Acum 8 ore
22:00
România a înregistrat în luna decembrie 2017 cea mai mare rată de creştere a sectorului construcţiilor, de 4,5%, urmată de Franţa cu 4,2% şi Ungaria, cu 3,9%, în timp ce Slovacia, cu un minus de 5,5%, Spania, cu - 4,4% şi Bulgaria, cu 3% mai puţin înregistrează cele mai mari scăderi.
Acum 12 ore
20:20
Oraşul Tel Aviv va fi "distrus" în cazul în care Israelul va face vreun gest "nebunesc", a ameninţat luni Mohsen Rezayee, un oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei islamiste de la Teheran, informează site-ul israelian Ynetnews.com.
20:00
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, marţi, că este în continuare nemulţumit de componenta economică a parteneriatului strategic cu SUA, el apreciind că aceasta este foarte puţin dezvoltată faţă de componentele militară şi de securitate.
18:40
Curtea Constituţională dezbate miercuri sesizările USR la legile Justiţiei, acestea fiind depuse în data de 22 ianuarie şi vizând modificările aduse legilor 303- privind statutul magistraţilor, 304- privind organizarea judiciară şi 317-privind organizarea CSM.
18:40
„În comunitatea expaţilor din România se spune că sunt două zile triste în viaţa lor profesională: ziua în care află că trebuie să vină în România şi ziua în care află că trebuie să plece de aici.” Această glumă, care circulă în comunitatea expaţilor, este relevantă pentru atractivitatea pe care o exercită piaţa locală faţă de expatriaţi, dar şi pentru proporţia majoritară a executivilor străini care conduc cele mai mari companii de pe plan local, raportat la numărul celor români. Care este expl...
18:40
Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, oficialul european vorbind despre rolul statelor central şi est-europene în consolidarea proiectului european.
17:50
Lista de servicii va fi mai lungă pentru cei asigurați în sistemul sanitar autohton decât pentru cei neasigurați, iar majoritatea serviciilor sunt prevăzute cu decontare integrală, adică fără plată, scrie avocatnet.ro Pachetele medicale la stat pentru perioada 2018-2019 vor fi curând aprobate la nivelul Executivului, fiind detaliate în Proiectul de Ordin al Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în 2018 a pachetelor de servicii medicale pentru 2018-2019. Acest document mai are nevoie doar de aprobarea sa de către ministru și de către președintele CNAS, precum și de publicarea în Monitorul Oficial pentru a se aplica.  Aceste pachete de servicii medicale sunt diferite pentru cei asigurați în sistemul public de sănătate față de cei care nu sunt asigurați, însă ambele includ, în mai mică sau mai mare măsură, serviciile dentare de care vor putea beneficia românii la stat.
17:10
Prin proiectul european de amenajare a malurilor Begăi, Primăria Timişoara s-a angajat să cumpere din fonduri proprii şapte vaporaşe pentru plimbări de agrement şi transport în comun. Vaporaşele au ajuns la Timişoara în primăvara lui 2016 şi au fost inaugurate cu fast, chiar de ziua primarului Nicolae Robu, scrie adevarul.ro. După o vară în care au funcţionat „în probe”, vaporaşele au fost trase la mal, pentru ca ambarcaţiunile să poată fi folosite pentru curse de transport public sau agrement fiind nevoie de înfiinţarea unei administraţii a canalaului Bega, operaţiune pentru care Timişoara depinde de Bucureşti, unde situaţia este momentan blocată. De gestionarea ambarcaţiunilor cumpărate de Primăria Timişoara se ocupă societatea de transport public din Timişoara, RATT. Potrivit unui răspuns comunicat de societate, la solicitarea „Adevărul”, din mai 2016, când vaporaşele au început să ajungă la Timişoara, şi până acum, au fost angajate pentru navigaţia pe Bega 25 de persoane. Acestea ocupă posturile de timonier fluvial, căpitan fluvianl şi marinar fluvial. Surse din cadrul societăţii au declarat că în cadrul serviciului care se ocupă de vaporaşe mai este angajat şi un mecanic, dar şi un şef de serviciu, un referent şi un contabil. Cu ce se ocupă cele 25 de persoane angajate să navigheze pe Bega a explicat pentru „Adevărul” unul dintre căpitanii angajaţi de RATT. „Am avut de exemplu întreţinerea lor. Scoatem bateriile, că ele (n.r. vapoarele) sunt andocate, verificăm pontoanele. Anul ăsta am avut noroc, că nu a fost gheaţă. Anul trecut s-a spart gheaţa pe tot traseul, la pontoane mă refer. În plus, se asigură paza la ele. Navele sunt andocate în incinta RATT din zona Dâmboviţa. La vapoare sunt trei schimburi şi la pontoane în urma vandalizărilor se asigură paza de la ora 08.00 la ora 22.00. Mă refer la pontoanele plutitoare. Avem atribuţii doar pentru ce ţine de navigaţie şi de secţia de transport naval. Nu avem alte atribuţiuni”, a declarat căpitanul, care a negat informaţiile potrivit cărora ar fi angajate pentru vaporaşe persoane care primesc salariu stând acasă. Primarul Nicolae Robu a declarat că o să îi ceară directorului RATT să lămurească public situaţia, dar „dacă sunt plătiţi 25 de oameni să se ocupe de vaporaşe, e foarte grav”. 
