Încă un român infectat cu noul coronavirus a murit: bilanţul ajunge la 24. Ultimul deces, o pacientă de 80 de ani

Adevarul (Romania), 27 martie 2020 08:00

Încă un deces al unei persoane diagnosticate cu coronavirus a fost înregistrat vineri noapte, o femeie de 80 de ani internată la Iaşi. Bilanţul a ajuns la 24 de decese.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
20:30
Două asistente medicale şi patru infirmiere de la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad şi-au anunţat demisiile, după ce unitatea medicală a fost transformată de Ministerul Sănătăţii în unitate suport pentru pacienţi COVID-19.
20:30
Istoricul Dumitru Botar s-a stins din viaţă, omul de afaceri Ion Doldurea, susţinător al vieţii culturale caracalene, făcând anunţul pe Facebook.
20:30
Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din judeţul Buzău, a fugit miercuri din unitatea medicală de pe raza judeţului Cluj unde se afla internat. Bărbatul tocmai fusese testat pentru coronavirus însă nu a mai aşteptat rezultatul. Este căutat de poliţia din toată ţara.
20:30
Simona Halep nu îşi mai poate apăra titlul cucerit la Wimbledon, anul trecut. Căci, miercuri, a fost făcut anunţul previzibil: turneul englez nu se va mai disputa, din pricina pandemiei de coronavirus.
20:30
Gravidele în travaliu confirmate cu COVID-19 vor fi preluate şi de Unitatea de Asistenţă Materno-Fetală de Excelenţă, parte a Spitalului Clinic Polizu din Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu - Rusescu”.
20:30
„Cine ne garantează că nu ne-am infectat după ce am făcut testul?“. Este întrebarea pe care oamenii au adresat-o reprezentanţilor DSP,  înainte de a fi trimişi acasă. Revolta a început când s-a aflat după 11 zile de carantină că trei persoane sunt pozitive. „Ne-au băgat câte doi în camere. Şi, la final, ne întrebau tot ei de ce nu stăm o singură persoană în cameră“.
20:30
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a mers la mai multe spitale din ţară, inclusiv la Arad, unde 14 medici au demisionat şi 83 de angajaţi şi-au luat concediu medical.
20:30
România alocă doar 494 euro pe an pentru sănătatea fiecărui român, în timp ce alte state cheltuie de 10 ori mai mult, arată datele biroului european de statistică Eurostat.
20:30
Grupul de Comunicare Strategică a realizat un material cu răspunsuri clare privind situaţiile pe care cetăţenii le întâmpină în viaţa de zi cu zi şi sunt supuse prevederilor Ordonanţelor Militare emise de către autorităţi.
Acum 30 minute
20:15
Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a transmis un mesaj la 154 de ani de la înfiinţarea Academiei Române, în care spune că prezenţa "părinţilor şi bunicilor în comunitate nu poate să ofere decât siguranţă, experienţă de viaţă şi soluţii pentru astfel de nenorociri, prin care seniorii au trecut şi au ieşit cu bine la liman". Academicianul îşi exprimă speranţa că vom depăşi cu bine această perioadă dificilă.
20:15
Adidasa anunţat că va oferi trei luni de acces premium gratuit la douădintre aplicaţiile sale de fitness, în scopul de a-i ajuta pe aceiacare se autoizolează sărămână în formă acasă.
20:15
USR a anunţat marţidepunerea unui proiect de lege care ar urma să impoziteze pensiile speciale depeste 3.500 de lei cu 90%. În replica, PNL a venit cu un amendament la oiniţiativă prin merge cu impozitarea cu până la 95%, dar la pensii specialecare depăşesc 7.000 de lei. Cu toate acestea, pentru adoptarea unui asemeneaproiect sunt necesare negocieri cu celelalte partide, cuvântul PSD fiind unuldecisiv, datorită numărului mare de aleşi.
20:15
Deşi Ordonanţa Militară nr. 4 prevede că persoanele care părăsesc izolarea la domiciliu vor fi băgate 14 zile în carantină, pe cheltuiala lor, bărbatul a scăpat doar cu amenda minimă.
Acum o oră
20:00
Drojdiade casă se face rapid, având nevoie de doar 3 ingrediente, însă amestecultrebuie lăsat la fermentat peste noapte.
