Un cercetător german a produs un test de coronavirus în 24 de ore. De ce ţările afectate de pandemie au probleme atât de mari cu testarea populaţiei?

Adevarul (Romania), 26 martie 2020 07:45

După ce, în prima săptămână a lunii ianuarie, au apărut relatări despre o nouă formă de pneumonie invazivă, doi oameni de ştiinţă experimentaţi în epidemii provocate de boli infecţioase au început să lucreze la teste de diagnosticare. Deşi testele lor au devenit disponibile devreme, multe ţări au reacţionat târziu, iar acum se confruntă cu o explozie a cazurilor de contaminare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
13:45
Alte 160 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate de la ultima raportare, astfel că numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 1.452. Dintre acestea, 139 au fost declarate vindecate şi externate, până în prezent fiind înregistrate şi 29 de decese. La ATI sunt internaţi, în acest moment, 34 de pacienţi, dintre care 25 în stare gravă.
Acum 30 minute
13:30
În judeţul Călăraşi, la data de 27 martie, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, 2.230 persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu, iar 251 au finalizat perioada de izolare de 14 zile.
13:30
În aşteptarea valului de pacienţi cu Covid-19, un spital judeţean a luat măsura de a-şi proteja personalul în această perioadă în care patologia încă nu a apărut în unitatea sanitară, regândind modul de lucru şi permiţând angajaţilor să-şi recupereze concediile neefectuate şi zilele libere din 2018 şi 2019.
13:30
Şapte dintre cele zece echipe înscrise în Campionatul Mondial de Formula 1 îşi unesc forţele pentru a produce în Marea Britanie, acolo unde îşi au sediul, echipamente medicale necesare în lupta cu pandemia de coronavirus şi, în special, ventilatoare medicale.
Acum 2 ore
12:45
La Sanatoriul Balnear din Techirghiol se află în acest moment, în carantină, aproximativ 380 de români repatriaţi din Italia.
12:45
Oameni din peste 180 de ţări şi teritorii, inclusiv din România, vor stinge simbolic lumina sâmbătă, de la 20.30, timp de o oră. Earth Hour - Ora Pământului este cel mai mare eveniment dedicat mediului din toate timpurile.
12:45
Încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 29.Toate persoanele decedate sunt din judeţul Arad.
12:30
Şase oameni au fost prinşi la o vânătoare de mistreţi, în zona Dealu Mare – Câmpul lui Neag. Armele şi prada au fost confiscate.
12:30
Preşedintele Klaus Iohannis a mers sâmbătă la Otopeni, pentru a vizita Spitalul Militar de Campanie ROL II, secţie externă a Spitalului Militar Central. Preşedintelşe a purat mască şi mănuşi de protecţie.
12:15
Despăgubirile de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor nu se vor mai calcula după grila notarilor publici din 2013, ci în funcţie de grila în vigoare în anul emiterii deciziei de compensare.
12:15
În regiunea transnistreană au fost confirmat în total zece cazuri de COVID-19. Anunţul a fost făcut sâmbătă, 28 martie, de către ministra Sănătăţii Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.
12:15
O asistentă de la ServiciulJudeţean de Ambulanţă Galati a fost confirmată cu coronavirus, ea fiindinternată la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi.
12:15
Două doctoriţe de la Spitalul „Dimitrie Gerota”, unde a fost internat fostul poliţist cu noul  coronavirus care a minţit că nu a fost în străinătate, sunt în stare critică. Ele sunt ventilate mecanic, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la starea lor de sănătate.
12:00
Descoperire macabră în Petroşani. Localnicii au sunat la 112 după ce au găsit o femeie, cu gâtul tăiat, pe o stradă din cartierul Dâlja Mică.
Acum 4 ore
11:45
Casa istorică cu arhitectură neoclasică, construită la final de secol XIX, simbol al stilului de viaţă elitist din perioada interbelică, situată pe una dintre cele mai liniştite străzi din fosta mahala negustorescă Mântuleasa, la mică distanţă de kilometrul 0 al Capitalei, a fost scoasă la licitaţie cu un preţ de pornire de 650.000 de euro.
