Fost poliţist, cercetat penal după ce a răspândit informaţia că ”vor fi atacate instituţii, magazine şi farmacii”

Adevarul (Romania), 26 martie 2020 16:45

Un fost poliţist din Buzău s-a ales cu dosar penal pentru că nu a ţinut cont de restricţiile privind mesajele lansate în spaţiul public. Poliţiştii s-au autosesizat şi au demarat verificări la scurt timp după ce fostul lor coleg a scris pe o reţea de socializare că ”vor fi atacate instituţii, magazine, farmacii”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
16:45
Femeia îl cunoşteadin copilărie pe agresorul sexual al fiicei sale şi ştia încă de atunci căacesta obişnuia să atingă fetele în zonele intime.
Acum 30 minute
16:30
Unavion aparţinând armatei ruse, încărcat cu material medical şi măşti deprotecţie, a decolat miercuri de la o bază de lângă Moscova către StateleUnite, potrivit televiziunii publice Rossiya 24, relatează Reuters.
16:30
Uniunea Europeană nu are instrumentele necesare pentru a răspunde singură unei astfel de crize. Tratatul de la Lisabona a dat putere decizională statelor membre, dar nu le-a responsabilizat pentru comportamentul lor, este opinia fostului negociator al României cu Uniunea Europeană, Vasile Puşcaş.
16:30
Primăria Piteşti a început, miercuri, ca urmare aprevederilor Ordonanţei Militare nr. 4, montarea de dispensere cu dezinfectant la toatecele 3.700 de scări de bloc din municipiu. Acţiunea e însă criticată de mulţilocatari, care spun că doza de dezinfectant e total insuficientă pentru o scarăşi că dispenserele nu vor fi reumplute ulterior.
16:30
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mehedinţi a continuat acţiunile pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanţelor Militare şi pentru prevenirea răspândirii COVID-19 la agenţii economici din judeţ.
16:30
Internările la Secţia Medicală 1 au fost sistate, iar pacienţii existenţi vor fi externaţi în vederea efectuării dezinfecţiei spaţiului şi aparaturii. 29 de cadre medicale din diverse secţii (pe unde a trecut pacienta pentru investigaţii) au fost trimise în izolare la domiciliu.
16:30
Criza sanitară globală declanşată de pandemia Covid-19 pune sub aceeaşi lupă guvernele lumii - democratice şi autocratice deopotrivă. Cine a trecut testul guvernării şi cine a pierdut?
16:30
Poliţia Argeş adeschis o anchetă după apariţia articolului din „Adevărul“ privindcazul unui poliţist din Câmpulung Muscel care s-a purtat agresiv cu un şoferce i-a cerut să nu-i atingă actele, spunându-i: „Te scot cu forţa dacănu-mi dai actele, îţi dau cu spray şi ieşi singur... îţi iau şi talonul pentrucă aşa vreau eu“.
Acum o oră
16:00
Ministrul Finanţelor Florin Cîţu susţine că Guvernul trebuie să finanţeze deficitul bugetar, însă în acest moment nu este nevoie de un acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).
16:00
Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat miercuri, într-un interviu pentru Hotnews, că Guvernul nu va introduce taxe în perioada de criză, aceasta fiind o lecţie învăţată în 2008.
16:00
Ordonanţa Militară 3 are o singură referire la situaţia oamenilor străzii. Cere ca primăriile „să identifice şi să ţină evidenţa persoanelor fără adăpost”. În rest, nu există nicio soluţie sau decizie luată unitar la nivel naţional pentru aceşti oropsiţi ai sorţii.
Acum 2 ore
15:45
Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”, cunoscut ca şi Poligonul de Trageri de la Capu Midia, împlineşte pe 1 aprilie 70 de ani de existenţă.
15:45
O companie din oraşul Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice din judeţul Hunedoara.
15:45
Cele mai multe centre Airbus din Spania şi-au unit forţele pentru a produce rame de viziere prin imprimare 3D care vor fi livrate personalului medical, ca parte a echipamentului individual de protecţie împotriva Covid-19.
