VIDEO Proteste la Kiev în urma unor scandaluri implicând poliţia, între care un caz terifiant de viol. Presiuni pentru demisia ministrului de Interne

Adevarul (Romania), 5 iunie 2020 19:45

Omie de ucraineni au manifestat vineri în faţa sediului Parlamentului, unde aucerut destituirea ministrului de Interne Arsen Avakov, în urma mai multorscandaluri implicând poliţia, relatează AFP.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
16:00
Două celebre mezeluri româneşti au fost incluse în primele zece cele mai apreciate salamuri din lume, de către un site cu specific culinar. Este vorba despre Salamul de Sibiu şi Babicul de Buzău, produse tradiţionale protejate în Uniunea Europeană.
16:00
Doi miniştri din Guvernul Orban şi mai mulţi oficiali ai CFR şi CNAIR au fost vineri la Timişoara pentru a prezenta proiectele de infrastructură pentru judeţul Timiş. Neinvitat la şedinţa organizată chiar într-o sală a Consiliului Judeţean, preşedintele CJ Timiş a întrerupt discursurile pentru „a-şi exprima regretul”.
16:00
Primăria comunei Limanu a lansat, vineri, o campanie de informare şi conştientizare privind importanţa respectării regulilor pentru limitarea extinderii îmbolnăvirilor în Vama Veche şi 2 Mai, numită „No more free hugs”.
16:00
Înimaginile publicate pe pagina de Facebook a PNL Suceava apar, îngenunchi, la mormânt, Gheorghe Flutur, preşedintele ConsiliuluiJudeţean Suceava şi prefectul Alexandru Moldovan.
16:00
Reprezentanţii USR solicită adoptarea, de urgenţă, în sesiunea extraordinară, a legilor de modificare a Codului Silvic, pentru evitarea sesizării Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) din cauza tăierilor ilegale de păduri din România, potrivit unui comunicat de presă al partidului. Modificările, la care parlamentarii USR sunt iniţiatori şi co-iniţiatori, sunt blocate la Camera Deputaţilor.
16:00
Noi criterii de carantină şi izolare pentru persoanele care intră în România au fost aprobate în şedinţa de vineri a Comitetului naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).
Acum o oră
15:45
Poliţiştii rutieri din Călăraşi au acţionat pentru a verifica starea tehnică a vehiculelor. Pe 02 iulie a fosdt organizată o acţiune comună cu specialişti ai Regiei Autonome - Registrul Auto Român  pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.
15:45
Săptămâna trecută, Asus anunţa că va dezvălui noul ROG Phone 3 în iulie, iar ieri a confirmat şi data oficială - 22 iulie.
15:30
Două dintre cele mai mari site-uri dedicate fanilor „Harry Potter" s-au distanţat de scriitoarea J.K. Rowling din cauza convingerilor ei cu privire la problemele persoanelor transgender, considerându-le în contradicţie cu mesajul cărţilor ei.
15:30
Un apel la 112, primit vineri, 3 iulie, prin care se semnalau degajări mari de fum la o hală din incinta fostei termocentrale Doiceşti, i-a alarmat pe pompierii dâmboviţeni.
15:30
Europarlamentarul Victor Negrescu a prezentat vineri un raport din care reiese că România este pe ultimul loc la iniţiativa privind ocuparea locurilor de muncă în rândul tinerilor cu o rată de absorbţie de doar 0,8%. Acesta a criticat apoi Guvernul că nu este interesat de tinerii din România.
15:30
Candidatul unic al Dreptei la Primăria Generală a Capitalei Nicuşor Dan a afirmat, vineri, că administraţia condusă de Gabriela Firea, PSD şi primarii de sectoare plănuieşte să distrugă sute de hectare, multe încadrate ca spaţii verzi, în condiţiile în care Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a emis un raport care spune că, în medie, bucureştenii, pierd 4 ani din viaţă din cauza poluării atmosferice.
15:30
După mai multe demersuri ale autorităţilor locale, Ministerul Culturii a aprobat declasarea Castelului, clădirea pierzându-şi, astfel, statutul de monument istoric şi orice protecţie legală.
15:30
Numărul tipurilor de aşa-zise măşti de protecţie a ajuns la 56, după ce alte trei produse au fost identificate pe piaţă, transmite InfoCons, care a emis o a opta alertă pentru produse periculoase. Toate cele trei noi tipuri de produse provin din China, iar unele sunt comercializate „la vrac”.
