Acum 2 ore
19:56
Acţiunile retailerului online au crescut cu 1,3%, până la 1.065 de dolari, la ora 10.10, pe bursa din New York, majorând averea netă a lui Bezos la 90,9 miliarde de dolari, faţă de 90,7 miliarde de dolari - averea lui Gates. „Dacă creşterea acţiunilor se menţine pe parcursul şedinţei de tranzacţionare, care se închide la ora 16.00 în New York (n.n. - 23.00 ora României), Bezos, în vârstă de 54 de ani, îl va depăşi pe fondatorul Microsoft, potrivit Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg. Gates, în vârstă de 61 de ani, deţine prima poziţie în clasament din mai 2013”, notează Bloomberg.   Investitorii şi analiştii, pe lângă faptul că urmăresc progresele Amazon în ceea ce priveşte cota de piaţă la categorii precum îmbrăcăminte şi alimente, vor analiza şi numărul de abonamente noi vândute de retailer, prin serviciul Amazon Prime, care oferă reduceri pentru livrări, dar şi streaming video şi audio, pentru 99 de dolari pe an.   Investitorii monitorizează, de asemenea, şi divizia de cloud-computing a Amazon, Amazon Web Services, o afacere care are un potenţial de creştere rapid şi reprezintă 10% din veniturile companiei.   Bezos deţine 17% din compania Amazon, ale cărei acţiuni au urcat cu 40% anul acesta, majorând averea lui Bezos cu 24,5 miliarde de dolari. Bezos a început anul pe locul patru în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume şi de atunci i-a depăşit pe Amancio Ortega, fondatorul Inditex (Zara, Pull & Bear etc.) şi pe Warren Buffett.   Compania Amazon este aşteptată să înregistreze venituri trimestriale de 37,2 miliarde de dolari, o creştere de 22% faţă de anul trecut, potrivit estimării medii a 34 de analişti chestionaţi de Bloomberg şi a câştigurilor pe acţiune de 1,42 dolari.  
Acum 4 ore
19:06
Programul de guvernare 2017 – 2020 conţine un pachet de măsuri ce vizează contribuţiile sociale obligatorii, care urmează a se implementa începând cu 1 ianuarie 2018. Astfel, nivelul contribuţiilor sociale obligatorii urmează să se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%, potrivit Ministerului Finanţelor.   Totodată, ”se are în vedere şi reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10%”.   ”Aceste contribuţii vor fi datorate de către angajat, însă obligaţia stabilirii, reţinerii şi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului”, se arată în comunicat.   Astfel, sumele reprezentând CAS şi CASS, care în prezent sunt datorate de angajator în nume propriu, vor fi preluate de către angajat. Această măsură va asigura angajatului creşterea punctajului luat în calcul la stabilirea pensiei şi implicit o pensie mai mare, potrivit Ministerului Finanţelor.   ”Măsurile nu vor implica creşterea cheltuielilor salariale pentru angajator. Totodată, având în vedere şi scăderea cotei de impozit pe venit, nici venitul net al angajatului nu va fi afectat”, se arată în comunicat.   Premierul Mihai Tudose a declarat recent că CAS şi CASS ”vor rămâne pe modelul actual”, adică vor fi plătite de angajator, el răspunzând enervat jurnaliştilor care l-au întrebat despre faptul că acestea ar putea fi achitate de către fiecare angajat: ”Eu nu ştiu de unde tot scoateţi lucrul acesta”.   Joi, Tudose le-a transmis reprezentanţilor sindicatelor şi patronatelor că Executivul este deschis la dialog şi consultare publică pe tema noilor măsuri ce vor fi implementate în justiţiei, în fiscalitate, în legislaţia salarizării şi a pensiilor, pentru a se ajunge la cele mai bune soluţii.
18:46
Florin Grosu şi Florin Cioacă sunt doi tineri care au lucrat în domeniul bancar, dar s-au hotărât să dezvolte o aplicaţie online care e folosită în prezent de cele mai mari bănci din lume pentru a-şi antrena angajaţii să producă mai mulţi bani într-un timp mai scurt.
18:46
De la 1 ianuarie 2018, contribuţiile de asigurări sociale (CAS) „vor fi datorate de către angajat, însă obligaţia stabilirii, reţinerii şi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului”, a precizat joi, într-un comunicat, Ministerul Finanţelor.
