Preşedintele CJ Hunedoara doreşte preluarea termocentralei de la Mintia şi acuză guvernanţii că vor închiderea acesteia: Este trist că s-a ajuns aici

Adevarul (Romania), 23 februarie 2021 13:30

Preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, care deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, acuză de „nepăsare” Guvernul, dar şi conducerea Complexului Energetic Hunedoara în privinţa modului de funcţionare a termocentralelor Deva-Mintia şi a celor patru mine din Valea Jiului. El a exprimat disponibilitatea CJ Hunedoara de a prelua termocentrala Mintia, însă cu unele condiţii.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
17:30
Pentru prima dată în utimii 30 de ani, o creşă de copii, din oraşul Galaţi, a fost modernizată de la zero. Creşa va produce energie cu ajutorul panourilor şi turbinelor, iar astfel costurile cu încălzirea vor fi cu 70 la sută mai mici. În fapt, este prima creşă din Moldova pe modelul „verde”.
17:30
Perechea Monica Niculescu/Jelena Ostapenko (România/Letonia) s-a calificat, joi, în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Doha.
Acum 30 minute
17:15
O pisică a oprit timp de aproapetrei ore un tren de mare viteză într-o gară din Londra, obligând autorităţilecăilor ferate să pună la dispoziţia pasagerilor un alt tren.
17:15
Prefectura Judeţului Constanţa va avea, începând de joi, 4 martie, noi persoane în conducere. În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean s-a desfăşurat ceremonia de învestire.
17:15
Conacul lui Costache Negri, locul unde s-a pus la cale Unirea Moldovei cu Ţara Românească, va fi reabilitat cu fonduri europene. Clădirea a fost afectată de inundaţiile din anul 2013, degradarea ei fiind tot mai vizibilă.
17:15
Aurelia Moroşan, complice la sechestrarea celor doi bărbaţi omorâ'i, a fost arestată pentru 30 de zile şi în faţa magistraţilor a încercat să se dezică de faptele comise de soţul ei.
17:15
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat joi că, în urma rezultatelor raportului de control a decis schimbarea Consiliului de Administraţie al Companiei.
17:15
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat joi că a semnat raportul Corpului de control privind Metrorex, care poate fi citit integral săptămâna viitoare pe site-ul ministerului.
Acum o oră
16:45
Andreea Verdeş a obţinut rezultate extraordinare pentru gimnastica ritmică în acest an, la Moscova, unde a ocupat poziţia a şasea la individual compus.
16:45
Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis, în contextul solicitării preşedintelui Klaus Iohannis către ministrul Justiţiei de a explica urgent cum s-a ajuns să fie clasat dosarul 10 august, că oamenii politici din România ar trebui să se decidă dacă respectă independenţa justiţiei sau pun presiune pe judecători atunci când o sentinţă definitivă nu le convine din punct de vedere politic.
16:45
În fiecare an, Ziua Internaţională a Femeii este pe data de 8 martie. Din aproape fiecare colţ al lumii, puteţi vedea spectacole culturale, petreceri şi o mulţime de programe de conştientizare socială legate de calitatea şi demnitatea femeilor.
16:45
Răspunsul imun la vaccinurile COVID-19 la pacienţii cu anumite afecţiuni imunosupresate urmează să fie examinat într-un nou studiu realizat în Mara Britanie. Pacienţii cu cancer, artrită inflamatorie, boli de rinichi sau ficat sau cei care au un transplant de celule stem, pot avea şanse mai mari de a avea complicaţii mai severe ale coronavirusului.
16:45
O propunere privind transparenţa salarialpă prezentată joi de Comisia Europeană stabileşte măsuri de asigurare a transparenţei salariale, pe principiul „salarii egale pentru muncă egală”, posibilitatea acordării de despăgubiri în cazul în care diferenşele salariale sunt mai mari de 5%.
16:45
Duminică, 28 februarie, jandarmii braşoveni i-au făcut o surpriză colegului lor care se pensiona: o petrecere scurtă, fără mască şi fără respectarea normelor de distanţare fizică. Conducerea unităţii spune că fiecare participant la eveniment va fi sancţionat în funcţie de ce nrome nu a respectat.
