Situaţia utilizării vaccinului produs de AstraZeneca, discutată de oficialii din Sănătate

Adevarul (Romania), 8 aprilie 2021 11:15

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii,Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetului de vaccinare şi aiAgenţiei Naţionale a Medicamentului discută, joi, print-o şedinţă online, despresituaţia utilizării vaccinului anti-COVID de la compania AstraZeneca. Discuţiileau loc în urma întâlnirii online de miercuri a miniştrilor Sănătăţii dinUniunea Europeană privind situaţia utilizării vaccinului AstraZeneca.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
18:45
Clienţii din Olanda ai băncii ING vor începe să plătească dobânzi de 0,5% dacă au peste 100.000 de euro în cont, în contextul în care dobânda negativă se aplica până acum doar peste pragul de 250.000 de euro, transmite NL Times.
18:45
Dacia Sandero şi Logan au primit, marţi, un rating de doar două stele după noul protocol de testare, mult mai drastic decât cele anterioare, arată datele prezentate de organizaţia de testare a siguranţei, Euro NCAP.
18:45
Aproape 200 de amenzi a aplicat, în decursul săptâmânii trecute, Poliţia Locală a Sectorului 1, conducătorilor auto care au staţionat neregulamentar în dreptul trecerilor pentru pietoni, în staţiile de transport în comun, pe liniile de tramvai sau pe locurile destinate persoanelor cu handicap, a anunţat luni Primăria Sectorului.
18:45
Pandemia afectează şi sănătatea mintală a oamenilor. O vulnerabilitatea majoră a românilor este, potrivit rectorului UBB, Daniel David, faptul că există încă un stigmat asociat problemelor psihologice, iar oamenii nu înţeleg când au astfel probleme şi nu se adresează specialiştilor pentru soluţii.
18:45
O persoană a murit din cauza unei tromboze, iar alta se afla într-o stare critică, în Statele Unite, după ce au fost vaccinate cu vaccinul împotriva COVID-19 într-o singură doză Johnson & Johnson, a anunţat marţi un reprezentant al Agenţiei americane a medicamentului (FDA), relatează AFP.
18:45
Un şofer a scăpat de amendă şi de sancţiunea suspendării permisului pentru că poliţiştii au citit greşit aparatul radar.
18:45
China a avertizat SUA „să nu se joace cu focul” în Taiwan şi a emis o plângere la nivel diplomatic cu privire la directivele Washington-ului privind relaţii oficiale mai libere cu insula independentă reclamată  de China, relatează Reuters.
Acum o oră
18:15
Magazinele de tip second hand din zona centrală a municipiului Târgu Jiu vor mai funcţiona doar câteva luni. Consiliul Local Târgu Jiu a hotărât, în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, ca această activitate comercială să fie interzisă în zona centrală, termenul de conformare fiind de doi ani.
18:15
În hotelul omului de afaceri Cristi Borcea din staţiunea Olimp este în aceste zile forfotă mare deşi nu a venit încă sezonul estival. Unitatea de cazare o are şefă pe Mihaela, prima soţie a omului de afaceri dar acum, în modernizări se implică Valentina Pelinel, actuala nevastă. Deja au fost anunţate tarifele pentru noul sezon estival, care sunt mai mari decât cele practicate anul trecut.
18:15
Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 18.00, Denisa Corina Ferenţi, în vârstă de 12 ani, din comuna clujeană Cămăraşu, sat Sâmboleni, a plecat voluntar de la domiciliu şi nu a mai revenit.
18:15
Senatul a adoptat, luni, în plen, propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor în sensul exceptării copiilor mai mici de trei ani de la plata cheltuielilor repartizate într-un imobil după numărul de persoane.
18:15
Un taximetrist a întors fără să se asigure şi a fost la un pas de a produce o tragedie, scrie presa locală. Accidentul nu s-a soldat cu victime, singurele pagube fiind de ordin material.
18:15
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis marţi ca moţiunea simplă a PSD împotriva lui Vlad Voiculescu, intitulată „Pentru ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece”, să fie dezbătută lunea viitoare şi votată  două zile mai târziu.
18:15
Potrivit calculelor efectuate de „Adevărul”, în luna martie a.c. aproape o treime dintre cei 9.615 pensionari nu îşi primesc pensiile lunare în baza propriilor contribuţii, acestea fiind plătite integral din bugetul de stat.
18:15
Mobilizări de trupe ruseşti au fost observate nu doar la frontiera estică a Ucrainei, ci şi mai la sud, în Transnistria, care se mărgineşte cu aceasta. Imagini din satelit publicate de canalul Nexta Telegram, cu sediul în Polonia, arată o coloană de blindate în perimetrul aeroportului militar din Tiraspol.
Acum 2 ore
17:45
Autorităţile din Israel au anunţat că au ajuns la imunizarea colectivă, în urma vaccinării masive, şi vor permite accesul începând cu 23 mai pentru turiştii români vaccinaţi, dacă cele două guverne vor semna un acord în acest sens.