18:26
Florin Grosu şi Florin Cioacă sunt doi tineri care au lucrat în domeniul bancar, dar s-au hotărât să dezvolte o aplicaţie online care e folosită în prezent de cele mai mari bănci din lume pentru a-şi antrena angajaţii să producă mai mulţi bani într-un timp mai scurt.
18:16
Un medic pediatru a ales să meargă într-un oraş mic, Novaci, Gorj, unde s-a remarcat prin refuzul de a primi „cadouri.
18:16
Grupul hotelier Orbis a înregistrat în prima jumătate a anului 2017 o creştere de 6,2% a veniturilor, până la 160 de milioane de euro şi o creştere solidă a EBITDA, de 23,1%, până la 47,6 milioane de euro.
17:56
Immochan România achiziţionează ansamblul Coresi Business Park, integrând în proiectul Cartier Coresi componenta de birouri a proiectului din Braşov, care avea până acum o componentă comercială, prin Coresi Shopping Resort, şi una rezindenţială, prin cele 1.000 de apartamente aflate în contrucţie.
Acum 6 ore
16:56
Bill Gates nu mai este cel mai bogat om de pe planetă, anunţă Bloomberg. Noul număr 1 a urcat patru locuri de la începutul anului
16:16
Retailerul online Amazon a anuntat ca vrea sa angajeze 50.000 de oameni, inclusiv pentru mii de joburi full-time, in zece dintre centrele sale din Statele Unite, si organizeaza un targ de joburi pe 2 august, scrie CNN Money.
16:06
Consiliul ASF a adoptat norma în forma rezultată din consultările avute cu principalii participanţi la piaţa asigurărilor auto obligatorii (asociaţii de protecţia consumatorilor, societăţi de asigurare, transportatori, brokeri şi service-uri auto, precum şi alte asociaţii), considerând că amendamentele aduse proiectului iniţial au conturat un cadru coerent şi echilibrat în sprijinul aplicării legii, care a întrunit totodată şi un consens larg pe parcursul celor două dezbateri publice pe această temă.   Noul cadru legal care reglementează piaţa RCA presupune o strânsă colaborare între mai multe instituţii ale statului. În acest sens, ASF a iniţiat şi a dezvoltat deja parteneriate instituţionale cu Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii şi cu Registrul Auto Român, al căror rol este determinant în aplicarea Legii nr. 132/2017.   „Adoptarea normei RCA creează premisele stabilizării şi normalizării pieţei asigurărilor auto obligatorii. ASF va urmări cu foarte mare atenţie modul în care sunt respectate noile prevederi. Vom sancţiona ferm orice abatere care ar putea afecta drepturile şi interesele consumatorilor”, a declarat Vicepreşedintele ASF, domnul Cornel Coca Constantinescu.   Norma detaliază mecanismele de implementare a noii legi RCA şi aduce clarificări în ceea ce priveşte o serie de prevederi, printre care se numără: reglementarea modalității de constatare, evaluare, stabilire și plată a despăgubirilor; modalitatea de decontare directă; asigurările RCA aplicabile asiguraților cu risc ridicat; reglementarea criteriilor de aplicare a sistemului bonus-malus.   Norma de aplicare a Legii RCA va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României.      
15:46
„Nu vom accepta şantajul din partea oficialilor UE, în special un şantaj care nu se bazează pe fapte“, a spus Bochenek, citat de agenţia de ştiri PAP.   „Toate legile elaborate de Parlamentul polonez sunt în concordanţă cu Constituţia şi normele democratice. Regretăm că vicepreşedinte al Comisiei Europene Frans Timmermans, nu cunoaşte proiectele de legi şi legislaţia poloneză,  criticând pe Polonia“, a adăugat purtătorul de cuvânt.   La rândul său, adjunctul ministrului polonez pentru afaceri europene, Konrad Szymanski, a declarat că Bruxellesul "ar trebui să ia în considerare într-o mai mare măsură în hotărârile sale faptul că organizarea justiţiei intră în competenţa statelor membre, care iau propriile decizii în cadrul propriului lor proces politic şi legislativ'.   „Polonia va răspunde concret şi în timp util la observaţiile Comisiei Europene“, a adăugat el.   Comisia Europeană a avertizat miercuri că, dacă Polonia decide să promoveze reforma prin care judecătorii Curţii Supreme vor putea fi destituiţi de către Parlament, atunci Uniunea Europeană va acţiona în conformitate cu Articolul 7 al Tratatului UE, ceea ce ar putea conduce la suspendarea dreptului de vor al Poloniei în UE.   Executivul UE a anunţat de asemenea miercuri că lansează o acţiune juridică împotriva Poloniei cu privire la una dintre reformele controversate din sistemul său judiciar.   Actul normativ, care conferă ministrului justiţiei puterea de a numi şi destitui preşedinţii tribunalelor de drept comun, a fost promulgat marţi de către preşedintele polonez Andrzej Duda. Este una din cele trei legi adoptate de legislativul polonez în cadrul unei controversate reforme judiciare, criticată atât de Uniunea Europeană, cât şi de opoziţie, în opinia cărora va afecta independenţa justiţiei.   Motivul pentru care executivul UE a decis să ia măsuri este faptul că noua legislaţie introduce vârste de pensionare diferite pentru bărbaţii şi femeile cu funcţii de judecător, ceea ce încalcă normele antidiscriminare comunitare.  
