Coronavirus: Pentagonul a ordonat oprirea deplasărilor trupelor americane în străinătate timp de 60 de zile

Adevarul (Romania), 26 martie 2020 07:45

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a emis un ordin de oprire a deplasărilor în străinătate ale trupelor americane, timp de 60 de zile, pentru a limita răspândirea coronavirusului între soldaţi, a declarat miercuri Esper, transmite Reuters.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
14:00
Actorul Ştefan Sileanu, în vârstă de 80 de ani, a murit în urma unui infarct sâmbătă dimineaţă. Actorul Teatrului Nottara, cunoscut în film pentru rolul lui Vlad Ţepeş, va fi incinerat luni. "A fost dorinţa tatălui meu să fie incinerat", a declarat, pentru "Adevărul", fiica sa, Ana Sileanu.
14:00
Spitalul Militar de Campanie ROL 2 a fost conceput şi construit ca secţie externă a Spitalului Militar Central. Formaţiunea medicală a fost amplasat în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.
14:00
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, sâmbătă, după ce a vizitat spitalul militar de campanie amenajat în curtea Institutului de Geriatrie "Ana Aslan” de lângă Bucureşti, că după ce criza sanitară va trece autorităţile vor face "o evaluare la sânge” a sistemului sanitar românesc. Iohannis a spus că autorităţile continuă să se pregătească pentru a face faţă cazurilor de Covid-19 şi a cerut populaţiei să păstreze distanţa socială.
14:00
Un român cere ajutor pe Facebook pentru a putea reveni din India, unde, spune acesta pe reţeaua de socializare, este izolat de o săptămână în spaţiul de cazare, nu se mai poate aproviziona, iar cursele aeriene au fost suspendate.
14:00
Pandemia de COVID-19 pune sistemul medical într-o situaţie nouă: medici de la unele spitale care nu sunt „în prima linie“ vor fi delegaţi pentru a-şi ajuta colegii din unităţile unde sunt îngrijiţi pacienţii cu coronavirus. La Spitalul de Urgenţă din Baia Mare s-a găsit o modalitate inedită de a face acest lucru: medicii au fost traşi la sorţi.
Acum 15 minute
13:45
Alte 160 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate de la ultima raportare, astfel că numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 1.452. Dintre acestea, 139 au fost declarate vindecate şi externate, până în prezent fiind înregistrate şi 29 de decese. La ATI sunt internaţi, în acest moment, 34 de pacienţi, dintre care 25 în stare gravă.
Acum 30 minute
13:30
În judeţul Călăraşi, la data de 27 martie, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, 2.230 persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu, iar 251 au finalizat perioada de izolare de 14 zile.
13:30
În aşteptarea valului de pacienţi cu Covid-19, un spital judeţean a luat măsura de a-şi proteja personalul în această perioadă în care patologia încă nu a apărut în unitatea sanitară, regândind modul de lucru şi permiţând angajaţilor să-şi recupereze concediile neefectuate şi zilele libere din 2018 şi 2019.
13:30
Şapte dintre cele zece echipe înscrise în Campionatul Mondial de Formula 1 îşi unesc forţele pentru a produce în Marea Britanie, acolo unde îşi au sediul, echipamente medicale necesare în lupta cu pandemia de coronavirus şi, în special, ventilatoare medicale.
Acum 2 ore
12:45
La Sanatoriul Balnear din Techirghiol se află în acest moment, în carantină, aproximativ 380 de români repatriaţi din Italia.
12:45
Oameni din peste 180 de ţări şi teritorii, inclusiv din România, vor stinge simbolic lumina sâmbătă, de la 20.30, timp de o oră. Earth Hour - Ora Pământului este cel mai mare eveniment dedicat mediului din toate timpurile.
12:45
Încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 29.Toate persoanele decedate sunt din judeţul Arad.
12:30
Şase oameni au fost prinşi la o vânătoare de mistreţi, în zona Dealu Mare – Câmpul lui Neag. Armele şi prada au fost confiscate.
