Sute de apartamente din Alba Iulia, fără gaze naturale de aproape o săptămână. Motivul pentru care furnizorul nu vrea să reia alimentarea reţelei

Adevarul (Romania), 1 august 2020 17:00

Sute de apartamente din Alba Iulia sunt fără gaze naturale de aproape o săptămână după un incident tehnologic în urma căruia s-a descoperit că existau scăpări în instalaţiile de la mai multe blocuri.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
09:45
Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş Turda nu va fi finalizat nici măcar anul viitor, deşi termenul stabilit prin contract este noiembrie 2020, susţine Asociaţia Pro Infrastructură, precizând că grecii de la Aktor s-au mobilizat insuficient.
09:45
O bătrână din municipiul Târgu Jiu s-a trezit, aseară, cu pompierii la uşa locuinţei sale. Speriată că mama sa nu răspunde la telefon, fiica a sunat la 112.
09:45
Responsabilii securităţii libaneze i-au avertizat luna trecută pe premier şi pe preşedinte că 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau depozitate în portul din Beirut şi că puteau distruge Capitala în caz de explozie, potrivit unor documente consultate de Reuters.
09:45
Şeful unei agenţii de turism cu capital sută la sută românesc consideră că închiderea teraselor de pe litoral după ora 23,00 nu este o idee bună, pentru că îi afectează foarte tare şi pe operatorii care servesc masa turiştilor, nu pe cei unde se distrează tinerii.
09:45
Scene pline de cruzime au fost filmate pe raza localităţii buzoiene Vâlcelele şi postate de Tudor-Tim Ionescu, consilier general în cadrul Consiliului Municipiului Bucureşti, activist în domeniul protecţiei animalelor. Doi cai înhămaţi la căruţe sunt chinuiţi până la epuizare şi bătuţi de stăpâni.
Acum o oră
09:15
În perioada 14 - 15 august a.c., jandarmii argeşeni vor asigura măsuri de ordine la mai multe locaşuri de cult din judeţul Argeş, pe timpul oficierii slujbelor religioase, cu ocazia sărbătorii creştin-ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”, organizate de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Mânăstirea Curtea de Argeş, unde este aşteptat puhoi de lume, este prima vizată
09:15
Preşedintele SUA Donald Trump fost scos rapid din sala de conferinţe de la Casa Albă de către agenţi Secret Service după ce un incident armat în apropierea Casei Albe. El a revenit în sală câteva minute mai târziu şi a spus că s-a tras în experior şi că situaţia este sub control, relatează AP.
09:15
Bătrânii din azilul din Costeşti, unde a fost declarat focar de COVID-19, sunt refuzaţi la internare şi lăsaţi să moară. Este acuzaţia pe care o tânăr o lansează public împotriva autorităţilor sanitare din Buzău.
Acum 2 ore
08:45
Institutul de Sănătate Publică a actualizat definiţiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus şi recomandările de prioritizare a testării pentru COVID-19.
08:45
Astăzi va avea loc, la Târgovişte, sărbătorirea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţãrii Româneşti, ocazie cu care va fi săvârşită Utrenia şi Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în incinta Mânăstirii Stelea, unde se vor afla moaştele Sfântului Ierarh.
08:45
Premierul Mauritius a avertizat că nava cu un transport de petrol  de circa 4.000 de tone care a lovit un recif pe coasta de sud-est în Oceanul Indian pe 25 iulie, şi din care se scurge petrol, se poate rupe în două.
08:45
Începând cu data de 1 ianuarie 2021, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice sunt obligate să colecteze separat deşeurile biodegradabile, în caz contrar riscând amenzi considerabile.
08:45
Vreme deosebit de caldă anunţă meteorologii în această săptănmână, în mare parte din ţară, însă din 16 august  vremea se schimbă radical. Maximele vor scădea chiar şi cu 7-8 grade, până la 28 - 29 grade, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meterorologie (ANM), valabilă până pe 23 august. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor rămâne ridicată, cu excepţia Moldovei, Dobrogei şi Munteniei.
