Acum 12 ore
18:20
Actul oficial care-ţi permite să conduci o maşină este foarte complex.
18:10
Eoin Fahy, economistul şef al Kleinwort Benson Investors, firmă de investiţii din Dublin, şi-a făcut o carieră de succes investind în apă. "Este evident. Apa este cea mai preţioasă resursă de pe pământ", a spus Fahy pentru BBC. Spre deosebire de petrol, pentru apă nu există variante alternative. Problema nu este faptul că nu există suficientă apă pe glob, ci faptul că nu este destulă apă potabilă pentru toată lumea. Doar 1% din apa de pe glob este consumată de oameni, potrivit agenţiei pentru pr...
18:10
Recent, s-a stabilit ca angajatorii pot transmite decizia de concediere a unui salariat prin intermediul e-mailului, conform unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). In acest sens, judecatorii au ajuns la concluzia ca aceasta modalitate de a elibera un lucrator din functie este legala, dar vor fi anumite conditii care trebuie sa fie indeplinite. Decizia ICCJ nr. 34/2016 a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a fost anuntata in data de 24 octombrie anul 2016, ...
18:10
În prima ediţie a catalogului Tineri Manageri de Top apăreau soţii Alina şi Cristian Fughină, director general, respectiv preşedinte al companiei K-Tech Ultra Pro, la acea vreme al doilea lanţ de distribuţie IT din România, după Flamingo. Cifrele erau impresionante: 82 de magazine în martie 2006, 850 de angajaţi, cifră de afaceri 80 de milioane de dolari în 2005 şi aproape 100 de milioane de dolari în 2006.  Dar în mai 2009 o copertă a BUSINESS Magazin afişa un titlu scurt: Ultra Faliment, iar c...
18:10
Un muncitor furios îi răspunde dur unei artiste care a postat pe Instagram o fotografie cu el şi colegul său de muncă, solicitându-i scuze pentru ipostaza jenantă în care i-a pus.
18:10
Cea mai mare comună din ţară, Floreşti, are un buget de aproape 14 milioane de euro în 2016 iar o parte din destinaţia banilor o stabilesc locuitorii comunei, în dezbatere publică orgnaizată la jumătatea lunii ianuarie. Comuna Floreşti are un buget de 60 milioane de lei (spre comparaţie, bugetul în Cluj-Napoca e în 2016 de 1,1 miliarde de lei) în acest an iar primarul Horia Şulea spune că 67% din bani merg către investiţii. Cele 58,6 milioane de lei sunt venituri ale comunei, cărora li se adaugă...
18:10
Melina Salazar a servit timp de 7 ani a servit, zi de zi, un bărbat care o trata cu superioritate, o jignea şi îi vorbea urât de fiecare dată.
18:00
Înainte de a ajuns în incintă, Voiculescu a fost abordat de jurnalistul Mălin Bot, care i-a adresat o serie de întrebări. Voiculescu, în schimb, i-a pus mâna la gură acestuia.  Cartea lui Dan Voiculescu, un volum de 382 de pagini, costă 50 de lei şi cuprinde la final fotografii personale ale autorului: Dan Voiculescu şi nepoţii, Dan Voiculescu la strânsul fânului, Dan Voiculescu la Miami, alături de Victor Ciutacu, Mihai Gâdea şi Mircea Badea. Articolul integral în ȘTIRI PE SURSE.  
