Mihai Şora va prezenta un text inedit despre iubire, la evenimentul „Dragobete de poezie şi blues“ de la Teatrul de Comedie

Adevarul (Romania), 17 februarie 2017 18:12

Academicianul Mihai Şora va prezenta un text inedit despre iubire, vineri, 24 februarie, de la ora 18.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie, în spectacolul ”Dragobete de poezie şi blues”. Alături de filosof, alţi şapte poeţi - Florin Iaru, Nora Iuga, Ioana Crăciunescu, Teodor Dună, Claudiu Komartin, Adrian Suciu, Paul Vinicius - vor susţine şapte microrecitaluri cu cele mai frumoase poezii de dragoste scrise de ei, la alegerea unui alt poet.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
06:56
Japonezul Takuma Sato de la echipa Andretti Autosport a câştigat în premieră, duminică, ediţia cu numărul 101 a cursei de 500 de mile (aproximativ 800 de kilometri) de la Indianapolis.
Acum o oră
06:26
Luni, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică care a zburat aproximativ 450 de kilometri până ce a aterizat în zona economică activă a Japoniei, unde umblă nave de marfă şi de perscuit, relatează The New York Times.
06:26
Condamnarea cu suspendare constituie un avertisment suficient pentru ca deputatul Cătălin Rădulescu să nu mai săvârşească infracţiuni, arată magistraţii Curţii Supreme. Avertismentul nu a  fost luat în serios de Rădulescu, care are însă din nou probleme cu legea, după ce a declarat că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunurile cu apă şi că are o mitralieră AKM pe care este pregătit să o folosească din nou
06:26
Numele generic al locuitorilor dintr-un oraş, sat, regiune sau ţară se formează, de regulă, prin derivare, adugând cuvântului de bază un sufix. Lucrurile se complică, însă, atunci când avem de-a face cu localităţi a căror denumire este formată din două cuvinte.
06:26
Zilele caniculare se apropie, spre bucuria firmelor care comercializează aparate de aer condiţionat şi care ştiu că le vor creşte de zeci de ori vânzările. Cum alegi, însă, din poziţia de client, aparatul potrivit.
06:26
Apariţia ticurilor este legată de trăirea unei stări tensionate, deranjantă sau dificilă din punct de vedere emoţional. Specialiştii susţin că ticurile, indiferent de natură, devin mai dese în situaţii tensionate. Tratarea lor se face prin psihoterapie.
06:26
Poeta cunoscută drept „Veronica din Sălaj“, de la a cărei naştere s-au împlinit recent 160 de ani, a fost bistriţeancă la origine.
06:26
Pastele şi chiftelele din carne nu lipsesc din bucătăria românilor. Cum putem face să reinventăm aceste preparate banale? Bucătarii ne recomandă să folosim carnea de peşte pentru a reinventa pastele şi chifteluţele.
06:26
Preparatul cunoscut sub numele de „lapte de bou“ ar fi originar din Ardeal, însă este întâlnit şi în alte regiuni ale ţării, sub diverse forme.
06:26
Un profesor de limbă română a explicat pentru „Adevărul“ care este diferenţa dintre formele care derivă din pronumele demonstrativ „acelaşi”.
06:26
Mulţi români au împărtăşit cu zeci de mii de emigranţi „visul american“ încă din secolul al XIX-lea. Transilvănenii fugăriţi de sărăcie şi de abuzurile administraţiei au fost primii care au luat calea lungă şi grea a migraţiei către continentul american. Au fost imediat urmaţi de olteni şi munteni, stabilindu-se în bogatele oraşe ale Statelor Unite.
Acum 2 ore
05:57
Simona Halep (4 WTA) e principala favorită la Roland Garros, acolo unde poate bifa două premiere uriaşe pentru cariera ei.
05:57
FC Voluntari a câştigat Cupa României la şapte ani de la înfiinţare, urmând modelul Viitorului care a cucerit titlul la opt ani după ce a fost fondat. „Arena Naţională“ s-ar umple la confruntarea lor din Supercupă, doar dacă toţi locuitorii din cele două oraşe vor veni la meci.
