ESET: 62% dintre consumatori folosesc aplicaţii FinTech, însă doar 17% consideră că informaţiile despre riscuri sunt clare

Adevarul (Romania), 13 aprilie 2021 16:45

ESET, companie globală în securitatea cibernetică, dezvăluie că aproape două treimi (62%) dintre consumatorii de aplicaţii online din întreaga lume folosesc o platformă sau aplicaţie FinTech.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
11:00
Trei persoane, inclusiv o fetiţă de patru ani, au fost rănite prin împuşcare, la New York, în Times Square, în timpul unei dispute în care nu erau implicate, a anunţat poliţia locală, potrivit Reuters.
11:00
Irinel Cotojman, angajat în postul de asistent medical comunitar în cadrul Primăriei comunei Albeni, din judeţul Goprj, a depus o cerere neobişnuită.
Acum o oră
10:30
Actriţa Scarlett Johansson îndeamnă industria să se îndepărteze de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), organizaţia care acordă Globurile de Aur, până ce aceasta va aplica reforme semnificative.
10:30
Fitch Ratings a confirmat ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale oraşelor Bucureşti, Braşov, Oradea şi Buzău la ''BBB minus'', perspectivele asociate fiind negative, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
10:30
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj de Ziua Europei, în care a reafirmat importanţa proiectului european şi nevoa de solidaritate. ”Provocările prin care trecem împreună nu diminuează, ci, dimpotrivă, reconfirmă relevanţa proiectului european şi a unui răspuns unit şi solidar al statelor membre şi al instituţiilor europene”, a transmis şeful statului.
10:30
Aşteptarea naţiunii Zulu s-a încheiat. Prinţul Misuzulu Zulu a fost numit succesor al tatălui său, regele Goodwill Zwelithini, care a murit în martie. Prinţul în vârstă de 46 de ani îşi datorează încoronarea voinţei mamei sale, regina Shiwiye Mantfombi Dlamini, soţia Goodwill Zwelithini, care a murit ea însăşi la 30 aprilie.
Acum 2 ore
10:00
Locuitorii din Germania care sunt consideraţi complet imunizaţi la noul coronavirus nu vor mai trebui să respecte restricţiile impuse pe timpul nopţii şi anumite restricţii privind contactul social începând de duminică la miezul nopţii (22:00 GMT), transmite dpa.
09:45
Jandarmii de la Postul Montan Peştera au intervenit sâmbătă, în urma unui apel telefonic, în Munţii Bucegi, pentru a  sprijini o femeie accidentată.
09:45
Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, organizează duminică, 9 Mai, mai multe acţiuni culturale, prin care sărbătoresc Ziua Europei.
09:45
Un incident a avut loc în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde personalul a sesizat fum într-unul dintre saloanele în care sunt trataţi pacienţi cu coronavirus. Angajaţii au scos din priză un prelungitor care alimenta un concentrator de oxigen, find evitată producerea unui incendiu.
Acum 4 ore
09:15
Antreprenorul miliardar Elon Musk, directorul general al Tesla, s-a declarat, sâmbătă seară, prima persoană cu sindromul Asperger care găzduieşte emisiunea „Saturday Night Live” de la NBC, potrivit Variety, transmite news.ro.
09:15
Producătorii de smartphone-uri cu Android au început să livreze un patch creat de Qualcomm, pentru o problemă de securitate specifică telefoanelor high-end cu Android.
09:15
Marinarii militari vor marca ziua de 9 Mai, zi cu triplă semnificaţie pentru poporul român – Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Uniunii Europene.
09:15
Filarmonica "Muntenia" din cadrul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa a susţinut, vineri seara, un concert de muzică clasică în curtea Spitalului Judeţean Târgovişte, spectacol dedicat cadrelor medicale care au îngrijit bolnavii de COVID-19.
09:15
ISU Constanţa a acţionat duminică dimineaţa pentru recuperarea unui cadavru găsit în Dunăre, în dreptul localităţii Topalu.
09:15
Profesorul Alexandru Rafila afirmă că, dacă nu pregătim din timp campania de informare pentru vaccinarea copiilor, nu vom avea o campanie de vaccinare de succes. El precizează că părinţii trebuie să ştie că eficacitatea vaccinului este chiar mai mare decât în cazul adulţilor, se apropie de sută la sută, şi că nu sunt reacţii adverse.
09:15
Laburistul Sadiq Khan a câştigat al doilea mandat de primar al Londrei, învingându-l pe conservatorul Shaun Bailey, informează BBC.  Khan a primit 55,2% din votul popular, în al doilea tur, după ce niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să obţină majoritatea la primul scrutin.
