Veniturile medii lunare ale unei gospodării au crescut cu 7,3%, în primul trimestru din 2024

Jurnalul.ro, 10 iulie 2024 21:10

Veniturile totale medii lunare au fost în trimestrul I din 2024 de 8.049 lei pe gospodărie, în creștere cu 7,3%, faţă de trimestrul IV 2023. Comparativ cu trimestrul I al anului precedent, veniturile totale medii lunare pe o gospodărie au crescut cu 15,3%, arată INS.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 10 minute
07:50
Crearea unei platforme naționale integrate pentru telemedicină, care să permită accesul medicilor la rezultatele analizelor pacienților, precum și înființarea unor spații dotate cu laptop cu microfon, cameră video și conexiune la internet, destinate consultațiilor la distanță, în sediile primăriilor din localitățile care nu dispun de servicii medicale sunt două dintre măsurile propuse de Consiliul Concurenței pentru a îmbunătăți accesul pacienților din România la asistența medicală. Mai mult, recomandările făcute în urma unui studiu amănunțit includ extinderea tipurilor de consultații în regim de telemedicină care pot fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. „Măsura ar fi atât în beneficiul pacienților, cât și al sistemului sanitar, prin economisirea timpului și al costurilor conexe deplasării și reducerea aglomerației în spațiile de așteptare”, subliniază autoritatea de concurență.
Acum 15 minute
07:30
Europa a înregistrat cel mai mic număr de cazuri de gripă aviară înalt patogenă (HPAI) la păsările de curte și la păsările sălbatice din 2019/2020, iar riscul pentru publicul larg rămâne scăzut. Îmbunătățirea situației din Europa poate fi legată de mai mulți factori și aceștia pot include imunitatea dezvoltată de păsările sălbatice în urma unei infecții anterioare; reducerea anumitor populații de păsări sălbatice; scăderea contaminării mediului; și modificări în compoziția genotipurilor virale. Acestea sunt principalele constatări ale celui mai recent raport privind gripa aviară al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) și laboratorul de referință al UE (EURL), pe baza datelor raportate între aprilie și iunie 2024.
Acum 30 minute
08:10
Rezultatele analizelor toxicologice se comunică poliției, prin e-mail. În acest sens, se vor înființa structuri permanente care să țină evidența acestei corespondențe. Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne vor fi obligate să dezvolte o platformă informatică, destinată comunicării cu medicii legiști. Șoferii vor primi prin e-mail, prin SMS sau prin apel telefonic rezultatul analizei toxicologice, rezultat ce poate fi comunicat și prin curier.
Acum o oră
08:20
Două cutremure au avut loc în noaptea de luni spre marți în județul Vrancea.
07:10
Într-un moment în care liderii occidentali se confruntă cu războaiele din Ucraina și Gaza, cu o China tot mai agresivă și autoritară în Asia, precum și cu ascensiunea extremei drepte în Europa, retragerea lui Joe Biden din cursa pentru Casa Albă sporește incertitudinea legată de actualele conflicte majore ale lumii. 
06:50
Așa cum era de așteptat, Edward Iordănescu nu va mai continua la cârma naționalei României. El a dat de înțeles acest lucru încă după meciul pierdut cu Olanda la EURO, scor 0-3, când a declarat că familia este mai importantă pentru el. Ieri, cu o săptămână înaintea expirării contractului cu FRF, Iordănescu jr a anunțat și oficial că nu va mai continua la națională. 
Acum 2 ore
06:30
Vă propunem mai jos câteva titluri „copilărești”, numai bune însă și pentru părinți. Până la urmă, ce sunt adulții, dacă nu niște copii mai mari, ce au responsabilitatea de a-și înțelege (cu adevărat) urmașii?
06:10
Grăsimea începe să se formeze încă din uterul mamei, înainte chiar ca bebelușul să aibă un chip și cu mult timp înainte de prima îmbucătură. Când spermatozoizii tatălui au întâlnit ovulul mamei, aceasta a activat o hartă pentru grăsimea din corpul tău viitor. Să încercăm s-o cunoaștem!