17:00
Dezvoltarea componentei economice a parteneriatului strategic a fost principala temă a discuţiilor de marţi cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.
17:00
Solicitat să comenteze faptul că România a înregistrat cea mai mare inflaţie din ultimii ani, respectiv 4,3% în ianuarie, şi întrebat dacă nu e îngrijorat, Dragnea a răspuns: „Da. E bine să întrebaţi şi BNR”. „Eu o să trimit o scrisoare domnului guvernator cu nişte puncte de vedere adunate de la mai mulţi specialişti şi din partea mea. Şi vreau să primesc nişte răspunsuri. Nu vreau să discut acum pe genunchi pentru că e un subiect foarte important. Aş vrea să văd şi care a fost implicarea BNR în asta pentru că este o chestiune foarte serioasă”, a adăugat Dragnea. Întrebat dacă apreciază că BNR ar fi vinovată de acest lucru, Dragnea a răspuns: „Doamne fereşte, nu, dar trebuie nişte răspunsuri”.
16:50
Stere Halep a oferit ultimele informaţii despre Simona Halep, după ce sportiva s-a accidentat la Doha, fiind forţată în cele din urmă să abandoneze turneul. Tatăl numărului 2 mondial susţine că nu vor mai exista riscuri pe viitor, iar Simona va reveni în ciurcuit în momentul în care va fi la 100% din punct de vedere fizic.
16:40
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă. Aici a fost mărită pedeapsa pentru fosta judecătoare Geanina Terceanu, cea care a pronunțat prima soluție în Dosarul Transferurilor în 2014. Atunci, Terceanu i-a achitat pe toți cei opt inculpați, oameni de fotbal, în schimbul unei sume de bani – 185.000 de euro. În primă instanță, fosta judecătoare primise 5 ani și 6 luni de închisoare.Cristian Borcea a fost achitat, după ce prima instanță îl condamnase la închisoare cu executare. Victor Becali și Ioan Becali au primit astăzi câte 3 ani de închisoare cu executare. Astfel, contopind pedepsele, Victor Becali ajunge la 5 ani şi 8 luni, iar Ioan Becali la 7 ani şi 4 luni de închisoare. Ambii se vor întoarce la închisoare.Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în februarie 2016, pe Geanina Terceanu pentru luare de mită, pe cei trei oameni de fotbal pentru dare de mită şi pe cei doi avocaţi pentru mărturie mincinoasă.Potrivit procurorilor, în cursul lunii februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, i-a fost repartizat dosarul în care Borcea şi fraţii Becali fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală privind transferurile unor jucători.Pe 3 aprilie 2012, Terceanu a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii trimişi în judecată şi pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina acestora, achitare pronunţată în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 ("fapta nu există”).Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie, magistratul ar fi primit, în intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro, din care 185.000 de euro de la Ioan şi Victor Becali, iar 10.000 de euro de la Cristian Borcea.Din banii primiţi, magistratul a folosit 56.000 de euro pentru cumpărarea unei locuinţe.Avocaţii Iorgovan şi Petre au fost audiaţi în calitate de martori în legătură cu faptele de care sunt acuzaţi Terceanu şi respectiv cei trei oameni de fotbal în acest dosar, ocazii cu care aceştia au făcut afirmaţii mincinoase, potrivit procurorilor.În 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de Geanina Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, care a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare, cu executare sau cu suspendare, în cazul inculpaţilor. Ioan Becali a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Victor Becali şi Cristi Borcea, la câte şapte. 
16:30
ExxonMobil şi OMV Petrom vor extrage 6 miliarde de metri cubi de gaze pe an din blocul Neptun din Marea Neagră, din 2020-2021, iar România va produce în total 18-20 de miliarde de metri cubi de gaze, a declarat, marţi, Sorin Gal, director general în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM).
16:10
Comisia juridică a Senatului a dat raport favorabil, marţi, iniţiativei legislative prin care se propune ca radarele să se instaleze exclusiv pe autovehiculele care prezintă înscrisuri şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere.
Acum 24 ore
16:00
Legea salarizării, care le permite autorităţilor locale să mărească salariile în funcţie de buget, a creat discrepanţe mari în sistem.
