Român din Suedia: „În orăşelul în carelocuiesc nu există poliţişti. Nici mască nu am purtat“

Adevarul (Romania), 14 ianuarie 2021 04:45

Manager al unei companii specializate în implementareasistemelor de iluminat eficient, Andrei Mihai s-a stabilit cu soţia şi cei doicopii de doi ani şi jumătate în Suedia şi a povestit pentru Adevărulexperienţele trăite, inclusiv în pandemie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
19:15
Buzoienii care vor să-şi facă programare pentru vaccinarea anti-COVID nu au nici o şansă zilele acestea. Nici un loc nu mai e disponibil în cele şapte centre de vaccinare amenajate la nivelul judeţului, semn că buzoienii sunt dornici să se imunizeze cât mai repede.
19:15
Liberalizarea pieţei de energie a fost un eşec, iar astăzi aşteptarea unei reparaţii a luat sfârşit, odată cu ultimul Ordin emis de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), arată Asociaţia Energia Inteligentă.
19:15
Teatrul „George Ciprian” din Buzău va marca şi în acest an Mica Unire. Din păcate, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, evenimentul se va organiza pe internet.
19:15
Unopozant politic din Thailanda îl acuză pe regele Maha Vajiralongkorn că esteacţionar al companiei care produce şi distribuie vaccinul anti-COVID-19 în regatul din Asia de Sud-Est.
19:15
Parlamentul European a cerut impunerea unor sancţiuni mai severe împotriva Rusiei în cazul Navalnîi, interzicerea în Uniunea Europeană a resurselor financiare ruse din surseneclare şi stoparea în mod imediat a lucrărilor de finalizare a conducteiNord Stream 2.
19:15
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 39.712 persoane, dintre care 4.030 cu cea de-a doua doză. S-au înregistrat 59 de reacţii adverse uşoare. Numărul total al celor vaccinaţi a ajuns la 348.096.
19:15
Capitala a rămas şi joi în scenariul galben, pentru a doua zi consecutiv, astfel încât dacă incidenţa cazurilor noi rămâne şi vineri sub 3/1.000 de locuitori, autorităţile ar putea lua decizia de relaxare a restricţiilor. Asta înseamnă că restaurantele şi sălile de spectacole s-ar putea redeschide curând.
19:15
Investiţia de 500 de milioane de euro, care leagă Brăila deTulcea, nu poate fi dată în folosinţă la finalizarea lucrărilor pentru călipsesc drumurile de acces.
19:15
Mai multe organizaţiijudeţene ale PNL sunt măcinate de dispute interne. Dacă în PNL Brăilaacuzaţiile au mers până la plângeri penale, în organizaţia PNL Bistriţa-Năsăudîncepe plătirea de poliţe politice.
Acum o oră
18:45
Românca de pe locul 71 WTA a fost printre cei mai criticlor sportivi în privinţa condiţiilor de carantinare la care sunt supuşi jucătorii înainte de Australian Open.
18:45
Un tânăr de 26 de ani, din raionul Teleneşti, a pierdut lupta cu COVID-19. Bărbatul era internat la Institutul de Medicină Urgentă, transmite IPN.
18:45
Un proiect în valoare de 4,2 milioane lei, fără TVA, ale cărui lucrări au fost recepţionate pe ultima sută de metri a mandatului fostului primar al Piteştiului Cornel Ioncă, s-a dovedit a fi apă de ploaie. La propriu.
18:45
Regatul Unit refuză să acorde ambasadorului Uniunii Europene laLondra un statut diplomatic veritabil şi creează astfel tensiuni puternice dupădivorţul recent al celor două părţi, dezvăluie BBC, potrivit Reuters.
18:45
Laboratorul american Pfizer, care a dezvoltat împreună cu întreprinderea germană în domeniul biotehnologiei BioNTech unul dintre cele două vaccinuri autorizate în Europa împotriva covid-19 a anunţat joi că a început să-şi adapteze livrările, după ce a crescut la şase numărul dozelor într-un flacon de vaccin, relatează AFP.
18:45
Un bărbat de 30 de ani a fost arestat preventiv pentru tâlhăriecalificată şi tâlhărie urmată de moartea victimei după ce anchetatorii austabilit că, abia ieşit din penitenciar, a intrat peste doi bătrâni în casă şii-a lovit în neştire ca să afle unde ţin banii.
