Română îl acuză pe directorul general că-și bate joc de angajați, impunând niște uniforme gri-șobolan care seamănă izbitor cu salopetele muncitorești din anii ’70-’80.
08:20
O dronă militară s-ar fi prăbuşit pe un câmp la doar 12 km distanţă de municipiul Brăila, însoţită de o bubuitură puternică. Poliţia şi jandarmeria au izolat zona.
08:20
Loviturile israeliene asupra orașului Alep, în nordul Siriei, vineri dimineața, au ucis 38 de persoane, inclusiv cinci membri ai grupului armat libanez Hezbollah, au declarat două surse de securitate citate de Reuters.
08:10
În timp ce premierul Marcel Ciolacu este un susținător al renunțării la cota unică de impozitare, PNL nu vrea să renunțe la ea. Anul acesta, pe 1 ianuarie, s-au împlinit 20 de ani de la introducerea ei, tot la propunerea PNL, iar acum liberalii au venit cu un proiect de lege prin care propun menținerea cotei unice pentru următorii zece ani. Proiectul stabilește ca până la data de 31 decembrie 2033 să nu poată fi adoptate acte normative prin care să se modifice, completeze sau elimine cota unică de impozitare asupra veniturilor de orice natură și asupra profiturilor.
07:50
Patronii de hoteluri, restaurante, cluburi, terase și magazine respiră ușurați, după ce președintele ANPC, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia.
07:40
Un microbuz cu șase persoane la bord s-a răsturnat, vineri dimineața, în zona localității Prisaca Dornei, județul Suceava. Cinci persoane au nevoie de îngrijiri medicale.
07:30
Super-rețeaua de contrabandă cu țigări, care a fost destructurată de DIICOT Timișoara la începutul acestei săptămâni, a reușit să prejudicieze bugetul de stat cu aproape 13 milioane de euro.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.