DNA a deschis un dosar penal în urma investigaţiei Recorder „Clanul Marelui Alb”

Adevarul (Romania), 14 octombrie 2021 00:15

Conform surselor Recorder, în urma investigaţiei publicate, privind reţeaua secretă a oamenilor de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii care lucrează mână în mână într-o megaafacere (construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici), DNA s-ar fi autosesizat, deschizând un dosar penal pentru a urmări faptele expuse.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
18:00
„Barney”, un mascul de gorilă cu spateargintiu, de 28 de ani şi 175 de kilograme, care trăieşte într-o grădinăzoologică din Miami, a devenit faimos pe internet datorită imaginilor în careeste văzut anesteziat şi intubat pe o masă a clinicii în timpul examinărilormedicale, relatează EFE.
18:00
Reprezentanţii cora România atrag atenţia că actuala formă a Hotărârii de Guvern adoptată pe 25 octombrie 2021 nu are prevederi vizavi de vreo interdicţie expresă sau explicaţie privind felul în care se face accesul din galerii în hipermarket.
18:00
O bună parte dintre firmele din România se află în risc, pe filiera schimbărilor din agenda verde, iar acestea generează circa 40% din valoarea adăugată brută din economie şi deţin cam 50% din toate activele din economie, a declarat Florian Neagu, director în BNR.
18:00
O grupare de hackeri divulgă informaţii private despre soldaţi israelieni şi pretinde căare „documente confidenţiale” despre ministrul Apărării Benny Gantz.
Acum 30 minute
17:45
Comoditatea românilor care au preferat să dea bani pentru a obţine certificatul care să ateste că s-au vaccinat anti COVID i-au trimis direct în capcana poliţiştilor care urmăreau filiera asistenţilor medicali din Prahova care au dezvoltat o afacere din vaccinarea fictivă.
17:45
Emma Răducanu evoluează din ce în ce mai bine pe hardul de la Transylvania Open, pe zi ce trece meciurile sale părând că au devenit din ce în ce mai uşoare.
17:45
Asociaţia Furnizorilor de Energie din România AFEER apreciază că Parlamentul a stabilit o schemă de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, dar cere un cadru clar pentru aplicarea acesteia şi creşterea producţiei.
Acum o oră
17:15
Federaţia ACUE apreciază ca fiind necesară intervenţia autorităţilor pentru a compensa creşterile de preţuri ale energiei însă consideră că mecanismul agreat este complex şi o să conducă la acumularea de costuri suplimentare.
17:15
Un mare producător de băuturi spirtoase şi vinuri din România anunţă lansarea unor noi produse care, prin concept, reţetă şi ingrediente aduce o inovaţie atât pe piaţa din România, cât şi la nivel mondial.
17:15
Polonia trebuie să desfiinţeze Camera Disciplinarăpentru judecători, o instituţie recent înfiinţată, pentru a i se aproba Planul de Redresareşi Rezilienţă (PNRR), a declarat joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula vonder Leyen.
Acum 2 ore
17:00
Sameday, companie de curierat, anunţă inaugurarea locker-ului easybox cu numărul 2.000. Acesta reprezintă o premieră pentru România, fiind cel dintâi locker alimentat în totalitate cu energie solară şi dotat cu senzor de calitate a aerului.
17:00
Un fragment de maxilar de mastodont a intrat de curând în patrimoniul Muzeului de Istorie din Gorj, de la Târgu Jiu, restaurat de specialiştii de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca.
17:00
În ziua de joi, 28 octombrie 2021, au început lucrările de repunere pe linia de plutire a pontonului de la Tulcea care s-a scufundat la nici o lună de la inaugurarea cu mare fast.
17:00
Uniidintre bolnavii care se tratează acasă de COVID îşi cumpără antivirale deprovenienţă ucraineană din bazarul Sucevei. Deşi neomologate de instituţiileabilitate ale statului român, medicamentele ar fi fost folositeşi în spital.
17:00
Creşterea inflaţiei în Europa urmează să fie ”mai lungă decât se prevedea”, însă ar urma să scadă în cursul lui 2022, estimează joi preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE) Christine Lagarde, relatează AFP.
17:00
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, adiscutat joi la telefon cu premierul Australiei, Scott Morrison, şi i-a cerut ocompensaţie în vederea reluării relaţiilor dintre ţările lor, întrerupte deParis după ce Canberra a renunţat la achiziţia a 12 submarine franceze înschimbul unor submarine americane.