18:45
Sindicaliştii Sanitas afirmă, joi, că măsurile anti-pandemie sunt, de fapt, măsuri pro-sclavie. Sindicaliştii susţin că preşedintele şi Guvernul au transformat salariaţii din Sănătate şi Asistenţă Socială în ”angajaţi aflaţi permanent la dispoziţia angajatorului, adică sclavagism modern”, având în vedere unele dintre măsurile adoptate.
18:45
Un accident bizar s-a produs astăzi în judeţul Iaşi, unde un copil de doar 11 ani a acroşat, cu maşina pe care o conducea, un alt minor, în vârstă de 8 ani.
18:45
Ministrul Justiţiei Stelian Ion şi-a delegat joi cele mai importante atribuţii către noul secretar de stat Alexandru Dimitriu, fost asociat al casei de avocatură a lui Gheorghe Piperea şi fost concurent la show-ul „Vara ispitelor”, unde a ajuns în centrul atenţiei prin comportamentul jumătăţii sale, Cosmina Păsărin.
Acum 2 ore
18:15
Olivia Steer îi cere scuze publice lui Mircea Cărtărescu, după ce l-a acuzat că a făcut o greşeală gramaticală. Fosta prezentatoare TV şi-a motivat gestul: s-a lăsat "orbită de certificatul de vaccinat" al scriitorului.
18:15
Un nou incident le-a ridicat tensiunea australienilor, protagonistă fiind jucătoarea clasată pe locul 1 în ierarhia feminină de tenis.
18:15
Administratorul unei societăţi comerciale, împreună cu directorul economic, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare, fiind cercetaţi că ar fi transferat, în mod nejustificat, unei alte societăţi comerciale, peste 59 de milioane de lei. Acest lucru ar fi prejudiciat atât instituţia pe care o administrau, cât şi pe creditorii acesteia.
18:15
Comisia Europeană se aşteaptă ca Pfizer/BioNTech sărevină începând de săptămâna viitoare la ritmul de producţie şi distribuţieplanificat iniţial pentru vaccinul anti-COVID-19, după ce grupul farmaceutic adiminuat recent numărul de doze livrate statelor din Uniunea Europeană.
18:15
Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) totaliza, la finele lunii noiembrie a anului trecut, 463,963 miliarde de lei, respectiv 44,4% din PIB, faţă de 373,6 miliarde lei (35,3% din PIB) la sfârşitul lui 2019, conform datelor centralizate de Ministerul Finanţelor, scrie Agerpres.
18:15
Nervii şoferilor de TIR care s-au aflat azi în Punctul de Trecere al Frontierei Petea au fost puşi la grea încercare. Timpul de aşteptare la graniţă a fost de 210 minute.
18:15
Ministrul Stelian Ion şi comisarul UE pe justiţie Didier Reynders au discutat joi despre Mecanismul privind Statul de Drept şi legătura acestuia cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), operaţionalizarea Parchetului European, transpunerea şi implementarea unor directive UE, respectiv digitalizarea justiţiei.
18:15
Comparatoarele de tarife pentru ofertele furnizorilor de gaze naturale şi energie electrică sunt acum disponibile şi pe pagina web a Consiliului Concurenţei, fiind vorba de aplicaţii sunt aplicaţii prin care consumatorii pot analiza ofertele furnizorilor şi pot accesa informaţii privind ofertele furnizorilor, documentele necesare încheierii contractelor, modalitatea de transmitere către furnizori a documentelor.
18:15
Percepţia românilor asupra vaccinării şi a vaccinului anti-COVID s-a îmbunătăţit, arată un sondaj IRES. Potrivit acestuia, 4 din 10 români declară că se vor vaccina împotriva COVID-19, dar 1 din 5 este decis să nu se vaccineze.
17:45
Autorităţile judeţene şi locale vor marca duminică, 24 ianuarie, prin mai multe evenimente, 162 ani de la Unirea Principatelor Române.
17:45
Zvonurile vin din partea celor de la Bloomberg News, care menţionează şi că produsul ar urma să fie unul „de nişă”.
17:45
Primul hotel Ibis din Timişoara, care aduce o premieră în Europa, se va deschide la 1 martie. Hotelul va fi condus de Călin Ile, care este şipreşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR).
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.