Școlile, grădinițele și 40% din populație, fără gaze sau cu gaz raționalizat, la iarnă. Scenariul presimist al Asociației Energia Inteligentă

Antena3, 15 septembrie 2021 18:40

Iarna aceasta am putea rămâne fără gaze naturale, cu zilele. Acesta este unul dintre scenariile sumbre emise de specialiștii din energie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Antena3

Acum 5 minute
23:00
Un elev de 12 ani dintr-un liceu din municipiul Târgoviște a ajuns la spital, luni, după ce a fost rănit cu un briceag, în zona piciorului, de un coleg de liceu.
Acum 30 minute
22:40
Compania spațială americană Blue Origin a anunțat, luni, data următorului său zbor în cosmos.
Acum o oră
22:20
Deputatul PNL Violeta Alexandru nu înțelege de ce a fost „atâta mister în legătură cu PNRR” și spune că ar fi fost mai modestă cu ceremonia de luni la care au participat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu.
22:10
Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a declarat, luni seară, în emisiunea ”În fața națiunii” de la Antena 3, că incidentul de la Congresul PNL, în care jurnalista Mădălina Mihalache a fost îmbrâncită de liberali, este regretabil.
Acum 2 ore
22:00
Forţa NATO în Kosovo a anunţat luni că şi-a intensificat patrulările în teritoriu, după o escaladare a tensiunilor în nord, la frontiera cu Serbia, transmite presa internațională.
21:50
"În ultimul ceas, printre ultimele state europene, avem în final un plan acceptat. România merita mai mult. România putea mai mult.", a transmis europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, luni seara, după aprobarea PNRR în cadrul întâlnirii dintre Ursula von der Leyen, președintele Iohannis și premierul Cîțu.
21:50
"Dacă toate elementele se îmbină la fix, funcționează beton, dar daca ceva se gripează, se blochează tot", spune fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, despre Planul de Redresare și Reziliență (PNRR), pe care îl compară cu o mașină nemțească complexă.
21:50
Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre scenariile pe care le ia în calcul Partidul Social Democrat pentru demiterea lui Florin Cîțu din funcția de premier.
21:40
Leornard Bărăscu, preşedintele Sanitas, a reacţionat la proiectul de lege al Ministerului Sănătăţii prin care cadrele medicale care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 vor avea contractele de muncă suspendate, pentru 30 de zile.
21:30
În 19 județe, medicii trebuie să transfere pacienții cu infarct în alt oraș, cu pierdere de timp și vieți omenești. România se află pe primul loc în Europa atunci când vine vorba de prevalența și mortalitatea din cauze cardiovasculare, cu rate de deces mult peste media europeană. Mai mult, lipsa investițiilor și dificultatea cu care medicii își pot echivala competențele obținute în străinătate, fac ca sistemul să fie mult subdimensionat în raport cu nevoile pacienților.
21:20
Mădălina Mihalache, reporter Antena 3, a publicat un filmuleț în care a dezvăluit faptul că, în timpul Congresului PNL de pe 25 septembrie, a fost îmbrâncită de mai mulți liberali, pentru că voia să filmeze cum votează delegații.
Acum 4 ore
20:50
”În timp ce noi am stat închiși în casă, ei au furat pădurile”, este declarația unui om din sistem, care a mărturisit, în exclusivitate pentru Antena 3, cum se fură lemnul în județul Suceava. Lemnul poate însemna nu doar bani, ci şi voturi în campania electorală. E o afacere de milioane de euro, pe care n-o investighează nicio autoritate. Reporterii News Hour with CNN au încercat să afle cum şi, mai ales, de ce dispar pădurile din Suceava, într-o campanie fără precedent.
20:40
Cristian Ghinea, fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) care a primit, astăzi, undă verde de la Comisia Europeană şi la realizarea căruia a observat o serie de "aberații birocratice".
20:40
Președintele SUA, Joe Biden, a primit, luni, doza a treia de vaccin anti-COVID, anunță CNN.
20:20
Ministrul Energiei Virgil Popescu a explicat cum va funcționa mecanismul de compensare a facturilor la energie. Subvenția va fi acordată direct în factură, a precizat ministrul.
