Munca epuizantă a specialiştilor care analizează testele pentru coronavirus. „Orice greşeală înseamnă compromiterea rezultatelor!“

Adevarul (Romania), 26 martie 2020 19:00

Florina Raicu, cercetător genetician şi asistent universitar la UMF Carol Davila, a explicat într-o postare pe Facebook care sunt paşii pe care îi parcurge un specialist care operează testele de coronavirus realizate cu echipamentele Real Time – PCR.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
18:45
„Este cel mai emoţionant moment cu care am avut de a face vreodată în 12 ani de când există această cursă. Românii ar trebui să fie mândri că Vlad le reprezintă ţara”, a spus Martin Like, organizatorul Arctic Ultra 6633 după ce a fost nevoit să-l scoată pe clujeanul Vlad Pop din cel mai dur ultramaraton din lume. Tânărul care a alergat pentru copiii de la MagiCamp  a povestit pentru „Adevărul” cum a fost aventura din acest an.
18:45
Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, afirmă că cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare România va depăşi numărul de 2000 de persoane infectate cu SARS-Cov-2 şi va trece în scenariul 4, moment în care se vor adopta noi acte normative necesare gestionării crizei sanitare.
18:45
Personalul medical a obligat-o pe femeie să îmbrace uncostum de protecţie, aceasta fiind transportată apoi sub pază la un centru decarantină, unde va rămâne pentru următoarele 14 zile.
18:45
SpitalulROL 2 va funcţiona ca secţie externă a Spitalului Universitar de UrgenţăMilitar Central (SUUMC). Facilitatea medicală va asigura asistenţă medicalăspecializată pentru pacienţii potenţial infectaţi cu virusul SARS-CoV-2,cazurile uşoare şi medii.
Acum o oră
18:15
Te crezi as în noţiuni de cultură generală? Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări, clasificate pe mai multe domenii de interes.
18:15
Este activă platforma electronică formular.sts.ro pentrucompletarea online a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a adeverinţelor deangajator.
18:15
În judeţul Buzău, 4.294 de persoane sunt în izolare la domicilii iar alte 105 se află în carantină instituţionalizată. În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 319 poliţişti, peste 90 de jandarmi, 121 de poliţişti locali şi 70 de lucrători din cadrul MApN.
18:15
Ora Pamantului (Earth Hour), marcata in acest an la 28 martie, in intervalul orar 20.30-21.30, este cea mai mare manifestare voluntara de mediu din istoria omenirii.
18:15
În judeţul Buzău au ajuns de la Inspectoratul General de Situaţii de Urgenţă 1.380 de combinezoane de protecţie şi 45 de litri de dezinfectant de suprafeţe şi instrumentar medical, care au fost distribuite către unităţile sanitare din judeţ.
18:15
Cel mai mare producător de ventilatoare mecanice din lume susţine că, din păcate, nu va putea livra ventilatoare pentru România. Şeful companiei afirmă că, la nivelul la care ţările solicită în prezent ventilatoare noi, producţia lor este o „misiune imposibilă” şi nici aşa nu ar fi de ajuns, scrie Der Spiegel.
18:15
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că achiziţiile făcute de Guvernul Orban în perioada pendemiei ar fi, de fapt, direcţionate către firme apropiate liberalilor.
18:15
Doi bărbaţi, ambii în vârstă de 37de ani, au provocat un adevărat scandal la intersecţia străzilor Cezar Petrescuşi Nicopole din Brăila. După ce şi-au adresat cuvinte grele, unul dintreaceştia l-a lovit cu un topor pe celălalt, victima ajungând la Urgenţe pentruîngrijiri medicale.
18:15
O fetiţă în vârstă de doar două luni, născută prematur, are rezultat pozitiv pentru coronavirus în Italia, scrie Rotalianul. Mama nu cunoaşte foarte bine limba italiană, motiv pentru care personalul medical are dificultăţi de comunicare cu femeia.
18:15
În timp ce oameni din întreaga lumea încearcă din răsputeri să respecte măsurile impuse de autorităţi în plină epidemie de coronavirus, autoizolându-se, în Suedia, distanţarea socială şi ieşitul rar din casă nu reprezintă o problemă atât de mare, după cum arată un reportaj realizat de BBC.
