Expert american, despre coronavirus: Valul de îmbolnăviri ar putea deveni sezonier

StirileProtv.ro, 26 martie 2020 10:00

Este probabil ca maladia infecţioasă COVID-19 să revină în lunile următoare sub forma unor cicluri sezoniere, a prevenit miercuri un expert american, care a subliniat nevoia urgentă de a descoperi un vaccin şi tratamente eficiente, informează AFP.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 10 minute
20:00
Amenzile pentru cei care ies din casă fără motiv se măresc considerabil. Dacă acum pornesc de la 100 și ajung la 5.000 de lei, de joi noapte sumele vor fi cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei.
Acum 30 minute
19:50
Din păcate apar și primele decese care au legătură directă cu românii întorși în primul val din țările grav afectate de îmbolnăviri. Fără simptome și fără să știe că sunt contagioși, și-au îmbolnăvit părinții ori bunicii.
19:50
Autoritățile plănuiesc ca de săptămâna viitoare să-i cazeze în hoteluri pe pacienții cu coronavirus care au forme ușoare ale bolii.
19:40
Pierderea simţului mirosului, dar şi a gustului, ar fi un mod eficient prin care o persoană poate suspecta că are COVID-19, conform unei analize a datelor colectate prin intermediul unei aplicaţii axată pe simptome, relatează Reuters.
Acum o oră
19:30
30 de morți, 644 infectați, aproape 200 de medici în carantină sau în izolare. Așa arată situația în cifre, la Suceava, primul oraș în carantină din țară.
Acum 2 ore
18:30
Suedia nu a închis școlile, localurile publice și alte afaceri mici, ci a impus distanțarea socială, care oricum este o regulă a țării.
18:20
O circulară a Ministerului de Interne din Italia care relaxează restricțiile impuse cetățenilor a provocat reacții dure din partea guvernatorilor regiunilor puternic afectate de Covid-19, potrivit La Repubblica.
18:10
Spitalul militar mobil din Constanța este pregătit să primească pacienți, în cazul în care unitățile medicale vor fi supraaglomerate. Şase corturi au fost amplasate pe un stadion, aflat în vecinătatea Spitalului CFR.
Acum 4 ore
17:50
Avem și astăzi infectări cu COVID-19 în rândul cadrelor medicale din prima linie. București, Timiș sau Brașov se adaugă pe harta punctelor critice. În țară sunt aproape 170 de unități spitalicești alocate celor care se îmbolnăvesc.
17:50
O familie cu trei copii din județul Bacău și-a văzut casa mistuită de flăcări, noaptea trecută.
17:50
14 județe au stat sub cod calben de vreme rea până în această dimineață.
17:50
Miercuri este prima zi în care companiile românești afectate de măsurile luate de autorități au putut depune cereri pentru acordarea şomajului tehnic.
17:50
Zece medici de la spitalul municipal din Câmpina și-au depus demisiile. Trei dintre ei chiar de la Terapie Intensivă, acolo unde este atât de mare nevoie de personal cu experiență, în această perioadă.
17:40
Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 1 aprilie, decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.
17:30
Un polițist indian din districtul Kurnool, pe numele său Maruti Sankar a fost văzut călare pe un cal alb care fusese pictat cu imaginea coronavirusului în culoarea roz, transmite Asian News International.
17:30
Pandemia de coronavirus a început să diminueze fluxul de date care sunt necesare pentru realizarea unor prognoze meteorologice şi modele climatologice fiabile, a avertizat miercuri Organizaţia Meteorologică Mondială, citată de DPA.
17:20
Institutul Național de Sănătate Publică a prezentat, miercuri, o analiză rapidă a cazurilor confirmate de infecție cu coronavirus Covid 19 în România, în perioada 26 februarie – 29 martie 2020.
17:00
Un tanar din Argeș s-a plâns la 112,că ar fi fost agresat de un polițist. L-a deranjat că agentul - care nu purta mască - i-ar fi cerut să deschidă geamul și ar fi băgat prea mult mâna în interior.
17:00
Cătălin Moroșanu a fost impresionat de povestea lui Sergiu, tânărul din Iași care a fost nevoit să meargă 40 de km călare până la maternitate, după ce soția lui a născut.
16:30
Elon Musk a anunțat marți că Tesla este gata să înceapă să livreze gratuit ventilatoare către spitalele care se află în zona de acoperire a companiei.
16:20
16:10
Britanicii care s-au grăbit să își umple frigidere și cămările cu alimente au început acum să le arunce la gunoi, după ce au expirat până să apuce să le mănânce, relatează Daily Mail.
16:10
Încă şase medici şi 17 asistenţi medicali de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad şi-au anunţat demisia, miercuri.
Acum 6 ore
16:00
Un bărbat în vârstă de 47 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud, care intrase marţi în izolare la domiciliu după revenirea din străinătate, a decedat, în cursul serii, în timp ce repara un tir, fiind strivit sub greutatea cabinei acestuia.
15:50
Colegiul Farmaciștilor a făcut, miercuri, un apel la responsabilitate în ceea ce privește aprovizionarea și eliberarea paracetamolului în perioada stării de urgență în România.
15:40
Arabia Saudită le-a cerut musulmanilor care plănuiesc să ia parte la Hajj, așa cum este denumit pelerinajul anual la Mecca, să își amâne rezervările din cauza pandemiei de coronavirus.
15:30
O companie japoneză de medicamente a anunțat, marți, că a început etapa finală a testării umane a unui medicament care ar trata infecția cu coronavirus, scrie Daily Mail.
15:00
Măsurile de izolare impuse de autorități în timpul pandemiei de coronavirus i-au făcut pe mulți să apeleze la metode inedite de socializare.
14:50
Societatea Civila de Avocati Nicolescu Zorin & Asociații, https://www.nza.ro, prin Ilie Bogdan Petre - Partener si Lavinia Capus - Avocat Colaborator Senior prezinta legislație și aspecte de ordin practic in materia somajului tehnic.
14:50
Ministerul Educaţiei Naţionale a anunțat, miercuri, că informaţiile şi documentul puse în circulaţie în spaţiul public, potrivit cărora structura anului şcolar 2019-2020 a fost modificată, sunt false.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.