15:46
Banca Transilvania profită de contexul actual în care mai multe bănci din Europa de Vest s-au retras din România, încercând să se extindă prin achiziţia băncii Bancpost. Preluarea „în curs“ a Bancpost ar putea fi un „catalizator cheie“ al acţiunilor Băncii Transilvania, scrie Marketwatch.
15:46
Călătorii vor putea circula pe secţiunea de metrou Valea Ialomiţei - Eroilor începând cu semestrul al doilea al anului 2018, a declarat, joi, directorul Metrorex, Marin Aldea, cu ocazia finalizării săpăturilor tunelului la prima parte din Magistrala 5 de metrou.
15:46
Politicienii francezi nu vor mai avea dreptul să-şi angajeze soţiile sau copiii ca asistenţi în Parlament, conform normelor adoptate joi ca răspuns la scandalul în care au fost implicaţi fostul premier Francois Fillon şi soţia acestuia, relatează site-ul agenţiei Reuters.
Acum 8 ore
15:36
Este vorba de un contract pentru o porţiune din Autostrada Transilvania. Este al patrulea contract pierdut de CNAIR pe această autostradă. Valoarea contractului semnat cu firma italiană ICM SpA și cu cea portugheză Viaponte este de 446 milioane lei și prevederea realizarea a 16 kilometri între localitățile Mihăiești și Nădășelu.   În conformitate cu contractul semnat firmele constructoare trebuiau să facă până în luna aprilie proiectul autostrăzii, după care să se apuce de lucrările propriu-zise de construire a autostrăzii. Deși au trecut trei luni de când trebuiau începute lucrările de construire, stadiul fizic al autostrăzii este de 0%.   Primele șase luni ale contractului, respectiv până în aprilie 2017, au fost destinate activităților de proiectare. Cu toate că trebuiau începute lucrări propriu-zise de construcție din primăvara acestui an, stadiul lucrărilor este de 0%.   Alte contracte reziliate pe autostrada Transilvania:   - Brașov-Borș, constructor Bechtel, reziliat în mai 2013   -Tg.Mureș-Ungheni și drum legătură, constructori Lemacons & Vega & Arcada, reziliat în martie 2016
15:36
Deputaţii au dat undă verde printr-un vot prin ridicarea mâinii articolului 4 al proiectului legii ordinare „pentru încrederea în viaţa publică” care prevede această interdicţie, aşa cum au făcut miercuri în privinţa membrilor Guvernului.   Această interdicţie era o promisiune a candidatului Macron, după scandalul presupuselor angajări fictive ale membrilor familiei lui François Fillon, care a afectat campania prezidenţială.   La fel ca în ajun, când interdicţia le-a fost impusă membrilor Guvernului, un amendament al raportorului Yaël Braun-Pivet precizează dispozitivul.   Vor fi interzise angajările membrilor familiilor ”în privinţa familiei apropiate” - soţ, ori soţie, partener Pacs, concubin ori concubină, părinţi şi copii, dar şi cei ai soţului ori soţiei, partenerului ori partenerei Pacs sau concubinului ori concubinei.   Pedeapsa prevăzută în cazul încălcării interdicţiei este de trei ani de închisoare şi plata unei amenzi în valoare de 45.000 de euro.   În privinţa angajării oricărei alte persoane din al doilea cer de rude - care au o ”legătură familială”, membru sau fost membru al familiei - este obligatorie o declaraţie în acest sens, ca în cazul angajării încrucişate - angajarea unui colaborator din familia altui ales sau ministru.   Aceeaşi interdicţie a angajării membrilor propriei familii ”apropiate” se va aplica aleşilor locali la cabinetele lor.   În privinţa recrutării de către primari sau preşedinţi ai unor comunităţi de peste 20.000 de locuitori, al oricărui alt membru sau fost membru al propriei familii sau a familiei partenerului ori partenerei, este necesară depunerea unei declaraţii la Înalta Autoritate pentru Transparenţa Vieţii Publice.  
