Mesajul Andreei Moldovan pentru Diana Şoşoacă în privinţa purtării măştii de protecţie

Adevarul (Romania), 8 aprilie 2021 16:15

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan i-a transmis un mesaj senatoarei Dianei Şoşoacă, unul dintre cei mai vocali contestatari ai măştii de protecţie şi un reprezentant al protestelor recente faţă de restricţii.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
15:15
ARN-ul mesager, tehnologia care stă la baza vaccinurilor anti-COVID de la Pfizer-BioNTech şi Moderna, este deja testat în alte boli infecţioase: gripă, malarie, rabie, HIV şi altele. Ne putem aştepta ca vaccinuri existente cum sunt cele antigripale să fie înlocuite cu unele de tip ARN mesager.
15:15
ING Bank România a primit peste 1.200 de cereri pentru credite prin Noua Casă de la lansarea programului, în luna martie, de două ori mai multe faţă de anul anterior.
15:15
O copertă a revistei franţuzeşti Paris Match face înconjurul lumii! Aici se află o fotografie cu prinţul Philip în tinereţe, iar asemănarea cu prinţul Harry este uluitoare.
15:15
Real Madrid tocmai s-a „însănătoşit“, din punct de vedere al rezultatelor, dar, miercuri seară, va fi nevoită să facă pasul spre semifinalele Ligii Campionilor, fără căpitanul ei.
15:15
Certificatul vine ataşat contractului de achiziţie şi oferă garanţia recuperarii banilor în cazul în care nunta este anulată din cauza pandemiei.
15:15
Un bătrân ţintuit într-un scaun cu rotile a văzut cum soţia paralizată arde de vie în casa cuprinsă de flăcări, neputând să o ajute
15:15
Marius Caraveţeanu, primarul oraşului Răcari, vrea să dea de urma celor care au distrus arborii plantaţi într-un parc cu orice chip. Edilul-şef a oferit şi o recompensă pentru găsirea autorilor.
15:15
Cu tot respectul pentru ducele care a plecat dintre noi pe 9 aprilie, trecutul lui n-a fost chiar cel al unui sfânt.
15:15
Datoria externă totală a României a scăzut în februarie cu 2,31 miliarde euro, la 123,61 miliarde euro, de la 125,92 miliarde euro la finalul lunii ianuarie, arată datele publicate, marţi, de Banca Naţională a României (BNR).
15:15
Patru persoane au fost reţinute în urma celor 24 de percheziţii domiciliare făcute, luni, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Dolj, Ilfov, Olt, Prahova şi Timiş, în dosarul vizând activităţi fictive de colectare şi reciclare a deşeurilor şi ambalajelor. Totodată, au fost instituite măsuri asigurătorii pe bunuri ale acestora, în valoare de circa 800.000 de euro.
15:15
Bărbatul de 46 de ani, ucis săptămâna trecută în scara blocului în care locuia, făcuse o înţelegere cu o tânără de 17 ani, să vină la el acasă, pentru un masaj. Fata acţiona împreună cu un tânăr de 23 de ani, l-au tâlhărit pe bărbat, după care l-au ucis.
15:15
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat, cu unanimitate de voturi, raport de admitere pentru proiectului de lege prin care agresorii vor purta brăţări electronice care le vor monitoriza mişcările prin GPS, a anunţat senatoarea PNL Alina Gorghiu, una dintre iniţiatoarele proiectului.
15:15
Coordonatorul campanie naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat că începând de astăzi au fost operaţionalizate 144 de cabinete de vaccinare cu serul produs de compania Pfizer. Din 19 aprilie urmează să fie transformate circa 61 de fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca în fluxuri de vaccinare cu Moderna. Sunt anunţate de asemenea noi măsuri ce vizează centrele de vaccinare cu AstraZneca unde nu există adresabilitate.
15:15
Michael McFaul, fost ambasador al SUA la Moscova, letransmite liderilor mondiali să fie „foarte” preocupaţi de situaţia de la graniţadintre Ucraina şi Rusia, avertizând că Vladimir Putin ar putea declanşa un nourăzboi în Europa.
Acum 30 minute
15:00
Un şofer în vârstă de 20 de ani a produs un accident într-o intersecţie aglomerată din Hunedoara, după ce a încercat să depăşească o altă maşină.
15:00
Simona Halep (3 WTA) a jucat ultima dată la Miami Open, turneu de la care s-a retras înaintea meciului din optimi, cu Anastasija Sevastova.
15:00
Reprezentanţii MedLife anunţă că rezultatele primei etape a unui studiu privind răspunsul imun al organismului după vaccinarea anti-COVID-19 arată că riscul de infectare este foarte mic după imunizare. Doar 1% dintre persoanele vaccinate din studiu s-au infectat cu SARS-CoV-2 la zece zile după rapel şi au declarat, fără excepţie, o formă uşoară sau medie, fără semne de pneumonie.
