UE vrea să trimită observatori în China, în urma acuzaţiilor cu privire la sterlizarea ui​gurilor

Adevarul (Romania), 30 iunie 2020 21:45

Uniunea Europeană a cerut marţi Beijingului să autorizeze accesul în regiunea Xinjiang unor observatori independenţi, după ce China a fost acuzată de sterilizarea cu forţa a membrilor minorităţii uigure, relatează AFP.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
23:45
Cercetătorii au ajuns la concluzia că viaţa unui câine nu se calculează aşa cum se credea până acum. Oamenii de ştiinţă au demontat un mit foarte vechi prin care se credea că un an din viaţa unui câine face cât 7 ani din viaţa unui om.
23:45
Trei arbori s-au prăbuşit peste două maşini şi pe o stradă, iar două case au fost inundate în urma unei furtuni care a avut loc, joi seara, la Arad.
Acum 2 ore
22:45
Formaţia FC Viitorul a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Dinamo, într-un meci din etapa a şaptea a play-out-ului Ligii I.
22:45
Premierul Ludovic Orban spune că, potrivit unui sondaj de opinie, 83 la sută dintre români au declarat că vor să îşi petreacă concediile în ţară, însă, cu toate acestea ”avem deficit pe turism”.
22:15
O echipă internaţională de cercetători din România, Japonia, Italia şi Germania, condusă de un cercetător suedez angajat al Centrului ELI-NP de la Măgurele, confirmă experimental, prin măsurători extrem de precise, realizate într-un aranjament experimental unic în lume, existenţa unei forme foarte rare a radioactivităţii gama a nucleelor, notează Radio România Cultural.
Acum 4 ore
21:45
Ministrul Finanţelor Florin Cîţu este de părere că o majorare a pensiilor cu 40% într-o perioadă de criză înseamnă un dezastru pentru România, în condiţiile în care şi într-o perioadă de creştere economică această creştere ar fi reprezentat un risc major pentru stabilitatea economică.
21:30
Adrian Ţuţuianu, unul dintre liderii Pro România, a declarat că Victor Ponta ia în calcul o candidatură pentru Primăria Capitalei, scorul vizat fiind de 15%.
21:15
Încă o şosea din zona de munte a judeţului Buzău, Drumul Judeţean 102C, va fi modernizat din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean. Este vorba despre un tronson de drum judeţean ce leagă localitatea buzoiană Cislău de judeţul Prahova, prin Buda-Crăciuneşti.
21:15
Teatrul Naţional „Marin Sorescu” a sărbătorit pe 29 iunie, 170 de ani de când o mână de entuziaşti s-au reunit la Craiova pentru a fonda o instituţie care a străbătut veacurile (XIX, XX şi XXI): Costache Garagiali, Costache Mihăileanu, C. Serghie.
21:15
Twitch, YouTube Gaming şi Facebook Gaming au crescut în ultimul trimestru cu zeci de procente, beneficiind de întreruperea şcolilor şi a izolarea socială cauzată de pandemie.
21:00
Un tânăr motociclist din judeţul Suceava a fost jefuit după ce a murit într-un accident. Până să ajungă la morgă, au dispărut bunurile motociclistului: actele, ceasul de la mână, borseta cu bani şi un lănţişor de aur de la gât, potrivit presei locale.
20:30
Peste o mie de solicitări de reevaluare a lucrărilor au fost depuse de tinerii buzoieni nemulţumiţi de notele primite, cifră care reprezintă o premieră în istoria examenului de maturitate din judeţ.
20:30
Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a apreciat joi că este doar o chestiune de zile până când şeful Guvernului va permite redeschiderea restaurantelor.
20:30
Campania PSD despălare a imaginii de partid care a mutilat legislaţia penală şi a fost aproapede a da o lege a amnistiei e stricată de foştii lideri ai formaţiunii care auînceput să recunoască public adevăratele lor interese, care nu erau nicidecumguvernarea, ci scăparea de închisoare a lui Liviu Dragnea.
20:15
Comisia Europeană îndeamnă insistent România să aplice în mod corect normele UE privind normele de igienă aplicabile produselor alimentare.
20:15
Magistrala de gaze Ungheni-Chişinău va fi finalizată până la finalul lunii iulie, anunţă financialintelligence.ro, fiind respectat planul de execuţie anunţat anterior de cei din Transgaz.
20:15
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a lansat un proiect care va simplifica procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale, pentru ca un consumator să poată face acest lucru în doar 24 de ore.
20:15
Pandemia de Covid-19 şi măsurile luate de autorităţi pentru contracararea ei au influenţat comportamentul de cumpărare al românilor, arată un studiu reprezentativ naţional iSense Solutions.
Acum 6 ore
19:45
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că e optimist că parteneriatul strategic cu Statele Unite va fi aprofundat în anii următori şi a mulţumit sprijinului Washingtonului din ultimele decenii.
19:45
Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost acuzat de un fost coleg de partid că ar fi pus oameni să-l bată. În replică, edilul a pus la dispoziţia mass-media o filmare menită să facă lumină în acest caz.
19:45
Fostul lider PSD Liviu Dragnea a dezvăluit în ultima pare a interviului său pentru Realitatea Plus care este cea mai mare supărare a sa de când a fost încarcerat. „Cea mai mare supărare a mea nu este generată de lipsa de libertate cât de faptul că sunt nevinovat şi cred că din ce în ce mai puţină lume mai crede altceva”, a explicat acesta.
19:15
primele manifestări din cadrul sărbătorii oraşului vor începe vineri, 3 iulie. Zilele municipiului Focşani se vor încheia pe 11 iulie.
19:15
Nu încurajăm consumul de alcool în exces, însăatunci când este consumată cu măsură, berea este numai bună de împărţit cuprietenii în zilele toride de vară.
19:15
Din cauza situaţiei excepţionale pe care o traversează în această perioadă toate sectoarele societăţii, Uniunea Teatrală din România a fost nevoită să reconsidere organizarea Galei Premiilor UNITER 2020. Iniţial, Gala trebuia să aibă loc în data de 11 mai la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înfiinţarea teatrului craiovean.
19:15
Comisia Europeană solicită unui număr de şase state membre să adopte un program naţional de gestionare a deşeurilor radioactive care să respecte normele UE şi solicită României să pună în aplicare în mod corect legislaţia UE din acest domeniu.
19:15
Comisia Europeană a lansat joi noi proceduri de infringement împotriva României, în domeniul mediului privind exploatarea forestieră ilegală, calitatea aerului şi protejarea reţelelor Natura 2000.
19:15
GhislaineMaxwell, suspectată de faptul că a fost complicea lui Jeffrey Epstein, uninvestitor american în fonduri speculative acuzat de trafic şi abuz de minoricare s-a sinucis anul trecut în închisoare, a fost arestată joi la NewHampshire, a anunţat poliţia federală americană FBI, relatează Reuters.
19:15
Valentin Tătaru, economist ING Bank România, estimează o scădere economică de 5,5% în acest an pentru România, dar se aşteaptă totodată şi la o creştere a înclinaţiei spre economisire din partea consumatorilor.
19:15
Oanchetă a fost deschisă în statul australian Victoria în legătură cu un nou focarde coronavirus, care ar fi rezultat după ce angajaţi ai unui hotel au făcut sexcu cetăţeni străini aflaţi în carantină.
19:15
Patru deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul Bacău au fost condamnaţi pentru un scandal de pomină provocat într-o sală de judecată, unde în prezenţa completului de judecată au sărit la bătaie la un alt deţinut, pe motiv că „i-a turnat“.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.