18:15
Romii dintr-un cartier din oraşul Balş au ieşit pe străzi pretextând că nu mai au provizii şi cerându-i primarului să le aducă pâine, făină şi ce le mai trebuie, pentru că nu mai pot ieşi la lucru.
Acum 2 ore
17:45
Toate efectivele din sistemul de siguranţă şi ordine publicădin judeţul Galaţi acţionează, în continuare, în sistem integrat pentrucreşterea gradului de siguranţă publică pentru cetăţeni, dar şi pentru apreveni şi limita răspândirea infecţiei cu noul Coronavirus-Covid 19.
17:45
Fosta sportivă Nadia Comăneci îşi sfătuieşte fanii să se spele pe mâini cât de des se poate, în contextul pandemiei de coronavirus, ea menţionând că acum se cuncentrează pentru „un 20 perfect”, şi anume durata unei spălări corecte pe mâini.
17:45
Un bărbat, de 37 ani, din oraşul Rovinari, a fost prins, astăzi, în flagrant, în timp ce a aruncat în curtea interioară a Penitenciarului Târgu Jiu, un pachet ce conţinea un telefon mobil, care a intrat în posesia unui deţinut.
17:45
Arhiepiscopia Dunării de Jos vine în sprijinul spitalelordin municipiile Galaţi, Brăila şi Tecuci prin oferirea de măşti de protecţie şicărţi de rugăciune pentru personalul medical şi auxiliar, dar şi pentrupacienţii veniţi în ambulatoriu în unităţile medicale.
17:45
Pandemia Covid-19 este cea mai severă criză din vremurile noastre, iar pierderile economice le-ar putea depăşi de trei ori pe cele din timpul Marii Recesiuni, arată un raport al London Business School.
17:45
Rusia îşi va închide total frontierele începând de luni pentru a lupta contra răspândirii noului coronavirus, au anunţat sâmbătă autorităţile ruse, citate de AFP.
17:45
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, afirmă că producătorii din industria auto din România au format un grup care lucrează pentru implementarea unui proiect privind producţia în România de ventilatoare mecanice necesare sistemului sanitar românesc, dar şi că zeci de companii locale se arată interesate de producţia de materiale strategice necesare prevenirii, combaterii şi tratării Covid-19.
17:15
Un pacient mort la Oncologia din Deva a fost diagnosticat şi cu coronavirus. Bărbatul afla în fază terminală a bolii de care suferea.
17:00
Catalogată drept „una dintre cele mai distructive emoţii“, ruşineapoate să afecteze imaginea de sine a unui copil mai mult decât orice altăemoţie, lăsând-ul cu convingerea că este profund deficitar, inferior, fărăvaloare, izolat şi neiubit.
17:00
Directorul unuia dintre spitalele de top din Haiti a fost răpit vineri în apropierea casei sale din capitala Port-au-Prince, pe când se îndrepta spre locul de muncă. Haiti, care are o populaţie de 11 milioane de locuitori, este cea mai săracă ţară din emisfera vestică, potrivit unui raport al Băncii Mondiale.
17:00
Patru minore instituţionalizate în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au dispărut din centre în ultimele zile, însă doar în cazul a doua dintre ele dispariţia a fost făcută publică de către autorităţi. Motivul? Frizează absurdul.
17:00
Arhiepiscopia Dunării de Jos contribuie împreună cu alteinstituţii şi firme gălăţene pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a unuiaparat ultraperformant pentru diagnosticarea rapidă a infecţiilor cu noulcoronavirus, în beneficiul Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „SfântulIoan“ din Galaţi.
17:00
Bilanţul cazurilor de coronavirus a depăşit 1.000 de decese în Regatul Unit, cu 260 într-o zi, potrivit informaţiilor oficiale publicate sâmbătă, scrie AFP.
17:00
Fetiţa prezintă două plăgi prin înjunghiere în zona abdominală. A fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean.
Acum 4 ore
16:45
În semn de mulţumire pentru toţi cetăţenii care au înţeles că trebuie să stea în case, poliţiştii vor difuza în toată ţara, la ora 17.00, imnul României în megafoanele de pe autospecialele cu care patrulează.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.