„Grădină culturală” în curtea Muzeului de Arheologie Callatis. Spaţiul va fi reamenajat cu 190.000 de euro

Adevarul (Romania), 23 mai 2020 07:45

Proiectul va fi realizat într-un termen de 20 de luni. Grădina culturală va fi un spaţiu destinat expoziţiilor, evenimentelor culturale şi petrecerii timpului liber.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
15:15
Fabrica de îngheţată Alpin 57 Lux din Sebeş îşi poate relua activitatea după ce inspectorii DSP Alba au avizat îndeplinirea tuturor măsurilor dispuse după izbucnirea focarului de coronavirus.
15:15
După perioada de restricţii, iubitorii de drumeţii pe munte se pot bucura de natură. De aceea, jandarmii le amintesc turiştilor că pericole încă există, în special pe anumite trasee montane.
15:15
Eliza Casapopol astudiat matematica la Universitatea din Oxford, pe care a absolvit-o în 2018. Dupăce a primit, în 2017, titlul de cel mai bun student român din Europa, Eliza aajuns acum finalistă a concursului Study UK,  reprezentând întregul continent în competiţiace-i implică pe toţi absolvenţii universităţilor britanice
15:15
Furiaprovocată de moartea unui bărbat de culoare pe mâna Poliţiei de la Minneapolisa alimentat noi revolte în noaptea de vineri spre sâmbătă şi s-a extins în alteoraşe din Statele Unite, în pofida inculpării unuia dintre agenţii implicaţi înaceastă dramă, relatează AFP.
Acum o oră
15:00
Conform celei mai recente informări din partea Direcţiei de Sănătate Publică, numărul total de cazuri  în judeţul Buzău a ajuns sâmbătă la 191. Până în prezent, 64 de persoane au fost declarate vindecate şi externate.
15:00
Un muzeu inedit se deschide în Hunedoara. Este dedicat miniaturilor şi prezintă colecţia inedită a fostului campion de raliuri Valentin Banciu.
Acum 2 ore
14:30
NASA şi SpaceX au programat pentru sâmbătă, la ora 22.22 (ora României), lansarea în premieră a unui echipaj uman la bordul capsulei Crew Dragon, dezvoltată de compania lui Elon Musk, către Staţia Spaţială Internaţională. Lansarea fusese programată iniţial pentru miercuri, 27 mai, dar vremea a fost nefavorabilă. Evenimentul reprezintă o premieră, fiind prima dată în ultimii nouă ani când NASA trimite astronauţi pe orbită de pe teritoriul SUA.
14:30
Un bărbat de aproaep 60 ani a fost reţinut de procurori în noaptea de vineri spre sâmbătă, 29/30 mai 2020 şi urmează să fie propus spre arestare, după ce zile la rând şi-ar fi bătut nemilos mama, femeia decedând.
14:30
Liberalii continuă să facă schimbări în posturile cheie din instituţiile publice. După Casa de Asigurări de Sănătate, Registrul Auto Român, Autoritatea Rutieră Română, AJOFM, Direcţia Silvica şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, a venit rândul Casei Corpului Didactic.
14:30
Un bărbat, în vârstă de 39 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, a fost reţinut de anchetatori şi apoi arestat de un judecător de drepturi şi libertăţi, după ce a cerut bani de la mai multe persoane sub pretextul de a le găsi joburi într-un lanţ de magazine.
14:00
Samsung  a anunţat parteneriatul cu echipa sud-coreeană de eSports, T1 Entertainment & Sports (T1).Toate echipele şi jucătorii aflaţi la unitatea de pregătirede la sediului T1 din Seul vor putea exersa folosind cele mai noi monitoare curbatede gaming Samsung, Odyssey G9 şi G7.
14:00
Regulile privind plata unei părţi din salariu de după şomajul tehnic au fost modificate pe ultima sută de metri de Executiv, astfel încât prevederile publicate în Monitorul Oficial cuprind alte termene şi alte cuantumuri ale plăţilor.
14:00
Cinci cazuri au fost confirmate sâmbătă, 30 mai 2020, în judeţul Olt, fiind vorba de doi poliţişti şi de trei asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.
14:00
Alte 151 de noi cazuri de îmbolnăvire de Covid-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, bilanţul celor infectaţi ridicându-se, în total, la 19.133. Potrivit ultimelor date ale Grupului de Comunicare Strategică (GCS), dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.046 au fost declarate vindecate şi externate.
13:45
Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a fost implicat într-un eveniment rutier, sâmbătă, dimineaţă, după ce maşina în care circula, în coloană, a intrat în coliziune cu autoturismul de Poliţie care deschidea drumul.
