Editura RAO și Cărturești vă invită la o întâlnire cu Ángeles Doñate, autoarea cărții ecranizate de Netflix „Ultimul vagon”

Jurnalul.ro, 18 mai 2024 09:10

Editura RAO și Cărturești vă invită la o întâlnirea cu autoarea Ángeles Doñate, la scurt timp după lansarea volumului în limba română Ultimul vagon. Evenimentul va avea loc duminică, 19 mai, ora 17.00, la Librăria Cărturești Verona, Str. Arthur Verona, nr. 13-15, sector 1, Bucureşti.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 10 minute
11:00
Meteorologii anunță că până la mijlocul lunii iulie cel mai cald din România va fi în sudul țării. Acolo temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale în prima parte a verii. Cantitățile de precipitații vor fi diferite de la o regiune la alta.
Acum 30 minute
10:40
Meteorologii au emis noi coduri galben și portocaliu de caniculă. Miercuri, maximele pot ajunge și până la 37 de grade Celsius și vor fi nopți tropicale.
10:40
Şcolile private, noul magnet pentru dezvoltatorii imobiliari care vor să atragă clienţi în proiectele rezidenţiale. Taxele trec de 10.000 de euro/an. Numai în ultimul an s-au anunţat şi chiar s-au deschis opt proiecte de şcoli private în Capitală, anunță Ziarul Financiar.
Acum o oră
10:30
Gătitul pe o placă de sare poate transforma o masă obișnuită într-o experiență culinară specială.
10:10
Orchestra de Stat din Salonic concertează în premieră în România, pe 29 iunie, în Gala de închidere a  Athenaeum Summer Festival, eveniment organizat de Filarmonica George Enescu, la Ateneul Român, între 20 iunie și 29 iunie 2024.
Acum 2 ore
10:00
Din top 100 cele mai mari firme care cultivă grâu, porumb şi floarea-soarelui în România, 40 au capital străin. Majoritatea investitorilor sunt din Italia, Danemarca şi Liban. Analist: „Sunt plătitori de taxe, sunt angajatori, sunt structuraţi şi au înţeles că pământul românesc este unt pe pâine”.
09:40
Bonsai este arta japoneză de a crește copaci miniaturali, care imită forma și proporțiile unui copac matur, dar la o scară mult mai mică.
09:30
Îngerii păzitori veghează asupra noastră, ajutându-ne să ne ferim de pericole sau de oamenii toxici.
09:10
După ce au aflat că au pierdut alegerile locale și europarlamentare, aleșii USR au depus, la Camera Deputaților, un proiect de lege prin care i-au declarat război lui Coldea. Mai exact, celor care, ca și fostul șef operativ al SRI, după ieșirea la pensie, intră în afaceri cu consultanță. Concret, deputatul Emanuel Ungureanu propune, prin lege, instituirea unei interdicții de 20 de ani de la data încetării activității în serviciu, pentru angajații SRI, de a desfășura activități de consultanță și de asistență, atât în mod direct, cât și prin intermediul unor companii private. Legea vizează strict personalul Serviciului Român de Informații și se află în consultare publică până pe data de 8 iulie.
Acum 4 ore
09:00
Daca te uiti in mediile sociale, nu poti sa nu observi ca, o buna parte dintre cei care sunt contactele tale sau dintre cei carora le urmaresti postarile au in descrierea ocupatiei lor si rolul de “consultant in afaceri”.
08:50
Cunoscutul ChatGPT nu a funcționat ieri, într-o defecțiune majoră care a afectat milioane de utilizatori.
08:50
Planificarea unui city break de succes într-o perioadă scurtă de timp poate părea o provocare, dar cu ajutorul uneltelor și a resurselor potrivite, acest proces poate deveni rapid și eficient.
08:50
Peste 600 de angajați ai Ministerului Justiției, din Serviciul de probațiune, se pregătesc de protest în stradă, apoi își vor prezenta demisiile, dacă nu li se vor plăti integral salariile. În timp ce toți bugetarii au primit majorări salariale, consilierii de probațiune încă nu-și primesc salariile tăiate nejustificat din 2016. Doar anul trecut li s-au făcut plăți la valoarea reală a salariilor, dar numai pentru patru luni, apoi li s-a comunicat că „nu sunt bani”. Oamenii au făcut greva foamei, anul trecut, apoi au reluat acțiunile de protest în luna martie, dar au fost păcăliți să oprească protestele în preajma alegerilor, cu promisiunea că li se vor rezolva problemele după 10 iunie. Acum li s-a mai comunicat o dată că nu sunt bani, dar vor primi și atribuții suplimentare.
08:30
Născut (oficial) în 15 ianuarie 1850, la Botoșani, și mort 39 de ani mai târziu, în 15 iunie 1889, Mihai Eminescu a scornit o revoluție poetică a cărei undă de șoc s-a propagat, simbolic, până în zilele noastre, identificându-ne și fixându-ne în matca unei culturi irepetabile.
