Nelu Tătaru, despre recordul de îmbolnăviri: E luna cu cele mai multe măsuri de revenire la o cvasi-normalitate

Adevarul (Romania), 16 septembrie 2020 23:45

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat numărul mare de cazuri de COVID-19 raporate miercuri ca fiind rezultatul unei luni aglomerate, cu reveniri din concedii şi aglomerarea mijloacelor de transport în comun. Nerespectarea regulilor, atrage atenţia ministrul, ar putea duce la o creştere a numărului de cazuri, până la 2.000 pe zi.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
18:15
Două clase şi o grupă de la o grădiniţă din Constanţa trec la scenariul trei de funcţionare şi anume cursuri exclusiv online după ce au avut câte un elev confirmat cu COVID-19, respectiv un cadru didatic. Măsură este valabilă până pe dată de 2 octombrie.
18:15
O Gală a Premiilor UNITER în Craiova înseamnă o triplă sărbătoare: 30 de ani de la înfiinţarea UNITER, 170 de ani de la înfiinţarea teatrului craiovean „Marin Sorescu” şi  bucuria revederii cu artişti după şase luni de aşteptare.
18:15
Unul din cele mai aşteptate evenimente ale anului, Gala Premiilor UCIN,  are loc luni seară, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB).  Peste 70 de filme au fost înscrise la cele 22 de secţiuni ale galei.
18:15
Valentin Băeat, un bărbat de 51 ani din Slatina, diagnosticat cu COVID-19, care a murit în spital după ce de două ori a fost declarat negativ la SARS-CoV-2, ajunsese într-o stare greu de descris în cele 33 zile de spitalizare - spune soţia, care acum caută răspunsuri.
18:15
Opozantul rus Aleksei Navalnîi a anunţat luni că urme de Noviciok au fostgăsite atât în organismul său, cât şi pe corpul său, şi a cerut Moscovei să-irestituie îmbrăcămintea pe care o purta în ziua în care a fost otrăvit. Este o „probă vitală”, a declarat el, potrivit AFP.
18:15
Peste 200 de soldaţi ai armatei britaniceau făcut istorie sâmbătă paraşutându-se pentru prima dată în sudul Ucrainei.
18:15
Ghidul programului „Rabla pentru electrocasnice” - ediţia 2020 a fost lansat în dezbatere publică, luni, de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Bacău.
Acum o oră
18:00
Este foarte posibil ca anunţul făcut de Microsoft să fie cea mai importantă veste din lumea gaming-ului în acest an, Xbox având acum sub tutela sa titluri precum Wolfenstein, The Elder Scrolls, Fallout sau Doom.
17:45
Bucureştiul, Ilfovul şi Timişul se află în topul celor mai puternice judeţe din România în funcţie de cifra de afaceri din 2019 a companiilor înregistrate, iar în clasamentul judeţelor cu cele mai slabe rezultate de business se regăsesc Mehedinţi, Caraş Severin şi Vaslui, potrivit noii analize KeysFin Local Business.
17:45
Paul Manafort, fostul strateg politic al campaniei preşedintelui american Donald Trump. este unul din cei care apar în rapoartele de activităţi potenţial ilicite înaintate către FinnCEN, departamentul din cadrul Trezoriei SUA responsabil de infracţiuni financiare bancare după o scurgere de documente în presă ce dezvăluie breşe în sistemul bancar global permiţând spălarea a circa 2 trilioane de milioane de dolari între 1999 şi 2017.
17:45
Klaus Iohannis,preşedintele României, se va afla marţi, 22 septembrie, la Timşoarea, undeparticipă la evenimentele care marchează 20 de ani de activitate a companieiContinental în oraşul de pe Bega.
17:45
Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene s-au întâlnit luni cureprezenta opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia, însă nu au reuşit să-şidepăşească divergenţele pentru a sancţiona reprimarea preşedintelui AleksandrLukaşenko, au declarat mai mulţi participanţi pentru AFP.
Acum 2 ore
17:15
Astăzi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui s-a întrunit pentru a adopta noi măsuri în privinţa modului în care se va desfăşura activitatea în şcolile care se confruntă cu îmbolnăviri COVID-19.