17:00
Aflat într-o vizită oficială în Replublica Arabă Egipt, şeful statului, Klaus Iohannis a fost surprins de către turiştii români, alături de soţia sa, Carmen Iohanni, potrivit unor imagini publicate de Gazeta de Prahova, în zona turistică a piramidelor.
17:00
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 anunţă, joi, că personalul centrului de vaccinare din Sectorul 2 a înlocuit datele unor persoane care s-au vaccinat cu ale altora pentru ca acestea din urmă să poată obţine, în mod fals, certificatul verde. În dosar se fac cercetări pentru fals informatic şi instigare la fals informatic.
16:45
Buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti, iarna aceasta, 448,95 lei pentru o gigacalorie, faţă de 300 de lei, cât au plătit anul trecut. Proiectul de hotărâre prin care preţul gigacaloriei a fost majorat cu 52% faţă de anul trecut a stârnit discuţii aprinse în şedinţa Consiliului Local Municipal Buzău.
16:45
O echipă de cercetători din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj a prevăzut până acum evoluţia pandemiei şi a anunţat inclusiv valul 4 şi amploarea acestuia.
16:30
Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a aprobat scumpirea gigacaloriei livrate de toate CET-urile din ţară.
16:30
Beneficiară a unui wildcard, Irina Bara nu va mai continua Transylvania Open, jucătoarea clasată pe locul 138 WTA fiind eliminată de o sportivă din Suedia.
16:30
Călărăşenii care doresc să obţină un loc de parcare de domiciliu se pot adresa Primăriei în perioada 01-15 noiembrie. Autorităţile locale au publicat lista locurilor libere.
16:30
Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, joi, că o nouă tranşă de vaccin de la compania Moderna soseşte în ţară.
16:30
Lotul 2 al Autostrăzii A10, Sebeş - Turda, este asfaltat aproape în întregime. Situaţia foarte avansată a lucrărilor oferă speranţe că segmentul dintre Alba Iulia şi Aiud va fi deschis traficului în acest an.
16:15
Legendarul grup suedez ABBA, care va lansa pe 5 noiembrie primul album în peste 40 de ani, „Voyage”, a anunţat săptămâna aceasta în The Guardian că este vorba despre ultimul lor disc.
16:15
Pentru a doua oară în ultimii ani, numele câştigătorului „Balonului de Aur“, distincţie acordată de revista „France Football“ celui mai bun jucător al anului, a apărut pe internet, înainte de ceremonia oficială!
16:15
În timp ce majoritatea unităţilor de învăţământ din ţară au intrat în vacanţă, la un colegiu de elită din Galaţi elevii fac şcoală. Este vorba de elevii Colegiului Naţional „Costache Negri”, în special cei care urmează să susţină Bacalaureatul  vara viitoare, dar şi examene la limbi străine.
16:15
Seriozitatea nemţească pare că a lipsit, miercuri seară, din echipa care domină atât campionatul intern, cât şi grupa sa din Liga Campionilor. Pentru că în competiţia KO, Lewandowski şi colegii săi au fost, pur şi simplu, umiliţi!
16:15
Municipiul Târgovişte a implementat, pe bani europeni, un sistem de iluminat inteligent, care prevede luminarea specială a trecerilor de pietoni, pe senzori, dar şi înlocuirea sistemului de iluminat vechi, cu noi sisteme.
16:15
Chiar dacă revenirea lui Xavi pe „Camp Nou“ e o formalitate şi, potrivit presei internaţionale, urmează să fie oficializată, în acest weekend, e clar că problemele Barcelonei nu se vor rezolva, brusc, prin instalarea unui nou antrenor.
16:15
Viceprimarul Sectorului 2, Alexandra Chirilă, a explicat, joi, că suspiciunile cu privire la activitatea centrului de vaccinare Neghiniţă au apărut după ce trei persoane care fuseseră imunizate acolo şi care aveau adeverinţele de vaccinare au constatat că nu apar în sistem şi nu pot scoate certificatele verzi. După verificarea arhivei, s-a constatat că, într-adevăr, oamenii fuseseră imunizaţi în centrul respectiv şi a fost sesizată Poliţia.
16:15
Turcia a anunţat joi că a arestat şi urmează să expulzeze şaptesirieni pe care-i acuză că-i ironizează pe turci într-o înregistrare video,postată pe reţele de socializare, în care se filmează în timp ce mănâncăbanane, relatează AFP.
