Circa 10 mii de lucrători medicali din Republica Moldova vor fi testaţi la COVID-19

Adevarul (Romania), 26 martie 2020 18:45

Preşedintele Igor Dodon a anunţat că va propune Comisiei pentru situaţii excepţionale să ia decizia ca toţi angajaţii medicali din Republica Moldova, care sunt implicaţi în depistarea COVID-19, dar şi tratarea pacienţilor de acest virus, să fie testaţi dacă nu sunt infectaţi cu coronavirus. Preşedintele a spus că în aşa fel se doreşte prevenirea contaminării medicilor, dar şi protejarea acestora.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
19:30
Preşedintele Donald Trump a spus că ia în considerare impunerea carantinei în statul New York pentru a încetini răspândirea coronavirusului, scrie BBC.
19:30
Elena Moşuc, o ieşeancăstabilită la Zürich, a renunţat la slujba de învăţătoare şi a ajuns să cânte cuJose Carreras şi Placido Domingo, încununarea carierei de peste trei deceniifiind câştigarea titlului de cea mai bună soprană din lume, în cadrul InternationalOpera Awards „Opera Star“, echivalentul premiilor Oscar.
19:30
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că autorităţile au făcut un scenariu conform căruia un milion de persoane ar urma să fie trimise în şomaj tehnic, în perioada stării de urgenţă decretate de autorităţi, situaţie în care efortul bugetar pentru acoperirea indemnizaţiilor acestora va fi de patru miliarde de lei.
Acum 30 minute
19:15
Pandemia de coronavirus, dar şi teama de o posibilă apariţie a unei crize a produselor, creează o stare generalizată de nelinişte, iar reacţiile oamenilor sunt, în unele cazuri, extreme. Caroline Wozniacki a povestit ce i s-a întâmplat la o banală vizită la magazin pentru aprovizionare.
19:15
Clubul Atletico Madrid a anunţat, sâmbătă, că unul dintre juniorii săi, Christian Minchola, a încetat din viaţă la vârsta de 14 ani. Gruparea spaniolă nu a precizat cauza decesului.
19:15
Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a întocmit un ghid de măsuri pe care pot să le ia cei care locuiesc în aceeaşi casă cu persoane vârstnice pentru a-i feri de riscul contaminării cu noul coronavirus.
19:15
Cei care vorbesc de „dobânda la dobândă” (capitalizarea dobânzii) nu înţeleg cum funcţionează o piaţă financiară, cum funcţionează o economie în general, susţine ministrul de Finanţe Florin Cîţu.
19:15
Think tank-ul INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate a lansat Ghidul Surselor de Finanţare pentru Companii în Timpul Crizei COVID-19, dedicat tuturor antreprenorilor care vor să îşi menţină afacerile pe linia de plutire, să îşi păstreze angajaţii sau chiar să îşi dezvolte afacerea pe noile coordonate create de criza noului coronavirus.
19:15
Salamul, roşiile proaspete, laptele şi merele s-au scumpit cel mai mult în luna martie, comparativ cu decembrie 2019, în timp ce ouăle, fasolea, ceapa şi mălaiul s-au ieftinit, potrivit unei analize realizate de Consiliul Concurenţei pe baza datelor din Monitorul Preţurilor, transmisă Agerpres.
Acum o oră
18:45
„Este cel mai emoţionant moment cu care am avut de a face vreodată în 12 ani de când există această cursă. Românii ar trebui să fie mândri că Vlad le reprezintă ţara”, a spus Martin Like, organizatorul Arctic Ultra 6633 după ce a fost nevoit să-l scoată pe clujeanul Vlad Pop din cel mai dur ultramaraton din lume. Tânărul care a alergat pentru copiii de la MagiCamp  a povestit pentru „Adevărul” cum a fost aventura din acest an.
18:45
Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, afirmă că cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare România va depăşi numărul de 2000 de persoane infectate cu SARS-Cov-2 şi va trece în scenariul 4, moment în care se vor adopta noi acte normative necesare gestionării crizei sanitare.
18:45
Personalul medical a obligat-o pe femeie să îmbrace uncostum de protecţie, aceasta fiind transportată apoi sub pază la un centru decarantină, unde va rămâne pentru următoarele 14 zile.
18:45
SpitalulROL 2 va funcţiona ca secţie externă a Spitalului Universitar de UrgenţăMilitar Central (SUUMC). Facilitatea medicală va asigura asistenţă medicalăspecializată pentru pacienţii potenţial infectaţi cu virusul SARS-CoV-2,cazurile uşoare şi medii.
