Germania închide porțile pentru români. 300.000 de sezonieri rămân fără loc de muncă

Antena3, 26 martie 2020 07:50

Lucrătorii sezonieri au interzis pe teritoriul german începând de joi, 26 martie, ca măsură de combatere a extinderii pandemiei cu noul coronavirus. Majoritatea sunt români.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Antena3

Acum 30 minute
14:00
Un bărbat din Botoșani a evadat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, dintr-un hotel unde se afla în carantină. El a folosit un cearceaf pentru a coborî pe geam.
14:00
Cadrele medicale, în special cele care lucrează spitalele de boli infecțioase, vor fi cazate la hoteluri în perioada epidemiei de COVID-19. Astfel, familiile lor vor fi protejate.
Acum o oră
13:50
Spania a atins un nou record sumbru în criza de coronavirus. În ultimele 24 de ore, 832 de oameni au murit din cauza COVID-19.
13:40
Imnul României va fi difuzat, astăzi, începând cu ora 17.00, în toată țara, prin megafonele mașinilor de Poliție, în semn de solidaritate cu medicii care luptă în spital cu pandemia de coronavirus și cu românii care respectă regulile și stau acasă.
13:40
Accesul în parcurile din Capitală este interzis de sâmbătă, 28 martie. Autoritățile recomandă locuitorilor să nu mai iasă din case decât pentru nevoi urgente.
13:40
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, le-a transmis producătorilor, procesatorilor şi comercianţilor să înceteze lupta comercială în acesstă criză de coronavirus şi să stea la masă, să se înţeleagă asupra adaosurilor la preţ.
Acum 2 ore
13:20
Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a prezentat, astăzi, ultimul bilanț oficial al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, 1.452 de români sunt infectați, iar 29 și-au pierdut viața din cauza COVID-19.
13:20
Spitalul de campanie ROL 2, secție a Spitalului Militar Central, a fost ridicat de militarii români în numai cinci zile, în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie 'Ana Aslan' de la Otopeni.
13:10
HOROSCOP. Primeste-ti noul mesaj in functie de zodia ta, de la Arhangheli, pentru saptamana 30 MARTIE – 5 APRILIE 2020. Viata traita in calauzire divina este o viata traita cu mai multa claritate.
12:50
Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, vine cu un set de reguli care trebuie respectate de cei care locuiesc în case cu persoane vârstnice, în această perioadă de pandemie de coronavirus.
12:40
Trei femei din Arad, infectate cu coronavirus, au murit în ultimele ore, ridicând astfel bilanțul la 29 de morți.
Acum 4 ore
12:20
Zeci de vedete s-au alãturat teledonului Români Împreunã, organizat de Antena Group şi Fundaţia Mereu Aproape în aceastã duminicã, de la ora 13:00.
12:10
Un medic care lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava spune că siuaţia legată de lipsa personalului medical este dramatică. Medicul spune că este nevoie urgent în spital de medici, asistenţi şi infirmieri.
12:00
Jon Bon Jovi susţine că Jacob, fiul său adolescent, suferă de o „formă uşoară" de Covid-19, deşi nu a fost încă testat. 
11:50
Gabriela Firea spune că nu este adevărat că Primăria Capitalei a pus la dispoziţie un spaţiu "impropriu" pentru medicii care răspund la Tel Verde Covid, în cadrul Arenei Naţionale, aşa cum a afirmat un politician.
11:40
Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a anunţat că 650 de persoane mor zilnic în România, în mod curent, însă "rămâne să vedem câte sunt cazurile de Covid-19”.
11:20
Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a lansat un concurs de proiecte de cercetare medicală, pentru studiul noului virus SARS COV 2 și pentru încetinirea răspândirii maladiei COVID 19.
11:20
Zece șoferi de TIR, blocați în Polonia din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor de circulație impuse de autorități, au lansat un apel disperat pe Facebook pentru a ajunge acasă.
11:10
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, preotul Francisc Doboş, a făcut un apel la credincioşi, în plină pandemie de coronavirus, să ne rugăm la Dumnezeu, dar, în acelaşi timp, să fim responsabili şi să nu aşteptăm totul de la El.
11:10
HOROSCOP. Cunoscutul astrolog Mariana Cojocaru a anunțat ce se va întâmpla în săptămâna care urmează. Alinierea de planete în Berbec, formată de Soare - Malefica Lilith și Kiron, vine cu schimbări mari pentru trei zodii și o perioadă grea.
10:40
Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti pune la dispoziţia autorităţilor statului imobilul centrului său de pregătire profesională din oraşul Covasna pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19, se arată într-un comunicat al instituției de învățământ.
10:40
Cele două doctoriţe de la Spitalul MAI Dimitrie Gerota, infectate cu coronavirus, sunt în stare critică, iar prognosticul medicilor este rezervat, a anunţat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, la Antena 3.
10:30
Un număr de 184 de cadre medicale sunt, în acest moment, infectate cu noul coronavirus, a anunţat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tatătaru, la Antena 3.
Acum 6 ore
10:20
Dacă în urmă cu două săptămâni, medicii infecționiști din Iași tratau pacienți infectați cu COVID-19, în majoritate trecuți de 65 de ani, în prezent cei mai mulți dintre pacienți sunt tineri. Doi dintre ei fiind în stare gravă în secția ATI, au declarat cadre medicale pentru bzi.ro.
10:20
Un număr de 380 de români repatriați din Italia și îmbarcați în două avioane au aterizat vineri seară pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța. 
10:10
Un al doilea transport de materiale sanitare pentru medicii din Români a sosit pe Aeroportul Otopeni, sâmbătă dimineaţă, din Coreea de Sud.
10:00
O femeie în vârstă de 102 ani s-a vindecat după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus și a stat internată în spital în orașul Genova din nordul Italiei mai mult de 20 de zile.
10:00
Un număr de 200 de dosare penale au fost deschise în această perioadă, pe pandemie de coronavirus, şi sunt anchetate aproape 300 de persoane, potrivit Antena 3.
09:30
Preşedintele Klaus Iohannis va face astăzi o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.
09:20
O asistentă medicală din Craiova a postat un mesaj emoționant și de revoltă, în același timp, după demisia ministrului Sănătății, Victor Costache, postarea sa de pe Facebook fiind apreciată de peste 20.000 de români.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.