Actele de identitate se eliberează în doar 5 zile pe malul Borcei

Adevarul (Romania), 23 februarie 2021 14:30

Cinci zile durează la Călăraşi eliberarea unui act de identitate, termen mult mai scurt decât cel prevăzut de lege. Cetăţenii sunt sfătuiţi de autorităţi să manifeste înţelegere în acest sens.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
17:45
Mai mult de o treime din firmeledin România – 35% - se pregătesc de digitalizare în următorii doi ani, arată rezultateleunui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională în noiembrie2020, realizat la solicitarea Huawei.
17:45
Astăzi, antrenorul român s-a despărţit oficial de al doilea club turc în mai puţin de două luni, încetarea colabărării dintre cele două părţi fiind confirmată de Rizespor.
17:45
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a precizat, joi, că rata de infectare pentru Municipiul Târgovişte este de 3,07 de infectări la mia de locuitori, după ce în ultimele 14 zile s-au infectat 282 de persoane.
17:45
Ce mai bună jucătoare de tenis a României a confirmat, joi, că nu va participa la turneul de la Dubai, competiţie pa care a câştigat-o anul trecut..
17:45
Marcel Ciolacu a transmis joi o scrisoare adresată preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi vicepreşedintelui executiv al CE, Frans Timmermas, în care le spune că actuala majoritate politică acţionează nedemocratic. Liderul PSD susţine că executivul a politizat acordarea banilor din buget şi a fondurilor europene şi aminteştedespre criticile publice cu privire la decizia Tribunalului Bucureşti de clasare a dosarului 10 august.
17:45
Doi tineri au fost reţinuţi de poliţiştii doljeni după ce au sechestrat un bărbat într-un apartament din Craiova şi i-au furat telefonul.
17:45
Decizia Guvernului Boris Johnson de a modifica anumiteclauze ale protocolului încheiat cu Uniunea Europeană (UE) cu privire laIrlanda de Nord - fără să se consulte cu Bruxellesul - nu este demnă de o „ţarărespectabilă”, denunţă joi vicepremierul irlandez Leo Varadkar, relateazăReuters.
17:45
Guvernul României l-a numit pe avocatulZoltán Németh prefect al judeţului Timiş, pe baza recomandării USR-PLUS.Demnitarul a fost instalat în funcţie joidupă-masă.
17:45
Un proiect de aproximativ 80 de milioane de euro a fost aprobat de Comisia Europeană (CE) în doar trei luni. Este o premieră naţională, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Galaţi, instituţie care a elaborat proiectul.
Acum 30 minute
17:30
Pentru prima dată în utimii 30 de ani, o creşă de copii, din oraşul Galaţi, a fost modernizată de la zero. Creşa va produce energie cu ajutorul panourilor şi turbinelor, iar astfel costurile cu încălzirea vor fi cu 70 la sută mai mici. În fapt, este prima creşă din Moldova pe modelul „verde”.
17:30
Perechea Monica Niculescu/Jelena Ostapenko (România/Letonia) s-a calificat, joi, în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Doha.
Acum o oră
17:15
O pisică a oprit timp de aproapetrei ore un tren de mare viteză într-o gară din Londra, obligând autorităţilecăilor ferate să pună la dispoziţia pasagerilor un alt tren.
17:15
Prefectura Judeţului Constanţa va avea, începând de joi, 4 martie, noi persoane în conducere. În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean s-a desfăşurat ceremonia de învestire.
17:15
Conacul lui Costache Negri, locul unde s-a pus la cale Unirea Moldovei cu Ţara Românească, va fi reabilitat cu fonduri europene. Clădirea a fost afectată de inundaţiile din anul 2013, degradarea ei fiind tot mai vizibilă.
17:15
Aurelia Moroşan, complice la sechestrarea celor doi bărbaţi omorâ'i, a fost arestată pentru 30 de zile şi în faţa magistraţilor a încercat să se dezică de faptele comise de soţul ei.
