Accident cumplit în Bulgaria: Trei români au murit pe loc, iar alţi nouă au fost grav răniţi

Jurnalul.ro, 6 august 2022 12:00

Trei români au murit pe loc, iar alţi nouă au fost grav răniţi, noaptea trecută, într-un accident cumplit de autocar care a avut loc în Bulgaria.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 30 minute
10:00
Participarea la Europenele de la Munchen a însemnat cea mai mare performanță pentru canotajul românesc, 5 medalii de aur și 3 de bronz. Însă politicienii români sunt prea preocupați de propriile orgolii pentru a acorda puțină atenție celor care fac cu adevărat ceva pentru această țară.
Acum o oră
09:40
Departamentul Justiţiei al SUA nu vrea să publice motivele percheziției de la proprietatea din Florida a fostului președinte Donald Trump, scrie Reuters . s-a opus luni publicării unui document judiciar care conţine motivele care i-au determinat pe anchetatorii federali să percheziţioneze, săptămâna trecută, proprietatea Mar-a-Lago (Florida) a fostului preşedinte Donald Trump, transmit AFP şi Reuters.
Acum 2 ore
09:10
Temperaturile vor fi peste cele normale pentru această perioadă, arată prognoza publicată marți de Administrația Națională de Meteorologie până pe 12 septembrie. Ploi se anunță inițial în regiunile centrale, sud-estice, la munte și în cele nord-estice, apoi în cele sudice.
09:00
David Popovici a explicat cum a decurs pregătirea cursei de 200 metri liber cu antrenprul său, Adrian Rădulescu.
08:50
Fostul preşedinte american Donald Trump a pledat, luni, pentru acţiuni de reducere a tensiunilor, în contextul ameninţărilor la adresa autorităţilor federale după percheziţia efectuată în reşedinţa sa, dar a criticat operaţiunea Departamentului Justiţiei şi Biroului Federal de Investigaţii (FBI).
Acum 4 ore
08:20
Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată CIA şi pe fostul director Mike Pompeo pentru că au fost filaţi atunci când îl vizitau pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange. Toţi cei vizaţi de ancheta CIA se simt nedreptăţiţi pentru că dreptul la confidenţialitate le-a fost încălcat.
08:10
08:00
Agenția Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, condusă, în prezent, de fostul deputat PSD Georgian Pop, cel care a condus, la vremuri de tristă amintire, Comisia parlamentară de control al activității SRI, a închiriat, săptămâna trecută, spații de depozitare a unei cantități importante de grâu de panificație clasificat la cea mai înaltă calitate în România. Operațiunea costă nu mai puțin de 104.029.800 de lei cu tot cu TVA și vizează stocarea grâului pentru o perioadă de zece ani, timp în care va avea loc cel puțin o operațiune de reîmprospătare a stocului de grâu depozitat.
08:00
Trimis în judecată în două dosare de corupție, președintele liberal al Consiliului Județean Iași, celebrul Costel Alexe, a depus, anul acesta, o declarație de avere din care i-au dispărut trei terenuri, un apartament și 150.000 de lei. Acestea erau trecute în proprietatea soției sale, Raluca Elena Alexe, de care fostul ministru al Mediului ar fi divorțat, la începutul anului trecut. În ciuda acestui fapt, Alexe a împrumutat-o pe Raluca Elena, conform declarației de avere de anul acesta, cu suma de 185.000 de lei, chiar dacă politicianul este dator sume mult mai mari de bani către mai multe persoane fizice sau bănci comerciale.
07:50
Cuvântul inflaţie este probabil cel mai des întâlnit în ştirile şi reportajele economice ale momentului. Cu precizarea că laureatul Nobel Milton Friedman obişnuia să spună că inflaţia e o formă de taxare nelegiferată. Şi care sunt zonele „producătoare” de majorări de preţuri? Păi, cum care? Energia, sub toate formele sale, dar şi parcările bucureştene!
07:50
Persoanele expuse la coronavirus ar putea fi nevoite să facă până la trei teste rapide în cinci zile, pentru a fi sigure că nu au COVID-19, chiar dacă sunt asimptomatice. Aceasta este noua recomandare făcută de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (Food and Drug Administration - FDA) cu privire la utilizarea testelor antigen la domiciliu pentru infecția cu SARS-CoV-2 și se bazează pe concluziile unui studiu recent condus de cercetătorii de la facultatea de medicină a Universității din Massachusetts.
07:50
Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au făcut razii fără precedent, de la începutul anului. Foarte mulți patroni de magazine, structuri HoReCa și chiar agenții de turism se plâng de comportament abuziv din partea reprezentanților autorității și le-au pus gând rău celor doi șefi, Horia Constantinescu și Paul Anghel, președintele, respectiv directorul general ANPC.
07:30
Balul a fost deschis de canoistul Cătălin Chirilă, care s-a întors de la Mondiale cu medalia de aur la canoe 1.000 de metri și argint la canoe 500 de metri. Au urmat performanțe la natație, canotaj, gimnastică, tenis și fotbal.