15:30
Parlamentarul clujean Emanuel Ungureanu a depus o plângere penală împotriva coducerii Institutul Oncologic din Cluj. Un număr de 12 cadre medico-sanitare: medici rezidenţi, infirmiere, asistente medicale şi un brancardier au fost infectate de o pilă a managerului Institutului Oncologic din Cluj, dr Cătălin Vlad, a susţinut vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Parlament. Reacţia Istitutului.
Acum 2 ore
15:00
Începând cu trimestrul al treilea al acestui an, KRUK România, firmă de recuperare a creanţelor, va avea un nou Director General, în persoana Cosminei Marinescu, care ocupă în prezent funcţia de Director de Operaţiuni.
15:00
Westernurile lui sunt nemuritoare. Pentru mulţi, numele lui e sinonim cu acest gen de filme. Dar realizările lui sunt puse azi în umbră de declaraţiile sale rasistePe fondul puternicelor mişcări anti-rasiste din America, Hollywoodul face nişte schimbări cumva curioase şi forţate - aşa cum a fost retragerea filmului Pe aripile vântului (în care apar servitori afromericani), pentru a-l repune în contextul istoric...
15:00
Tinerii din Alabama organizeazăpetreceri Covid-19, sub forma unor  competiţii la care participă persoane infectate.Primul care se infectează primeşte o recompense în bani.
15:00
Preşedintele Comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor, Angelica Fădor, răspunde atacurilor PSD la adresa programului de relansare economică şi face un apel către români de sprjin a demersului PNL astfel încât programul să ajungă un proiect de ţară.
15:00
De trei săptămâni, Prahova înregistrează o creştere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19. Judeţul a încheiat starea de alertă cu 80 de cazuri, pentru ca în prezent să ajungă la peste 500 de persoane infectatate cu noul virus.
15:00
O asistentă medicală de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti a fost confirmată pozitiv la testul anti-coronavirus, transmite Digi24. O anchetă epidemiologică este în curs.
14:30
Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Municiăiului Călăraşi a transmis o serie de reocmnadări pentru populaţie, având în vedere avertizarea meteo de caniculă în sudul ţării.
14:30
Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme a avut loc, vineri, pe Bulevardul Unirii, din municipiul Buzău. La volanul maşinilor se aflau două femei, una de 35 de ani, cealată de 74 de ani. Aceasta din urmă ar fi făcut o manevră imprudentă şi astfel s-a produs accidentul.
14:30
Incendiu la o şiră de baloţi din paie într-o gospodărie din cartierul Vlaşca, din municipiul Feteşti. Aproximativ 4.000 de baloţi de paie au fost făcuţi scrum într-un incendiu violent izbucnit vineri dimineaţă, în jurul orei 3.30.
14:30
În această perioadă, trebuie să definim un nou normal pentru noi înşine şi pentru cei din jur. Trebuie să ne gândim la modul în care ne putem desfăşura activităţile legate de muncă de acum înainte, deoarece posibilitatea de a lucra de acasă este din ce în ce mai frecvent întâlnită dar şi la cultivarea unor noi hobby-uri sau pasiuni pe care să le cultivăm în timpul liber.
14:30
O femeie, în vârstă de 67 de ani, a sfârşit goraznic sub roţile unui autocamion. Tragedia s-a petrecut vineri, la ora 13.20, pe DN31, în apropierea localităţii Grădiştea.
14:30
Deputatul PNL Florin Roman a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că a depus o iniţiativă legislativă prin care, în situaţia unor erori materiale intervenite în procesul administrativ, termenul general de prescripţie să nu se aplice pentru recuperarea de către beneficiarii dreptului la pensie a sumelor neplătite acestora.
14:30
Legea pensiilor va fi din nou modificată, de data aceasta în urma cazului femeii care a încasat timp de 16 ani o pensie mai mică decât i se cuvenea, astfel încât toţi pensionarii cărora li s-au calculat greşit pensiile să-şi poată recupera banii cuveniţi, indiferent de termenul de prescripţie.
14:30
Rechizitoriul în cazul medicului Mircea Beuran este legal astfel că procesul pe fond poate începe, a hotărât, vineri, un magistrat de la Tribunalul Bucureşti. Beuran a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, după ce ar fi primit 10.000 de euro de la un medic pentru a-i asigura ocuparea unui post de asistent universitar.
14:30
Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a numit vineri premier pe Jean Castex, un ales local implicat în ieşirea Franţei din criza coronavirusului, relatează Reuters.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.