15:00
Administraţia naţională a Alimentelor şi Medicamentului(FDA), precum şi Centrele de Control al Bolilor (CDC) anunţă stopareavaccinării cu serul anti-COVID-19 produs de Johnson&Johnson din cauzaproblemelor de coagulare suspectate.
Acum o oră
14:45
Cel mai devastator incendiu care a cuprins Castelul Corvinilor a avut loc într-o zi de 13 aprilie, la mijlocul secolului al XIX-lea. Înainte de incendiul, cetatea medievală era un loc impresionant pentru străinii care o vizitau.
14:45
Pandemia de COVID-19 a schimbat fundamental modul în percepem viaţa la oraş. Românii îşi regândesc opţiunile de trai şi reevaluează importanţa caselor la curte, cu spaţii verzi, dar şi cu zone dedicate de birou pentru lucrul remote şi şcoala online.
14:45
Traficul rutier pe DN1B a fost blocat temporar, în cursul dimineţii de marţi, din cauza impactului între două autoturisme şi un camion.
14:45
Emanuel Ungureanu, deputat ales pe listele USR, a ridicat problema susţinerii lui Vlad Voiculescu la nivelul Alianţei USR-PLUS, dat fiind faptul că nu a existat vreo reacţie din partea liderului PLUS, Dacian Cioloş.
14:45
Societăţile comerciale unde Consiliul Local Focşani este acţionar majoritar sau minoritar sunt adevărate surse de venituri pentru sinecuriştii de partid
Acum 2 ore
14:15
Serviciile secrete israeliene acuză Iranul de crearea unor conturi false de femei pe platforma Instagram cu scopul de a ademeni şi răpi cetăţenii israelieni, după ce Teheranul a ameninţat cu o ripostă la un presupus atac împotriva centrului nuclear din Natanz, atac pe care îl atribuie Israelului, relatează AFP.
14:15
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere interzicerea totală a vânzării de animale vii în pieţe pentru a opri eventualele apariţii viitoare de boli precum Covid-19.
14:15
Conform unui studiu publicat marţi în The New England Journal of Medicine, vaccinul Moderna continuă să stimuleze producţia de anticorpi, chiar şi după 6 luni de la administare.
14:15
Ministrul austriac alsănătăţii, Rudolf Anschober, membru al partidului Verzilor, partener în cadrulcoaliţiei de guvernare din Austria,  a anunţat marţi că demisionează, din cauzafaptului că este surmenat în contextul pandemiei de COVID-19, după  ce acesta a deţinut funcţia timp de 14 luni, iarsănătatea sa a fost afectată, informează Reuters şi dpa.
14:15
O Unitate de Terapie Intensivă Mobilă, aflată de o lună laSpitalul „Sfântul Ioan” din Capitală, a funcţionat anterior, mai bine deşapte luni, în curtea Spitalului Judeţean Argeş din Piteşti, iar o lună şijumătate nu a fost folosită deloc.
14:15
Bitcoin România, cea mai mare platformă de tranzacţionare de criptomonede de pe piaţa locală, vizează să înregistreze 250.000 de clienţi până la finalul anului, mai mult cu 50.000 faţă de cât are în prezent.
14:15
PSD a transmis că Vlad Voiculescu cerea mereu demisii atunci când era în Opoziţie şi invoca principiul responsabilităţii politice, iar acum, după mai multe tragedii umane - „pacienţi arşi de vii sau sufocaţi din lipsă de oxigen, bolnavi în stare gravă evacuaţi în miez de noapte, morţi îngropaţi dezbrăcaţi în saci de plastic”, acesta se agaţă, fără ruşine, de scaunul de mininistrul a Sănătăţii.
14:15
Durerefără margini într-o familie din comuna Vicovu de Jos, din judeţulSuceava. Un tată şi-a călcat cu roata maşinii fetiţa de numaitrei ani, care se juca pe o alee în curtea unei societăţicomerciale.
14:15
Bucureşti este pe primul loc la numărul de infectări cu noulcoronavirus. Judeţul Cluj este pe locul II, iar Ilfov pe locul III. În ceea cepriveşte coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, în scenariul roşu seaflă pe primul loc judeţul Ilfov, cu cea mai mare rată de infectare, urmat de Bucureşti pe locul II şi Cluj pe locul III.
13:45
Una dintre cele  mai mari investiţii din municipiul Slobozia este Sala Polivalentă cu aproximativ 2.300 de locuri. Autorităţile locale au anunţat că, după ce au obţinut avizele necesare în comisiile tehnico-economice atât la CNI cât şi la Ministerul Dezvoltării, proiectul a fost aprobat de Guvern.
