Aproape 30 de cadre medicale şi pacienţi, confirmaţi cu COVID-19 la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Patru cazuri şi la Spitalul de copii

Adevarul (Romania), 23 mai 2020 16:15

Numărul cazurilor de coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a ajuns la 28, în timp ce la spitalul de copii din oraş se înregistrează patru cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor medicale.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
21:30
Facebook a hotărât să nu semnaleze mesajele preşedintelui american Donald Trump, care se declară victima cenzurii politice şi a intrat în război cu Twitter, care i-a suprimat un tweet cuprivire la revoltele din Minnesota, provocate de moartea lui George Floyd, un afroamerican, într-o arestare în forţă, relatează AFP.
Acum o oră
21:15
„F... you", i-a spus primarul din Chicago, Lori Lightfoot, lui Donald Trump cu privire la revoltele de la Minneapolis, cauzate de moartea afroamericanului George Floyd, după o arestare în forţă a poliţiei, şi l-a acuzat pe locatarul Casei Albe de „urzirea violenţei”.
21:15
Poliţiştii l-au identificat rapid şi l-au reţinut pe untânăr de 25 de ani, suspectat de comiterea faptelor. Acesta va fo prezentatduminică în faţa instanţei cu propunere de arestare pentru tentativă la viol,tâlhărie calificată şi distrugere.
Acum 2 ore
20:45
Un prototip al viitoarei rachete Starship a SpaceX, propulsor cu o capacitate foarte mare de transport privind atât încărcătura cât şi distanţa, a explodat vineri în timpul testelor la sol, scrie The Guardian.
20:45
Căutând să păstreze România pe hartaEuropei, Grigore Gafencu s-a întâlnit, în aprilie 1939, cu cei mai importanţilideri europeni. La Berlin, a aflat cu destulă precizie cum se va dezlănţuiviitorul, după lungi discuţii cu Ribbentrop, Göring şi Hitler. S-a strigat: „Război“.
20:00
Beyoncé a denunţat, vineri seară, moartea lui George Floyd, un afro-american care şi-a pierdut viaţa în urma unei arestări violente la Minneapolis. Într-un mesaj video, publicat pe Instagram, cântăreaţa americană le-a cerut fanilor să se mobilizeze.
20:00
Un număr de 98 de cetăţeni români aflaţi temporar în Austria şi Ţările de Jos au revenit în ţară cu două curse aeriene speciale, operate de compania Tarom, în urma demersurilor făcute de autorităţile române.
20:00
Patriarhia anunţă că a oferit 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice elevilor şi cadrelor didactie din comunităţile dezavantajate, costul total fiind de 2,6 milioane de lei.
20:00
Carina Andreea Ivu (16 ani), elevă în clasa XI-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu“ din Bacău, alăsat deoparte şevaletul pentru a realiza picturidigitale, reunind astfel celedouă mari pasiuni ale sale: informatica şi arta.
20:00
Reprezentanţii PSD spun că premierul Ludovic Orban şi ministrul Economiei "s-au lăudat obsesiv" că Romarm va produce măşti ieftine pentru români, însă "după o lună, rezultatul este doar gargară liberală - #zero măşti ajunse la populaţie". "Masca de protecţie ajunge simbolul făţărniciei liberale: Orban şi ai lui una vorbesc şi alta fumează", afirmă PSD.
Acum 4 ore
19:30
Niciun pacient bolnav de cancer care se tratează la Spitalul Judeţean Alba nu a suferit de pe urma lipsei tratamentului pe timpul evoluţiei pandemiei de COVID-19, susţin reprezentanţii unităţii medicale.
19:30
Te crezi as în noţiuni de cultură generală? Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări, clasificate pe mai multe domenii de interes.
19:30
Un cetăţean belgian a fost împuşcat mortal vineri seara în apropierea domiciliului său, la Atena, a anunţat sâmbătă poliţia elenă, care suspectează că este vorba despre o crimă comisă de către asasini plătiţi, relatează AFP.
19:30
Un bărbat suspectat că era înarmat - dar care nu era înarmat - a fost ucis sâmbătă de către forţele de ordine israeliene în Vechiul Oraş la Ierusalim, a anunţat poliţia, relatează AFP.
19:15
Un bărbat de 27de ani este cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şiconducere fără permis, în contextul în care a fost depistat de poliţiştiirutieri la volan cu o alcoolemie record.