Acum 8 ore
01:10
Lionel Messi de la Inter Miami nu va juca în MLS All-Star Game din această săptămână, a anunțat luni Major League Soccer, la opt zile după ce superstarul argentinian a părăsit finala Copa America cu o accidentare la gleznă.
00:50
Un bărbat de 40 de ani și fiul lui de 17 ani au fost arestați preventiv luni după ce duminică ar fi bătut un bărbat. Cei doi aveau fețele acoperite cu măști negre, dar au fost identificați de polițiști.
00:20
„Fugi cu ursul” nu mai este doar o exprimare populară, ci o imagine aproape obișnuită în Prahova, epicentrul urșilor gunoieri din România. Între Sinaia și Azuga - zonă devenită ca o „Alimentara” pentru matahalele brune - lucrează un fel de îngeri păzitori care, mai în fiecare noapte, aleargă să gonească urșii apăruți în bătăturile oamenilor.
00:00
Editura Nemira marchează 33 de ani de excelență editorială, titluri memorabile, lansări inedite și apariții speciale. De la înființare și până acum, peste 24 de milioane de cărți au ajuns în bibliotecile și inimile cititorilor din întreaga lume, iar, în toți acești ani, portofoliul Nemira a crescut constant, aducând anual peste 150 de cărți mult așteptate și reunind peste 1500 de autori, de la scriitori debutanți și până la nume celebre precum Stephen King și George R. R. Martin.
Acum 12 ore
23:40
Liga Profesionistă de Fotbal a decis, în urma demersurilor efectuate de FC Universitatea Cluj şi cu acordul clubului CFR, inversarea turului cu returul în cazul partidelor dintre Universitatea Cluj şi CFR din sezonul regular al Superligii.
23:10
Fostul președinte Barack Obama nu a oferit deocamdantă un sprijin explicit pentru Kamala Harris, însă speculațiile conform cărora acesta se abține în speranța că soția sa Michelle va câștiga nominalizarea par lipsite de fundament.
23:00
Românii care dețin locuințe și autoturisme de lux sunt acum obligați să plătească impozite suplimentare, conform noii legi 296/2023. Așa-numita „taxă pe lux" se aplică proprietarilor de clădiri rezidențiale cu o valoare de peste 2,5 milioane de lei (aproximativ 500.000 de euro) și celor care dețin autoturisme înmatriculate în România, achiziționate cu peste 375.000 de lei (aproximativ 75.000 de euro). Formularul 216, necesar pentru raportarea acestor bunuri, trebuie depus până la sfârșitul lunii septembrie pentru locuințe și până în decembrie pentru mașini, conform informațiilor publicate de ANAF.
22:40
Începe licitația pentru construcția autostrăzii Craiova-Filiași, în lungime de 51 de kilometri, anunță ministrul Sorin Grindeanu.
22:30
Bărbat care a fost atacat luni după-amiaza de un urs în extravilanul localității Santioana a fost internat la Secția Chirurgie generală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița cu multiple leziuni la nivelul toracelui și a picioarelor.
22:10
Pentru prima dată în România, fabulosul Vsevolod Maievskyi, Ex Prim Solist al teatrului Mariinsky și solist al English National Ballet va dansa pe scena Teatrul Național I.L.Caragiale, București, în mega-spectacolul STARS GALA.
22:00
Cu ocazia celei de-a XXXIII-a ediţii a Jocurilor Olimpice, care se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august 2024 la Paris, Institutul Cultural Român de la Paris organizează o serie de evenimente culturale, alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Ministerul Culturii, Ambasada României în Franţa, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Opera Națională București și Agerpres pentru celebrarea acestui moment important.
21:40
România este mai bine plasată faţă de anul trecut în privinţa finalizării procesului de aderare deplină la spaţiul Schengen, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.
21:30
Cu un total de 5,86 mil euro în licitații publice (față de un total de 5,02 mil euro în perioada comparabilă a primului semestru 2023), o rată medie de adjudecare de 74,3% (față de rata de 69,14% a primului semestru 2023), respectiv cu vânzări din magazin (sub marca Dependent de Artă) de aproape 1 milion de euro (față de vânzări totale de magazin de 651,6 mii de euro în primul semestru 2023), prima parte a anului 2024 concretizează o consolidare a pieței de artă românească, cu trenduri de creștere – mai precis în volum: +17% în licitații publice, în frecvență: +7,5% în rată de adjudecare, dar și ca viteză de rotație: +39,4% în vânzări private, de magazin.