08:00
Un accident grav s-a produs marți dimineață pe o șosea din Satu Mare. Cel puțin două persoane sunt inconștiente și au rămas în interioriul mașinii în urma impactului dintre un autobuz și o autoutilitară. Traficul rutier prin zonă este blocat.
08:00
Zeci de mii de oameni, dar și numeroase commpanii și instituții, rămân fără apă timp de 24 de ore. De vină este o lucrare de modernizare a rețelei urbane de apă. Furnizarea apei va fi sistată începând de marți, la ora 8.00.
08:00
Un camion a rupt un stâlp de electricitate și s-a răsturnat într-o curte din județul Argeș. În accident a fost implicat și un autoturism. O persoană a fost rănită.
08:00
Postările de pe Facebook făcute, în primăvara acestui an, de către Clotilde Armand, prin care acuza Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 că instrumentează un dosar penal ce o vizează, la comandă politică, pentru a o scoate din cursa electorală, sunt aspru criticate într-o hotărâre a CSM. Documentul, redactat recent, arată că primarul USR a adus acuzații, fără să vină cu nici o dovadă, iar, prin  aceasta, a făcut presiuni clare asupra procurorului de caz, care se afla în plin proces de soluționare a dosarului.
07:50
Funcţionarii ANAF ar putea ar putea plăti amenzi uriașe, de până la 10.000 de lei, dacă omit sau refuză să șteargă datele din cazierul fiscal, atunci când legislația prevede că acest lucru trebuie efectuat din oficiu, potrivit unui proiect de lege pus recent în dezbatere, la Parlament. Aceleași sancțiuni riscă funcționarii de la Fisc și dacă nu trimit contribuabililor, în timp util, acele comunicări cu situația lor fiscală, prevede o altă inițiativă legislativă pusă pe masa senatorilor. Propunerile ar elimina inechităţile actuale între numeroasele sancţiuni și penalități aplicate românilor și lipsa de răspundere a autorităţilor, spun inițiatorii. 
07:20
Aproximativ 400 de aparate de observare pe timp de noapte urmează să intre în dotarea Poliției Române, în baza unui contract parafat, săptămâna trecută, afacere ce va scoate din bugetul instituției nu mai puțin de 4,3 milioane de lei. Este vorba despre aparate care să fie capabile să surprindă imagini într-un mediu slab iluminat sau chiar pe întuneric desăvârșit, dar și ziua, și care vor fi utilizate în timpul derulării misiunilor de combatere a infracționalității „itinerare” și a „traficului de persoane”. Noile dotări vor intra în posesia Direcției Logistice, a Direcției de Ordine Publică și a Direcției de Combatere a Criminalității Organizate.
Acum 6 ore
07:00
Tensiunile acerbe și schimburile înverșunate de replici de la distanță între Joe Biden și Donald Trump se amplifică și ating cote fără precedent, pe măsura apropierii datei primei dezbateri prezidențiale, cea mai importantă confruntare directă din ultimii ani dintre cei doi adversari aflați în cursa pentru Casa Albă. Principalele teme abordate în aceste zile par a fi problema rasială și viitorul Curții Supreme, două subiecte delicate ale societății și politicii americane.
06:40
O fi vară și o fi început deja șarja concediilor, dar loc și timp pentru cărți „grele” va fi mereu. Așa că vă invit să alegeți din titlurile recomandate mai jos ce vă face cu ochiul.
06:20
Selecționerul a ținut ieri în suspans toată suflarea microbistă anunțând la limita timpului echipa de start. În cele din urmă, primul „11” a fost cel pe care-l aștepta toată lumea: cu Burcă în centrul apărării și cu Florinel Coman pe extrema stângă. 
06:20
​​​​​​​Pe 5 martie 1904 s-a născut la Constanța (ca și frații săi mai mici, Arșavir Nazaret și Jeni/Eugenia Maria) Haig Acterian. Ar fi pierit pe frontul din URSS, la doar 39 de ani, în 8 august 1943. S-a speculat (chiar recent) că, de fapt, n-ar fi murit, ci doar „s-a dat la fund”, pentru a evita pericolele care-l pândeau în România comunizată.
Acum 12 ore
01:20
01:00
Guvernul canadian, criticat de opoziție pentru că a trimis o navă de patrulare la Havana în timp ce nave rusești se aflau în Cuba, a anunțat luni că vizita a fost menită să trimită un mesaj de descurajare Moscovei.
00:40
Persoane defavorizate din opt națiuni au început luni să se întreacă într-un turneu denumit „Homeless Euro 2024". Acesta se desfășoară în paralel cu campionatul principal și are ca scop împărtășirea bucuriilor fotbalului cu cei care au suferit pe stradă.
00:20
Luna plină din această lună este supranumită „Luna căpșună” și atinge vârful pe 21 iunie 2024.
00:10
Atacul Tesla asupra negocierilor pentru încheierea unui contract colectiv de muncă face parte dintr-o „tendință îngrijorătoare”, care înseamnă erodarea drepturilor salariaților mai rapid în Europa decât în ​​orice altă regiune a lumii, potrivit unui nou raport al Confederației Europene a Sindicatelor (CES).