12:30
Preşedintele Klaus Iohannis a mers sâmbătă la Otopeni, pentru a vizita Spitalul Militar de Campanie ROL II, secţie externă a Spitalului Militar Central. Preşedintelşe a purat mască şi mănuşi de protecţie.
12:15
Despăgubirile de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor nu se vor mai calcula după grila notarilor publici din 2013, ci în funcţie de grila în vigoare în anul emiterii deciziei de compensare.
12:15
În regiunea transnistreană au fost confirmat în total zece cazuri de COVID-19. Anunţul a fost făcut sâmbătă, 28 martie, de către ministra Sănătăţii Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.
12:15
O asistentă de la ServiciulJudeţean de Ambulanţă Galati a fost confirmată cu coronavirus, ea fiindinternată la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi.
12:15
Două doctoriţe de la Spitalul „Dimitrie Gerota”, unde a fost internat fostul poliţist cu noul  coronavirus care a minţit că nu a fost în străinătate, sunt în stare critică. Ele sunt ventilate mecanic, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la starea lor de sănătate.
Acum 4 ore
12:00
Descoperire macabră în Petroşani. Localnicii au sunat la 112 după ce au găsit o femeie, cu gâtul tăiat, pe o stradă din cartierul Dâlja Mică.
11:45
Casa istorică cu arhitectură neoclasică, construită la final de secol XIX, simbol al stilului de viaţă elitist din perioada interbelică, situată pe una dintre cele mai liniştite străzi din fosta mahala negustorescă Mântuleasa, la mică distanţă de kilometrul 0 al Capitalei, a fost scoasă la licitaţie cu un preţ de pornire de 650.000 de euro.
11:45
„Este clar” că economia mondială a intrat în recesiune, o consecinţă a pandemiei noului coronavirus care se răspândeşte în lume, a apreciat vineri directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional (FMI) Kristalina Georgieva, relatează AFP.
11:45
Primarul comunei dâmboviţene Corbii Mari, Ionuţ Bănică, a declarat, la Antena 3, că numărul infectaţilor din comuna pe care o conduce creşte şi nu primeşte niciun ajutor în lupta cu coronavirusul.
11:45
Alţi 365 de cetăţeni români care se aflau temporar în Italia şi care nu mai aveau posibilităţi reale de a rămâne în acea ţară au fost repatriaţi cu două curse aeriene tip charter, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
11:45
Pimarul susţine că transformarea litoralului într-un mare centru de carantină poate provoca panică în rândul populaţiei.
11:45
Laboratoarele Abbott au transmis vineri că au obţinut aprobare pentru producerea în masă a unui test rapid pentru coronavirus care poate da rezultate în câteva minute: acesta poate fi folosit în cabinetele medicilor, clinici cu servicii de urgenţă şi spitale.
11:30
Dovezile înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere vor fi prelungite automat, iar şoferii nu trebuie să depună o cerere, informează un comunicat al Parchetului General. CSM preciza că instanţele nu judecă pe timpul stării de urgenţă procesele prin care şoferii cu permisul suspendat cer prelungirea dreptului de a circula.
11:15
În judeţul Dâmboviţa au ajuns 1.380 de combinezoane de protecţie şi 45 de litri de dezinfectant de nivel înalt a suprafeţelor, echipamentelor şi instrumentarului medical.
11:15
Buletinele de ştiri au fost „acaparate” de subiectul COVID-19 şi chiar şi în mediul online, informaţiile despre noua pandemie se răspândesc vertiginos, chiar dacă, unele dintre ele nu provin din surse sigure.
11:15
Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) consideră că măsurile luate de autorităţi nu rezolvă deloc problema accesului la educaţie, în aceste condiţii de criză, a copiilor care nu au internet sau calculator.
11:15
Autorităţile medicale din judeţul Ialomiţa au deschis o anchetă epidemiologică la Ţăndărei după decesul unui bărbat survenit vineri, 27 martie, suspect de coronavirus. Rezultul probelor de laborator nu a fost comunicat încă.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.