21:30
Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian, a treia favorită, s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului UniCredit Iaşi Open (WTA 250), dotat cu premii totale de 232.244 de euro şi găzduit de Baza Sportivă Ciric din Iaşi, după ce a dispus de italianca Nuria Brancaccio cu 6-2, 6-4.Jaqueline Cristian (26 ani, 61 WTA) s-am impus după o oră şi 22 de minute.Românca are acum 3-0 în meciurile directe cu Brancaccio (24 ani, 251 WTA), după ce a mai învins-o în 2021 în primul tur la Palermo, cu 2-6, 6-3, 6-4, şi în 2023, în optimi la Bari, cu 6-3, 6-4.Jaqueline Cristian şi-a asigurat un cec de 3.512 euro şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe Gabriela Ruse, pe care o conduce cu scorul de 2-1 la meciurile directe.Irina Bara şi Anca Todoni s-au calificat în sferturile de finală ale probei de dublu, după 7-5, 6-4 cu Miriam Bulgaru/Georgia Crăciun.
21:10
Consiliul Concurenței a efectuat o inspecție inopinată la sediul Sun Wave Pharma SRL, pe care o suspectează de concurență neloială pentru că ar fi exercitat presiuni asupra unui producător de a înceta livrarea suplimentelor alimentare către un competitor.
21:00
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, luni, 335,4 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 163 de luni, la un randament mediu de 6,80% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).
20:40
”Aceasta a fost, fără îndoială, cea mai complexă și frumoasă ediție a turneului, atât pe plan profesional, cât și personal.” spune organistul Eduard Antal, care, împreună cu organista Maria-Luisa Andrici, viitoarea soție, au cântat pe 8 orgi din catedralele și bisericile din țară în Turneul Național ”Orgile României”:
20:30
Academicianul Victor Voicu, profesor de farmacologie, toxicologie si psihofarmacologie clinică, a explicat diferența între medicamente și suplimente alimentare.
20:20
Kamala Harris a lăudat luni bilanţul lui Joe Biden, "fără precedent în istoria modernă" pentru un preşedinte al Statelor Unite, fără a menţiona însă candidatura sa pentru nominalizarea democrată la alegerile prezidenţiale din noiembrie, relatează AFP.
20:10
Acoperișul unui bloc care a fost luat de vânt a căzut luni după-amiaza pe o mașină în care se afla un bărbat. Acesta a scăpat fără să fie rănit, transmite ISU Giurgiu.
20:10
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat luni că totul este pregătit pentru Jocurile Olimpice, care se vor deschide vineri la Paris, cu ocazia unei vizite pe care a efectuat-o în Satul Olimpic de la Saint-Denis, la nord de capitala franceză, informează AFP.
20:00
Un bărbat a fost atacat de urs luni după-amiaza în extravilanul localității Santioana, județul Bistrița-Năsăud.
19:40
Pisicile continuă să-i fascineze pe oameni, multe dintre acțiunile lor fiind inexplicabile. Specialiștii susțin însă că prezența pisicii în casă este una benefică.
19:30
Un motociclist de 35 de ani a murit, luni după-amiază, lovit de o mașină, la intersecția dintre Bd. Constantin Brancoveanu și Str. Nițu Vasile în Capitală.
19:10
Un bărbat de 50 de ani a suferit arsuri de gradul doi pe aproximativ 60% din suprafața corpului după un incendiu izbucnit în casa sa din orașul Copșa Mică, jud. Sibiu.
19:00
Universitatea Craiova şi CFR Cluj şi-au aflat, luni, posibilele adversare din turul al treilea tur preliminar al competiţiei de fotbal Conference League, în urma tragerii la sorţi efectuate luni, la Nyon.
Acum 24 ore
18:40
Tunsoarea fluture este recomandată în special pentru femeile în vârstă de 40 de ani, potrivit stiliștilot.