07:10
Volumul „Dulcea mea Doamnă/Eminul meu iubit. Corespondență inedită Mihai Eminescu, Veronica Micle” (Editura Polirom) cuprinde 93 de scrisori ale lui Mihai către Veronica, 15 epistole ale Veronicăi către Mihai, două răvașe ale doamnei Micle către Harieta Eminovici, sora poetului, precum și o notă, nedatată, a lui Titu Maiorescu, adresată lui Eminescu. De remarcat că înainte ca Anna-Maria Grigorcea-Messeri (strănepoata Veronicăi Micle) să se hotărască să ofere culturii românești aceste răvașe intime, corpusul corespondenței dintre cei doi celebri amanți nu cuprindea mai mult de 66 de scrisori. Să le deslușim înțelesurile acum, când se împlinesc 133 de ani de la moartea (prin otrăvire cu arsenic) a Veronicăi.
07:10
Pătrunsă în Țările Române din fostele cnezate rusești, formularea „Denghi, denghi!” înseamnă, în traducere literă cu literă, „Banii, dă banii!”. Dar să-i facem cunoscută povestea!
07:00
Pe 28 august 2000 a murit la Berlin, la câteva ore distanță de soția sa Ruth (care agoniza în același spital), criticul și istoricul literar Ovid S. Crohmălniceanu (născut pe 16 august 1921, la Galați). Pe numele său adevărat Moise Kahn/Cohn, rudă, pe linie maternă, cu eminentul savant de origine evreiască Hariton Tiktin, a fost inițial inginer (constructor) de formație. Fin cunoscător din adolescență al literaturii modernisto-avangardiste și suprarealiste, Ovid S. Crohmălniceanu a devenit, în „obsedantul deceniu”, unul dintre corifeii cei mai inteligenți ai dogmatismului realist socialist.
06:40
Fericirea și bunăstarea sunt considerate a fi componente esențiale pentru o viață de succes și împlinită. Cu toate acestea, psihologul Laura Maria Cojocaru spune că există foarte mulți oameni care se tem de fericire, ba chiar adoptă o rezistență vădită, fenomen pe care cercetătorii l-au validat științific în Manualului de Diagnostic și Statistic al Tulburărilor Mintale (DSM-5) drept „cherofobie”.
06:30
Psihologul Laura Maria Cojocaru afirmă că sunt cel puțin 6 motive pentru care oamenii au o anumită aversiune față de conceptul de fericire.
Acum 12 ore
23:00
Cunoscuta actriță italiană Gina Lollobrigida vrea să candideze la Senat, în cadrul alegerilor parlamentare din 25 septembrie.
22:40
China şi Thailanda desfășoară antrenamente militare comune la Baza forţelor aeriene regale Udorn din Thailanda până pe 25 august, scrie Xinhua.
22:10
Un bărbat a sărit în Dunăre de pe feribotul care leagă orașul Galați de județul Tulcea. Trupul acestuia a fost găsit trei ore mai târziu în apă, anunță echipele de salvare.
22:10
Orașe din nordul SUA, precum Chicago, ar putea avea mult mai multe zile de căldură extremă în fiecare an, în următoarea jumătate de secol, arată un raport care folosește date hiperlocale și proiecții climatice, potrivit NBC News.
21:50
Gospodăriile din Germania vor plăti cu aproape 500 de euro mai mult pe an pentru gaz din cauza unei taxe stabilite pentru a contribui la acoperirea costurilor de înlocuire a livrărilor rusești, potrivit Sky News.
21:40
Autoritățile de la New Delhi au un plan de dezvoltare a Indiei pentru următorii 25 de ani, anunță premierul Narendra Modi. Totodată, economia sa ar putea deveni a treia din lume până în 2050, scrie Reuters.
Acum 24 ore
21:10
Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au obținut medalia de argint la dublul mix în finala Campionatului European de tenis de masă de la Munchen
21:10
Prințul Harry și soția sa, Meghan, vor vizita Marea Britanie și Germania în prima săptămână din luna septembrie 2022, în cadrul unor activități caritabile, a anunțat un purtător de cuvânt al cuplului, citat de Reuters.
21:00
Conducerea Statului Major al Forțelor Navale anunță că întreruperea slujbei oficiate de ÎPS Teodosie cu ocazia Zilei Marinei, a fost provocată de o „defecțiune tehnică”.
20:40
Noul președinte al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, vrea să propună Phenianului un plan de ajutor în schimbul denuclearizării țării. Cu toate acestea este de așteptat ca Phenianul să respingă oferta.
20:20
Mai multe bombardamente au fost auzite în apropierea centralei nucleare de la Zaporojie, potrivit Sky News.
20:10
Angajații britanici merg la birou în medie doar 1,5 zile pe săptămână și numai 13% dintre ei alg să meargă vinerea la locul de muncă, potrivit unui sondaj realizat în 43 de birouri din Marea Britanie, reprezentând aproape 50.000 de persoane.
