Paradoxul celei mai mici comune din România. Piste de biciclete, în vârf de munte, pentru bunicii din Bătrâna VIDEO

Adevarul (Romania), 18 septembrie 2023 22:45

Mulți dintre cei aproape 80 de săteni din comuna Bătrâna din Hunedoara, comuna cea mai mică din România, sunt vârstnici trecuți de 80 de ani, obișnuiți să trăiască în izolarea satului din munți. Așezarea este însă tot mai căutată de turiști.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
19:15
O fată în vârstă de 13 ani a fost șantajată luni în șir să realizeze și să trimită filmulețe cu tentă sexuală, acestea fiind ulterior distribuite de doi băieți. DIICOT Olt a descins în casele celor care o șantajau. Într-un alt caz, altă victimă a a fost filmată.
19:15
Zece morminte din necropola fostei cetăți Tomis sunt cercetate de arheologi, care au descoperit vestigii importante, dar și detalii despre ritualurile funerare practicate în secolele II și III în cel mai vechi oraș din România. Între acestea, două tinere femei înhumate cu bijuterii și parfumuri
19:15
În noua sa carte, fosta consilieră prezidențială a lui Donald Trump, Cassidy Hutchinson, face noi dezvăluiri despre ultimele zile ale administrației, arătând lumii imaginea haosului care se instalase la Casa Albă după ce se aflase cu certitudine că Joe Biden câștigase alegerile.
19:15
Un renumit expert britanic în crocodili a recunoscut 60 de acuzații legate de bestialitate și materiale de abuz.
Acum 15 minute
19:30
Tichetele de pensii cu ajutoarele sociale pentru seniorii cu venituri mai mici sau egale de 3.000 de lei au fost tipărite în proporție de 100%, anunță Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.
19:30
Premierul Marcel Ciolacu a lansat, în cadrul ședinței pentru asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscal-bugetare, un atac la adresa USR. Șeful Executivului a afirmat că nu va exista toleranță pentru corupție din partea cabinetului pe care îl conduce.
19:30
Un inginer silvic a cerut o mită derizorie, cercetările efectuate soldându-se cu trimiterea acestuia în judecată. Fapta a fost comisă în timpul unei anchete a poliţiştilor din Neamţ.
Acum 30 minute
19:00
Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat începând cu data de 26 septembrie, ca urmare a Hotărârii Curții de Apel Oradea.
19:00
Un tânăr cu o problemă locomotorie gravă a fost umilit de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Alba, în timpul unei examinări pentru emiterea unui nou certificat care să îi permită să aibă și însoțitor permanent.
19:00
Românii sunt rugaţi să ia în serios campania de vaccinare care începe în luna octombrie. Conform doctorilor, există anumite categorii de persoane care trebuie să se vaccineze neapărat.
19:00
Premierul României a afirmat că a venit în Parlament cu cea mai ambițioasă reformă bugetară din ultimii 30 de ani, dar și cu măsuri fiscale care sunt îndreptate către cei care nu respectă legea, Marcel Ciolacu susținând că s-a „terminat cu dubla măsură”.
19:00
Problema traficului și consumului de droguri în școli a fost impusă pe agenda publică în urma tragediei de la 2 Mai, în care un tânăr de 19 ani, drogat, a omorât cu bolidul pe care îl conducea doi studenți și a rănit alți trei tineri.
19:00
Un nou raid cu drone lansate de armata rusă a țintit, noaptea trecută, malul ucrainean al Dunării, foarte aproape de teritoriul românesc. O dronă a căzut la câțiva metri de bacul ce leagă la Isaccea cele două țări.
19:00
Pentru a putea urca la volanul autoturismelor pe care le dețin, șoferii ar fi nevoiți să obțină un alt tip de permis de conducere.