17 iunie 2024
23:50
Cărțile au fost interzise dintr-o varietate de motive, de la o înțelegere greșită a temelor progresiste de către sistemele conservatoare, la tot felul de prejudecăți.
23:30
Belgia nu are nici un motiv să se plângă de prima decizie VAR, prin care i-a fost anulat un gol pe motiv de offside. Însă, anularea celei de a doua reușite a lui Romelu Lukaku, care i-a privat de o remiză cu Slovacia, luni, la Euro 2024, a provocat prima mare controversă a turneului.
23:30
Vizita președintelui rus Vladimir Putin în Coreea de Nord a fost confirmată în mod oficial. Putin va sta în Coreea două zile. Vizita începe marți.
23:20
 Spectatorii celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (14-24 iunie 2024, Cluj-Napoca) vor avea ocazia să vadă în sala de cinema primele episoade sau sezoane complete ale unor seriale noi, prezentate în premieră națională, în secțiunea Va Urma. Din highlights fac parte primul episod din al doilea sezon Casa Dragonului, prequel-ul serialului fenomen Game of Thrones, și o miniserie documentară despre cine a fost, cu adevărat, Nicolae Ceaușescu.
23:20
Cancelarul german Olaf Scholz vrea o decizie rapidă asupra următorului șef al Comisiei Europene. El susține că decizia trebuie să fie rapidă ca urmare a crizelor internaționale.
23:10
Pe 14 iunie, peste 3.500 de spectatori au fost prezenți în Piața Unirii din Cluj-Napoca la impresionanta Gală de Deschidere a celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. S-a dat startul astfel unui maraton de filme și evenimente speciale care va avea loc până pe 24 iunie. În primul weekend de festival, peste 20 de evenimente din program au fost sold out. Printre ele, proiecția filmului Nasty, cine-concertul Metropolis de la Bonțida și proiecția filmului Încredere.
22:50
Responsabilitățile fostului director adjunct al DNSC, Maria Catrina, au fost preluate de Dan Cîmpean, Directorul DNSC. Ea a demisionat în urma acuzaţiilor de legături cu China făcute de fostul ambasador SUA, Adrian Zuckerman.
22:40
Mama Natură funcționează în moduri minunate, iar beneficiile plantelor de apartament pot fi extraordinare.
22:30
Grecia va implementa săptămâna de lucru cu şase zile, de la 1 iulie, cu scopul de a combate deficitul de muncitori calificați.
22:20
Doi frați au ajuns la spital, iar unul dintre fiii lor a fost reținut în urma unui scandal care a izbucnit într-o localitate din județul Argeș. Polițiștii au fost anunțați despre incident prin serviciul 112.
22:10
REMIX ID, proiect al Asociației META Spațiu, este una dintre cele mai valoroase inițiative românești de recuperare a tradițiilor și istoriei comunităților etnice din Banat, și va fi prezentat în Austria, publicului vienez.
Acum 24 ore
21:50
PSD are, până în acest moment, 21 de mandate de președinte de consiliu județean, iar liberalii au zece mandate, potrivit centralizării voturilor din 35 de județe.
21:40
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, i-a felicitat luni seara pe tricolori pentru victoria obţinută împotriva Ucrainei la Campionatul European de Fotbal, care are loc în Germania.
21:40
Luni seara, un autoturism a fost lovit de trenul București – Suceava, la o trecere la nivel cu calea ferată de pe raza orașului Liteni.
21:40
Două ambarcațiuni s-au scufundat în apropierea coastelor Italiei. 11 oameni au murit și alți 60 au dispărut.
21:20
Selecționerul României, Edward Iordănescu, radia de mândrie în timpul conferinței de presă, după meciul câștigat luni de România împotriva Ucrainei, la Euro 2023. Acesta a recunoscut meritele jucătorilor săi în victoria clară cu 3-0, considerând că aceștia fac parte din „generația de suflet”.
21:20
Polițiștii au descins, luni, la o fundație din Botoșani. Mai mulți copii erau exploataţi prin muncă, puşi să stea ore în şir în genunchi și obligați să ia parte la acţiuni religioase.
21:10
Turneul Național Flautul Fermecat - Jazzparale aduce magia muzicii într-un spectacol extraordinar, care va avea loc marți, 18 iunie 2024, de la ora 20:00, în Holul de Onoare al Palatului Culturii din Iași.
21:00
Forumul Smart Village, aflat la cea de-a patra ediție, reprezintă o platformă esențială pentru promovarea dezvoltării durabile și inteligente a comunităților rurale din România și din întreaga regiune.
20:50
Călătorii care folosesc ruta feroviară dintre Pitești și Golești trebuie să se pregătească pentru perturbări. Compania Națională de Căi Ferate a anunțat continuarea lucrărilor de reînnoire a infrastructurii feroviare pe acest traseu, ceea ce impune devieri.
20:40
Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. A treia ediție a programului de titluri de stat va conține și emisiunile uzuale.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.