09:15
O fată de 12 ani din oraşul Pucioasa a fost dată dispărută, vineri, după ce nu s-a mai întors acasă. Ea a fost găsită în Prahova, informează IPJ Dâmboviţa.
09:15
Sindicatele afiliate Cartel Alfa au anunţat că liderii europeni s-au angajat să promoveze salarii corecte şi să combată sărăcia, aceste decizii luate în cadrul Summitului Social din Portugalia fiind „un rezultat important”, a cărui transpunere depinde însă de „voinţa politică”.
09:15
Un atac cibernetic împotriva unui operator major de conducte din Statele Unite, Colonial Pipeline, a dus la oprirea reţelei care transportă 45% din carburantul necesar coastei de est a ţării, surse din industrie afirmând că este vorba despre un atac de timp ransomware, transmite Reuters.
09:15
Ceremonii militare şi religioase au loc, duminică, în Bucureşti şi în întreaga ţară, cu ocazia zilei de 9 Mai. La evenimentele din Bucureşti participă ministrul Apărării şi alţi oficiali.
09:15
Numărul persoanelor vaccinate la Maratonul de la Sala Palatului şi de la Biblioteca Naţională a României a depăşit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 10.000, iar vaccinarea continuă până luni dimineaţă. Peste 21 de zile va fi organizat un eveniment pentru rapel.
09:15
Oamenii de ştiinţă chinezi s-au pregătit pentru un al treilea război mondial cu arme biologice şi genetice, inclusiv coronavirus, în ultimii şase ani, potrivit unui document al Armatei Populare de Eliberare din 2015, intrat în posesia Departamentului de Stat al SUA. Cercetătorii chinezi au examinat manipularea bolilor „într-un mod nemaivăzut”, scrie Daily Mail.
09:00
Asociaţia VeDem Just a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie Petrescu cu privire la femei la un post de radio în data de 6 mai 2021, chiar la data în care se marca Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi stabilită prin Legea nr. 23/2015.
08:45
Pentru a nu cădea victime ale hoţilor, poliţiştii din Slobozia îi sfătuiesc pe cetăţeni să ţină cont de câteva aspecte. Astfel, în această perioadă, oamenii legii desfăşoară o campanie de conştientizare privind informarea populaţiei.
08:15
Un desert gustos, uşor de preparat  este chec-ul cu rom, stafide şi nucă, reţeta celebră a regretatului gastronom Radu Anton Roman. Paşii pregătirii preparatului îi regăsim în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
08:15
Resturile celei mai mari rachete chineze au ajuns duminică în Oceanul Indian, după ce mare parte din componente au ars la reintrarea în atmosferă, a anunţat presa chineză de stat, transmite Reuters.
07:30
Salvamontiştii  din Prahova au intervenit, sâmbătă seară, pentru salvarea a trei turişti blocaţi în Masivul Bucegi. Unul dintre ei, epuizat, se afla pe Valea Ţapului, iar doi  pe Valea Cerbului.
Acum 6 ore
07:15
Lafel ca Stalin, Putin şi acoliţii săi nu tolerează nicio critică la adresaArmatei Roşii şi se întrec în elogii care să pună în lumină bravura ei. Încontextul marii defilări militare din Piaţa Roşie, menită să continue legendasoldatului sovietic „eliberator de regimul fascist”, merită readuse lasuprafaţă câteva aspecte întunecate pe care Moscova le vrea uitate.
07:15
Vasile Cristea nu a lăsat suferinţa pricinuită deamputarea piciorului să-i dicteze viaţa, fondând o asociaţie prin care îisprijină pe cei cu deficienţe locomotorii. Până acum, a ajutat aproximativ 600de oameni să ducă o viaţă normală
07:15
Pensia media a atins, în sfârşit, valoarea de 1.600 de lei, variind însă în funcţie de judeţ, de la puţin peste 1.270 lei în Botoşani, Giurgiu şi Vrancea, la peste 2.000 de lei în două sectoare din Bucureşti.
07:15
Datade 9 mai este pentru Vladimir Putin un prilej de aduceri de ode pentru Stalinşi de atribuire în dreptul dictatorului sovietic a unui rol major înînvingerea lui Hitler şi prăbuşirea celui de-al Treilea Reich. Elogiindu-l peStalin şi repudiindu-l pe Hitler, preşedintele rus şi acoliţii săi uită mereuun aspect important al istoriei celui de-al Doilea Război Mondial: angajarea celor doi lideri totalitari în răspândirea terorii în lume.
