Povestea preotului-martir Dumitru Mihăilescu. Cum a sfârşit ucis de securişti la 35 de ani, în cadrul Experimentului Piteşti

Adevarul (Romania), 13 august 2017 04:11

Acuzat că ar fi condus un grup anticomunist în Dobrogea, preotul Dumitru Mihăilescu a avut un destin tragic. A fost condamnat în octombrie 1949 la muncă silnică pe viaţă şi încarcerat la teribila închisoare Piteşti. Preotul Mihăilescu s-a stins în martie 1950 ca urmare a tratamentelor aplicate în cadrul Experimentului Piteşti, însă securiştii au scris fals într-o adeverinţă că acesta ar fi murit de nefrită.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
15:03
Situaţie neobişnuită cucare s-au confruntat poliţiştii din Vâlcea: un pensionar de 71 deani din comuna vâlceană Cernişoara a fost prins la Horezu făcândtaximetrie ilegală şi fiind şi băut pe deasupra. Pensionarul aveapatru pasageri în maşină şi cu toţii plătiseră o cursă pentrucare nu primiseră niciun bon sau alt document.
15:03
”Mica graţiere” a ministrului Justiţiei oferă libertate şi unor deţinuţi din Penitenciarul Botoşani. Mai precis 14 puşcăriaşi au fost deja eliberaţi condiţionat în baza legii şi a ordinului care le reduce pedeapsa dacă există condiţii improprii pentru detenţie.
15:03
Este una dintre cele mai iubite actriţe din Cetatea Filmului şi face parte din generaţia veche de staruri, reuşind însă să se menţină în atenţia publicului chiar şi la 60 de ani, după mai bine de 30 de ani de carieră.
15:02
Bugetul subdimensionat şi majorările salariale au produs o situaţia fără precedent la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde pentru a doua lună consecutiv cei peste 2.600 de angajaţi vor încasa salariile cu întârziere. Lefurile pentru luna septembrie se preconizează a fi achitate, cu noroc, abia la începutul lunii noiembrie.
15:02
11 deţinuţi, încarceraţi la Penitenciarul cu Regim Închis Slobozia, au fost eliberaţi, joi, 19 octombrie, ca urmare a scăderii zilelor executate în condiţii necorespunzătoare. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat că alţi 35 de deţinuţi vor fi discutaţi în prima comisie pentru liberare condiţionată.
15:02
Trei bărbaţi, prinşi de poliţişti în flagrant la sfârşitul lunii septembrie în timp ce transportau lemnul furat dintr-o pădure, au fost reţinuţi pentru tăiere şi sustragere de material lemnos.
15:01
Chiar dacă semnele nu sunt întotdeauna evidente, carenţele vitaminice pot exista şi adesea pot fi descoperite mult prea târziu.
Acum 30 minute
15:01
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că România nu este în pericol să devină o rută pentru migranţi, în ciuda faptului că vara aceasta s-a înregistrat un număr mai mare de refugiaţi care au ajuns la Constanţa sau la Mangalia decât în anii precedenţi.
15:00
Georgiana Boian, din Timişoara, este mama a doi copii, Alexşi Radu (9 şi 7ani), amândoi diagnosticaţi cu autism. E o mamă pe care nu oauzi să se plângă de situaţia prin care trece, ci care a luat viaţa în piept şise luptă din toate puterile să-şi îngrijească copiii şi să le ofere cât maimult.
15:00
Oricine şi-ar dori să fie îngrijit şi să se simtă bine în propria piele înainte de o noapte romantică în doi. Dar cum ar fi dacă ai afla că duşul de dinainte îţi va compromite seara? Află motivele pentru care nu e bine să faci duş înainte de sex.
15:00
Republicanul George W. Bush şi democratul BarackObama au criticat joi politica actualului preşedinte al Statelor Unite, DonaldTrump, fără a-i menţiona numele.
15:00
Nu există nicio diferenţă, din punct de vedere moral, afectiv şi al dreptului la întemeierea familiei, între partenerii căsătoriţi legal şi cei implicaţi într-o uniune consensuală, potrivit deciziei prin care CCR a stabilit că soluţia din Codul de procedură penală, care exclude persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi de la dreptul de a refuza audierea în calitate de martor, este neconstituţională.
15:00
Tribunalul Bucureşti se va pronunţa pe 30 octombrie în dosarul în care Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, a fost judecat pentru trafic de influenţă.
15:00
În urma uneidecizii a Curţii de Apel Iaşi din 2014, Mihail Boldea a primit dreptul de aprofesa din nou ca avocat, după ce fusese suspendat de Baroul Galaţi ca urmarea punerii sub acuzare într-un dosar penal, dar colegii săi au refuzat să îlrepună în drepturi.