20:10
Doi germani de aproximativ 30 de ani fiecare au avut ideea de a pune un hamster să vândă și să cumpere cripto-monede. Iar ideea dat rezultate peste așteptări, relatează BBC.
19:50
Provocările majore încep abia acum, spune președintele Klaus Iohannis, după ce Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) a primit undă verde de la Comisia Europeană.
19:40
Amin Zahra, medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, a transmis un mesaj pe pagina de Facebook a campaniei de vaccinare, „RO vaccinare”, pentru persoanele care ignoră pericolul bolii COVID-19.
19:30
Premierul Florin Cîțu, după ce a fost aprobat PNRR, a declarat că economia României ”va fi aproape de media europeană”, până în 2026, și consideră că dacă România nu ar fi făcut parte din UE, revenirea din această criză ar fi fost mult mai grea.
19:20
Gabriela Firea, senator şi prim-vicepreședinte al PSD, a apreciat că Ludovic Orban, fostul preşedinte al PNL, este demagogul perfect, după ce le-a cerut scuze românilor că i-a îndemnat să-l voteze pe Klaus Iohannis.
Acum 6 ore
18:50
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns de două ore în România. Vizita în țara noastră marchează simbolic aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Oficial, România are acces la cele 30 de miliarde de euro.
18:30
Ministerul Sănătății a publicat un proiect de Lege prin care cadrele medicale care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 vor avea contractele de muncă suspendate pentru 30 de zile.
18:30
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns de două ore în România. Vizita în țara noastră marchează simbolic aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Oficial, România are acces la cele 30 de miliarde de euro.
18:30
Guvernul britanic urmează să suspende prevederile din legea concurenței, pentru a permite companiilor petroliere să direcționeze livrările de combustibil la benzinăriile din zonele cu cea mai mare nevoie, relatează BBC.
18:10
Un copil de 6 ani din Oradea şi-a văzut visul împlinit în momentul în care Polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Bihor au acceptat invitația de a veni la ziua sa de naştere. Au fost momente magice pentru băiat care le-a dezvăluit poliţiştilor că vrea să le calce pe urme.
18:00
Mădălina Mihalache, reporter Antena 3, a publicat un filmuleț în care a dezvăluit faptul că, în timpul Congresului PNL de pe 25 septembrie, a fost îmbrâncită, pentru că voia să filmeze cum votează delegații.
17:50
Membrii PSD din comisiile de Apărare și Sănătate din Camera Deputaților au transmis luni o convocare oficială către șefii Direcției Generale a Poliției Municipiului București și ai Direcției de Sănătate Publică, pentru a da explicații cu privire la circumstanțele organizării și desfășurării congresului PNL.
17:30
Papa Francisc a avertizat, luni, asupra pericolului reprezentat de cei care utilizează rețelele sociale ca pe un câmp de luptă pentru a răspândi "ştiri false şi a-şi distruge adversarii".
17:30
Ministerul Sănătății a publicat un proiect de Lege prin care cadrele medicale care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 vor avea contractele de muncă suspendate pentru 30 de zile.
17:20
Delegația Română PSD din Parlamentul European îl felicită pe candidatul SPD, Olaf Scholz, pentru câștigarea alegerilor din Germania, dar și pe cetățenii acestui stat pentru eforturile lor neobosite de a crede într-o schimbare de viziune în propria țară, dar și în Europa.
17:20
Gabriela Firea susține că, la un an de la alegerile locale, Bucureștiul este degradat complet, pe toate planurile, și începe să creadă că ”a fost un plan bine ticluit undeva” încât s-a ajuns în această situație.
Acum 8 ore
17:00
Simona Halep a anunțat numele noului antrenor, după ce a renunțat la colaborarea cu Darren Cahill, cel alături de care a câștigat primul ei Grand Slam.
16:50
Cu toată că pare paradoxal, pandemia nu i-a speriat pe cei care au vrut să îşi cumpere o casă, un frigider sau un televizor - pe datorie. Ne-am împrumutat chiar tot mai mult pentru case, dar şi pentru alte bunuri. Creditarea a ajuns la un nivel record.