07:15
Râpa cu Galbeni, un loc tainic din preajma Sarmizegetusei Regia, păstrează povestea unora dintre comorile uriaşe de aur descoperite de-a lungul timpului în ţinutul cetăţilor dacice.
07:15
Agentul jucătorilor români pentru care Parma a plătit 21 de milioane de euro, Giovanni Becali a  dat detalii despre viitorul celor doi fotbalişti la gruparea italiană.
07:15
Americanca de 39  de ani mai are un singur obiectiv în carieră: câştigarea Grand Slam-ului cu numărul 24. Sunt însă şanse minime ca acest lucru să se întâmple, la Paris.
07:15
Puţine meciuri, 15 în total (11 victorii şi 4 înfrângeri), şi puţine rezultate notabile, un sfert de finală la Australian Open şi o semifinală la Stuttgart. Sezonul sub aşteptări al Simonei e pe cale să-i afecteze clasamentul WTA!
07:15
Vânătorii de comori de la Fundaţia Podul Silezian au început săpăturile la un palat din secolul XVIII din satul polonez Minkowskie în căutarea celor 10 tone de aur  furate de mâna dreaptă a lui Hitler, ofiţerul miliţiei naziste Heinrich Himmler. Acesta ar fi vrut să înfiinţeze un al Patrulea Reich.
07:15
Rusia lucrează la întărirea bazei sale militare din Tadjikistan şi va face tot posibilul pentru susţinerea fostei republici sovietice, pe fondul amplificării tensiunilor din Afganistan, a declarat, sâmbătă, preşedintele rus Vladimir Putin, transmite Reuters.
06:45
Curtea de Conturi a confirmat pentru „Adevărul” prejudiciile aduse Romarm în urma unor contracte de închiriere dubioase încheiate cu Patromil, precizând că va derula noi verificări asupra Romarm în toamna acestui an.
06:45
În vestul judeţului Argeş, pe malurile râului Cotmeana, în localitatea cu acelaşi nume, se află un impresionant ansamblu feudal, alcătuit din biserică, clopotniţă şi ziduri de incintă construite pentru apărare, care atrage anual mii de pelerini din ţară şi din străinătate.
Acum 8 ore
04:45
Documentarul "Diana: In her Own Words" s-a bucurat de un succes uriaş - dar ceea ce nu ştie publicul este că pentru acel material s-au folosit doar o oră din peste şapte ore de înregistrări cu Lady Di.
04:45
Game of Thrones nu a avut final fericit, dar cineva tot a ieşit învingător! Kit Harington îi datorează serialului şi împlinirea personală.
04:45
Muzica reprezintă pentru mulţi un mod de a fi, chiar dacă vorbim de cântăreţi, instrumentişti sau, pur şi simplu, persoane de rând care nu „funcţionează” dimineaţa până nu ascultă melodiile preferate. Pentru cei care au crescut cu instrumentele muzicale în mână, drama de a sta departe de ele, la bătrâneţe, este enormă.
04:45
Câţiva români s-au remarcat în peisajul infracţional din Anglia, devenind „vedete“ în urma fărădelegilor comise cu sau fără violenţă
04:45
Gustul copilăriei regăsit în legume sănătoase, gustoase şi parfumate reprezintă punctul de plecare în cazul a doi tineri absolvenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" (USAMV) Iaşi.
Acum 12 ore
02:30
Poliţiştii din Sibiu au cerut sprijinul populaţiei pentru identificarea unui bărbat care, sâmbătă, a lovit cu bicicleta o fetiţă de 2 ani şi a fugit. Fetiţa a fost transportată la spital. La câteva ore de la apelul poliţiştilor, tânărul s-a predat.
01:15
Un tânăr de 17 de ani a murit, sâmbătă seară, într-un accident rutier produs în judeţul Suceava., după ce o maşină şi un tractor s-au ciocnit. Un alt tânăr, de 21 de ani, a fost grav rănit.
00:45
Formaţia din Giurgiu a ajuns la patru înfrângeri, în ultimele cinci meciuri de campionat şi, ameninţată cu retrogradarea, a luat o decizie drastică.
00:45
Garda de Mediu şi Poliţia Locală fac, în această seară, un control în mai multe zone din Centrul Vechi al Capitalei. "Sunt sigur că vom găsi cooperare la Primăria Bucureşti, astfel încât Centrul Vechi să nu mai fie un focar de infecţie”, a transmis Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu.
00:15
Un recidivist din Hunedoara a fost condamnat la închisoare pentru cruzime faţă de animale. Victima sa a fost un câine.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.