17:20
"Având în vedere personalitatea teologică de talie mondială a Papei Francisc, exemplara sa dăruire în slujba oamenilor care caută un sens al vieții, o cale a păcii și a reconcilierii, subliniind preferința sa de a-i ajuta în primul rând pe cei săraci și marginalizați; de asemenea, ținând cont de meritele sale deosebite în ușurarea suferinței oamenilor refugiați, persecutați, victime ale războaielor, calamităților naturale și ale violențelor; în fine, prețuind prietenia sa față de poporul român și îmbrățișând inițiativele sale menite să ducă la refacerea unității creștine, prin susținerea dialogului ecumenic între catolicii și ortodocșii din țara noastră, Prezidiul Academiei Române propune alegerea Sanctității Sale ca membru de onoare al Academiei Române", se arată în motivația oficială a Prezidiului Academiei Române. Potrivit unui comunicat al Academiei transmis, vineri, AGERPRES, alegerea Papei Francisc ca membru de onoare succede vizitei întreprinse de conducerea acestui for la Vatican în perioada 8 — 13 noiembrie, când Suveranul Pontif a acceptat această onoare. Vicepreședintele Academiei Române Cristian Hera a prezentat în Adunarea generală contextul în care a înaintat această propunere Papei Francisc. "În cuvântul de salut în fața Sanctității Sale, am menționat, printre altele, că Papa Ioan Paul al II-lea a acceptat și a devenit membru de onoare al Academiei Române în anul 2001. Am dorit, astfel, să fac legătura cu propunerea Academiei ca Sanctitatea Sa să accepte propunerea noastră, pentru că știam că nu-și dorește și nu acceptă titluri de onoare. Am fost fericit să-l aud spunând da și precizând că acceptă pentru noi, pentru prietenie și pentru poporul român. Sunt cuvintele Sanctității Sale", a afirmat Hera, citat în comunicat. Vineri, Adunarea generală a Academiei Române a mai titularizat, prin vot secret, cinci membri corespondenți: prof. univ. dr. Cristian Sorin Silvestru — Secția de Științe Chimice, prof. univ. dr. Gheorghe Udubașa — Secția de Științe Geonomice, prof. univ. dr. Mihail-Viorel Bădescu — Secția de Științe Tehnice, prof. emerit dr. ing. Ioan Dumitrache și prof. dr. ing. Horia Nicolai Teodorescu — Secția de Știința și Tehnologia Informației.  
17:10
“Povestea brandurilor româneşti din vin” este materialul de copertă pe care revista Business Magazin vi-l propune începând de luni, 27 noiembrie 2017.
17:10
Ca şef al cartelului Medellin din oraşul cu acelaşi nume din Columbia, Pablo Escobar, fiul unui fermier, controla 89% din comerţul cu cocaină din Statele Unite (livra aprox 15 tone de cocaină pe zi). Acest lucru i-a adus o avere impresionantă (estimată la 30 de miliarde de dolari în anii 90), iar Forbes l-a numit al şaptelea cel mai bogat om al planetei în 1989. Conform publicaţiei Business Insider, când se afla la apogeul puterii, Escobar câştiga 420 milioane de dolari pe săptămână. A fost responsabil pentru mai multe atacuri teroriste cu bombe, a omorât candidaţi la preşedinţie, judecători, jurnalişti şi şefi de politie. A fost nemilos. A trăit toată viaţa după un singur crez "plata o plomo", plata sau plumb (glonţ). Se estimează ca Pablo Escobar ar fi responsabil pentru 4.000 de omoruri. Articolul integral în BUSINESS MAGAZIN.  
Acum 24 ore
17:00
În timp ce analiştii dau vina pe presiunile inflaţioniste şi pe deficitul balanţei comerciale, guvernul dă vina pe BNR că nu intervine şi pe bănci că ar vrea să se ”răzbune”.Întrebat care este explicaţia deprecierii monedei naţionale în raport cu euro, Mihai Tudose a răspuns: ”Vă recomand călduros să vorbiţi cu Banca Naţională care ar trebui să fie un pic atentă la aceste lucruri. BNR poate şi trebuie să intervină pe aceste lucruri. N-a făcut-o. Întrebaţi domnia sa, Banca”. Articolul integral în ZF.  
17:00
Pablo Escobar a fost unul dintre cei mai cunoscuţi traficanţi de droguri din istorie, controlând la sfârşitul anilor '80 aproape 80% din traficul mondial de cocaină. Ca şef al cartelului Medellin din oraşul cu acelaşi nume din Columbia, Pablo Escobar, fiul unui fermier, controla 89% din comerţul cu cocaină din Statele Unite (livra aprox 15 tone de cocaină pe zi). Acest lucru i-a adus o avere impresionantă (estimată la 30 de miliarde de dolari în anii 90), iar Forbes l-a numit al şaptelea cel mai...
16:30
Preşedintele de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea, a declarat joi, la Sinaia, că va propune băncilor ca în cazul creditelor oferite persoanelor fizice costul acestora să nu mai fie „atât de puternic legat” de indicatorul ROBOR.
16:30
În România noul Duster poate fi comandat de astăzi, iar clienţii îşi vor putea ridica maşinile în prima parte a lunii decembrie. Până la epuizarea stocului, generaţia anterioară se va vinde în paralel cu noul model.