18:30
Un traficant a fost prins de polițiști în timp ce se deplasa spre un festival de muzică din Cluj. El avea asupra lui comprimate ecstasy, doze LSD și diferite cantități de amfetamină, droguri de mare risc, precum și 2-MMC.
18:10
Inspectorii vamali de la Albiţa au confiscat 9.000 de ţigarete nedeclarate după scanarea unui autoturism care se deplasa pe ruta Republica Moldova - România (Iaşi), a anunţat, luni, Autoritatea Vamală Română.
18:00
După investiții serioase și multă muncă, ai reușit să-ți deschizi un magazin outlet de îmbrăcăminte în orașul tău de provincie. Prețurile sunt competitive și materialele hainelor, de calitate. Din acest motiv, clienții nu au întârziat să apară. Și tot din acest motiv, ei nu au părăsit niciodată magazinul tău fără zâmbete pe buze și plase pline.
18:00
Prinţul George al Marii Britanii a împlinit luni vârsta de 11 ani, iar Palatul Kensington a marcat această ocazie specială prin publicarea unei noi fotografii care îl înfăţişează pe prinţ zâmbitor şi relaxat, îmbrăcat într-o cămaşă albă şi un sacou de culoare închisă, informează Reuters.
17:50
Să te cunoști pe tine însuți, așa cum ne sfătuia Socrate în Antichitate, nu e o joacă de copii. De fapt, autocunoașterea, ca orice traseu dinspre exterior spre interior, e cea mai dificilă călătorie dintre toate. Mai ales când această călătorie e presărată la tot pasul cu bruiaje și blocaje, refulări, traume și alte probleme psiho-emoționale greu de gestionat.
17:50
Locuiești împreună cu familia ta extinsă într-o vilă și inima începe să-ți bată cu putere de fiecare dată când se apropie ziua emiterii facturii la energie?
17:40
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 l-au pus sub acuzare pe medicul de la Spitalul Fundeni care, la începutul lunii iulie, a ameninţat un şofer cu un pistol airsoft, după o şicanare în trafic.
17:30
Spectacolele de apă, muzică și lumini celebrează spiritul sportiv românesc la Fântânile Urbane din Piața Unirii din Capitală. De vineri, se va introduce o nouă temă de spectacol, „Simfonia Campionilor”.
17:10
 Cel mai mare eveniment de dans urban din ţară, "Noaptea Dansului", va avea două ediţii în luna august, la Bucureşti şi în Braşov.
17:00
Aflat în pauza filmărilor sezonului 14 Chefi la cuțite, juratul celui mai apreciat show gastronomic din România, Chef Ștefan Popescu se bucură de o vacanță memorabilă alături de familie. Chef Popescu, soția sa, Alina, și cei doi copii vizitează Turcia, urmând un circuit spectaculos. După zborul cu balonul din Cappadocia, juratul Chefi la cuțite a povestit în detaliu cum a decurs până acum călătoria sa în care a colecționat o sumedenie de amintiri cu totul speciale.
17:00
Petrecerea timpului de calitate cu copiii este esențială pentru dezvoltarea lor emoțională, socială și mentală. Weekendurile reprezintă o oportunitate excelentă de a crea amintiri de neuitat și de a învăța lucruri noi împreună. Citește acest articol și descoperă două activități de weekend pentru copii care îmbină distracția cu educația: învățarea prin joacă și gătitul.
16:40
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) evolua în scădere pe majoritatea indicilor după prima oră de la debutul şedinţei de luni, iar rulajul se cifra la 7,36 milioane de lei (1,48 milioane de euro).
16:30
Circulația se desfășoară îngreunat, fiind formate coloane de mașini, luni, pe DN 68A, în județul Timiș din cauza unor lucări de reparații. Polițiștii recomandă folosirea unor rute alternative.
16:30
Un copil de 9 ani a fost operat cu succes de o tumoră de peste 3 kilograme. Intervenția a avut loc la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.
16:10
Copilul în vârstă de 14 ani, violat de bărbatul de 39 de ani, cunoscut ca „antrenorul de genii”, a avut dese dispariții de acasă, însă de fiecare dată a fost găsit de polițiști și dus în familie. Părinții băiatului au vrut să știe dacă disparițiile au avut legătură cu agresorul.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.