08:30
McDonald’s vrea să recupereze sporurile uriaşe plătite fostului CEO, acuzat că a avut relaţii sexuale cu cel puţin trei angajate, scrie Reuters, citată de news.ro, precizând că fostul director general Steve Easterbrook a fost deja chemat în judecată.
08:15
Dan Radu Ruşanu, fost preşedinte ASF condamnat şi ulterior achitat în dosarul „Carpatica Asig”, vrea să construiască un turn de birouri chiar lângă Academia Militară, scrie profit.ro, precizând că investiţia este estimată la peste 20 de milioane de euro.
08:15
Catastrofa industrială, cum este calificată detonarea accidentală a miilor de tone de azotat de amoniu din Beirut, a intrat in perioada derulării cercetărilor si a ridicat şi multe semne de întrebare, lansând în dezbatere multe scenarii.
Acum 4 ore
07:30
Mulţi au insinuat că doar România se chinuieşte să controleze răspândirea virusului. Realitatea ne arată însă cu totul altceva.
07:30
Cândva, plecările din ţară erau o plăcere. Acum, ele au devenit o misiune înfiorătoare, iar gradul de dificultate creşte, cu cât destinaţia finală e mai departe.
07:30
Un necaz nu vine niciodată singur: după ce a ratat titlul în ultimul meci al play-off-ului cu Craiova, tehnicianul de 55 de ani a aflat că are şi coronavirus.
07:30
Dacă americanii voiau să scape de Simona la această ediţie a turneului, atunci, cu siguranţă, au reuşit ce şi-au propus.
07:30
Toată planeta şi-a pus speranţele în ceea ce mulţi consideră descoperirea care va duce, finalmente, la stingerea pandemiei. Din păcate, aşteptarea se prelungeşte.
07:15
Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat luni că la nivel mondial există ”un mare diferenţă” între fondurile necesare pentru combaterea pandemiei de coronavirus şi fondurile alocate, transmite Reuters.
07:15
Compania farmaceutică chineză de stat Sinopharm a început în Bahrain faza a treia a unui studiu clinic pentru un vaccin împotriva Covd-19, după lansarea unui studiu similar în Emiratele Arabe Unite, luna trecută, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din Bahrain, transmite Reuters.
06:45
Încă 30de zile de stare de alertă. Asta ne aşteaptă dacă numărul de cazuri de noiinfectări cu virusul SAR-CoV-2 nu va scădea semnificativ săptămâna aceasta.
06:45
Cercetătorii americani au realizat un studiu din care rezultă că o persoană infectată care poartă un fular din lână pe post de mască va forma la vorbire o canitate mult mai mare de aerosoli cu noul coronavirus decât atunci când nu s-ar proteja cu nimic.
06:45
Un cântăreţ din Kano, Nigeria, a fost condamnat la moarte prin spânzurare pentru blasfemie împotriva profetului Muhammad, relatează BBC.
06:45
În februarie 2012 o stea a muzicii s-a stins. Este vorba despre celebra Whitney Houston. Era adorată de o mulţime de fanii, susţinea concerte pe cele mai mari scene, dar, din păcate, la doar 48 de ani s-a stins din viaţă. Pe 9 august ar fi împlinit 57 de ani. E un prilej bun să ne aducem aminte de cariera sa, de viaţa personală a artistei!
06:45
„Suntem cu toţii vulnerabili“. Este lecţia pe care i-a reamintit-o atât perioada de izolare, cât şi proiectul în care s-a implicat recent, Te cunosc de undeva! Trăim cu toţii vremuri la care învăţăm constant să ne adaptăm. Pentru Cătălina Grama (39) aceste luni nu au fost deloc uşoare.
06:45
Iulia Negru, o tânără profesoară de engleză la Universitatea din Triest (Italia), a vizitat recent, împreună cu familia, zona Slănic Moldova-Târgu Ocna-Oituz (Bacău), iar concluziile ei nu sunt deloc măgulitoare pentru turismul românesc.
06:45
Autorităţile spun că acest cimitir reprezintă un muzeu în aer liber care trebuia deja pus în valoare. Caracterul monumental al cimitirului este dat de mormintele, mausoleele şi criptele impunătoare.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.