20:00
Actriţa şi cântăreaţa Lili Sandu (40 de ani) a transmis un mesaj dur în care critică televiziunea care a organizat un teledon pentru medicii care se luptă cu pandemia de coronavirus, dar şi pe politicienii aflaţi la guvernare pentru starea în care se află spitalele din România.
20:00
Rezultatul expertizei medico-legale în cazul crimei multiple de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca a ajuns pe masa procurorilor, care vor decide dacă vor solicita sau nu o contra-expertiză. Concluzia medicilor legişti arată că atacul a venit pe fondul unor afecţiuni netratate, fiind cunoscut cu antecedente cu episoade epileptice şi de intoxicaţie alcoolică.
20:00
În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale MAI din judeţul Mehedinţi au desfăşurat mai multe acţiuni pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgenţă.
20:00
Aproape un milion de contracte de muncă sunt suspendate sau încheiate, la data de 1 aprilie, după o creştere abruptă de 340.000 de mii de şomeri în ultimele două zile.
20:00
Potrivitdatelor furnizate de Protecţia Civilă din Italia despre epidemia decoronavirus, în ultimele 24 de ore au murit 727 de persoane, cu 110 mai puţinfaţă de ziua precedentă. În total,numărul lor a ajuns la 13.155, potrivit La Repubblica.
19:45
Avem motive să fim speriaţi de medicalizarea vieţii şi morţii. Ori de alarmă, de grija de viitor, de frică şi depresie. Dar putem să ne învingem temerile şi angoasele căutând împreună căile care ne vor scoate din impas.
19:45
Într-o perioadă în care majoritatea ştirilor,discuţiilor şi preocupărilor sunt legate de coronavirus, unele persoane sunttotal rupte de această realitate. Este vorba de marinarii plecaţi în misiuni ultrasecretela bordul unor submarine nucleare.
19:45
Octavian Bădescu, fondatorul Freedom Group, transmite o scrisoare deschisă Preşedintelui şi Premierului României, în numele grupului de iniţiativă Hai la treabă, solicitând reconsiderarea de urgenţă a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, care afectează grav economia României şi premisele de dezvoltare a ţării. Antreprenorul afirmă că intervenţionismul politicului pentru combaterea epidemiei este un adevărat genocid economic.
Acum 2 ore
19:30
Infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate cauza atât leziuni pulmonare, cât şi inflamaţii generalizate, ducând la disfuncţie multiplă de organe în cazul pacienţilor vârstnici cu afecţiuni cronice asociate, arată un studiu publicat de British Medical Journal (BMJ).
19:30
În acest moment, o treime din populaţia lumii se confruntă cu restricţii şi măsuri de izolare severe, pentru a opri răspândirea coronavirusului. Datorită acestei stări de fapt, mulţi oameni s-au văzut nevoiţi să lucreze din propriile case.
19:30
Un număr de 263 de buzoieni se află în carantină şi 4.044 sunt izolaţi la domiciliu. Starea de sănătate a acestora este bună şi nu prezintă simptome specifice coronavirusului, au anunţat reprezentanţii Prefecturii. Autorităţile buzoiene au continuat misiunile de verificare a acestora.
19:30
România se situează pe locul 1 în lume la raportul preţ/viteză al conexiunii la internet, utilizatorii plătind un preţ infim pentru una dintre cele mai mari viteze de descărare din lume, arată un raport realizat de vouchercloud, o companie ce aparţine grupului global de e-commerce Groupon.
19:30
Virusul COVID 19 i-a făcut pe oameni să fie nevoiţi să stea în case, iar închiderea unităţilor publice, locurilor de muncă, şcolilor şi facultăţilor ne-a schimbat semnificativ viaţa de zi cu zi.
19:00
Un colaborator în vârstă de 77 de ani al Primăriei Zlatna, confirmat cu coronavirus, a dus la închiderea instituţiei. Unii dintre angajaţi, printre care se află şi primarul, lucrează de acasă.
19:00
Un studiu experimental publicat în New England Journal of Medicinepe 17 martie 2020 punctează lucrurile pe care trebuie să le facem când aducemacasă produse ambalate în carton sau plastic.
19:00
Cum ştiu plantele că trebuie să înfloreascăprimăvara? De ce îmbătrâneşte omul? De ce unele persoane sunt mai impulsivedecât altele? De ce cresc tumorile? Cum ştie corpul unei femei să intre lamenopauză? La toate aceste întrebări, putem afla răspunsul în epigenetică.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.