Un nou test ar putea ajuta la diagnosticarea bolii Parkinson în stadii incipiente

Adevarul (Romania), 3 aprilie 2024 15:30

În prezent, nu există un test de diagnostic definitiv pentru Parkinson, ceea ce duce la o rată ridicată de diagnosticare greșită, în special din cauza suprapunerii simptomelor cu afecțiuni precum demența cu corpi Lewy, atrofia multiplă a sistemului și insuficiența autonomă pură.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
11:30
Armuriera filmului „Rust", produs de Alec Baldwin şi pe al cărui platou de filmare a fost împuşcată mortal directoarea sa de imagine, a fost condamnată luni de un tribunal american la 18 luni de închisoare cu executare.
11:30
Cu o carieră înfloritoare și o prezență carismatică pe scenă, Lidia Buble este una dintre cele mai iubite artiste din România. Cu toate acestea, puțini sunt cei care cunosc povestea emoționantă din spatele succesului său.
11:30
Transelectrica SA a inaugurat luni, printr-o ceremonie organizată în Stația Electrică de Transformare Porțile de Fier, Linia Electrică Aeriană 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița.
Acum 30 minute
11:15
Securitatea a aproape 1 miliard de oameni din Europa și America de Nord este amenințată de încercările Rusiei de a viza vulnerabilitățile extinse ale infrastructurii subacvatice, inclusiv parcurile eoliene, conductele și cablurile de alimentare, a avertizat un comandant NATO.
11:15
Toți cei 2,9 milioane de clienți ai fostului Enel au, din 16 aprilie, un nou site de unde pot obține informațiile necesare.
Acum o oră
11:00
11:00
În ciuda crizelor suprapuse din ultimii ani - Covid19, criza din energie și războiul din Ucraina - România a reușit să crească considerabil salariul mediu.
11:00
Într-un moment semnificativ pentru istoria sa, Colegiul Național ”Ion Neculce” marchează 100 de ani de la înființare prin lansarea unei inițiative în premieră pentru elevi, profesori și comunitatea locală.
11:00
Organizația Mondială a Sănătății poate declara o altă pandemie în ritmul actual. Cea a morților subite.
11:00
Acum este copilul tău capabil să stea drept pe cont propriu? Așa că acum poate să stea la masă cu tine, în scaunul lui de masă.
10:45
Salariul, relația cu managerul și lipsa recunoașterii profesionale sunt principalele motive de frustrare, motiv pentru care o bună parte dintre angajați vor să-și schimbe locul de muncă.
10:45
După 13 ani petrecuți în Statele Unite, Monica Bîrlădeanu a decis să se întoarcă în România, încărcată cu un bagaj plin de experiențe și învățăminte. După ce a schimbat 7 case în doar 13 ani, actrița a simțit nevoia de stabilitate. Vedeta a mărturisit și cum se menține în formă.
10:45
Autoritățile din orașul Brăila au decis să boteze tramvaiele, achiziționate cu fonduri UE, după numele unor personalități, fiii ai locului, precum Ana Aslan, Maria Filotti, Panait Istrati, Mihail Sebastian, Haricleea Darclee, Fănuș Neagu, Johnny Răducanu sau Nicu Alifantis.
Acum 2 ore
10:30
Două automarfare și o autoutilitară încărcate cu aproximativ 20 tone de deșeuri nu au primit permisiunea de a intra în țară, deoarece șoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului
10:30
Premierul Marcel Ciolacu efectuează în perioada 16-17 aprilie o vizită în Qatar, care va viza dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții în valoare de 15 miliarde de euro, potrivit Executivului.
10:30
Un incendiu puternic a izbucnit marți în Copenhaga, punând în pericol prăbușirea celei mai vechi clădiri din oraș - Bursa de Valori.
10:15
Geoparcul UNESCO „Ţinutul Buzăului" se află printre finalistele concursului Destinaţia Anului la categoria „Tărâmuri cu tradiţie şi istorie", alături de alte zece destinaţii din ţară
10:15
Piețele financiare se vor confrunta cu o săptămână marcată de volatilitate ridicată, fiind influențate de atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului, arată analiștii din cadrul XTB.
10:00
Intervenția statului în stabilirea prețurilor la energie nu mai are nicio justificare, au afirmat trei experți internaționali prezenți la o conferință organizată de Asociația Energia Inteligentă.
10:00
Băncile europene au făcut un apel către UE pentru a le desemna drept unul din sectoarele de importanţă "strategică", avertizând că în joc este competitivitatea lor şi viitorul blocului comunitar.
09:45
În acest an, în data de 1 martie, în debutul primăverii, Doru Viorel Ursu, personalitate marcantă a justiției, politicii românești de la debutul anilor 90 ai secolului XX, prinsese în buchetul vieții al 71-lea trandafir. Se născuse la Turnu Severin (azi Drobeta Turnu Severin), la 1 martie 1953.
Acum 4 ore
09:30
În urmă cu 112 ani, pe data de 10 aprilie, Titanicul a plecat în primul și singurul voiaj din portul britanic Southampton. În naufragiul petrecut câteva zile mai târziu, doar 710 oameni au scăpat cu viață din cei peste 2.200.
09:30
Deși sunt cunoscuți pentru prestațiile lor artistice de pe scenă, în spatele cortinei, Puya și Melinda trăiesc o viață simplă și fericită alături de cele trei fete ale lor. Recent, Puya a dezvăluit cum a fost pentru el să fie un tată modern și să se adapteze la cerințele noii generații.
09:00
Foarte puține sunt acum super-puterile și foarte multe sunt națiunile care trăiesc în umbra lor, care le cer garanții de securitate.