16:50
Rezidenții de pe țărmul estic al insulei La Palma au primit luni ordin din partea autorităților să rămână în case în timp ce lava din vulcanul Cumbre Vieja se scurge în ocean.
16:50
Norul toxic generat de erupția vulcanului din Insulele Canare a intrat în România prin vestul ţării şi până deseară va acoperi întreaga ţară. Medicii au lansat un avertisment.
16:20
Prințesa japoneză Mako va renunța la suma de un milion de dolari, compensaţie pentru renunţarea la statutul regal în urma deciziei de a se căsători cu un coleg de facultate.
16:10
36% din totalul celor care susțin că au fost victimele sau martorii unor abuzuri comise de instituțiile statului reclamă abuzuri care vizează Justiția.
16:10
Astăzi a început noul an universitar, iar la instituţiile de învăţământ superior din ţară au avut loc ceremonii cu prezenţă restrânsă, în conditii de pandemie. Mai bine de jumătate dintre facultăţile din tară au decis să înceapă cursurile în varianta hibrid, cu prezenţă fizică la seminarii şi laboaratoare şi cursuri online. Sunt însa şi facultăţi care au ales ca toate cursurile să se desfasoare exclusiv online.
16:10
Ambasadorul României în SUA a anunţat că a avut o întrevedere cu Alina Vandenberghe, co-fondator și chief experience officer al Chili Piper, companie în plină ascensiune care se aşteaptă ca anul viitor să devină al doilea unicorn românesc.
16:10
Jurnalul vă oferă vineri, 1 octombrie, cartea ”O istorie secretă. Statul polițienesc al Rusiei sovietice”, în care autorul Martyn Wittoch dezvăluie o mulțime de informații mai puțin știute despre serviciile secrete rusești începând cu CEKA, în 1917 și până la desființarea KGB-ului, în 1991.
16:00
Un aeroport din Olanda a angajat o patrulă a purceilor pentru a reduce coliziunile dintre păsări și avioane.
15:40
Omenirea ar putea obţine imunitatea colectivă împotriva COVID-19 peste şase luni de zile, arată cele mai noi estimări bazate de datele privind vaccinarea la nivel mondial.
15:30
În 19 județe, medicii trebuie să transfere pacienții cu infarct în alt oraș, cu pierdere de timp și vieți omenești. România se află pe primul loc în Europa atunci când vine vorba de prevalența și mortalitatea din cauze cardiovasculare, cu rate de deces mult peste media europeană. Mai mult, lipsa investițiilor și dificultatea cu care medicii își pot echivala competențele obținute în străinătate, fac ca sistemul să fie mult subdimensionat în raport cu nevoile pacienților.
15:20
Un bărbat din Arad s-a trezit, ziua în amiaza mare, cu un șoim în mijlocul ogrăzii. Înfometată, pasărea a fost atrasă de porumbeii pe care bărbatul îi crește, însa omul a fost uimit de faptul ca pasărea era neașteptat de blândă. Preţul pentru un şoim de vânătoare poreşte de la 20.000 de euro.
15:20
Cetățenii Uniunii Europene, cărora li s-a refuzat dreptul de a rămâne în Marea Britanie, ar trebui să părăsească țara. În caz contrar, vor fi expulzați, spune un ministru al guvernului britanic.
15:10
Toamna este un anotimp mult-așteptat pentru ceea ce oferă, însă modul în care trebuie să ne pregătim pentru venirea ei trebuie să implice toate aspectele vieții.
15:10
Horoscop 28 septembrie 2021. Astăzi, nativii din zodia Scorpion se bucură de compania prietenilor sau a rudelor, în timp ce Capricornii scapă de stresul acumulat în ultima perioadă.
Acum 12 ore
15:00
”Ar trebui să îmi cer scuze față de mulți români care au crezut în mine, care au votat cu Iohannis pentru că i-am convins eu”, este atacul extrem de dur lansat de Ludovic Orban după ce a pierdut șefia PNL.
15:00
Nu există victime de cetățenie română după seismul puternic produs luni pe insula Creta din Grecia, anunță MAE.
14:50
Președintele sud-coreean Moon Jae-in a sugerat premierului că poate este momentul să interzică consumul de carne de câine, o practică criticată la nivel internațional.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.