Smaranda Arghirescu, medic oncolog: „În ultimii ani, ne-am confruntat cu anemii atât de severe, de parcă am fi în vremuri de foamete şi de război“

Adevarul (Romania), 1 august 2020 18:15

Alimentaţia este esenţială în dezvoltarea armonioasă a copilului, însă faptul că părinţii nu mai ţin cont de sfaturile specialiştilor a dus la o creştere a numărului de pacienţi cu anemie severă, care poate provoca, în timp, şi afecţiuni mai grave, susţine medicul oncolog Smaranda Arghirescu.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
08:45
Institutul de Sănătate Publică a actualizat definiţiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus şi recomandările de prioritizare a testării pentru COVID-19.
08:45
Astăzi va avea loc, la Târgovişte, sărbătorirea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţãrii Româneşti, ocazie cu care va fi săvârşită Utrenia şi Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în incinta Mânăstirii Stelea, unde se vor afla moaştele Sfântului Ierarh.
08:45
Premierul Mauritius a avertizat că nava cu un transport de petrol  de circa 4.000 de tone care a lovit un recif pe coasta de sud-est în Oceanul Indian pe 25 iulie, şi din care se scurge petrol, se poate rupe în două.
08:45
Începând cu data de 1 ianuarie 2021, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice sunt obligate să colecteze separat deşeurile biodegradabile, în caz contrar riscând amenzi considerabile.
08:45
Vreme deosebit de caldă anunţă meteorologii în această săptănmână, în mare parte din ţară, însă din 16 august  vremea se schimbă radical. Maximele vor scădea chiar şi cu 7-8 grade, până la 28 - 29 grade, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meterorologie (ANM), valabilă până pe 23 august. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor rămâne ridicată, cu excepţia Moldovei, Dobrogei şi Munteniei.
Acum 30 minute
08:30
McDonald’s vrea să recupereze sporurile uriaşe plătite fostului CEO, acuzat că a avut relaţii sexuale cu cel puţin trei angajate, scrie Reuters, citată de news.ro, precizând că fostul director general Steve Easterbrook a fost deja chemat în judecată.
Acum o oră
08:15
Dan Radu Ruşanu, fost preşedinte ASF condamnat şi ulterior achitat în dosarul „Carpatica Asig”, vrea să construiască un turn de birouri chiar lângă Academia Militară, scrie profit.ro, precizând că investiţia este estimată la peste 20 de milioane de euro.
08:15
Catastrofa industrială, cum este calificată detonarea accidentală a miilor de tone de azotat de amoniu din Beirut, a intrat in perioada derulării cercetărilor si a ridicat şi multe semne de întrebare, lansând în dezbatere multe scenarii.
Acum 2 ore
07:30
Mulţi au insinuat că doar România se chinuieşte să controleze răspândirea virusului. Realitatea ne arată însă cu totul altceva.
07:30
Cândva, plecările din ţară erau o plăcere. Acum, ele au devenit o misiune înfiorătoare, iar gradul de dificultate creşte, cu cât destinaţia finală e mai departe.
07:30
Un necaz nu vine niciodată singur: după ce a ratat titlul în ultimul meci al play-off-ului cu Craiova, tehnicianul de 55 de ani a aflat că are şi coronavirus.
07:30
Dacă americanii voiau să scape de Simona la această ediţie a turneului, atunci, cu siguranţă, au reuşit ce şi-au propus.
07:30
Toată planeta şi-a pus speranţele în ceea ce mulţi consideră descoperirea care va duce, finalmente, la stingerea pandemiei. Din păcate, aşteptarea se prelungeşte.
07:15
Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat luni că la nivel mondial există ”un mare diferenţă” între fondurile necesare pentru combaterea pandemiei de coronavirus şi fondurile alocate, transmite Reuters.
07:15
Compania farmaceutică chineză de stat Sinopharm a început în Bahrain faza a treia a unui studiu clinic pentru un vaccin împotriva Covd-19, după lansarea unui studiu similar în Emiratele Arabe Unite, luna trecută, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din Bahrain, transmite Reuters.
