Naveta elevilor nu poate fi încă decontată. Ministrul Educaţiei: Guvernul pregăteşte o OUG

Adevarul (Romania), 23 februarie 2021 18:30

Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de urgenţă pentru ca toţi elevii să beneficieze de transport gratuit. Naveta elevilor nu poate fi decontată deocamdată, deoarece face obiectul unei legi privind transportul nereglementat, susţine Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
20:30
Am participat ieri, 3 martie, la prezentarea noii serii de videoproiectoare Epson home cinema, la magazinul AV Store Herăstrău, unul dintre puţinele evenimente offline de tehnologie din 2021.
20:30
Patru adolescenţi au ajuns la Poliţie, după o cursă cu maşina pe străzile din Petroşani. Unul dintre ei, pentru a-şi arăta teribilismul, a fluturat un pistol.
20:30
Opt agenţi de Poliţie din Bucureşti au fost reţinuţi, iar unul este cercetat sub control judiciar, după ce au torturat doi bărbaţi care i-au atenţionat că nu poartă mască în timp ce patrulau. Sociologii subliniază că astfel de oameni ajung să lucreze în Poliţie când numirile în funcţiile de conducere din sistem se fac pe criterii politice
Acum 30 minute
20:15
Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, va interpreta melodia „Amnesia” pe scena de la Rotterdam, a decis juriul selecţiei naţionale.
20:15
O nouă tranşă de vaccin de la compania farmaceutică AstraZeneca, care constă în 208.000 de doze, va sosi în ţară pe cale terestră.
20:15
Ministrul de Interne, Lucan Bode, a afirmat, joi seară, după ce prefecţii au depus jurământul, că aşteaptă de la aceştia să vegheze la respectarea legii si în acelaşi timp să acţioneze ca liant între comunităţile locale, autorităţi si Guvernul României. Ne aflăm în continuare în stare de alertă, de aceea rolul lor va fi crucial în derularea campaniei de vaccinare, în informarea corectă şi promptă a cetăţenilor”, a transmis Bode.
20:15
Compania Annabella, lider pe piaţa comerţului alimentar cu capital autohton, a interzis unei jurnaliste din Vâlcea accesul în toate magazinele sale. Aceasta a fost notificată prin intermediul unei case de avocatură.
20:15
Pe vremeaRăzboiului Rece, armata SUA a avut la dispoziţie berete verzi special antrenate să detoneze „rucsacuri nucleare” în misiuni de tip kamikaze în interiorulinamicului.
Acum o oră
19:45
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, cu majoritate de voturi, să emită raport pozitiv la solicitarea Senatului în sensul abrogării prevederilor vizând pensionarea magistraţilor cu vechime între 20-25 de ani, cu revenirea la forma anterioară modificării.
19:45
Primarul a anunţat în seara zilei de joi, 4 martie, că a luat act de propunerile şi nemulţumirile oamenilor. Astfel, propune noi zone de tarifare şi noi tarife ale parcărilor.
19:45
Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus, la o emisiune de la Radio Accent, că poliţiştii locali păzesc un bolovan, referindu-se la faptul că aceştia asigură paza operelor lui Brâncuşi din Parcul central.
19:45
Preşedinta Comisiei juridice din Senat, Iuliana Scântei, îi cere ministrului Justiţiei să sesizeze Inspecţia Judiciară pentru pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii unei abateri disciplinare de către procurorii care au instrumentat „Dosarul 10 august”. Scântei punctează faptul că nimic nu împiedică IJ să se sesizeze din oficiu sau la cererea procurorului general al PÎCCJ, a preşedintelui ÎCCJ, a CSM.
19:45
Grupul farmaceutic american Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuţie de la Zaventem (Belgia), urmând ca o parte din activităţile acestui centru să fie delocalizate în România.
Acum 2 ore
19:30
Vremea va intra din nou într-un proces de răcire şi ger în depresiuni. Precipitaţiile se vor înmulţi, iar vântul va prinde putere în majoritatea regiunilor. Elena Mateescu, director ANM, a spus la Digi24 că aceste oscilaţii de temperatură sunt din ce în ce mai dese.
19:30
Deşi este unul dintre cei mai noi concurenţi de la Survivor România 2021, fostul fotbalist de la FCSB Sebastian Chitoşcă s-a adaptat destul de uşor în echipa Faimoşilor. El este foarte apropiat de Zanni, cu care a legat o prietenie strânsă.