19:15
O tănără de 15 ani locuieşte într-o clădire părăsită din oraşul Eforie Nord, în condiţii mizere. Fata este cunoscută cu afecţiuni psihice, iar soluţia ar fi internarea ei într-un centru special.
19:15
India a raportat sâmbătă o creştere record a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19, 7.964 de persoane fiind infectate cu coronavirus, trezind temeri că restricţiile vor fi prelungite după 31 mai, relatează Reuters, citat de HotNews.
19:15
Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi24, fotografia virală de la Guvern, în care premierul Orban apare fumând alături de mai mulţi miniştri, cu pahare cu alcool în mână. „Băutură, ţigări, trabuc, burţi revărsate, femei! Iată duşmanii poporului surprinşi cu adevărata lor faţă“, a spus gazetarul, exemplificând modul în care fotografia poate fi folosită drept material de luptă politică de opoziţia politică a PNL.
19:00
Un bărbat de 38de ani a fost reţinut iniţial, pe bază de ordonanţă, pentru ultraj şitulburarea ordinii şi liniştii publice după ce a mers la o secţie de Poliţiedin Galaţi şi le-a cerut socoteală poliţiştilor pentru că îi aduseseră ocunoştinţă la sediu în vederea audierii.
18:45
Clujeanca Aurelia Cristea, iniţiatoarea „Legii antifumat”, susţine că fotografia din biroul lui Ludovic Orban „ilustrează perfect comportamentul unei generaţii de politicieni care continuă să se creadă deasupra legilor”.
18:45
Libiase confruntă în prezent cu o nouă ameninţare: partajarea. Încă de laintervenţia occidentală din 2011 şi prăbuşirea dictatorului Muammar Kadhafi, ţaradin nordul Africii este blocată într-un război de tranşee. Două tabere îşi disputăacum supremaţia, fiecare cu propriul naş.
18:00
Timp de trei săptămâni, m-am jucat pe monitorul EX2780Q de la BenQ, aşa că a venit momentul să analizăm ce poate acesta şi de ce BenQ scrie pe cutia sa ”Perfect for Gaming”.
18:00
Scriitoarea Lavinia Bălulescupovesteşte cum a fost experienţa de a scrie biografia romanţată a luiSteinhardt, de la documentarea asiduă, care o trimitea de la un titlu la altecinci, până la vizitele la Mănăstirile Rohia şi Rohiţa, unde a vorbit cu preoţicare l-au cunoscut pe călugăr.
Acum 6 ore
17:45
Cunoscutul actor şi cântăreţ Tudor Chirilă comentează dur, într-o postare pe Facebook, fotografia devenită virală pe internet, în care apar premierul Lodovic Orban şi alţi guvernanţi în timp ce beau, fumează şi încalcă distanţarea socială, în sediul Guvernului
17:15
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von derLeyen, şi şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, au îndemnat sâmbătă StateleUnite să-şi „reconsidere” decizia de a rupe relaţia cu Organizaţia Mondială aSănătăţii (OMS), transmite AFP.
17:15
Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat decesul a încă şase pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, ridicând numărul total al morţilor la 1.259. Sâmbătă la prânz, INSP mai anunţase cinci decese, ceea ce ridică bilanţul anunţat pentru această zi la 11 morţi, până la ora publicării acestei ştiri.
16:45
Concurenta de pe locul II în finala „Românii au talent” a devenit cunoscută în România după momentul artistic contestat de unii internauţi - o doină de cătănie chinezescă interpretată în uniformă militară - care i-a adus biletul spre semifinală. Siena Vuşcan este o mică vedetă în China, ţară în care trăieşte de 5 ani şi de care s-a ataşat foarte tare.
16:45
Deşi încă există odezbatere dacă lumea intră cumva în era „Pax Sinica” odată cu pandemiade covid-19, se pare că asistăm totuşi la emergenţa unei Chine mai agresive şi maiasertive care intenţionează să exploateze turbulenţele geopolitice şi economicerezultate din actuala criză de sănătate pentru a-şi proteja interesele şi a-şiavansa agenda.
16:45
La doar câteva ore de la publicarea ordinului privind deschiderea teraselor în Monitorul Oficial, autorităţile au anunţat că vor demara imediat controalele, iar spaţiile în aer liber care nu respectă întocmai regulile (considerate aberante de majoritatea administratorilor) vor fi închise.
16:30
Începând cu 1 iunie românii pot circula nestingheriţi în afara localităţii, fără să mai fie nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere. Tot cu această dată se deschid şi terasele, iar pe litoral sunt aşteptaţi primii turişti.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.