19:00
Conducerea Inspectoratului Școlar a aflat din presă că două cadre din învățământul buzoian sunt bănuite de către DIICOT că ar fi coordonat o grupare de traficanți de droguri. Potrivit anchetatorilor, nu sunt indicii că cei doi ar fi plasat droguri și printre elevi.
Acum o oră
18:45
Kremlinul a declarat că SUA nu pot concura cu Rusia atunci când vine vorba de asigurarea securităţii Armeniei, inclusiv pe plan economic şi energetic, şi a dat asigurări că Moscova va continua să ofere asistenţă fostei republici sovietice din Caucazul de Sud.
18:45
Ministrul Marcel Boloș a susținut că nu este parlamentar, nu face amendamente și nici nu răspunde de activitatea secretarului de stat care ar fi propus amendamentul prin care era desființată obligativitatea contribbuției la Pilonul II de pensii.
18:45
Shakira a dezvășuit că încă nu a reușit să treacă în totalitate peste momentul despărțirii de tatăl copiilor ei, Gerard Pique. Ea a compus o nouă melodie în care îl umilește pe fostul ei partener e viață.
18:45
Numărul pacienţi cu Covid-19 a crescut considerabil în România. Medicii vorbesc despre „Covidul de toamnă”, care vine cu simptome specifice anotimpului şi poate fi confundat foarte uşor cu o simplă viroză.
18:30
Cabinetul Ciolacu vine în Parlament pentru a-și asuma răspunderea pe proiectul privind măsurile fiscal-bugetare, într-o ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului.
18:30
Simona Halep a fost suspendată patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis. Decizia a fost anunţată de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului.
18:30
Premierul de la Chișinău, Dorin recean, va întreprinde o vizită în perioada 27-29 septembrie la Berlin, unde va avea întrevederi cu mai mulți oficiali și va participa, împreună cu prim-ministrul Marcel Ciolacu și cancelarul Olaf Scholz, la forumul germano-român.
Acum 2 ore
18:15
Patrick Pouyanne, directorul grupului energetic TotalEnergies SE susține că UE va fi nevoită să aleagă între reducerea prețurilor la electricitate sau protejarea producătorilor de turbine eoliene.
18:15
Un jaf în care autorul a sustras bijuterii şi un saxofon, producând un prejudiciu de câteva zeci de mii de euro, a fost rezolvat în scurt timp de către anchetatorii din Neamţ, suspectul fiind reţinut.
17:45
Din cauza pensionărilor masive din ultimul an, Armata Română derulează o campanie fără precedent, la nivelul întregii țări, pentru recrutarea de soldați și gradați profesioniști. Nu face excepție nici Garnizoana Buzău, a doua ca mărime după București.
17:45
Peste jumătate din satele din țara noastră au posibilitatea de a deveni „inteligente” până la finele anului 2030, potrivit Asociației Române pentru Smart City (ARSC).
17:45
Un grup de foști oameni de afaceri și cineaști ucraineni a fost cooptat într-un echipaj de drone care dă lovituri grele armatei ruse pe câmpul de luptă din Ucraina, a relatat AP.
17:30
„În România nu avem bani să ne promovăm pe destinații externe”, a declarat un reprezentant al patronatelor din turism, sugerând ideea impunerii unei taxe pe vacanțele în străinătate.
17:30
Guvernul american a cerut Ucrainei realizarea unei serii de reforme urgente în agenţiile sale anticorupţie, sistemul de justiţie şi în sectorul de securitate, potrivit unei scrisori al cărei conţinut a fost publicat marţi de publicaţia Ukrainska Pravda.
Acum 4 ore
17:15
Începutul de an școlar vine cu activități în zona reciclării și colectării separate pentru liceenii din București, prin atelierele de educație prin joc desfășurate de ASAP România.
17:15
17:15
Grigore Jianu, care și-a pierdut postul de secretar general al Primăriei Târgu Jiu, după ce a fost declarat prin decizie definitivă lucrător al Securității, a fost numit administrator public al orașului.