15:45
O studentă şi doi elevi sunt, de aproape o săptămână, nepoţii pe care fiecare vârstnic şi-i doreşte aproape. Le răspund bunicilor din sat la telefon, întocmesc lista de cumpărături şi le lasă acasă tot ce bătrânii au nevoie.
15:45
„Coronavirus Rhapsody“, o parodie a celebrei piese a trupei Queen, „Bohemian Rhapsody“, ale cărei versuri descriu măsurile de precauţie care trebuie luate în timpul pandemiei, a devenit virală în mediul online.
15:45
România nu mai este de mult în situaţia de a plăti pensii speciale unor categorii de privilegiaţi, în condiţiile în care avem deficienţe majore în sistemul de Sănătate, în Educaţie, Infrastructură şi în multe alte domenii fundamentale. ”Criza de sănătate globală ce va fi urmată de o criză economică globală ne amintesc că trebuie să fim mai chibzuiţi cu bugetul şi mai ales că românii trebuie să fie solidari”, spune Bogdan Huţucă.
15:45
Un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui a fost izolat la domiciliu după ce a transportat la spital, fără a avea echipament de protecţie, o persoană care a ascuns s-ar fi întâlnit cu persoane din străinătate.
15:45
ComandantulUSS Theodore Roosevelt, un portavion american nuclear care se confruntă cu ocontaminare galopantă a noului coronavirus, a fost refuzat de Pentagon, căruiai-a cerut să autorizeze evacuarea echipajului, într-o scrisoare cu accentedramatice, relatează AFP.
15:45
Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a criticat miercuri într-un inteviu la „Adevărul Live” Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru amânarea plăţii ratelor la bănci, precizând că formaţiunea sa are de două săptămâni un proiect legislativ în acest sens. „Cum să vii tu ministru de Finanţe să propui dobândă la dobândă? Numai un cămătar putea să facă acest lucru”, a declarat Ciolacu.
15:45
Un bărbat dintr-un sat vâlcean a minţit vameşii la intrarea în ţară atât despre locul din care venea cât şi despre meseria pe care o presta.
15:45
La Spitalul Judeţean din Arad un număr de 85 de angajaţi au intrat în concediu medical în luna martie, din care 35 sunt medici, potrivit datelor prezentate de managerul spitalului, Carmen Lucuţa. În plus, 14 cadre medicale au plecat prin pensionare sau prin demisie. Nici la capitolul echipamente de protecţie spitalul nu stă prea bine: storcurile sunt sunt suficiente doar pentru astăzi, 1 aprilie.
15:30
Cei mai importanţi ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au participat la o videoconferinţă alături de militari confirmaţi cu Covid-19.
15:30
Ediţia din acest an a concursului Eurovision, care a fost anulată, va fi înlocuită de o emisiune de televiziune alternativă ce îşi propune să unească Europa pe fondul pandemiei de coronavirus la data planificată iniţial pentru marea finală a celebrei competiţii.
15:30
Starea de urgenţă cauzată de epidemia de coronavirus pare să se fi transformat la nivel naţional într-un pretext pentru adoptarea de acte normative care contravin flagrant unei întregi serii de prevederi constituţionale şi legislative de drept intern şi european.
15:30
Licitaţia anului în judeţul Alba, prin care trebuia să fie acordat un contract de circa 35 de milioane de euro, a fost anulată pentru a doua oară.
15:30
În contextul existenţei, la locul de muncă, a riscului de contaminare cu Coronavirus, angajatorii pot lua mai multe măsuri pentru sprijinirea anagaţilor.
15:30
Buzău devine primul oraş din România cu lavoare în spaţii publice. Pietonii îşi pot spăla mâinile cu apă şi săpun după ce coboară din autobuz, merg la piaţă ori înainte să ajungă acasă de la cumpărături. Primăria va monta în punctele aglomerate câteva zeci de lavoare mobile, proiectate să fie acţionate la picior.
15:30
Hanul Dragodana, aflat la nici 10 kilometri de Găeşti, devine centru de carantină pentru persoanele care se reîntorc în România din zonele roşii şi galbene.
15:30
O butelie a explodat într-un apartament din Deva. Popmpierii au găsit un bărbat decedat, în locuinţa cuprinsă de incendiu.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.