Acum 2 ore
18:15
Te crezi as în noţiuni de cultură generală? Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări, clasificate pe mai multe domenii de interes.
18:15
Este activă platforma electronică formular.sts.ro pentrucompletarea online a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a adeverinţelor deangajator.
18:15
În judeţul Buzău, 4.294 de persoane sunt în izolare la domicilii iar alte 105 se află în carantină instituţionalizată. În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 319 poliţişti, peste 90 de jandarmi, 121 de poliţişti locali şi 70 de lucrători din cadrul MApN.
18:15
Ora Pamantului (Earth Hour), marcata in acest an la 28 martie, in intervalul orar 20.30-21.30, este cea mai mare manifestare voluntara de mediu din istoria omenirii.
18:15
În judeţul Buzău au ajuns de la Inspectoratul General de Situaţii de Urgenţă 1.380 de combinezoane de protecţie şi 45 de litri de dezinfectant de suprafeţe şi instrumentar medical, care au fost distribuite către unităţile sanitare din judeţ.
18:15
Cel mai mare producător de ventilatoare mecanice din lume susţine că, din păcate, nu va putea livra ventilatoare pentru România. Şeful companiei afirmă că, la nivelul la care ţările solicită în prezent ventilatoare noi, producţia lor este o „misiune imposibilă” şi nici aşa nu ar fi de ajuns, scrie Der Spiegel.
18:15
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că achiziţiile făcute de Guvernul Orban în perioada pendemiei ar fi, de fapt, direcţionate către firme apropiate liberalilor.
18:15
Doi bărbaţi, ambii în vârstă de 37de ani, au provocat un adevărat scandal la intersecţia străzilor Cezar Petrescuşi Nicopole din Brăila. După ce şi-au adresat cuvinte grele, unul dintreaceştia l-a lovit cu un topor pe celălalt, victima ajungând la Urgenţe pentruîngrijiri medicale.
18:15
O fetiţă în vârstă de doar două luni, născută prematur, are rezultat pozitiv pentru coronavirus în Italia, scrie Rotalianul. Mama nu cunoaşte foarte bine limba italiană, motiv pentru care personalul medical are dificultăţi de comunicare cu femeia.
18:15
În timp ce oameni din întreaga lumea încearcă din răsputeri să respecte măsurile impuse de autorităţi în plină epidemie de coronavirus, autoizolându-se, în Suedia, distanţarea socială şi ieşitul rar din casă nu reprezintă o problemă atât de mare, după cum arată un reportaj realizat de BBC.
18:15
Romii dintr-un cartier din oraşul Balş au ieşit pe străzi pretextând că nu mai au provizii şi cerându-i primarului să le aducă pâine, făină şi ce le mai trebuie, pentru că nu mai pot ieşi la lucru.
17:45
Toate efectivele din sistemul de siguranţă şi ordine publicădin judeţul Galaţi acţionează, în continuare, în sistem integrat pentrucreşterea gradului de siguranţă publică pentru cetăţeni, dar şi pentru apreveni şi limita răspândirea infecţiei cu noul Coronavirus-Covid 19.
17:45
Fosta sportivă Nadia Comăneci îşi sfătuieşte fanii să se spele pe mâini cât de des se poate, în contextul pandemiei de coronavirus, ea menţionând că acum se cuncentrează pentru „un 20 perfect”, şi anume durata unei spălări corecte pe mâini.
17:45
Un bărbat, de 37 ani, din oraşul Rovinari, a fost prins, astăzi, în flagrant, în timp ce a aruncat în curtea interioară a Penitenciarului Târgu Jiu, un pachet ce conţinea un telefon mobil, care a intrat în posesia unui deţinut.
17:45
Arhiepiscopia Dunării de Jos vine în sprijinul spitalelordin municipiile Galaţi, Brăila şi Tecuci prin oferirea de măşti de protecţie şicărţi de rugăciune pentru personalul medical şi auxiliar, dar şi pentrupacienţii veniţi în ambulatoriu în unităţile medicale.
17:45
Pandemia Covid-19 este cea mai severă criză din vremurile noastre, iar pierderile economice le-ar putea depăşi de trei ori pe cele din timpul Marii Recesiuni, arată un raport al London Business School.
17:45
Rusia îşi va închide total frontierele începând de luni pentru a lupta contra răspândirii noului coronavirus, au anunţat sâmbătă autorităţile ruse, citate de AFP.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.