11:45
„Este clar” că economia mondială a intrat în recesiune, o consecinţă a pandemiei noului coronavirus care se răspândeşte în lume, a apreciat vineri directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional (FMI) Kristalina Georgieva, relatează AFP.
11:45
Primarul comunei dâmboviţene Corbii Mari, Ionuţ Bănică, a declarat, la Antena 3, că numărul infectaţilor din comuna pe care o conduce creşte şi nu primeşte niciun ajutor în lupta cu coronavirusul.
11:45
Alţi 365 de cetăţeni români care se aflau temporar în Italia şi care nu mai aveau posibilităţi reale de a rămâne în acea ţară au fost repatriaţi cu două curse aeriene tip charter, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
11:45
Pimarul susţine că transformarea litoralului într-un mare centru de carantină poate provoca panică în rândul populaţiei.
11:45
Laboratoarele Abbott au transmis vineri că au obţinut aprobare pentru producerea în masă a unui test rapid pentru coronavirus care poate da rezultate în câteva minute: acesta poate fi folosit în cabinetele medicilor, clinici cu servicii de urgenţă şi spitale.
11:30
Dovezile înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere vor fi prelungite automat, iar şoferii nu trebuie să depună o cerere, informează un comunicat al Parchetului General. CSM preciza că instanţele nu judecă pe timpul stării de urgenţă procesele prin care şoferii cu permisul suspendat cer prelungirea dreptului de a circula.
11:15
În judeţul Dâmboviţa au ajuns 1.380 de combinezoane de protecţie şi 45 de litri de dezinfectant de nivel înalt a suprafeţelor, echipamentelor şi instrumentarului medical.
11:15
Buletinele de ştiri au fost „acaparate” de subiectul COVID-19 şi chiar şi în mediul online, informaţiile despre noua pandemie se răspândesc vertiginos, chiar dacă, unele dintre ele nu provin din surse sigure.
11:15
Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) consideră că măsurile luate de autorităţi nu rezolvă deloc problema accesului la educaţie, în aceste condiţii de criză, a copiilor care nu au internet sau calculator.
11:15
Autorităţile medicale din judeţul Ialomiţa au deschis o anchetă epidemiologică la Ţăndărei după decesul unui bărbat survenit vineri, 27 martie, suspect de coronavirus. Rezultul probelor de laborator nu a fost comunicat încă.
11:15
Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a dat publicităţii un mesaj primit de la un medic rezident care arată, sub protecţia anonimatului, că el şi colegii lui răspund la linia TelVerde în condiţii care nu corespund regulilor de protecţie împotriva noului coronavirus, instituite prin ordonanţă militară.
11:15
Pastorul Bisericii BaptisteSion din Sibiu, Sorin Cigher, i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis oscrisoare deschisă în care îl provoacă să lansezepoporului român un apel la rugăciune. „Domnulepreşedinte, nu este de glumit! Nu este timp de pierdut! Istoria se repetă”, i-a scris Sorin Cigher preşedintelui.
11:15
Cu doar un an în urmă, cele mai importante organizaţii, institute destatistică specializate în proiecţii privind securitatea sistemelor medicalemondiale şi, respectiv, defalcate pe ţări, preluau o estimare comună.
11:00
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia anunţă că a luat măsuri de reorganizare a activităţii pentru a asigura continuitatea actului medical şi soluţionarea problemelor pacienţilor cu boli cronice în timp util, dar şi pentru a garanta siguranţa pacienţilor şi a personalului medical.
11:00
remierul maghiar Viktor Orbán a anunţat că începând de luni dimineaţă, la conducerea fiecărui spital din Ungaria vor fi  numiţi  “comandanţii militari”, în uniformă. UE şi ONU avertizează că Orban încearcă să obţină "puteri nelimitate" pe fondul crizei .
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.