15:00
Într-o Uniune Europeană cu două viteze, România circulă pe banda de urgenţă atunci când vine vorba să atragă bani europeni. Am putea învăţa, însă, lecţii importante de la statele din centrul şi estul Europei despre cum să obţinem bani prin Planul de Investiţii pentru Europa, aşa numitul Plan Juncker.
15:00
Un număr de 17 copii din localitatea brăileană Victoria au ajuns, vineri, la Spitalul Judeţean din Brăila după ce unii dintre ei ar fi băut apă cu antigel de la cişmeaua din curtea şcolii în care învaţă, iar alţii au gustat din curiozitate. Cel mai probabil, copiii vor rămâne internaţi pentru că pot apărea efecte renale în timp.
Acum o oră
14:30
Răzvan Burleanu, preşedintele al FRF din martie 2014, a anunţat data la cafe vor fi organizate noi alegeri pentru funcţia pe care o deţine în acest moment.
14:30
Rosneft, cea mai mari companie petrolieră din Rusia, a preluat oconductă de ţiţei şi cinci bazine de explorare din Kurdistanul Irakian,stârnind furia Guvernului de la Bagdad.
14:30
Un nou deces din cauza rujeolei - al 35-lea - s-a înregistrat în ultima săptămână, iar numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 9.670, de la debutul epidemiei, în urmă cu un an, potrivit datelor anunţate vineri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
14:30
Deşi oamenii au înţeles întotdeauna conceptul de nimic, conceptului de zero i-au trebuit secole bune din istoria omenirii pentru a deveni ceea ce este în ziua de azi. S-a dezvoltat pe deplin în India, în jurul secolului IV, poate cu câteva secole mai devreme chiar. Astăzi, zero, atât ca număr, cât şi ca un concept care înseamnă absenţa oricărei cantităţi, ne permite să realizăm calcule, să facem ecuaţii complicate şi să inventăm computere.
14:30
În ciuda eforturilor organizatorilor, la evenimentul ce a avut loc astăzi au venit pentru a analiza oferta locurilor de muncă doar câteva zeci de persoane.
14:30
O explozie puternică produsă joi seara la Alba Iulia a provocat îngrijorare printre locuitorii oraşului. Oamenii au asistat, ulterior, la un spectacol cu focuri de artificii aşa cum sunt organizate doar de Ziua Naţională sau de Anul Nou. Evenimentul a fost ocazionat de mega-petrecerea unui milionar în euro.
14:30
Duminică, de la 20.30, Andreea Ibacka, Roxana Vancea, Ionut Iftimoaie, Razvan Fodor şi Jorge intră în jocul jocurilor într-o nouă ediţie „Fort Boyard“, de la Pro TV.
14:30
O tânără de 23 din Piteşti a fost diagnosticată, în vara acestui an, imediat după ce născut, cu o formă rară de cancer: sarcom alveolar de părţi moi. Disperat, soţul femeii încearcă să strângă cei 70 de mii de euro care-i dau tinerei posibilitatea să urmeze un tratament cu 50% şanse de reuşită. Sâmbătă, la Piteşti va fi organizată o acţiune umanitară pentru tânăra mămică.
14:30
Puţini şi dezinteresaţi au fost şomerii tineri, astăzi, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată de serviciul public de ocupare, angajatorii plecând la firmă cu doar câteva nume înşirate pe liste.
14:30
E foarte ciudat pentru un arhitect să ajungă să lucreze în Casa Poporului. M-am gândit toată tinereţea mea oare cum o fi în Casa Poporului. Muream de curiozitate, mă fascina într-un mod bolnavicios, la fel de bolnavicios precum Casa în sine. Totuşi nu am vizitat-o niciodată.
Acum 2 ore
14:16
Conform unor statistici ale Agenţiei pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene, una din patru femei din România a fost agresată fizic sau sexual cel puţin odată în viaţă.
14:16
Medicul IuliuFulga este suspectat că a încheiat un contract cu o firmă aparţinândasistentului şef al Serviciului de Medicină Legală din Galaţi, în baza căruiamorţii erau transportaţi cu maşinile acestuia din urmă, deşi exista un conflictde interese evident. Cei doi îşi împărţeau apoi banii.
14:15
O studentă rămasă fără un laptop şi o tabletă după ce maşina i-a fost spartă de hoţi a reuşit, cu ajutorul semnalului GPS, să identifice adresa la care se găseşte tableta. Judecătorul a refuzat, însă, emiterea unui mandat de percheziţie. Ulterior semnalul de pe tabletă a dispărut, iar tânăra şi-a luat gândul de la bunurile furate.
14:15
În perioada 23 - 25 octombrie 2017, între orele 10.00 – 13.00, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească“ Târgovişte vă invită să descoperiţi vestigiile unui sat preistoric, de epoca eneolitită (eneo = cupru; litic = piatră), în cadrul unor vizite ghidate.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.