Macron: Georgia va deveni candidată la UE după răspunsurile la întrebările prioritare ale CE

Adevarul (Romania), 24 iunie 2022 00:45

La rândul său, preşedintele Georgiei Salome Zurabishvili a anunţat disponibilitatea ţării de a „lucra din greu în următoarele luni pentru a obţine statutul de ţară candidată”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
09:00
Creşterea vertiginoasă a preţurilor globale la combustibili ameninţă mijloacele de trai şi stabilitatea socială. În acest moment, singurul scenariu în care preţurile la combustibil scad este o recesiune la nivel mondial. În întreaga lume, din Asia de Sud şi Africa până în Europa şi America Latină, costul umplerii rezervorului unei maşini, a ajunge la serviciu şi a găti cina a crescut, scrie New York Times.
09:00
Pompierii prahoveni au intervenit, duminică dimineaţă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la groapa de gunoi a oraşului Băicoi. Focul a fost stins după o intervenţie care a durat două ore. Localnicii au primit mesaj Ro-Alert privind degajarea mare de fum.
Acum o oră
08:45
Livrările de vehicule electrice ale Tesla au scăzut cu 18% în trimestrul doi, din cauza problemelor lanţului de aprovizionare, provocate de restricţiile impuse de China din cauza pandemiei de Covid-19, transmite Reuters.
08:45
Cancelarul german Olaf Scholz a făcut apel sâmbătă la populaţie să fie unită în faţa problemelor economice cu care se confruntă ţara, în special inflaţia, anunţând o reuniune a experţilor pentru a combate această chestiune, relatează DPA.
08:45
Părerile alegătorii din Scoţia sunt împărţite în privinţa organizării unui al doilea referendum privind independenţa în 2023, potrivit unui nou sondaj citat sâmbătă de PA Media/dpa.
08:45
Preşedintele belarus Alexandru Lukaşenko s-a folosit de un discurs, sâmbătă, pentru a ameninţa cu represalii militare pe oricine îi atacă ţara, pe măsură ce tensiunile legate de războiul din Ucraina vecină rămân ridicate, potrivit AFP.
08:45
Unităţi ale forţelor armate ucrainene au încheiat operaţiunea de curăţare a Insulei Şerpilor de echipamente şi armament lăsate în urmă de trupele ruse după retragerea lor în Crimeea, a informat sâmbătă administraţia militară regională din Odesa.
08:45
Că lumea o ia razna şi noi împreună cu ea cred că nu mai există vreo posibilă îndoială. Dubiile care existau până acum priveau doar viteza cu care se produce fenomenul şi, mai ales, zonele în care înfloreşte şi devine predominant. Opinia generală era că democraţiile consolidate sunt scutite de asemenea derive, căci doar de aceea orice intelectual creşte cu lista de lecturi obligatorii în care figurează în mod obligatoriu „Ferma animalelor”, scrie Cristian Untteanu pe blogul său de pe adevarul.ro.
Acum 2 ore
08:15
Armata israeliană a declarat sâmbătă că a doborât trei drone ale mişcării libaneze Hezbollah despre care susţine că se îndreptau către un zăcământ de gaze din Marea Mediterană aflat în centrul unei recrudescenţe a tensiunilor din ultimele săptămâni între Israel şi Liban, transmite AFP.
Acum 4 ore
07:15
Personalul navigant al Ryanair din Spania intenţionează să se afle în grevă 12 zile în luna iulie, pentru a cere condiţii mai bune de muncă, au declarat sâmbătă sindicatele USO şi SICTPLA, crescând perspectiva haosului în călătoriile aeriene, în sezonul turistic de vară, transmite Reuters.
07:15
Dan Bordeianu povesteşte că întotdeauna a fost contra sistemului. Firea revoluţionară i-a adus corigenţe şi l-a pus în pragul exmatriculării, însă l-a şi motivat să iasă pe stradă în timpul evenimentelor din decembrie 1989, cu toate că era doar un copil de 14 ani.
07:15
Dacă este pregătită corect, în doar câteva minute, aromata cafea poate alinta toate simţurile. Aici apare utilitatea presei franceze, care vine în ajutorul iubitorilor de cafea care vor să se bucure de băutura energizantă chiar la ei acasă, fără prea mult efort.