19:30
Parlamentul chinez urmează să examineze un proiect de reformăelectorală în Hong Kong, anunţă joi presa de stat, şi să deschidă astfel caleaunei posibile marginalizări a candidaţilor în favoarea democraţiei din cadrulopoziţiei în acest teritoriu semiautonom, relatează AFP.
19:15
Preşedintele Maia Sandu anunţă că a avut o nouă rundă de consultări referitoare la posibilele căi de depăşire a crizei politice. A discutat cu mai mulţi formatori de opinie, dar şi cu specialişti în drept constituţional despre soluţiile optime ce ar putea să conducă la deblocarea situaţiei şi la declanşarea alegerilor anticipate, transmite IPN.
19:15
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat joi componenţa noului Consiliu de Administraţie al Metrorex, unul dintre cei cinci membri fiind Adrian Gabriel Dumitriu, fost director Alstom.
18:45
Patru angajaţi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au fost confirmaţi cu COVID-19, în perioada 22 februarie- 2 martie.
18:45
Joi, la sediul LPF, preşedinţii cluburilor din Liga I s-au întâlnit pentru a discuta paşii de urmat în vederea introducerii asistenţei video pentru arbitraj în Liga I
18:45
În primele doua luni ale anului 2021, Comisariatul Judeţean Buzău al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 80 de inspecţii, din care 16 au fost inspecţii planificate şi 64 neplanificate. Dintre cele neplanificate, un număr de 36 au avut la bază sesizări sau petiţii, multe vizând primării din judeţ.
18:45
Aplicaţia WhatsApp pentru PC-uri cu macOS şi Windows, primeşte de astăzi apeluri vocale şi video, a anunţat compania, oferind apeluri criptate end-to-end către alţi utilizatori WhatsApp, atât pe computere, cât şi pe dispozitive mobile.
18:45
Trei bărbaţi sunt cercetaţi penal de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea fiindcă au fost de acord să ajute nişte irakieni să ne tranziteze ilegal ţara.
18:45
O comisie face cercetări după ce în spaţiul public au apărut imagini filmate în curtea Grupării Mobile de Jandarmi, în care aproximativ 35 de angajaţi ai instituţiei nu respectă măsurile de protecţie privind prevenirea transmiterii SARS-CoV-2. Oficialii Jandarmeriei au transmis că aceştia s-au adunat pentru a-i "mulţumi" şefului lor, cu ocazia pensionării. Participanţii au fost amendaţi cu câte 500 de lei.
18:45
Blocul Naţional Sindical îl acuză pe Florin Cîţu de numeroase derapaje şi îi cere să respecte Constituţia. Sindicaliştii ameninţă că vor cere preşedintelui Klaus Iohannis să-i retragă premierului sprijinul politic şi anunţă că vor sesiza Organizaţia Internaţională a Muncii, Consiliul Europei, Comisia Europeană, Parlamentul European, Comitetul Economic şi Social European şi nu în ultimul rând PPE.
18:45
Peste 43.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore/ S-au înregistrat 110 reacţii adverse.
18:45
Procurorii anticorupţie cer instanţei să îi interzică Elenei Udrea să plece din România, după condamnarea de acum două zile, la 8 ani de detenţie. Solicitarea va fi discutată chiar mâine de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.
18:45
Ion Barbu, un bărbat în vârstă de 47 de ani, angajat la Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) Gorj a decedat în urma unui infarct care s-a produs după numai o zi de la efectuarea primei doze de vaccin anti COVID-19.
18:45
Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi, către Parlament, cererile de audiere a 26 de candidaţi pentru poziţia de ambasador al României, în urma aprobării numirii acestora de către preşedintele Klaus Iohannis. George Maior, fost ambasador al României în SUA este propus acum pentru Iordania, Andrei Muraru este propus să fie ambasador în Statele Unite, iar Emil Hurezeanu este propus pentru Austria.
Acum 4 ore
18:15
În februarie am discutatcu Armina Sîrbu, arhitect de învăţare digitală din cadrulDigital Nation, despre programul de formare al profesorilor în competenţedigitale, Profesor în Online, dar şi despre alte proiecte, ca Generaţia Tech.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.