17:15
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, potrivit Agerpres, că în Coaliție nu s-a discutat vreun amendament pr=entru modificarea pilonului II de pensii.
17:15
După ce a fost înșelată și părăsită de fotbalistul Gerard Pique, Shakira a primit toată compasiunea întregii lumi. Acum însă s-ar putea lupta cu un al doilea proces în Spania, fiind acuzată că ar datora milioane de euro fiscului.
17:15
Un colectiv de cadre didactice, alături de studenți ai Universității Politehnica Timișoara, au realizat o bicicletă alimentată cu hidrogen, parte a unui proiect mai larg în domeniul energiei regenerabile și a eficienței energetice.
17:00
Lidl a solicitat în instanță familiei primarului Valerică Pupăză cele 8 milioane de euro plătite în schimbul vânzării terenului unde a început să ridice un centru logistic.
17:00
Consilierii județeni din Giurgiu au aprobat în unanimitate astăzi un proiect de hotărâre în vederea asocierii judeţului Giurgiu cu Sectorul 4 al municipiului Bucureşti pentru construirea unui aeroport în judeţ.
17:00
Din acest an școlar, elevii care în ultimii doi ani nu au frecventat cursurile unei școli din România pot beneficia de cursuri de limbă, cultură și civilizație națională în cadrul unor grupe constituite special pentru a le înlesni integrarea.
17:00
Chelnerița Verena Angermeier a devenită cunoscută la nivel mondial după filmările virale de la festivalul Oktoberfest din Germania, în care apare ducând la mese câte 13 halbe de bere de un litru, spre surpriza totală a clienților.
17:00
Poliția din București cere ajutor pentru găsirea unui adolescent din Sectorul 3. Acesta a plecat de acasă în cursul dimineții, îndreptându-se spre școală, iar de atunci nu s-a mai întors.
16:45
Deputații au adoptat, marți, un proiect de lege care prevede că minorul agresat și părinții acestuia vor fi obligați să participe la programele speciale de consiliere psihologică, organizate de serviciile de specialitate publice sau private.
16:45
În perioada 15-18 februarie 2024, în cele patru zile de festival, UNTOLD va transforma Expo City Dubai într-un paradis al diversității muzicale și culturale.
16:45
Sâmbătă seara, Bucureștiul s-a bucurat de o premieră mondială: primul show Stereohype adus de James Hype la Laminor Arena, cel mai nou și spectaculos spațiu de evenimente din București, un loc industrial, multifuncțional, futurist, conceput pentru concerte, târguri, conferințe.
16:30
Terenurile concesionate au adus statului redevențe de peste 40 de milioane de lei în primele șase luni, potrivit unei informări remise marți de Agenția Domeniilor Statului (ADS).
16:30
Un fost ofițer de securitate a descris munca într-unul dintre palatele de lux ale președintelui Vladimir Putin, unde personalul ultra-loial se luptă pentru putere și avansare.
16:30
16:15
O femeie de 68 de ani din localitatea dâmbovițeană Lungulețu a trăit clipe de groază, după ce a fost „vizitată” de un violator, în propria locuință. Un individ a intrat noaptea peste ea în casă și a siluit-o sub amenințarea cuțitului
16:15
Procurorii DNA au desfășurat, în urma unei cereri de asistență judiciară internațională în materie penală, o serie de activități care au vizat săvărșirea de către mai mulți funcționari publici din Chișinău a unor infracțiuni de „„abuz de putere și delapidarea mijloacelor din fonduri externe”.
16:15
Tenda TX27 Pro este un router tri-band gigabit Wi-Fi 6E destinat pentru gaming sau celor care caută în general performanță și are o rată simultană teoretică de transfer de până la 5665 Mbps (6 GHz: 2402 Mbps, 5 GHz: 2402 Mbps, 2,4 GHz: 861 Mbps).
16:15
Un proiect legat de strategia naţională privind inteligenţa artificială a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.