17:15
Cristian Tudor Popescu a asistat la prima victorie a Simonei Halep la Foro Italico, însă a remarcat un aspect pe care l-a considerat anormal.
17:15
Focarele de coronavirus din centrele şi azilurile aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău iau amploare.
17:15
Simona Halep e pe val: tocmai a ajuns la 14 victorii la rând în circuitul feminin, bilanţ care i-a adus, în premieră, trei titluri în trei turnee succesive: Dubai, Praga şi Roma.
17:15
Simona Halep e, fără îndoială, într-o formă fantastică, dovadă şi cele 14 victorii la rând obţinute în circuitul feminin. Iar pagina oficială WTA a pus triumful româncei de la Foro Italico pe pagina principală a site-ului.
17:15
Acţiunile pentru siguranţa comunităţii din ultima săptămână au avut ca rezultat prinderea în flagrant a 20 de persoane, precum şi dispunerea a 11 măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere,  57 de conducători auto au rămas fără permis.
17:15
Prezenţi în Bihor la sfinţirea Catedralei Ortodoxe din Oradea şi a noii biserici de la Mănăstirea Izbuc din comuna Cărpinet, Patriarhul BOR, Preafericitul Daniel, şi alaiul de 20 de episcopi care l-a însoţit au fost cazaţi la Lotus Therm SPA & Luxury Resort, hotelul de 5 stele din Băile Felix.
16:45
Primarii a două dintre cele mai lăudate oraşe din România şi-au declarat susţinerea pentru un anume candidat la Primăria Constanţei. Emil Boc (Cluj-Napoca) şi Ilie Bolojan (Oradea) ar vota, dacă ar fi constănţeni, cu un om despre care ei cred că ar face din Constanţa un oraş demn de laudă.
16:45
Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au donat sânge, astăzi, pentru salvarea unui coleg originar din oraşul Motru, care activează în judeţul Constanţa.
16:45
Ministrul Economiei Virgil Popescu a precizat că este incredibil la ce atacuri „în stil terorist” se pretează membrii organizaţiei PSD Mehedinţi şi vorbeşte despre tentativa de incediere a maşinilor unor colegi liberali. El mai spune că astfel de acţiuni violente nu trebuie tolerate de nimeni şi adaugă că are încredere că autorităţile îşi vor face treaba, iar cei vinovaţi vor fi pedepsiţi, conform legii.
16:45
Prima săptămână de şcoală a adus deja şi primele confirmări cu infecţia SARS-CoV-2 în unităţile de învăţământ din judeţul Buzău. Doi elevi şi trei cadre didactice au fost diagnosticate cu COVID-19 după primele zile de cursuri.
16:45
Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a făcut o nouă gafă anunţând, la un miting în Pennsylvania, că 200 demilioane de americani au murit din cauza COVID-19, relatează tabloidul britanicDaily Mail.
16:45
Deşi ar fi trebuit să aibă, teoretic, cel mai greu meci din acest an, cu cel mai bine clasată jucătoare care i-a ieşit în cale, Karolina Pliskova (4 WTA), „Simo“ a transformat finala de la Roma într-o demonstraţie de forţă!
Acum 4 ore
16:30
Din cauza unei depăşiri neregulamentare efectuată în Olanda, unieşean s-a trezit dat în judecată acasă, pentru a plăti amenda.El a ajuns, în cele din urmă, executat silit.
16:30
Aparatul medical a fost achiziţionat de către Consiliul Judeţean Galaţi pentru Spitalul de Boli Infecţioase. Valoarea acestui aparat medical ultraperformant este de 1.329.999 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean.
16:30
30 de faţade, 320 de voluntari, aproximativ 6.000 de ore de muncă şi peste 3.000 metri pătraţi de faţade zugrăvite în numai trei zile - este bilanţul evenimentului Color the Village la Racoviţa, judeţul Timiş.
16:30
Luna octombrie ar putea aduce o domolire a circulaţiei virusului SARS-CoV-2. Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru şi prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din Bucureşti explică în ce condiţii s-ar putea produce o încetinire a răspândirii.
16:15
Şcoala făcută în regim online a adus cu ea noi provocări, conferinţele în care se ţin ore de curs fiind în multe cazuri atacate de ”musafiri nepoftiţi”, care doresc întreruperea lor.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.