19:50
Premierul japonez Fumio Kishida a promis, la aniversarea capitulării Japoniei în cel de-al Doilea Război Mondial, că nu va mai purta niciodată un război.Membrii cabinetului său au marcat ziua prin vizite la un sanctuar controversat, acțiuni care vor stârni furia Chinei și a Coreei de Sud.
19:20
Iranul neagă "categoric" orice legătură cu atacatorul care l-a înjunghiat, vineri, pe scriitorul britanic Salman Rushdie, autorul controversatului roman "Versetele satanice", la o conferință în nordul Statelor Unite.
19:20
Înotătorul român David Popovici a câștigat luni seara medalia de aur în finala probei de 200 metri liber, din cadrul Campionatului European de Natație de la Roma. Popovici, parcurgând cele patru lungimi de bazin cu timpul de 1:42.97 minute.
18:50
Autoritățile de la Beijing au organizat noi exerciţii militare în jurul Taiwanului, unde mai mulți congresmeni americani se află în vizită, scrie Reuters.
18:50
Autoritățile din Ucraina au decis să prelungească legea marțială deoarece se așteaptă ca războiul să continue încă o perioadă de timp, potrivit Sky News.
18:20
Cele mai puternice economii se pregătesc de revenirea virusului poliomielitei, care a făcut zeci de mii de victime şi a lăsat mii de oameni paralizaţi în trecut.
18:00
Clotilde Armand vrea să depună plângere penală împotriva Ministrului Cercetării, Sebastian Burduja, pentru presiuni exercitate împotriva unor funcționari publici din Primăria Sectorului 1.
18:00
Autoritățile ucrainene au actualizat numărul victimelor provocate de explozia unei mine pe o plajă din Odesa. Încă o persoană a murit, iar bilanțul deceselor a ajuns la trei, potrivit Sky News.
17:40
Horoscop. Iată-ne în plină vară și simțim căldura și nevoia de schimbare. În timp ce mulți dintre noi pur și simplu adorăm vara, ea are tendința de a ne deprima după un timp. Nu putem să nu asociem vara cu copilăria noastră când viața era mai liberă și distracția era abundentă și ușor de găsit.
17:20
Taurii și Leii vor activitate fizică, Gemenii sunt ambițioși, Racii socializează, Fecioarele și Capricornii sunt energici, Balanțele fac planuri, Scorpionii sunt eficienți, Săgetătorii creativi, Vărsătorii se bucură iar Peștii ies la plimbare.
17:10
Mă tem de omul unei singure cărţi,  spunea Sfântul Toma de Aquino. Tocmai de aceea în fiecare clipă a vieții noastre căutăm fascinația lumii creată de unitatea rezultată din varietate și de varietatea rezultată din unitate. Deși la suprafaţă ni se dezvăluie o infinită varietate de lucruri, interiorul vorbește despre simplitatea cauzei.
17:10
Forţele ruse cer o încetare a focului în jurul centralei nucleare de la Zaporojie, din sudul Ucrainei. Totodată, Moscova anunță că va facilita accesul experților AIEA, scrie DPA.
17:10
Așa cum știm cu toții, omenirea a trecut prin perioade mai bune sau mai puțin bune. Ne-a fost dat să vedem, să facem și să spunem multe. În fiecare moment al existenței noastre trebuie să înțelegem că dragostea și respectul pentru femei nu sunt o opțiune, ci o obligație pe care o avem pentru ca întreaga omenire să meargă mai departe pe un drum pe care putem vorbi despre evoluție.
17:00
Federația Română de Fotbal și selecționerul Florin Bratu au convenit, de comun acord, să nu mai prelungească colaborarea.
16:40
Un pod rutier din lemn s-a prăbuşit în sudul Norvegiei. Două autovehicule care circulau pe pod au căzut în apă, anunță poliţia din această țară, citată de AFP.
16:20
Guvernul a îmbunătăţit prognoza de creştere economică de la 2,9% la 3,5% în 2022, dar a majorat inflația de la 9,7% la 12,9%. Salariul mediu creşte cu 10,4%, dar în termeni reali scade cu 1,2%. Cursul valutar rămâne stabil, la 4,95 lei/euro.
16:00
Președintele Klaus Iohannis anunță la Ziua Marinei Române că, începând cu anul 2023, autoritățile vor face un efort pentru a crește alocarea bugetară pentru Apărare de la 2% din PIB la 2,5%: „În câteva luni, țara noastră a devenit un simbol al unității, solidarității și coeziunii”.
15:40
Misiunea pompierilor români în Franța continuă, iar luni intervin pentru stingerea incendiilor din zona Chapelle Saint Blaise, la sud de Bordeaux. Ei au primit și sprijinul voluntarilor, care le-au adus salvatorilor apă, alimente și obiecte de uz sanitar.
15:10
Simona Halep a urcat pe locul 6 WTA după victoria de la Toronto.
15:10
Senatorul PNL Florin Cîţu afirmă, luni, într-o postare pe Facebook, că în 2022 România se împrumută la dobânzi mai mari decât în 2020 şi 2021.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.