Brexit. Negocieri în „coadă de peşte“ între UE şi Marea Britanie

Adevarul (Romania), 18 octombrie 2020 12:00

Termenul autoimpus de premierul britanic Boris Johnson pentru a ajunge la un acord comercial coerent între Regatul Unit şi UE a trecut, iar discuţiile sunt deosebit de dificile între cele două părţi. S-a ajuns în situaţia în care semnarea întregului Brexit să depindă de o industrie care dă socoteală pentru numai 0,1% din PIB-ul Marii Britanii şi care abia dacă angajează 12.000 dintre cetăţenii ei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
12:45
DanubEcoSoap este proiectul cu care o echipă de laFacultatea de Ştiinţe şi Mediu din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” dinGalaţi a obţinut locul I la concursul de idei de afaceri Danube Growth Initiative.
12:45
Ministrul Educaţiei şi cercetării, a retras acreditarea şcolilor doctorale „Drept” şi „Ordine Publică şi Siguranţă Naţională” din cadrul Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, potrivit unuii comunicat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
12:45
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă  (CNSU) a actualizat, în această dimineaţă, lista ţărilor sau zonelor pentru care, din cauza numărului mare de infectări cu SARS-CoV-2, orice persoană care vine în România din aceste „zone galbene” va trebui să intre în carantină.
12:45
Procurorii ieşeni au dispus, lafinele săptămânii trecute, trimiterea în judecată a treicetăţeni de origine arabă care sunt acuzaţi de omor calificat. Elar fi provocat moartea a 17 persoane, după ce au pus în vânzare alcool sanitar contrafăcut.
Acum 30 minute
12:30
Mădălin Giurcău, subsecretar de stat şi vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului Gorj, a participat sâmbătă seara la un chef, în restaurantul unei pensiuni din comuna Runcu, judeţul Gorj.
12:30
Pensiile speciale au costat România peste 3 miliarde de lei în ultimele patru luni de zile, în plină pandemie, atrage atenţia deputatul USR Claudiu Năsui.
Acum o oră
12:00
Testarea Samsung Cube AX9500 a fost primulul meu contact cu un purificator de aer şi o experienţă interesantă din care am învăţat câteva lucruri noi.
12:00
Un bărbat din Mureş, fiu de cioban, a dat Fiscul în judecată deoarece a fost obligat să achite peste 2,3 milioane de lei, impozit, dobânzi şi penalităţi pentru averea pe care nu a putut să o justifice. Reclamantul susţine că banii provin de la tatăl sau, unul dintre cei mai prosperi oieri din judeţul Mureş.
12:00
Protestatarii anti-avort au întrerupt duminică oficierea liturghiei în oraşul Poznan, în a patra zi de proteste după ce o lege care permitea avortul în cazul defectelor congenitale ale fătului a fost declarată neconstituţională.
12:00
Un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost amendat de poliţişti cu 500  de lei după ce a fost prins că cerşea în zona Catedralei Patriarhale, unde credincioşii se închină la moaştele Sfântului Dimitrie. Bărbatul avea ambele mâini pansate cu bandaje care păreau a fi însângerate, pentru a-i sensibiliza pe credincioşi.
12:00
Noul context social determinat de criza Covid-19 a adus modificări în ceea ce priveşte interesul locativ al românilor. Astfel, în ultimele luni a crescut considerabil cererea pentru achiziţia de case, cu peste 50% în trimestrul trei din 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit unei analize realizate de RE/MAX România.
Acum 2 ore
11:30
Un tânăr în vârstă de 25 ani, din comuna Stăneşti, a provocat un accident rutier pe drumul judeţean de localitate.
11:30
Cadrele didactice se luptă din greu să facă faţă lecţiilor online. Lipsa unei conexiuni stabile la internet, a dispozitivelor performante şi, poate cea mai importantă, lipsa apropierii dintre elevi şi profesori, sunt piedici extrem de mari către o educaţie solidă.
11:30
Începând de duminică, 25 octombrie, Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte a trecut la programul de iarnă.
11:30
​Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii cere demisia ministrului Muncii Violeta Alexandru, întrucât aceasta ignoră dialogul „încălcând grav dispoziţiile legislaţiei muncii”, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei, potrivit Hotnews.