13:45
Arestarea unui individ care a abuzat şi şantajat trei minore din Buzău readuce în actualitate un caz cutremurător de viol, încheiat cu sinuciderea victimei. Suspectul este Costel Ghiţă, un bărbat care a ispăşit 11 ani de închisoare pentru un viol comis în 1997. Acesta conducea în ultima vreme o asociaţie de minifotbal.
13:45
Consiliul Europei a publicat statistica anuală în materie penală privind populaţia penitenciară, elaborată în cadrul programului SPACE I. Potrivit documentului, România se află pe locul 3 în Europa la rata de deţinuţi închişi pentru omoruri, locul 6 pentru violuri şi locul 7 pentru infracţiuni rutiere.
13:45
Băncile din România au primit 21.825 de solicitări pentru suspendarea obligaţiilor de plată a ratelor, dobânzilor şi comisioanelor de la clienţii persoane fizice şi juridice, în perioada 1 ianuarie - 15 martie 2021, potrivit datelor Asociaţiei Române a Băncilor.
13:45
Uniunea Europeană (UE) a sancţionat opt iranieni şi treientităţi iraniene, iar Iranul condamnă aceste sancţiuni şi a anunţat căîntrerupe, ca represalii, „orice dialog privind drepturile omului” cu Cei 27 şi „cooperarea care rezultă din acest dialog”, relatează AFP.
13:45
Senatoarea Diana Şoşoacă a venit marţi la audierea sa, în cadrul Comisiei Juridice a Senatului, cu o mască transparentă, de plastic. Scandalul a pornit după ce preşedinta comisiei, Iulia Scântei, i-a cerut acesteia să poarte o mască de protecţie conformă.
13:45
Romgaz este pregătită să preia participaţia ExxonMobil la proiectul gazelor de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, iar modalitatea de finanţare va fi una mixtă, formată din surse proprii şi surse atrase, a declarat Aristotel Jude, directorul general al Romgaz.
Acum 4 ore
13:15
Laboratorul american Regeneron şi partenerul său elveţianRoche au dezvăluit noi rezultate ale unor studii clinice promiţătoare pentru untratament cu anticorpi monoclonali menitsă reducă riscul de infecţie COVID-19 în gospodăriile în care o persoană esteafectată de această boală.
13:15
Un tânăr a fost prins în timp ce dădea o spargere, la o casă din Orăştie. Un jandarm l-a observat şi a reuşit să îl oprească.
13:15
Începând cu luna martie 2021, în subordinea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost înfiinţată o nouă structură care are ca şi principală atribuţie prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională care vizează animalele precum şi luarea de măsuri, imediate, pentru protejarea acestora.
13:15
Un episod de iarnă autentică pune stăpânire pe România în următoarele ore. Meteorologii anunţă precipitaţii, vânt puternic şi vreme deosebit de rece. La munte loveşte viscolul.
13:15
Liderul GERB, Boiko Borisov, care a câştigat primul loc în alegeri, dar fară o majoritate pentru a forma guvernul,  a promis să-i împromute deputaţi  realizatorului şi cantaretului Slavi Trifonov, preşedintele partidului anti-sistem, aflat pe locul doi, pentru a evita alegerile anticipate.
13:15
O încăierare în trafic la care au participat mai multe persoane a fost oprită de trupele speciale ale Poliţiei, aflate în zonă.
13:15
Muntenegru cere ajutorul UniuniiEuropene (UE) pentru rambursarea unui împrumut contractat de la o bancă chineză.În caz contrar, avertizează vicepremierul Dritan Abrazovici, micuţa ţară balcanicăriscă să fie nevoită să cedeze terenuri. Datoria se ridică la un miliard dedolari, relatează cotidianul francez „Liberation”.
13:15
Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, marţi , la 1.012.373 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 3.883 de noi îmbolnăviri din peste 35.000 de teste efectuate. În acelaşi timp sunt înregistrate 193 de decese în ultimele 24 de ore. La Terapie intensivă sunt internaţi 1.530 de pacienţi.
13:00
În contextul în care România încă se confruntă cu fenomenul de segregare în şcolile publice, Teach for Romania şi Roma Education Fund lansează proiectul „Segregare pe minus, Diversitate pe plus – Educaţie de la egal la egal pentru comunităţile roma şi non-roma”.
13:00
O femeie în vârstă de 29 de ani a fost rănită marţi, în jurul orei 11.30, pe raza comunei Luciu, după ce un autoturism a intrat în coliziune cu cel în care se afla victima.
13:00
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, la Ploieşti, că programul de ore remediale va fi extins şi pe parcursul întregului an şcolar 2021 - 2022, pentru recuperarea pierderilor educaţionale înregistrate pe fondul pandemiei.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.