Un nou armistiţiu între Armenia şi Azerbaidjan în Nagorno Karabah

Adevarul (Romania), 17 octombrie 2020 23:15

Armenia şi Azerbaidjanul au convenit sâmbătă un nou armistiţiu în enclava Nagorno Karabah, care va intra în vigoare la miezul nopţii (20:00 GMT), au anunţat cele două ţări în comunicate identice, transmite Reuters.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum o oră
19:15
Într-un meci din etapa a a campionatului din Spania, Rela Madrid s-a impus, în deplasare, 3-1 (1-1), în faţa eternei rivale, Barcelona.
19:00
Jennifer Aniston şi-a îndemnat fanii să meargă la vot şi le-a cerut să se folosească de acest drept în mod serios. Actriţa americană a distribuit o fotografie pe Instagram în care apare votând prin corespondenţă.
19:00
Preşedintele SUA Donald Trump a declarat într-un eveniment electoral în Florina că a jucat mereu după regulile Washingtonului, plângându-se în faţa alegătorilor că niciun alt preşedinte nu a trecut prin ce a trecut asta.
Acum 2 ore
18:30
Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Arad, că se evaluează posibilitatea unei decizii privind restricţionarea liberei circulaţii pe timp de noapte, în condiţiile în care tot mai multe localităţi au depăşit pragul de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, inclusiv Capitala.
18:00
Cezar Drăgoescu, pesonajul rasist şi grobian din USR-PLUS, a fost porpus de către Biroul Naţional al partidului în funcţia de viceprimar al Craiovei, arată o comunicare internă obţinută de „Adevărul”. Anterior, acesta a fost retras de pe lista filialei din Dolj, unde se afla numărul 1 pentru Camera Deputaţilor, după ce „Adevărul” a publicat o serie de msaje interne în care Drăgoescu are un limbaj suburban la adresa colegilor săi.
18:00
Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă, că după alegerile parlamentare, vor urma patru ani de „pace politică” precum şi „oportunităţi pe care România nu le-a mai avut n istorie”. Totodată, premierul e de părere că ţara noastră poate devine „un fel de tigri ai Europei Centrale şi de Est”.
Acum 4 ore
17:30
După ce în urmă cu mai mulţi ani a participat şi la „Vocea României”, Iulian Canaf (47 de ani), concurentul cu cea mai „versatilă” voce a urcat din nou pe scenă să o impresioneze pe Loredana, de data aceasta la „X-Factor”, show difuzat de Antena 1.
17:30
Un grav accident de circulaţie s-a produs sâmbătă, 24 octombrie 2020, pe şoseaua de centură a municipiului Caracal, judeţul Olt.
17:30
Senatorul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că Pro România propune deschiderea tuturor afacerilor, cu respectarea măsurilor de protecţie şi testarea permanentă a angajaţilor. „Soluţia închiderii este o excepţie nu o regulă şi se aplică doar acolo unde se dezvoltă focare”, a completat Tăriceanu.
17:30
Cinci membri ai familiei unei tinere bosniace musulmane care a fost rasă în cap şi bătută de ei în august, la Becancon, pentru că avea o relaţie cu un sârb creştin, au fost expulzaţi sâmbătă de Franţa, ei fiind trimişi la Sarajevo, a anunţat ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, potrivit AFP.
17:15
Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă la Timişoara, referitor la Institutul Regional Oncologic din Timişoara, că este nevoie de un studiu de fezabilitate şi apoi de realizarea documentanţiei tehnico-economice. El a mai spus că ar putea fi „pregătită o finanţare în cadrul exerciţiului financiar multianual, adică pe bugetul Uniunii Europene”.
17:15
Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) Alexandru Rafila, a explicat motivele pentru care modelul suedez, cu mai puţine restricţii, folosit în pandemia de coronavirus, funcţionează.
17:00
Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Timişoara, cu referire la mortalitatea cauzată de COVID-19 că „e o creştere a numărului de cazuri. Nu e o diferenţă privind tratamentul pacienţilor care ajung în secţiile ATI dar a cerscut şi capacitatea de testare.
16:45
Laptopul convertibil ASUS ZenBook Flip 13 (UX363), echipat cu procesoare Intel Core din generaţia a 11-a, este disponibil pe piaţa locală în multiple configuraţii.