07:15
În localitatea Borca,din judeţul Neamţ, există o şcoală unde engleza a fost adusă copiilor ca unjoc. Fie că sunt exerciţii de vocabular – Fazanul – sau de gramatică – X şi 0 –,un lucru este cert: elevii învaţă o limbă de circulaţie internaţională, îşiformează spiritul de echipă, dar se şi distrează copios.
06:45
Naşterea unui copil în vechiul sat românesc era considerată o binecuvântare, însă pentru mamă era o perioadă dificilă. Naşterea în sine era un moment complicat, însă toată perioada sarcinii era marcată de reguli şi interdicţii, pentru a asigura aducerea pe lume a unui copil sănătos.
06:45
Documentele păstrate în arhive ne reamintesc vremurile grele trăite de mulţi români în trecut. Un astfel de document, aflat la Arhivele Naţionale Alba, surprinde o cerere mai puţin obişnuită a unei femei din comuna Zlatna.
06:15
Organizaţia Conservation Carpathia anunţă că 28 de zimbri s-au adaptat în sălbăticie, la mediul natural din Munţii Făgăraş, la trei ani de la începutul programului de reintroducere a acestor animale în zonă.
06:00
Este ziua a 130-a de la startul invaziei ruse pe teritoriul Ucrainei. Peste 2.600 de aşezări ucrainene sunt sub ocupaţie rusă, afirmă Zelenski.
05:30
Alteţa Sa a fost invitată la o conferinţă dedicată protejăriiapelor şi oceanelor şi s-a pozat în faţa unui celebru obiectiv turistic alLisabonei.
05:30
Psihologii spun că oamenii care resimt acut sentimentul de inutilitate şi ajung treptat să se autodistrugă. La polul opus, starea de utilitate ne oferă vitalitatea de care avem nevoie, stimulează inspiraţia şi creativitatea şi ne echilibrează mental şi emoţional.
05:30
Boxerul Cristian Ciocan a pierdut prin KO tehnic meciul cu britanicul Joe Joyce, sâmbătă seară, pe Wembley Arena din Londra.
05:30
Am văzut-onu de mult în filme ca ”Vacanţa” sau ”Îngerii lui Charlie”. Ştim cât de cochetăera la ieşirile sale publice.
05:30
Moscova vrea să ducă un război lung cu Kievul pentru că este singura sa şansă de a câştiga, dar ucrainenii şi aliaţii lor occidentali sunt capabili să încurce calculele ruseşti.
05:30
De la plecarea lor din India, în urma certurilor dintre conducători, s-au despărţit în două ramuri, o parte îndreptându-se spre Nordul Africii, în timp ce partea cea mai consistentă a luat calea Europei.
Acum 12 ore
22:30
Doi oameni de ştiinţă din Novosibirsk au fost arestaţi recent sub acuzaţii de colaborare cu state străine şi trădare de ţară.
22:15
Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au dat amenzi în valoare de peste 440.000 de lei, în prima săptămână de controale făcute în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2022. Aproape 150 de kilograme de alimente improprii pentru consum au fost confiscate pentru a fi distruse.
22:15
Arestări în masă au avut loc la unul dintre rarele proteste antiguvernamentale din Uzbekistan, o ţară din Asia Centrală condusă de un regim autoritar.
22:15
Într-o ţară ajunsă fără voie în teatru de luptă, Viktoria Timosenko, o tânără profesoară ucraineană, se luptă cu disperare ca elevii să poată învăţa în continuare şi a găsit o soluţie de criză: a transformat subsolul unui adăpost în sală de clasă
22:00
Un vas s-a rupt în două din cauza unor valuri uriaşe produse în Marea Chinei de Sud. Douăzeci şi şapte de marinari sunt daţi dispăruţi. Şansele să fie salvaţi sunt extrem de reduse.
21:30
Poloneza Iga Swiatek, liderul WTA, a fost eliminată, sâmbătă, în turul trei al turneului de la Wimbledon, de sportiva franceză Alize Cornet, numărul 37 mondial. În urma acestui rezultat, Simna Halep devine noua favorită la câştigarea turneului londonez.
21:30
Aleksandr Lukaşenko, un aliat al lui Vladimir Putin, susţine că armata sa a doborât rachete lansate dinspre Ucraina în direcţia teritoriului Belarusului.
21:15
Cererile pentru vasectomii au crescut în SUA, chiar şi cu 400% în unele state, în urma instituirii interdicţiei de avort, relatează The Telegraph.