15:50
Martorii au declarat pentru presa din Egipt că atacul a avut loc în localitatea Bir al-Abed, situată în apropierea oraşului Arish.Poliţia locală a raportat că patru persoane în vehicule de teren au deschis focul asupra celor aflaţi în Moscheea Al-Rawda.
15:50
Prim-ministrul Mihai Tudose a reproşat Băncii Naţionale a României, joi, într-o emisiune la Antena 3, că nu a intervenit pentru a stopa aprecierea euro în raport cu leul şi că a permis băncilor să reducă nivelul minim al rezervelor.
15:50
NASA ilustrează "cea mai completă imagine a vieţii", de până acum, într-un videoclip realizat pe durata a două decenii.
15:40
Cel puţin 85 de persoane au fost ucise vineri într-un atac cu bămbă şi armat la o moschee, în nordul instabilului Sinai egiptean, aparent ultimul dintr-o serie de atacuri ale unei grupări locale afiliate Statului Islamic, potrivit agenţiei de stat Mena, scrie The Associated Press.
15:40
Apple va lansa un iPhone care se va plia ca o carte. Compania Apple a cerut deja brevet pentru un smartphone pliabil, care deocamdata nu a primit un nume.
15:20
Un atac cu bombă şi un schimb de focuri comise de presupuşi militanţi ai reţelei Stat Islamic s-au soldat cu moartea a cel puţin 85 de persoane şi rănirea altor 75.
15:20
Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat pe 23 noiembrie perfectarea tranzacţei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni de 99,15% deţinut de către Eurobank Group în capital social al Bancpost, semnarea contractului urmând a avea loc astăzi, 24 noiembrie.
14:50
Parlamentarii comisiei au decis, vineri, în şedinţă, să rămână în vigoare actuala formă a Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor în ceea ce priveşte numirile procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al procurorului-şef DNA şi al procurorului şef al DIICOT, precum şi adjuncţii acestora.„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată”, se arată în textul legislativ. Potrivit legii, preşedintele poate refuza în continuare motivat numirile în funcţiile de procurori şefi de parchete. Articolul integral în MEDIAFAX. 
14:50
14:40
Compania poloneză de stat de gaze naturale a anunţat că a semnat un contract de vânzare cumpărare de gaze naturale lichefiate din Statele Unite, pe o perioadă de cinci ani, în contextul în care Europa caută să-şi reducă dependenţa energetică de importurile din Rusia, relatează The Associated Press, preluată de News.ro.
14:30
Turiştii români aleg destinaţii româneşti, inclusiv Sibiul, pentru a petrece city break-uri.Numărul vizitatorilor străini s-a triplat faţă de anul 2009. Un weekend la un hotel de patru stele ajunge şi la 1.000 de lei pentru o cameră dublă.
14:20
Autorităţie de reglementare din întreaga lume vor investiga Uber Technologies pentru felul în care a tratat compromiterea datelor confidenţiale ale clienţilor, în urma unui atac al hackerilor produs anul trecut, transmite Reuters.
14:20
Compania aeriană low-cost Ryanair a lansat astăzi, 24 noiembrie, o vânzare promoţională de 3 zile de “Vinerea Neagră”, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.
14:20
Sorina Andrei, elevă în clasa a 11-a, și Radu Zevri, elev în clasa a 12-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanţa, au obținut punctajul maxim, de 800 de puncte, la probele susținute în cadrul testelor SAT (Scholastic Assessment Test). Radu și Sorina, elevi olimpici în sistemul românesc, au dominat clasamentele la bacalaureatul american - testul SAT, cu doar o săptămână de pregătire, spun reprezentanții liceului constănțean. Radu, elev cu rezultate deosebite la învățătură și olimpic național absolut la matematică anul trecut, a susținut testele SAT generale și cele pe discipline, obținând atât la matematică 2, cât și la fizică 800 de puncte pentru fiecare disciplină. asticolul integral pe superbebe.ro   
14:20
Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, specializat pe proprietăţi rezidenţiale exclusiviste din Bucureşti, înfiinţează divizia One Office, în parteneriat cu Ionuţ Dumitrescu, un dezvoltator cu experienţă pe segmentul clădirilor de birouri, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.