INTERVIU Scriitoarea Ioana Pârvulescu: „Azi, Iona ar fi cercetător, poet, pictor sau muzician“

Adevarul (Romania), 23 mai 2020 16:15

Ioana Pârvulescu mărturiseşte că pentru a scrie romanul Prevestirea, despre Iona, personajul biblic, a fost nevoită să călătorească într-un timp îndepărtat şi să se descotorosească de toate invenţiile zilelor noastre, inclusiv de unele cuvinte. Nu a fost deloc o misiune uşoară. A citit mult, a consultat specialişti, şi-a creat plase narative de siguranţă, însă nu a trişat nicio clipă în scrierea acestei poveşti.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
10:15
Actorul George Clooney susţine, într-un eseu publicat în Daily Beast, că este nevoie de o „schimbare sistematică” a modului în care sunt aplicate legea şi justiţia penală în SUA şi că este necesară o acţiune urgentă pentru a combate „pandemia” de rasism din ţară.
10:15
Cu cât tehnologia le permite să îl studieze mai îndeaproape, cu atât cercetătorii descoperă lucruri noi şi surprinzătoare despre corpul uman. Iată opt dintre cele mai neobişnuite şi mai curioase dintre ele.
10:15
În premieră, un supermarket prezent şi în România a anunţat că se va implica în eradicarea sărăciei extreme, alăturându-se iniţiativei lansate de ONU.
10:15
Oficial este vară, iar acest lucru se vede în pieţe, unde legumele şi fructele, româneşti şi proaspete, se găsesc din abundenţă la tarabe. Ei bine, află că acesta este unul dintre trendurile culinare ale verii 2020.
10:15
Mai mulţi lideri religioşi americani au denunţat marţi violenţa poliţiştilor din Washington şi au criticat aspru decizia de luni a preşedintelui Donald Trump de a-i dispersa violent pe protestatari pentru a se putea fotografia în faţa unei biserici, cu o Biblie în mână, informează AFP.
10:15
Locuitorii din cel mai mare cartier din Craiova au fost marţi după amiază, 2 iunie, martorii unei scene violente. Un autoturism BMW a fost blocat în trafic şi mai multe persoane l-au agresat pe şofer. După ce i-au distrus maşina, atacatorii au fugit.
Acum o oră
09:45
Trei giganţi din energie se vor reuni într-un consorţiu pentru a putea cumpăra activele CEZ România, distribuitor de energie electrică din Oltenia şi proprietar al parcului eolian de la Fântânele - Cogealac.
09:30
Două persoane şi-au pierdut viaţa marţi eară într-un teribil accident rutier petrecut în zona sensului giratoriu de la ieşirea de pe şoseaua de centură a Urziceniului. Alte două persoane au fost rănite, fiind nevoie de intervenţia echipajelor SMURD.
09:30
Mai multe persoane au fost transportate la spital, miercuri, în urma unui accident. Patru autoturisme s-au ciocnit în comuna Butimanu.
09:30
Universitatea Spiru Haret şi-a adaptat metodologia procesului de admitere pentru anul universitar 2020-2021, conform situaţiei generate de epidemia COVID-19
09:30
ANAF a suspendat popririle odată cu înfiinţarea situaţiei de urgenţă, urmând ca acestea să fie reluate după ridicarea restricţiilor, dar nu imediat, ci după ce termenul stabilit prin actele normative va fi expirat.
09:30
Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat marţi că va oferi paşapoarte câtorva milioane de locuitori din Hong Kong şi, posibil, acces la cetăţenia britanică dacă China va insista asupra impunerii noii legi privind securitatea naţională.
Acum 2 ore
09:15
Un bărbat, în vârstă de 75 de ani, este cea de-a 21-a victimă răpusă de noul coronavirus în judeţul Ialomiţa. Până în prezent, în Bărăgan au fost confirmate pozitiv 365 de persoane.
09:15
Pandemia a împins ponderea datoriei publice în PIB la aproape 200% din PIB, a declarat marţi ministrul de Finanţe Christos Staikouras, transmite CNBC, precizând că va negocia noi ţinte fiscale cu creditorii din zona euro.
08:45
După uciderea afro-americanului George Floyd în SUA, pentru persoanele de culoare nu este o mângâiere să trăiască în Europa. Violenţa de acolo redeschide răni şi pe bătrânul continent, susţine Chiponda Chimbelu.