17:45
Aproape 58.000 doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în centrele de vaccinare din judeţul Olt, peste 35.000 persoane primind cel puţin o doză. Cum merge vaccinare cu produsul de la Astra Zeneca.
17:45
Angajaţii Spitalului Judeţean Buzău au aflat, zilele trecute, de la conducerea Consiliului Judeţean Buzău, că cea mai mare unitate medicală buzoiană ar putea funcţiona într-o nouă clădire.
17:45
Un accident rutier în careau fost implicate trei autoturisme s-a produs marţi după-amiaza în zonaaeroportului Băneasa.
17:45
Senatul României a primit un avertisment de la YouTube, conform căruia pagina instituţiei va fi închisă dacă mesajele care instigă la nepurtarea măştii vor continua, a transmis preşedinta Comisiei Juridice a Senatului, Iulia Scântei. Printre primele măsuri luate de YouTube se numără ştergerea înregistrărilor video în care Diana Şoşoacă  critică purtarea măştii.
17:45
Mai multe firme din Timişoara care deţin automate de comercializare a produselor, inclusiv cele care vând lapte, ouă şi apă, au fost somate să elibereze domeniul public. Reprezentanţii primăriei susţin că firmele care au primit notificări ocupă ilegal domeniul public.
17:45
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a transmismarţi Rusiei să-şi retragă trupele comasate în ultimele zile la frontiera cuUcraina şi a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică, nu Moscova, este cea care vadecide dacă Ucraina va deveni într-o bună zi membră a organizaţiei.
17:45
Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a anunţat marţi că a „luat decizia de a îşi amâna desfăşurarea” vaccinului împotriva Covid-19 - care se administrează într-o singură doză - în Europa, după ce autorităţile sanitare americane au recomandat o suspendare temporară a utilizării acestuia în Statele Unite pe timpul unei anchete cu privire la formarea unor cheaguri de sânge după vaccinare, relatează AFP.
17:15
Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitatea de a ţine şedinţa în care să analizeze comportamentul Dianei Şoşoacă, potrivit solicitării Biroului permanent, care a dat curs unei cereri a grupului parlamentar PNL, a declarat, marţi, preşedintele comisiei, Iulia Scântei.
17:15
În urma defecţiunii de la unitatea mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeş” un cadru medical a apelat de două ori la numărul de urgenţă 112 şi a solicitat să ia legătura direct cu medicul coordonator SMURD din Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, au precizat surse din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).
Acum 4 ore
17:00
În urma acţiunilor de control privind respectarea regulilor sanitare, poliţiştii aplicat 4.795 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 988.180 de lei.
17:00
Tragedias-a produs în comuna Vicovu de Jos, din judeţul Suceava. Femeia învârstă de 67 de ani a ieşit din curtea casei pentru a se îndreptaspre biserica din sat. Pe drum s-a înecat cu o bucată depâine şi a decedat.
17:00
Colegii inginerului care a refuzat să intre în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, în care au murit trei bolnavi Covid-19, îi iau apărarea şi susţin că acesta „nu putea face nimic”. În plus, relatează că bărbatul nu a plecat de la faţa locului, ci doar s-a retras în maşină, fiind în stare de şoc.
16:45
ESET, companie globală în securitatea cibernetică, dezvăluie că aproape două treimi (62%) dintre consumatorii de aplicaţii online din întreaga lume folosesc o platformă sau aplicaţie FinTech.
16:45
Camera de Comerţ şi Industrii a României (CCIR) trebuie să explice Comisiei Europene, cât mai reprede, cum a primit, cu titlu gratuit, în timpul guvernării PSD din 2004, dreptul de a utiliza terenurile de la Romexpo, a transmis, marţi, deputatul USR-PLUS Cristina Prună.
16:45
Seria de scandaluri şi de dezastre din Sănătatea nu a dus nici la destructurarea Coaliţiei, nici la demiterea ministruluiSănătăţii, Vlad Voiculescu, nu pentru că ar fi mare prietenie sau solidaritate la guvernare, ci pentru că PNL şi USR Plus nu au altă cale decât sărămână împreună. Problema este dacă vor continua să guverneze în acelaşi stilşi dacă da, unde îi va duce acest lucru.
16:45
Poliţiştii dintr-o comună din judeţul Vaslui sunt acuzaţi de purtare abuzivă şi ameninţări, după un incident petrecut într-un magazin.
16:45
MaicaGeorgeta Colibă este singura vieţuitoare a mănăstirii„Acoperământul Maicii Domnului”, din comunaAdâncata a judeţuluiSuceava. La sfârşitul lunii trecute, Arhiepiscopia Sucevei şiRădăuţilor a decis să reorganizeze lăcaşul de cult. Acum, femeia în vârstă de 70 de ani se teme că va rămâne pe drumuri.