16:15
Avalanşă zilnică de apeluri la 112 în judeţul Bacău. Oamenii vor săse testeze ca să afle dacă s-au infectat cu Sars-Cov-2. Reprezentanţii Serviciuluide Ambulanţă Judeţean susţin că sunt circa 250-300 de apeluri în fiecare zidoar pentru testare, iar personalul medical nu mai face faţă.
16:15
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat că un furnizor de gaz a transmis contractul semnat cu Colterm şi reia furnizarea căldurii şi apei calde în locuinţele timişorenilor şi în spitale.
Acum 4 ore
15:45
China a început să rămânăfără motorină pentru camioane şi o raţionalizează, iar aceasta ar însemna agravarea problemelor din lanţul global de aprovizionare, scrie BBC.
15:45
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a prezentat miercuri un plan de modernizare a diplomaţiei americane care se va axa pe securitatea cibernetică, multilateralism şi criza climatică
15:45
Universitatea „Dunărea de Jos” şi Consiliul Judeţean Galaţi au semnat un protocol de colaborare pentru susţinerea unui proiect de cercetare care vizează diagnosticarea şi tratamentul cancerului de piele, precum şi acţiunea unor produce dermato-cosmetice asupra pielii şi organismului.
15:45
Ritmul de vaccinare continua să fie ridicat şi în centrele de vaccinare din Alba. Puţin peste 38% din populaţia adultă a judeţului este vaccinată cu schema completă împotriva COVID-19.
15:45
Marian Petrache, fost secretar general al PNL şi fost şef al CJ Ilfov, susţine că echipa lui Florin Cîţu va fi vinovată de eşecul Guvernului Ciucă, în cazul în care premierul desemnat nu va strânge o majoritate în Parlament.
15:45
Centrul European dePrevenţie şi Control al Bolilor (ECDC) se aşteaptă la un sezon dificil după aproape unan fără gripă, constatând deja o circulaţie timpurie a unei tulpini rezistente la vaccin peteritoriul european, relatează ziarul francez La Depeche.
15:30
Mai mulţi parlamentari USR, cărora li s-au alăturat doi deputaţi PNL şi un deputat al grupului minorităţilor naţionale, trag un semnal de alarmă cu privire la situaţia furnizării energiei termice în 27 de municipii din România care folosesc sisteme de încălzire centralizată.
15:00
Angelina Jolie a primit tone de laude pentru talentul şi impactul ei în divertisment, dar a îndurat momente dificile în viaţa ei personală. Actriţa rămâne una dintre cele mai discutate vedete de la Hollywood.
15:00
Două camioane ce transportă 13 tone dedispozitive medicale din Franţa vor ajunge joi după amiază la Centrul deCoordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, a anunţat joi AmbasadaFranţei în România.
15:00
Samsung a anunţat un nou parteneriat cu YellowKorner, uncolectiv de fotografi de artă, pentru a afişa o colecţie extinsă de fotografii pe The Frame, televizorul din gama lifestyle.
15:00
PNRR-ul României a primit aviz favorabil din partea Consiliului UE. Astfel, Cristian Ghinea, fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a făcut apel la toate partidele parlamentare pentru un pact politic care să permită dezbaterea rapidă în Parlament a proiectelor prevăzute în planul european. Ghinea susţine că PNRR nu este important doar pentru că aduce bani ţării, ci si pentru că vine cu reforme.
15:00
PSD a sesizat Curtea Constituţională pe tema proiectului de lege prin care mandatele şefilor TVR şi Radio România sunt prelungite pentru a treia oară, de data aceasta printr-o modificare legislativă care le permite să rămână în funcţie până la numirea unor noi Consilii de Administraţie.
14:45
Poliţiştii au descoperit că doi bărbaţi, de 37 şi 66 de ani,înfiinţaseră în curtea casei unde locuiau o cultură de cannabis şi erau deja cunoscuţiîn rândul consumatorilor de droguri.
14:45
Organizatorii Stonebird, cel mai mare festival rock dinmediul rural din ţara noastră, au anunţat joi 28 octombrie trupele ce vorconcerta la ediţia de anul viitor, ce se va desfăşura timp de trei zile, înperioada 12-14 august 2022, în comuna argeşeană Corbi.
14:45
Şase ani a ascuns lumii, dar şi propriei familii, spaima şi calvarul prin care trecea. Din fericire, acum, la finalul luptei din care a ieşit învingătoare, poate vorbi deschis despre întreaga experienţă. Dintotdeauna a fost un om cu o energie pozitivă. Şi nimic n-a trădat, în aceşti ani în care s-a ascuns de toţi, că suferea cumplit, temându-se că nu-şi va vedea fiul crescând.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.