Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Diaspora va putea vota timp de două zile la alegerile parlamentare

Adevarul (Romania), 16 septembrie 2020 12:30

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea prin care românii din străinătate vot putea vota timp de două zile la alegerile parlamentare, adică sâmbătă şi duminică.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
15:45
Călin Mărincuş, boxerul xenofob care şi-a făcut un obicei din a face circ la evenimentele publice, a intervenit la un eveniment electoral din Cluj-Napoca, la care participa premierul Ludovic Orban.
15:45
De ce unele virusuri dispar fără urmă în timp ce altele supravieţuiesc şi produc boli timp de sute de ani? Condiţiile care declanşează o pandemie sunt deja familiare, dar nu se ştie cum ajunge un virus să dispară fără urmă, relatează BBC Future.
15:45
PrinOrdinulcomun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului AfacerilorInterne aufost stabilite măsurileşi acţiunile de sănătate publică pentru desfăşurarea însiguranţă a procesului electoral. În mare, acestea limitează lamaximum contactul dintre alegători şi membrii din secţiile devotare.
15:45
Curtea Constituţională a decis din nou să amâne pentru data de 29 septembrie pronunţarea asupra sesizării preşedintelui Klaus Iohannis şi cea a Executivului la legea prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor parlamentare şi nu Guvernul. Deciziile privind aceste obiecţii au fost amânate de CCR în mai multe rânduri. Alegerile legislative vor avea loc în acest an pe 6 decembrie.
15:45
O femeie în vârstă de 45 de ani a murit, luni, într-un cabinet medical privat din Ploieşti în timpul unei inrtervenţii medicale de întrerupere a sarcinii. Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.
Acum o oră
15:15
Primăria municipiului Galaţi anunţă că va amplasa opera”Simbol” în sensul giratoriu de la intrarea în oraş dinspre Tecuci. Lucrărilesunt programate pentru miercuri seara, după ora 20.00.
15:15
Clinica de Hemato-Oncologie şi Oncologie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu Timişoara” a fost renovată complet cu bani din donaţii şi sponsorizări. Asociaţia Dăruieşte Viaţa a investit două milioane de euro pentru a crea condiţii de tratament la standarde europene pentru copiii bolnavi de cancer de sânge.
Acum 2 ore
15:00
Femeia amenadată este din comuna Buneşti, judeţul Suceava, iar oamenii legii aureuşit să o identifice cu ajutorul unor fotografii făcute de omartoră care a asistat la întreaga scenă.
15:00
După cum a spus fostul CEO al NCSC din Marea Britanie, Ciaran Martin,Regatul Unit a adoptat cel mai dur şi mai strict mecanism de supravegherepentru Huawei. Raportul OB din Marea Britanie din 2019 a precizat în mod clarcă problemele identificate în raport erau „fără legătură cu vreo interferenţădin partea guvernului chinez” (dispozitivele Huawei nu au nicio portiţă deacces secretă).
15:00
Primăria Municipiului Călăraşi asigură, pentru alegerile locale din 27 septembrie amenajarea secţiilor de vot cu urne şi cabine, dezinfectanţi, termometrizare, personal tehnic, dar şi alte alte materiale necesare desfăşurării procesului electoral în cele mai bune condiţii.
15:00
Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat marţi, 22 septembrie, noi date referitoare la felul în care se desfăşoară cursurile în unităţile de învăţământ. Dinamica scenariilor de funcţionare este influenţată de evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare judeţ.
14:45
Individul este fostul concubin al surorii victimei şi aprofitat de imposibilitatea copilei de a se apăra ori de a-şi exprima voinţapentru a o răpi şi a o forţa să întreţină raporturi sexuale de nenumărate ori.
14:30
Lady Gaga a povestit în emisiunea „SundayMorning“ de la CBS despre perioada în care fiecare zi aducea un nou gând de suicid. Artista, care s-a confruntat cu o puternică depresie, povesteşte că a ajuns în stadiul în care era cel mai mare duşman al propriei persoane.