05:57
O grupare care înainte de 2010 nici nu exista a ajuns să cucerească a doua competiţie fotbalistică din România, furnizând una dintre cele mai mari surprize din competiţie.
05:57
Puţini au fost cei care au crezut că FC Voluntari, o echipă din play-out, poate câştiga în faţa Astrei, trupa care a luat titlul în România în sezonul trecut.
05:57
Claudiu Niculescu a fost prezentat la FC Voluntari la 3 aprilie. Atunci, echipa era pe locul 4 în play-out cu 17 puncte şi tocmai ajunsese în semifinalele Cupei României.
05:57
Pentru mijlocaşul de 35 de ani, legitimat la Astra Giurgiu, finala Cupei României a fost ultima partidă în care a evoluat ca fotbalist.
05:57
Federaţia jubilează că s-a renunţat la Cupa Ligii, iar Liga şi-a propus să desfiinţeze Centrele de Excelenţă care aparţin de FRF. Războiul va ajunge la instanţă, după ce Burleanu şi-a atins obiectivul: va lua 5% din banii obţinuţi din drepturile TV pentru Liga I.
05:57
În Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) din weekend, şeful de la „Casa Fotbalului“ şi-a spulberat adversarii, obţinând tot ce şi-a dorit.
05:57
În cadrul Adunării Generale de sâmbătă, s-a efectuat o modificare în statutul FRF care va influenţa viitoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte.
05:26
În anul 1998, într-o perioadă în care publicul românesc nu mai lua cu asalt tarabele, pentru a căuta "România Mare" sau "Infractoarea mov", Mitică Dragomir, pe atunci şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, arunca pe piaţă un săptămânal chiar mai controversat: "Atac la persoană". Se autointitula o publicaţie de scandal, iar cititorii se declarau sideraţi.
05:26
Familia Rus din Sibiu a fost aproape de Nicu Ceauşescu în oaza de linişte pe care fiul lui Nicolae Ceauşescu şi-a construit-o în Mărginimea Sibiului, când era prim-secretar.
05:26
Turneul de la Roland Garros este un turneul la care jucătorii din România au obţinut cele mai bune performanţe de-a lungul istoriei.
05:26
Moda naturalizărilor fotbaliştilor străini nu a ajuns încă şi la naţionala de fotbal a României, deşi au existat câteva tentative, cel puţin la nivel declarativ.
05:26
Patrick Mouratoglou, antrenorul care a făcut din Serena Williams numărul 1 mondial, a vorbit despre Simona Halep şi despre viitorul ei.
05:26
relaţiile dintre Gigi Becali şi Mirel Rădoi nu mai sunt demult cordiale, ele răcindu-se semnificativ după ce fostul antrenor a plecat din Ghencea.
05:11
Fiecare semn zodiacal are şi o parte întunecată, o latură capabilă să le facă rău celor din jur. Iată care sunt caracteristicile de care nu eşti prea mândru, în funcţie de zodia ta.
05:11
Canoanele din secolele trecute ofereau condamnări dure femeilor acuzate de adulter. Cele mai comune erau pedepsele corporale, însă deseori sexul extraconjugal aduce moartea atunci când femeile erau prinse în flagrant.
05:11
Epidemia de rujeolă din România este departe de a se fi încheiat, susţin specialiştii, potrivit cărora singurele soluţii sunt identificarea micuţilor nevaccinaţi, imunizarea acestora şi informarea corectă a părinţilor cu privire la beneficiile vaccinării.
05:11
Ministerul Mediului a anunţat în 2006 investiţii în valoare de 20 de milioane de euro în oraşul sibian Copşa Mică. Alocarea de bani a fost întreruptă în 2009, după care Primăria a fost dată în judecată de constructorii angajaţi pentru lucrările edilitare şi tocmai a pierdut primul proces. În total, Copşei Mici i se cer în instanţă daune de zece milioane de lei, cât bugetul pe un an întreg.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.