Acum 4 ore
06:45
Încă 30de zile de stare de alertă. Asta ne aşteaptă dacă numărul de cazuri de noiinfectări cu virusul SAR-CoV-2 nu va scădea semnificativ săptămâna aceasta.
06:45
Cercetătorii americani au realizat un studiu din care rezultă că o persoană infectată care poartă un fular din lână pe post de mască va forma la vorbire o canitate mult mai mare de aerosoli cu noul coronavirus decât atunci când nu s-ar proteja cu nimic.
06:45
Un cântăreţ din Kano, Nigeria, a fost condamnat la moarte prin spânzurare pentru blasfemie împotriva profetului Muhammad, relatează BBC.
06:45
În februarie 2012 o stea a muzicii s-a stins. Este vorba despre celebra Whitney Houston. Era adorată de o mulţime de fanii, susţinea concerte pe cele mai mari scene, dar, din păcate, la doar 48 de ani s-a stins din viaţă. Pe 9 august ar fi împlinit 57 de ani. E un prilej bun să ne aducem aminte de cariera sa, de viaţa personală a artistei!
06:45
„Suntem cu toţii vulnerabili“. Este lecţia pe care i-a reamintit-o atât perioada de izolare, cât şi proiectul în care s-a implicat recent, Te cunosc de undeva! Trăim cu toţii vremuri la care învăţăm constant să ne adaptăm. Pentru Cătălina Grama (39) aceste luni nu au fost deloc uşoare.
06:45
Iulia Negru, o tânără profesoară de engleză la Universitatea din Triest (Italia), a vizitat recent, împreună cu familia, zona Slănic Moldova-Târgu Ocna-Oituz (Bacău), iar concluziile ei nu sunt deloc măgulitoare pentru turismul românesc.
06:45
Autorităţile spun că acest cimitir reprezintă un muzeu în aer liber care trebuia deja pus în valoare. Caracterul monumental al cimitirului este dat de mormintele, mausoleele şi criptele impunătoare.
06:45
China a sancţionat luni 11 cetăţeni americani, inclusiv parlamentari republicani, ca reacţie la sancţiunile aplicate de Washington unor oficiali din Hong Kong şi China, acuaţi că îngrădesc libertatea politică în fosta colonie britanică, transmite Reuters.
06:15
Statele Unite sunt profund îngrijorate de modul în care s-au desfăşurat alegerile din Belarus, ”care nu au fost libere şi corecte”, a declarat secretarul de Stat american Mike Pompeo, în timp ce ciocnirile dintre poliţie şi protestatari au continuat luni, transmite Reuters.
Acum 6 ore
04:45
Vizavi de plajele de fiţe din centrul staţiunii Mamaia, Palatul Regal,cândva bijuteria coroanei de pe litoralul românesc, se degradează de la an laan. Autorităţile române au cerut în instanţă, în ultimul ceas, redobândireaconstrucţiei. În schimb, bulgarii au ştiut să transforme reşedinţa de vară aReginei Maria de la Balcic în principal punct de atracţie
04:45
Un bărbat de 75 de ani, din localitatea vasluiană Zorleni, a fost amendat de poliţistul din sat pentru un scandal provocat la un bar din sat şi pentru că ar fi refuzat să se prezinte la postul de poliţie pentru a da declaraţie. În realitate, septuagenarul nu a comis niciuna dintre contravenţii.
04:45
Liviu Borha a fost primul primar cu acte în regulă înTimişoara post-revoluţie. Înaintea sa, biroul primarului a fost ocupat de revoluţionarulPompiliu Alămoreanu.
04:45
Statul român poate pierde peste 1 milion de euro, plus accesoriile legale care ar fi calculate la această sumă, ca urmare a unor erori realizate în timpul anchetei unui dosar de evaziune fiscală.
04:30
Resortul respectă reglementările de prevenţie COVID-19 ale Consiliului European pentru Turism şi Comerţ şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a primit şi un certificat în acest sens.
04:30
Singurul aeroport militar din Bărăgan, aflat în ruină de zeci de ani, a fost scos la licitaţie. Consiliul Judeţean Ialomiţa concesionează aproximativ 350 de hectare de teren şi clădiri care aparţin fostei baze de aviaţie de la Alexeni.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.