11:30
Satul constănţean Poiana a fost măturat de o viitură care s-a produs după o ploaie torenţială care a durat mai puţin de jumătate de oră.
11:30
Alianţa USR PLUS anunţă într-un comunicat de presă că nu a finalizate negocierile pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local Alba Iulia. Prin urmare, cei doi viceprimari nu vor fi aleşi în cadrul şedinţei de luni, 26 octombrie.
11:30
Ministrul Educaţiei, Monica Aanisie, a lansat luni spree consultaree online un protect de strategie privind digitalizarea educaţieei, pornind de la faptul că nu  avem infrastructură şcolară ]n acest sens, nici competenţe digiitale, iar diferenţele dintre mediul urban şi cel tural sunt foarte mari.
11:30
Ploaia torenţială cu grindină şi tunete, de Cod Portocaliu, care a întunecat cerul Dobrogei a făcut ravagii în şantierul din zona Mamaia Nord-Năvodari. Pietrele de grindină au spart geamurile cu tâmplărie termopan şi au afectat tencuiala de pe faţada blocurilor aflate în construcţie.
11:30
În şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă au fost stabilite situaţiile în care persoanele care locuiesc în localităţi unde este obligatorie purtarea măştii de protecţie şi pe stradă, o vor putea înlătura pentru scurt timp.
11:15
Este jumătatea preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump. Frumoasa slovenă în vârstă de 50 de ani este admirată de unii, criticată de alţii, însă puţini îi pot nega ceea ce este evident: Melania este una dintre cele mai stilate Prime-Doamne pe care le-a văzut această ţară.
11:00
Curtea de Apel Bucureşti ar urma să judece luni cele 52 de apeluri formulate împotriva validării mandatului lui Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei declarându-se convins că îşi va prelua funcţie joi sau vineri, după o decizie favorabilă în acest sens.
Acum 4 ore
10:30
Polişiştii gorjeni au confiscat din târgul desfăşurat în localitatea Peşteana o cantitate de 3,5 tone de varză care era oferită cumpărătorilor fără documente de provenienţă.
10:30
Conform protocolului, reprezentanţi ai autorităţilor locale depun coroane de flori cu ocazia Zilei Armatei Române. Doar că Primăria Constanţa a trimis coroana fără ca nimeni să o însoţească. În acest moment, municipiul Constanţa are un primar în funcţie, Decebal Făgădău - PSD, şi un primar ales ce aşteaptă să depună jurământul, Vergil Chiţac-PNL.
10:30
Un băiat de 15 ani, din Olt, a fost accidentat grav în timp ce traversa cu motocicleta un drum european, victima decedând la spital. O înregistrare cu puştiul, postată în urmă cu 6 ani, arată că adulţii din jurul lui îi încurajau, până la inconştienţă, pasiunea.
10:30
O gorjeancă în vârstă de 47 de ani, din comuna Negomir, a fost evacuată din locuinţă de către poliţişti, după ce şi-a agresat soacra.
10:30
Un bărbat care ar fi clonat carduri şi ar fi golit conturile mai multor americani a fost prins de poliţiştii din Mureş, iar apoi a fost arestat preventiv de judecători, pentru 30 de zile, în vederea extrădării în SUA.
10:30
Poliţiştii din Mureş au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat bănuit că ar fi clonat carduri şi ar fi extras bani din conturile mai multor persoane, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, cel în cauză fiind arestat provizoriu pentru 30 de zile, timp în care se vor face demersurile pentru extrădare.
10:30
Considerat azi o sărbătoare consumeristă, Halloweenul îşi are originea în festivalul celtic Samhain, care avea loc pe 1 noiembrie şi care marca începutul Noului An. Încă de atunci, oamenii au purtat diverse costume, iniţial cu un scop, apoi doar pentru distracţie.
10:15
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, condus de facto de către Igor Dodon, a condamnat declaraţiile diplomaţilor români de la Chişinău, făcute cu prilejul Zilei Armatei Române la Cimitirul de Onoare al Eroilor Armatei Române din Mana, raionul Orhei. Socialiştii susţin că „eroizarea invadatorilor nazişti este categoric inacceptabilă”.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.