16:45
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, arată că 95% dintre românii care erau programaţi, luni, în prima zi a rapelului cu serul AstraZeneca, au ales să completeze schema de vaccinare. Gheorghiţă afirmă că aceste date sunt comparabile cu statisticile privind administrarea dozelor de rapel la celelalte vaccinuri anti-COVID.
16:45
Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătăţii, a oferit, astăzi, primele declaraţii după tragedia de la Spitalul „Victor Babeş”, unde trei persoane au decedat sufocaţi în TIR-ul ATI.
16:15
Grădina Zoologică dinTimişoara a fost închisă, în luna decembrie, în vederea elaborării unui nouproiect de grădină zoologică la standarde europene.
16:15
Incendiul din luna februarie din TIR-ul de Terapie Intensivă aflat în curtea Spitalului „Marius Nasta” a fost alarmă falsă, anunţă oficialii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. „Conform raportului efectuat de firma care asigură mentenanţa către producătorul unităţilor de terapie intensivă mobilă, se arată că instalaţia electrică şi celelalte componente ale sistemului de climatizare nu au prezentat urme de incendiu”.
16:15
Jandarmeria Capitalei anunţă că, în cursul zilei demiercuri, sunt anunţate mai multe adunări publice de protest, organizate deConfederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa, Confederaţia Sindicală NaţionalăMeridian, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România,Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi Blocul Naţional Sindical,în Piaţa Victoriei.
16:15
Plenul Camerei Deputaţilor de marţi a fost întrerupt mai multe minute din cauza unor deputaţi care au refuzat să poarte masca de protecţie corespunzător. Preşedinta de şedinţă, Cristina Prună a avut un schimb de replici cu cei care nu s-au conformat, adică trei deputaţi de la PSD şi AUR.
16:15
Romgaz a acordat o ultimă perioadă de 14 zile către asocierea Romelectro-Duro Felguera pentru a finaliza centrala de la Iernut, în caz contrar producătorul de gaze fiind pregătit să realizeze pe cont propriu acest proiect, pentru a nu pierde finanţarea din Planul Naţional de Investiţii (PNI), a declarat, marţi, Aristotel Jude, directorul general al Romgaz.
15:45
Sezonul regulat s-a încheiat, luni seară, odată cu ultimele două partide în care Poli Iaşi a învins Hermannstadt (1-0), iar Viitorul a pierdut, acasă, cu Gaz Metan (0-2).
15:45
Relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană, după ieşirea din Piaţa Comună,  s-a dovedit a fi mai apropiată de ce pe care o are Ankara cu Bruxelles-ul, scrie publicaţia The Economist.
15:45
Recent, cunoscutul robot umanoid cuinteligenţă artificială, Sophia, a realizat primul tablou digital în colaborarecu artistul italian, Andrea Bonaceto.
15:45
A fost trasată prima trecere pentru pietoni, din Bucureşti, cucovor antiderapant din material bicomponent, marţi, pe Iuliu Maniu. Alegereaacestei zone nu a fost întâmplătoare, în condiţiile în care peste 400 de copiidin Grădiniţa 246 şi din Şcoala 117 o utilizează zilnic pentru a traversabulevardul. Riscul ridicat este ilustrat destatisticile privind numărul de accidente care au avut loc înaceastă zonă a Bulevardului Iuliu Maniu.
15:45
SuLucrările la Sala Polivalentă de la Blaj vor reîncepe după ce Primăria a reuşit să semneze contractul cu noul antreprenor.
15:45
Autorităţile mexicane suntîn alertă după dispariţia unei încărcături ce conţine dispozitive cu izotopifoarte radioactivi.
15:45
Senatoarea Diana Şoşoacă nu a făcut singură scandal la Comisia Juridică a Senatului, ci a fost însoţită şi chiar încurajată de soţul ei, Silvestru Şoşoacă, care a transmis live întregul incident pe pagina sa de Facebook.
15:45
Constructorul auto Dacia a anunţat marţi că a lansat pre-comenzile pentru automobilul electric Spring, iar maşina poate fi cumpărată cu sub 10.000 de euro, după aplicarea subvenţiei de la stat pentru achiziţionarea autovehiculelor electrice.
15:45
Fostul primar al Sectorului 2, Necuiai Onţanu, a fost condamnat, marţi, la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare în dosarul „afacerilor” cu terenuri dintr-o zonă rezidenţială de lux a Capitalei. Toma Şutru, „mâna draptă” a lui Onţanu la primărie a primit tot 3 ani cu suspendare, la fel ca avocata Loredana Radu. Sentinţa este definitivă.
15:15
ARN-ul mesager, tehnologia care stă la baza vaccinurilor anti-COVID de la Pfizer-BioNTech şi Moderna, este deja testat în alte boli infecţioase: gripă, malarie, rabie, HIV şi altele. Ne putem aştepta ca vaccinuri existente cum sunt cele antigripale să fie înlocuite cu unele de tip ARN mesager.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.