08:45
FCSB a fost, fără îndoială, cea mai bună echipă din România în acest sezon. Și patronul ei, de multe ori autorul unor declarații absurde, a schimbat acum macazul, prefațând cu mult haz iminentul triumf al roș-albaștrilor în Superliga.
08:45
Românii aleg demulte ori să-și petreacă vacanțele în străinătate, în special vara, spre disperarea hotelierilor care se plâng de lipsa clienților. Însă, în foarte multe cazuri, turistul român face această alegere pentru că, nu e un secret, un sejur în străinătate e mai ieftin decât în propria țară
08:45
Premier Energy a anunţat finalizarea achiziţiei CEZ Vânzare, în urma căreia portofoliul regional de clienţi al întregului grup Premier Energy a urcat la 2,4 milioane de clienţi casnici şi non-casnici.
08:30
Generalul Herzi Halevi oferă cea mai clară confirmare de până acum că Israelul va veni cu un răspuns. Acesta a afirmat că țara va răspunde la atacul Iranului cu rachete și drone, dar rămâne incert ce formă va lua acest răspuns și dacă va fi atât de puternic încât ar putea escalada.
08:30
Agenția de rating S&P a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valutã, precum și perspectiva stabilã.
08:00
Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a vorbit la telefon cu omologul său iranian, Hossein Amir-Abdollahian, a anunțat marţi agenţia oficială Xinhua.
07:45
După temperaturile de vară, vremea se strică. Meteorologii anunță că valorile termice scad față de cele înregistrate în intervalul precedent, mai ales în Banat, Crișana și Maramureș, astfel că se vor situa în jurul celor specifice perioadei.
07:45
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59, să depună la birourile electorale candidaturile pentru alegerile pentru alegerile locale din 9 iunie.
Acum 6 ore
07:30
Ilie „Nasty” Năstase nu este un role model, ci un rockstar estic/balcanic al rachetei, cu bune și cu rele.
07:30
În primăvara anului 1793, străzile Bucureştiului străluceau ca după ploaie, mai ales Pitar Moş, la capătul dinspre Hereasca, unde s-a oprit Luigi Mayer.
07:15
Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace încă nefolosit, fiindcă statul român nu l-a recepționat nici la patru ani de la terminarea lucrărilor.
07:15
În materialul de astăzi „China la zi” vă prezentăm traducerea din limba chineză a unui articol publicat recent, relevant în înțelegerea perspectivei chineze cu privire la adoptarea „Proiectului de lege privind zona maritimă” de către Filipine.
07:15
România s-a calificat, în premieră, pentru Billie Jean King Cup Finals (12-17 noiembrie, Sevilla) pe munca și determinarea cuplului Ana Bogdan – Jaqueline Cristian. Șeful federației, George Cosac, e însă cu gândul la readucerea în lot a unor jucătoare care au refuzat sistematic convocarea.
07:00
Înarmaţi cu detectoare de metal, colindând locuri numai de ei ştiute din ţinutul Neamţului, arheologii amatori au reuşit, graţie hazardului şi perseverenţei, să aducă la lumină vestigii din vremuri trecute
06:45
Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va avea o seră pentru plante exotice, cea mai spectaculoasă din țară. Vizitatorii vor putea admira palmieri de aproximativ 20 de metri înălțime, precum și sute de plante exotice.
06:30
Pe dealurile Bujorului, într-un mic orășel din sudul Moldovei, la Tg. Bujor, funcționează de aproape 50 de ani o școală de viță de vie. În pepinieră este produs material săditor pentru înființarea de plantații de vie. Butașii produși în județul Galați ajung, anual, și în străinătate.
06:15
Un nou scandal are loc în sistemul de învățământ, de această dată la un colegiu din Buzău, unde o profesoară de Limba și literatura română este acuzată de analfabetism.
06:00
NATO are o multitudine de senzori care culeg date, iar prelucrarea acestora face imposibilă orice „surprindere strategică“, adică un atac asupra Alianței care nu poate fi prognozat.
Acum 8 ore
04:30
Statele Unite speră că vor putea folosi reuniunile de primăvară ale FMI şi ale Băncii Mondiale să facă posibil, împreună cu ţările partenere, proiectul de a utiliza activele blocate ale Rusiei pentru sprijinirea Ucrainei şi reconstrucţia sa, potrivit unui responsabil al Trezoreriei
04:15
Joe Biden a lansat un nou apel la adresa Congresului pentru adoptarea unui buget de zeci de miliarde de dolari ca sprijin militar pentru Ucraina, blocat în prezent de către republicani
Acum 12 ore
01:15
„Ne apropiem periculos de un accident nuclear” la Zaporojie, a avertizat şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând atacurile recente asupra centralei nucleare ucrainene
00:45
00:30
Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat că persoanele ucise în atacul care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau „terorişti” angajaţi împotriva Israelului, oferind astfel prima declarație oficială a armatei cu privire la acest atac
00:15
La 16 aprilie 1879 s-a născut scriitorul Gala Galaction, iar în anul 1928 istoricul Radu Ciuceanu, director fondator al Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului.
15 aprilie 2024
23:45
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a înfrânt-o pe Rapid Bucureşti cu scorul de 1-0 (0-0), în deplasare, într-un meci din etapa a 4-a a fazei play-off a Superligii de fotbal
23:30
A crescut numărul cazurilor de cancer pulmonar la nefumători, iar un motiv este iradierea cu radon, un gaz radioactiv incolor și inodor foarte periculos pentru sănătate dacă se acumulează în clădiri.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.