13:45
Douăzeci şi şase indivizi au fost inculpaţi în cursul acestei săptămâni în Franţa şi Belgia pentru traficde fiinţe umane în legătură cu camionul frigorific găsit în octombrie anultrecut într-un parc industrial din estul Londrei cu 39 de migranţi vietnamezi morţila bord.
Acum 4 ore
13:15
Este vorba despre un bărbat de 77 de ani, care suferea demai multe afecţiuni şi care fusese transferat sâmbătă, 29 mai, de la Spitalulde Boli Infecţioase din Galaţi.
13:15
Castelul de la Zlatna în stil Neoromânesc, reşedinţă de vară a premierului regelui Carol al II-lea Ion Gigurtu, situat în judeţul Alba, a fost scos la vânzare cu 275.000 de euro la Artmark Historical Estate. Conacul baronului Urbán de Monyoró, în apropiere de Arad, se vinde cu 490.000 de euro, iar casa de vacanţă a familiei Misselbacher din Sighişoara cu 215.000 de euro.
13:15
Mediculinfecţionist Mihai Netea vorbeşte despre cercetarea în medicină care i-a adus,în 2016, premiul Spinoza, dar şi despre alte studii întreprinse în domeniulgeneticii: spune, de pildă, că epidemia de ciumă din Evul Mediu le-a createuropenilor o rezistenţă a organismului care s-a păstrat şi faţă de alte patologii moderne, cum ar fi infecţia cu HIV.
12:45
Fundaţia „Doina Cornea”, împreună cu alte personalităţi marcante ale vieţii literar-culturale româneşti şi din diaspora, propune şi susţine candidatura scriitoarei Ana Blandiana la Premiul Nobel pentru literatură pe anul 2020.
12:45
Pentru că situaţia actuală nu permite organizarea celui mai mare târg agricol în aer liber, AgriPlanta - RomAgroTec se mută în online, pentru prima dată.
12:45
O maşină de poliţie care se afla în misiune a fost implicată, sâmbătă dimineaţă, într-un accident care s-a petrecut pe DN1, în dreptul localităţii Băneşti. Un copil de 13 ani şi un bărbat au fost răniţi.
12:45
Lacul Băneasa a fost poluat, sâmbătă, cu o substanţă petrolieră – posibil păcură – a anunţat primarul general al Capitalei Gabriela Firea, care a făcut apel la Garda de Mediu să identifice sursa substanţei deversate în apă.
12:30
Elveţianul Roger Federer, care va împlini 39 de ani pe data de 8 august, a fost cel mai bine plătit sportiv de pe planetă în ultimele 12 luni, a dezvăluit revista „Forbes“.
12:30
Revista americană Forbes, care i-a acordat lui Kylie Jenner (22 de ani) titlul de miliardară, i l-a retras, vedeta reţelelor de socializare fiind acuzată că a minţit cu privire la averea sa, învinuire contestată de aceasta.
12:30
Consilierul personal al premierului Ludovic Orban, Florin Ivan, afirmă că a văzut la multe persoane „o satisfacţie vecină cu catharsisul”, după publicarea fotografiei cu premierul şi mai mulţi miniştri care mănâncă, beau şi fumează într-un birou de la Guvern.
12:30
StateleUnite au înregistrat 1.225 de noi decese din cauza coronavirusului în ultimele24 de ore, potrivit Universităţii Johns Hopkins, scrie AFP.
12:00
Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au acţionat sâmbătă dimineaţă cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autoscară de 42 de metri, timp de 90 de minute pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit într-un apartament de pe strada Ştirbei Vodă, la blocul M16. 18 persoane au fost evacuate.
12:00
Finala „Românii au talent“ s-a încheiat cu victoria mecanicului auto Radu Palaniţă (40 de ani), primul Golden Buzz dat de Florin Călinescu în cel de-al zecelea sezon. Pe ultimul loc în preferinţele telespectatorilor s-a clasat artistul rus Gennady Tkachenko-Papizh, trimis în finală de Smiley şi Pavel Bartoş.
12:00
Şedinţa de guvern de joi s-a lungit până târziu în noapte. Motivul: ministrul Muncii, Violeta Alexandru, încă mai lucra la ordonanţa de urgenţa privind piaţa muncii în perioada post-pandemie, susţin surse guvernamentale pentru Adevărul. La ora 02.00 noaptea, premierul Ludovic Orban a ţipat la Violeta Alexandru: ”Iar de răzgândeşti?!”.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.