21:15
Un bărbat de 31 de ani a murit sâmbătă după ce a căzut de la etaj în interiorul unui bloc turn din Piteşti. Nu se ştie dacă s-a aruncat cu intenţia de suicid ori dacă a fost vorba despre un accident.
21:15
Un monument comemorativ ridicat de localnici la sfârşitul secolului al XIX-lea, în cinstea prinţului austro-ungar Rudolf, care călătorise în Retezat, a fost smuls de pe o stâncă.
21:00
Paula Badosa, numărul 4 mondial, s-a calificat în optimile de finală de la Wimbledon şi urmează să se întâlnească cu Simona Halep. În acest an, Halep a trecut de spaniolă pe zgură, la Madrid
21:00
Sâmbătă, 2 iulie, în judeţul Vâlcea primele incidente cauzate de vremea extremă au avariat reţeaua de electricitate din două localităţi, o biserică şi au fost la un pas să se finalizeze şi pierderi de vieţi omeneşti.
20:30
Verona, oraş italian cu un sfert de milion de locuitori, a decis, sâmbătă, raţionalizarea apei potabile, din cauza secetei din Italia, relatează AFP.
20:30
Mai multe echipaje medicale din Bistriţa-Năsăud au intervenit, sâmbătă seară, în ajutorul unui bărbat care a intrat în stop cardio-respirator după ce a fost lovit de un trăsnet, la Sângeorz-Băi. Bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. Un alt bărbat, care îl însoţea, primeşte îngijiri medicale. Cei doi s-ar fi adăpostit de furtună sub un foişor de lemn când au fost loviţi de trăsnet.
20:30
Marius Balo l-a căutat pe Dumnezeu la seminarul teologic din Cluj-Napoca, apoi la Academia de studii teologice „Sfântul Vladimir“ din New York, dar l-a găsit cu adevărat într-o celulă de 16 metri pătraţi din Shanghai. A petrecut opt ani în închisorile chinezeşti, timp în care a cunoscut iadul pe Pământ, însă acum consideră că toată experienţa a fost, de fapt, o binecuvântare.
Acum 24 ore
20:00
Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, nu poate şterge imaginile compromiţătoare de pe internet după ce Magistraţii Tribunalului Bucureşti le-au dat dreptate jurnaliştilor.
20:00
În ultimii 30 de ani, în România, incidenţa cancerului colorectal a crescut de mai mult de trei ori, iar mortalitatea, de aproape două ori – însă un test simplu şi o procedură la fel de simplă pot salva multe vieţi
19:45
Cristiano Ronaldo vrea să părăsescă echipa Manchester United dacă va primi o ofertă mai bună de la o echipă europeană puternică, conform cotidianului englez Daily Mail.
19:45
Pentruprima dată în Timişoara, comunitatea LGBTQIA+ a organizat o paradă pe străzileoraşului. Organizatorii apreciază că au fost până în o mie de participanţi.
19:15
Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, susţine că CNAIR trebuie să găsească o soluţie juridică pentru finalizarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Târgu Mureş - Târgu Neamţ din autostrada A8, el afirmând că societatea civilă nu mai are răbdare şi pot apărea nemulţumiri majore în Moldova.
19:15
O turistă din Austria a murit după ce a fost muşcată de un rechin în largul unei staţiuni egiptene din Marea Roşie, relatează presa internaţională.
19:00
A trecut fără prea mari probleme de poloneza Magdalena Frech, 6-4, 6-1, şi acum aşteaptă să vadă cu cine se va duela în optimile de finală. Simo, bucuroasă pentru voictorie
19:00
Celebru pentru rolurile din „The Shining” şi „Blade Runner”, actorul american Joe Turkel a murit la vârsta de 94 de ani la spitalul St. John's din Santa Monica, în California, potrivit Variety.
19:00
Simona Halep a trecut rapid şi ca o adevărată campioană de poloneza Magdalena Frech, cu 6-4, 6-1, calificându-se în optimile de finală de la Wimbledon.
19:00
Peste o sută de pisici se întrec la un concurs internaţional de frumuseţe, la Castelul Bran. Intrarea la competiţie este liberă
19:00
Ionuţ Ciurea, reprezentant al Asociaţiei Pro Infrastructura, este sceptic cu privire la capacitatea autorităţilor din România de a realiza cei peste 400 de kilometri de autostradă asumaţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
19:00
Mihai Leu a scăpat maşina de sub control în cadrul Super Rally Târgu Mureş şi a lovit un gard care a căzut peste mai mulţi oameni şi a rănit un copil la picior.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.