16:30
În urma a 222 de controale efectuate, în perioada 12 – 16 octombrie 2020, la mai multe persoane autorizate în vederea deţinerii, portului şi folosirii armelor de foc, domiciliate în Capitală, au fost întocmite 26 de dosare penale şi reţinute 21 de arme letale, iar 24 neletale au fost supuse autorizării, reţinute 649 de cartuşe aferente armelor letale şi alte 157 de cartuşe aferente armelor neletale supuse autorizării.
16:30
Un număr de 15 persoane au fost săltate de poliţişti şi conduse la audieri, în urma unui scandal petrecut în afara localităţii Sineşti. Incidentul a avut loc sâmbătă, 24 octombrie după un accident rutieer.
16:30
Aşa cum era de aşteptat, la revenirea acasă, sportiva de 19 ani a fost premiată pentru triumful ei uriaş, la Paris. Urmările festivităţii de premiere au fost însă, din păcate, neplăcute.
16:00
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a reacţionat, sâmbătă, pe Facebook, după ce liderul PNL Ludovic Orban a declarat că „premierul este desemnat de partidul care câştigă alegerile“.
Acum 6 ore
15:30
Accidentul rutier s-a produs în contextul în careconducătorul auto a pierdut controlul direcţiei într-o curbă, iar maşina a căzutîntr-un canal de irigaţii.
15:30
Te crezi as în noţiuni de cultură generală? Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări, clasificate pe mai multe domenii de interes.
15:30
Ludovic Orban a transmis un mesaj pelerinilor care vor participa la pelerinajul de Sfântul Dumitru, la Bucureşti, el i-a sfătuit să poarte mască şi să evite interacţiunea de aproape. Premierul a precizat că toate măsurile necesare trebuie luate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).
15:00
Un italian, urmărit internaţional, care se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani de închisoare, pentru bancrută frauduloasă, a fost depistat în Topliţa, judeţul Harghita, la adresa de reşedinţă. Bărbatul ar fi cauzat, prin activitatea infracţională, un prejudiciu de aproximativ 250.000 de euro
15:00
Deputatul Cătălin Rădulescu a anunţat că s-a înscris în Partidul Ecologist Român (PER), deşi nu i-a fost uşor după 26 de ani de viaţă politică în PSD. El a adăugat că nu va fi uşor ca PER să treacă pragul de 5% necesar intrării în Parlament, însă politicienii înscrişi în partid sunt nişte luptători.
15:00
Confirmarea infectării cu noul coronavirus a poliţistului local a avut loc pe 15 octombrie, dar primelesimptome ale bolii le-a manifestat de pe 10 octombrie, când s-a izolat la domiciliu.
15:00
Fostul deputat şi preşedinte al Ligii Profesioniste deFotbal (LPF) Dumitru Dragomir, a renunţat la mandatul de consilier general alCapitalei.
15:00
Comuna Petrova, din judeţul Maramureş, a intrat, începând de sâmbătă, în carantină totală pentru o perioadă de 14 zile, din cauza nivelului ridicat de răspândire a noului coronavirus. Rata de infectare în comună depăşeşte 5 la 1.000 de locuitori.
14:45
O investigaţie jurnalistică arată existenţaunor contacte apropiate între spionajul militar rus şi şeful unui institut decercetare în săptămânile dinaintea otrăvirii cu Noviciok a fostului agent dubluSerghei Skripal.
14:45
Peste 4.700 de noi infectări cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate sâmbătă, 24 octombrie, o scădere uşoară faţă de vineri, când au fost confirmate peste 5.000 de infectări. În Capitală, în schimb, cifra infectărilor este în creştere. în ultimele 24 de ore, s-au depistat 708 noi îmbolnăviri.
14:30
Primarul Clujului a anunţat că a fost finalizat studiul de prefezabilitate pentru proiectul metroului care va lega oraşul de zona metropolitană.
14:00
Accesul la terenurile de joacă din capitală rămâne restricţionat până la o nouă decizie a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chişinău –precizează şeful Direcţiei locativ-comunală şi amenajare, Ion Burdiumov.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.