16:00
Deutsche bank concediază aproape 500 de oameni înainte de perioada de acordare de bonusuri pentru 2017, a declarat o persoană familiară cu situaţia pentru Financial Times. Potrivit sursei, câţiva manageri seniori au început deja să-şi facă bagajele. Conform estimărilor, între 250 şi 500 de persoane îşi vor pierde slujbele. Deutsche Bank oferă bonusuri pentru anul precedent pe 16 martie, mult mai târziu decât alte bănci, şi angajaţii care vor fi daţi afară nu vor fi eligibil pentru primirea acelo...
15:50
Peste 800 de elevi cu deficienţe de auz sau de vorbire şi 120 de profesori psihopedagogi şi logopezi au participat în perioada mai-decembrie 2017 la proiectul Logopedia, prin care s-a avut în vedere dezvoltarea limbajului în limba română a acestor elevi.
15:50
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) intenţionează să aloce mai multe credite în valoare de până la 1,2 miliarde de euro pentru gazoductul Trans-Adriatic Pipeline (TAP), a declarat, marţi, un oficial al BERD, informează Reuters.
15:40
„Învestirea dumneavoastră în funcție survine într-un moment în care actul de justiție este pus la îndoială public tocmai de acele persoane care sunt chemate să răspundă în fața legii. Această tentativă nu trebuie să vă influențeze și nu trebuie să vă abată de la principiile constituționale ale legalității, imparțialității și egalității, principii care vă guvernează activitatea. Sunteți în prima linie a apărării principiilor fundamentale pe care se consolidează orice stat de drept autentic. Nu uitați nici un moment că și de tăria dumneavoastră de caracter depinde bunul mers al justiției din România”, le-a transmis șeful statului noilor judecători și procurori.  Iohannis a ținut să-i asigure că „în aceste eforturi” nu sunt singuri. „Așa cum am transmis și colegilor din promoțiile anterioare, reafirm deplina mea susținere pentru îndeplinirea misiunii dumneavoastră. Alături de noi sunt românii, care și-au arătat susținerea pentru o justiție independentă și dreaptă, pentru o societate în care corupția este combătută și în care nimeni nu este mai presus de lege, iar drepturile și libertățile fundamentale sunt garantate și protejate”, a afirmat președintele.  La ceremonie au fost prezenți ministrul Justiției, procurorul general al României, președintele Curții Consituționale, președintele CSM și președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție.
15:40
Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, a declarat, luni, că Guvernul va emite o OUG, astfel încât fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT) să poată plăti cheltuielile salariale, sentinţele, corecţiile şi aerieratele din excedentul bugetar.
15:30
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut, marţi, la 2,09%, de la 2,08% luni, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).
15:30
Senatorii au votat, luni, cu unanimitate de voturi, un proiect de lege care prevede că, începând cu data de 1 ianuarie 2019, se interzice comercializarea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner, deputaţii urmând să dea votul final.
15:30
Meteorologii au emis, marţi, o atenţionare cod galben de vânt puternic pentru judeţele Gorş şi Caraş-Severin, viteza la rafală putând depăşi 100 de kilometri pe oră. IGSU face apel la populaţie să rămână în spaţii închise care asigură protecţie.
14:50
Porsche România, cel mai mare importator auto local, aniversează 20 de ani de activitate, timp în care a livrat clienţilor 455.055 de autoturisme sub mărcile Volkswagen, Audi, Seat sau Skoda.
14:42
Operatorii economici oferă, marţi, la nivel naţional, peste 30.200 de locuri de muncă, cele mai multe pentru posturi de vânzători, manipulant mărfuri şi lucrători comerciali, arată datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
14:42
Comisiile de buget, economică şi juridică au acordat marţi raport de admitere cu amendamente unei propuneri legislative care modifică OG 13/2011, astfel încât dobânda pentru creditele ipotecare nu va depăşi de 2,5 ori dobânda de referinţă a BNR, a declarat senatorul PNL Daniel Zamfir, unul dintre inițiatorii propunerii.
14:16
Banca Naţională a României (BNR) a afişat, marţi, o cotaţie de 4,6623 lei pentru un euro, în creştere cu 0,14 bani (0,03%) faţă de cursul de 4,6609 lei, anunţat în şedinţa anterioară.
14:16
UniCredit Bank a actualizat aplicaţia de Mobile Banking, pentru care a lansat noi facilităţi. Acestea permit un acces mai simplu şi mai rapid pentru utilizatori.
14:16
Leadershipul si managementul ar trebui sa se completeze si sa mearga mana in mana. Desi sunt notiuni diferite si este o mare diferenta intre un leader si un manager, ele sunt legate si, fara doar si poate, complementare. Orice efort de a le separa va provoca mai multe probleme si nu ar rezolva nimic.
14:00
Venezuela a devenit primul stat care emite o criptomonedă, El Petro, susţinută de rezervele petroliere ale ţării, în încercarea de a depăşi criza economică pe care o traversează.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.