15:36
Prim-ministrul Mihai Tudose l-a ironizat joi, la inceputul sedintei de Guvern, pe ministrul transporturilor Razvan Cuc, caruia i-a reprosat ca la fiecare doua saptamani propune pentru expropriere cate doua cotete aflate pe traseul autostrazii Bucuresti ndash; Ploiesti. Cuc i-a replicat ca exproprierile precedente erau pe traseul altei autostrazi.
15:26
”În fiecare săptămânăa mai expropriați doua cotețe pe autostrada Bucuresti - Ploiești, când terminați odată?”, l-a întrebat Tudose pe Răzvan Cuc. Tudose i-a cerut ministrului să vină cu toate exproprierile deodată, în timp ce Cuc se justifica spunând că e vorba despre probleme din trecut. Dialogul a avut loc în deschiderea ședinței de guvern la care participa si ziaristii. In mod curent exproprierile la CNAIR se fac în mai multe tranșe. Aceasta deoarece proiectele suferă modificări inclusiv în faza de realizare a construcției propriu-zise și pentru faptul că studiile de fezabilitate inițiale sunt prost intocmite și nu corespund realității din teren.  
15:26
Deborra-Lee Furness a stat alături de Hugh Jackman în ultimii 20 de ani - dar este mai mult decât soţia unui actor faimos.
15:16
Mihai Tudose vrea ca toată ţara să ştie care sunt producătorii şi comercianţii care vând alimente mai proaste. Aşa că le-a cerut soluţii miniştrilor Agriculturii şi Justiţiei pentru a putea face publice numele acestora.   ”Domnul Daea, chiar așa, suntem cetățeni de mâna a doua și mâncăm orice?”, l-a întrebat premierul pe ministrul Agriculuturii în deschiderea ședinței de Guvern de joi. El i-a cerut elaborarea unor norme interne în acest sens, cel puțin până când Comisia Europeană va emite reglementări în acest sens.   ”Din nefericire nu am reușit sa prezentăm în detaliu aceste lucruri pentru că neavând o normă juridică prin care săa operăm nu putem să dăm numele comerciantului și producatorului respectiv pentru că am putea crea conflicte juridice care ar putea să coste”, a răspuns Daea.  
15:06
Fondul Proprietatea (FP) si-a exprimat indignarea si surprinderea cu privire la amendamentele propuse de Ministerul Energiei la actualele contracte de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, care cresc riscul de coruptie in Hidroelectrica, a anuntat miercuri FP.
14:56
14:36
Pe 23 mai, poliţia din Moscova a fost implicată într-o urmărire mai ceva ca-n filme: un grup de tineri, toţi copii de milionari, au pus la cale o cursă pe străzile capitalei din Rusia, iar forţele de ordine au încercat minute bune să îi prindă.
14:36
Dacă sunteţi în căutarea unui hotel care să însemne mai mult decât un pat bun, dacă vreţi un hotel care să reprezinte o experienţă în sine, atunci avem răspunsul potrivit.
14:36
Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat, joi, in debutul sedintei de Guvern, ca a cerut suplimentarea ordinii de zi cu Legea vaccinarii, care va fi discutata in prima lectura.
14:26
Metrorex a finalizat sapaturile la tunelul Magistralei 5 din Drumul Taberei, urmand ca in a doua parte a anului viitor metrourile sa fie puse in circulatie pe traseul Raul Doamnei ndash; Eroilor, a anuntat joi directorul general al Metrorex, Marin Aldea, dupa ce echipamentul de sapat tuneluri Sfanta Filofteia a iesit la suprafata, in zona Parcului Operei.
14:26
Desi este departe de dimensiunile de model, Mirka Federer are o relatie frumoasa si trainica cu unul dintre cei mai faimosi si mai indragiti sportivi din lume.
14:06
Facebook a anuntat ca WhatsApp, a doua sa aplicatie de chat, a atins impresionanta cifra de 1 miliard de utilizatori zilnic.
14:06
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat miercuri un curs de referinta de 4,5656 lei/euro, in crestere cu 0,06% fata de nivelul precedent, in timp ce dolarul american a coborat la cel mai scazut nivel din 3 mai 2016 pana in prezent.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.