14:30
Pandemia de COVID-19 a modificat substanţial preferinţele românilor în materie de locuinţe, aceştia căutându-le pe cele mai spaţioase din proximitatea spaţiilor verzi şi a naturii, a locurilor de joacă sau a unor co-workings spaces.
14:15
ENET se află în insolvenţă de anul trecut şi are un administrator special cu probleme penale, trimis în judecată într-un dosar instrumentat de DNA.
14:15
O localnică din comuna Godineşti, judeţul Gorj, a aruncat în apa râului Tismana, care trece prin localitate, mai multe haine vechi.
14:15
Marţi, 22 septembrie, a fost inaugurat corpul de clădire nouconstruit la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Investiţia se ridică la 19.085.000de lei, fonduri alocate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean şi fondurieuropene. În această sumă este inclusă şi dotarea cu echipamente medicale şimobilier nou.
14:15
În funcţie de condiţiile meteo, marţi, 22 septembrie, există o serie de restricţii de circulaţie pe Valea Oltului, între Călimăneşti şi Câineni, judeţul Vâlcea.
14:15
Basistul Dragoş Docan (58 de ani), membru fondator al trupei Krypton, este internat în spital cu COVID-19. Artistul a stat timp de mai multe zile la terapie intensivă.
14:15
Întrucât statul român nu a putut continua activitatea de descoperire a mormintelor foştilor deţinuţi politic care au fost ucişi în lagăre, Fundaţia „Doina Cornea“ a găsit o soluţie care le va permite arheologilor să-şi ducă munca mai departe.
Acum 4 ore
13:45
Un eveniment rutier care a avut loc marţi, 22 septembrie, în jurul prânzului, în Râmnicu Vâlcea, a dat peste cap traficul între Piteşti şi Sibiu, pe DN 7 / E 81.
13:45
Primăria municipiului Galaţi informează că pe platforma https://cu.primariagalati.ro/Urbanism/#a fost dezvoltată o extensie prin care se poate obţine în format electronic autorizaţiade execuţie pentru lucrări de branşamente şi racorduri.
13:45
Denise Rifai va realiza o nouă emisiune la Kanal D, „40 de întrebări cu Denise Rifai“, şi va avea premiera în această toamnă.
13:45
Odată cu începerea şcolii, poliţiştii au început verificările microbuzelor care transportă elevi. Astfel, în perioada 14-18 septembrie 2020, poliţiştii rutieri din ţară au controlat 2.728 de autovehicule destinate transportului şcolar.
13:45
Contractele pentru finalizarea lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu şi construirea unui pod peste râul Jiu, pe Drumul Naţional 66, au fost semnate astăzi, în prezenţa vice prim-ministrului Raluca Turcanu.
13:45
O treime dintre muzicienii britanici se gândesc să părăsească industria din cauza pierderilor financiare cauzate de pandemie, arată un studiu realizat de Musicians’ Union, citat de NME.
13:45
Bucureştiul este şi astăzi pe primul loc la numărul de infectări cu noul coronavirus. Judeţul Suvceava este pe locul II, iar judeţul Iaşi pe locul III.
13:45
Preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul UE – Moldova, europarlamentarul Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Adunarea Parlamentară Euronest, europarlamentarul Andrius Kubilius, şi vicepreşedintele Euronest, europarlamentarul Andrzej Halickin susţin că Guvernul socialist (PSRM) al Republicii Moldova subminează integritatea procesului electoral prin acţiunile care le-au întreprins în ultima vreme.
13:45
Constantin Toma, primar al Buzăului din 2016, vorbeşte, la Adevărul Live, de la ora 14.00, despre motivele pentru care vrea să obţină un nou mandat în fruntea oraşului, obiectivele PSD Buzău la aceste alegeri şi relaţia pe care o au autorităţile locale cu guvernarea Orban.
13:45
Jenor Beudean, candidat al PNL pentru postul de primar în localitatea bistriţeană Şieu-Odorhei a fost surprins de un fotograf în timp ce îmbrâncea şi lovea o femeie chiar pe stradă, în miezul zilei. Totuşi, el a fost achitat în instanţă, iar acum poate candida fără probleme.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.