17:15
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat joi că, în urma rezultatelor raportului de control a decis schimbarea Consiliului de Administraţie al Companiei.
17:15
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat joi că a semnat raportul Corpului de control privind Metrorex, care poate fi citit integral săptămâna viitoare pe site-ul ministerului.
Acum 2 ore
16:45
Andreea Verdeş a obţinut rezultate extraordinare pentru gimnastica ritmică în acest an, la Moscova, unde a ocupat poziţia a şasea la individual compus.
16:45
Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis, în contextul solicitării preşedintelui Klaus Iohannis către ministrul Justiţiei de a explica urgent cum s-a ajuns să fie clasat dosarul 10 august, că oamenii politici din România ar trebui să se decidă dacă respectă independenţa justiţiei sau pun presiune pe judecători atunci când o sentinţă definitivă nu le convine din punct de vedere politic.
16:45
În fiecare an, Ziua Internaţională a Femeii este pe data de 8 martie. Din aproape fiecare colţ al lumii, puteţi vedea spectacole culturale, petreceri şi o mulţime de programe de conştientizare socială legate de calitatea şi demnitatea femeilor.
16:45
Răspunsul imun la vaccinurile COVID-19 la pacienţii cu anumite afecţiuni imunosupresate urmează să fie examinat într-un nou studiu realizat în Mara Britanie. Pacienţii cu cancer, artrită inflamatorie, boli de rinichi sau ficat sau cei care au un transplant de celule stem, pot avea şanse mai mari de a avea complicaţii mai severe ale coronavirusului.
16:45
O propunere privind transparenţa salarialpă prezentată joi de Comisia Europeană stabileşte măsuri de asigurare a transparenţei salariale, pe principiul „salarii egale pentru muncă egală”, posibilitatea acordării de despăgubiri în cazul în care diferenşele salariale sunt mai mari de 5%.
16:45
Duminică, 28 februarie, jandarmii braşoveni i-au făcut o surpriză colegului lor care se pensiona: o petrecere scurtă, fără mască şi fără respectarea normelor de distanţare fizică. Conducerea unităţii spune că fiecare participant la eveniment va fi sancţionat în funcţie de ce nrome nu a respectat.
16:30
O hartă veche, regăsită după un secol, aduce dovezi excepţionale ale vieţii din Cretacic pe teritoriul Ţării Haţegului.
16:30
O societate specializată în transportul deşeurilor este acuzată că a poluat mediul cu gunoaie aruncate în natură şi totodată ar fi ţepuit statul român cu jonglerii contabile. Poliţiştii au efectuat percheziţii chiar şi la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani.
16:15
Ultimele rămăşiţe ale Bazei de Agrement Crizantema, construită pe vremea lui Ceauşescu, la Târgovişte, se transformă în cel mai mare parc din fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti. De asemenea, în zona lacului în care se scăldau târgoviştenii, care s-a păstrat, se va construi şi o bază sportivă modernă.
16:15
Legea grădinilor zoologice ar putea fi modificată astfel încât animalele în surplus aflate in captivitate să poată fi vândute către asociaţiile de vânătoare sau la circ, ori, după caz, sacrificate, propun doi deputaţi PNL. Cei doi parlamentari motivează că animalele se înmulţesc în captivitate şi „trăiesc în condiţii de stres şi presiune”.
16:15
Un deţinut evadat din Penitenciarul Craiova a intrat într-un apartament din  Bucureşti şi a luat-o ostatică pe proprietara casei.
Acum 4 ore
15:45
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anunţat joi că a fost emisă autorizaţia de construire pentru primii şapte kilometri din drumurile ce fac legătura cu Podul de Brăila, fără de care acesta nu ar putea fi dat în trafic.
15:30
Leul şi-a continuat deprecierea şi joi a mai pierdut 0,16 bani (0,03%) în faţa monedei europene, care a atins un nou maxim istoric, potrivit Băncii Naţionale a României (BNR).
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.