Acum 2 ore
16:30
O hartă veche, regăsită după un secol, aduce dovezi excepţionale ale vieţii din Cretacic pe teritoriul Ţării Haţegului.
16:30
O societate specializată în transportul deşeurilor este acuzată că a poluat mediul cu gunoaie aruncate în natură şi totodată ar fi ţepuit statul român cu jonglerii contabile. Poliţiştii au efectuat percheziţii chiar şi la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani.
16:15
Ultimele rămăşiţe ale Bazei de Agrement Crizantema, construită pe vremea lui Ceauşescu, la Târgovişte, se transformă în cel mai mare parc din fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti. De asemenea, în zona lacului în care se scăldau târgoviştenii, care s-a păstrat, se va construi şi o bază sportivă modernă.
16:15
Legea grădinilor zoologice ar putea fi modificată astfel încât animalele în surplus aflate in captivitate să poată fi vândute către asociaţiile de vânătoare sau la circ, ori, după caz, sacrificate, propun doi deputaţi PNL. Cei doi parlamentari motivează că animalele se înmulţesc în captivitate şi „trăiesc în condiţii de stres şi presiune”.
16:15
Un deţinut evadat din Penitenciarul Craiova a intrat într-un apartament din  Bucureşti şi a luat-o ostatică pe proprietara casei.
15:45
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anunţat joi că a fost emisă autorizaţia de construire pentru primii şapte kilometri din drumurile ce fac legătura cu Podul de Brăila, fără de care acesta nu ar putea fi dat în trafic.
Acum 4 ore
15:30
Leul şi-a continuat deprecierea şi joi a mai pierdut 0,16 bani (0,03%) în faţa monedei europene, care a atins un nou maxim istoric, potrivit Băncii Naţionale a României (BNR).
15:30
Covid 19 în judeţul Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a prezentat situaţia epidemiologică generală existentă joi, 4 martie
15:30
Doar vaccinarea contra HPV poate preveni apariţia cancerului de col uterin, care face anual peste 1700 de victime în România, atrage atenţia medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănăţăţii.
15:30
Lucrările de modernizare a şoselei Hunedoara – Călan au fost reluate, cu excepţia podului peste calea ferată de la intrarea în Călan.
15:30
În industria cinematografică nu este un lucru neobişnuit ca prietenia să se extindă dincolo de ecran. Însă nu există nicio legătură la fel de autentică precum a fost cea care s-a întins pe parcursul celor 23 de lungmetraje, 32 de scurtmetraje mute, 40 de scurmetraje şi alte producţii. Vorbim despre unicii Laurel şi Hardy, cunoscuţi ca Stan şi Bran, adevăraţii reprezentanţi ai Epocii de Aur a Comediei.
15:30
Un bărbat de 30 de ani aflat din decembrie în Arestul Poliţiei Satu Mare, fiind arestat preventiv într-un dosar de omor, a fost găsit spânzurat, joi după-amiază. Poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă.
15:30
Traian Berbeceanu a declarat, după ce Guvernul a aprobat miercuri un proiect de hotărâre pentru eliberarea acestuia din funcţia de prefect al Capitalei, că alături de echipa din instituţie a trecut bine peste provocări grele, iar persoanele cu care a lucrat i-au arătat perseverenţă, implicare şi dăruire.
15:30
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în februarie, pentru a noua lună consecutiv, ajungând la cel mai ridicat nivel din iulie 2014, a anunţat, joi, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).
15:15
Medicul stomatolog acuzat de viol de Ştefania Costache (Lorelai), fostă concurentă în show-ul iUmor, de la Antena 1, susţine că este nevinovat şi că nu a agresat-o sexual pe tânără.
15:15
Simona Halep (3 WTA) era deţinătoarea trofeului la Dubai Duty Free Tennis Championships şi favorita numărul 1 şi la ediţia din acest an.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.