08:45
America e în flăcări. La propriu. Zeci de oraşe sunt teatrul manifestaţiilor civice de protest ca urmare a morţii lui George Floyd, cetăţean de culoare, proteste care au degenerat în violenţe de stradă, ulterior în atacuri şi distrugeri ale proprietăţii particulare şi furturi din magazine, scrie analistul geopolitic Iulian Chifu pe blogul său de pe adevarul.ro.
08:30
Gilead Sciences dezvoltă versiuni uşor de administrat ale medicamentului antiviral Remdesivir destinat tratării COVID-19, care pot fi utilizate în afara spitalelor, inclusiv unele care pot fi inhalate, după ce studiile clinice au arătat o eficacitate moderată a medicamentului administrat prin perfuzie, transmite Reuters.
Acum 4 ore
08:15
Preotul ortodox este lector universitar şi un comentator constant pe reţelele sociale. De data aceasta, părintele a explicat „urmăritorilor” cum s-a ajuns la situaţia gravă din Statele Unite.
08:15
Deşi dieselul a pierdut ceva puncte lacapitolul popularitate, rămâne un trofeu râvnit. Când poţi survola urbanul cuun consum de 6 litri... cum să nu-l doreşti. În cazul de faţă, noul Clio dCi 115 în echiparea Intens.
08:15
Ministrul Sănătăţii a spus că a fost la ziua premierului Ludovic Orban, însă numai la început. Nelu Tătaru a menţionat că a fost „un moment regretabil, la ziua unei persoane, într-un context în care cineva încearcă să şteargă nişte realizări”.
08:00
Vremea se îndreaptă de la mijlocul săptămânii, astfel că joi se vor înregistra în regiunile sudice maxime de 27 de grade, dar atmosfera continuă să fie instabilă. Până miercuri seară însă, vremea va fi deosebit de rece şi vor fi furtuni în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă vor trece izolat de 30 l/mp. Pe creste, trecător vor fi precipitaţii mixte.
08:00
Secretarul de stat Raed Arafat a reacţionat dur pe Facebook după ce avocatul Gheorghe Piperea a spus că „Va fi prăpăd juridic“, întrucât nu există tratament pentru infecţia cu coronavirus.
08:00
Casa Naţională de Pensii Publice a prezentat statistica pensiilor speciale pe luna mai a anului curent, date care arată că o singură categorie înregistrează creşteri spectaculoase de venituri, de 6 ori mai mari decât ar fi primit în baza contribuţiilor sociale.
07:45
Campioană în 2013 la Wimbledon, Marion Bartoli a lansat un atac dur împotriva specialiştilor probei de dublu din tenisul actual, iar răspunsul a venit prompt, chiar de la un conaţional.
07:45
Lumea sportului a luat atitudine în cazul morţii lui George Floyd. După ce LeBron James, Lewis Hamilton sau Naomi Osaka şi-au făcut vocile auzite, fostul pugilist Floyd Mayweather s-a oferit să achite costurile înmormântării bărbatului afro-american în vârstă de 46 de ani, ucis de un poliţist alb.
07:45
Rafael Nadal, deţinătorul titlului de la Roland Garros, împlineşte astăzi 34 de ani. Din cauza coronavirusului, spaniolul nu îşi poate serba ziua, tradiţional, la turneul pe care l-a câştigat de 12 ori în ultimii 15 ani, însă gândul său zboară deja la ceea ce ar putea fi prima ediţie tomnatică a Openului Francez.
07:45
Perioada de carantină a devenit un prilej pentru unii de a promova proiecte ridicole, profitând de naivitatea unor oameni speriaţi de pericolul îmbolnăvirii.
07:45
Crima s-a produs marţi, 2 iunie. Poliţiştii au fost sesizaţi printr-un apel la 112, iar în scurt timp l-au reţinut pe cel bănuit de comiterea faptei.
07:45
Băncile pot obţine venituri între 2-10 milioane de euro pe an dacă încheie un parteneriat cu o plaformă de tranzacţionare de criptomonede sau daca permit clienţilor să utilizeze criptomonede, conform estimărilor managementului furnizorului de servicii de schimb între monede virtuale şi monede fiduciare Bitcoin România.
06:45
Statele Uniuni Europene mizează pe 5G pentru stimularea creşterii economice şi vor să combată teoriile conspirative care fac o legătură între tehnologia wireless şi răspândirea noului coronaivurs, care au dus la incendierea echipamentelor 5G în mai multe locuri, transmite Reuters.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.