Trei decenii de rock, la Buzău. Survolaj, Celelalte Cuvinte şi Dirty Shirt vor concerta, în weekend, la Festivalul Top T

Adevarul (Romania), 13 septembrie 2017 21:30

Top T, cel mai vechi festival rock din România, sărbătoreşte în weekend cea de-a treizecea ediţie. Evenimentul va fi găzduit de AfterCity Pub & Club, complex aflat pe Şoseaua Spătarului. Timp de două zile, pe scenă buzoiană vor urca trupe tinere, dar şi veterani ai rockului. Celelalte Cuvinte, Trooper sau Dirty Shirt sunt doar câteva dintre numele cu rezonanţă ce vor concerta la Buzău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 2 ore
06:45
Orice copil trebuie să cunoască un set minim de reguli de circulaţie care au ca scop protejarea vieţii. Atât părinţii, cât şi cadrele didactice trebuie să le explice micuţilor cât de important este să respecte aceste reguli, pentru a fi în siguranţă atunci când traversează strada, se joacă în faţa blocului ori circulă cu bicicleta.
06:45
România se poate lăuda cu mai multe performanţe sportive notabile fiind, în trecut, una dintre ţările ce obţineau zeci de medalii la fiecare olimpiadă de vară. Vă prezentăm câteva curiozităţi legate de evenimentele care au marcat sportul românesc de-a lungul timpul.
06:45
Numeroase substantive din limba română au forme duble sau multiple de plural, care definesc realităţi diferite. Necunoaşterea sensurilor conduce de multe ori la confuzii.
06:45
Stăpână peste Transilvania, Curtea de la Viena a încercat să „organizeze” inclusiv viaţa ţăranilor din această zonă geografică. Cel mai mare impact l-au avut regulile de la Viena în zonele militarizate. Acolo, pentru căsătorie, mutare sau chiar adopţie, ardelenii trebuiau să ceară acceptul Comandei Regimentului.
06:45
Foarte mulţi oameni se confruntă cu problema somnului. În timp ce unii nu pot dormi noaptea, alţii ar sta toată ziua în pat. Ce este apneea în somn ne spun medicii Otilia Ţigănaş şi Oana Goidescu.
06:45
Germanii, chemaţi astăzi la urne pentru a-şi alege noul Parlament, au o gamă variată de opţiuni. Cel mai probabil, cele mai multe voturi se vor îndrepta către conservatori şi social-democraţi, însă alegătorii pot opta şi pentru formaţiuni nu tocmai tradiţionale pentru peisajul politic german, cum ar fi Cărunţii sau Partidul protecţiei animalelor.
06:45
Printre cele mai simpatice bancuri ce circulă la ora actuală în mediul online se numără şi cele misogine. Vă prezentăm mai jos un top al celor mai bune bancuri misogine.
06:15
Preşedintele Trump şi lumea sportului din Statele Unite au intrat într-un schimb de insulte sâmbătă după ce liderul de la Casa Albă le-a cerut patronilor din NFL să concedieze jucătorii ce protestează împotriva imnului Statelor Unite şi a anulat invitaţia la Casa Albă a unei echipe din NBA.
Acum 4 ore
04:45
Grăsimea abdominală nu este doar inestetică, ci şi periculoasă pentru sănătate. Vârsta, obiceiurile alimentare proaste, sedentarismul, dar şi consumul de alcool duc în timp la burtă.
04:45
Animalele de companie ne oferă întotdeauna compasiune şi iubire necondiţionată, dar ne şi ajută să depăşim anumite momente grele din viaţă.
04:45
Gustoase şi uşor de preparat, sărmăluţele în foi de viţă sunt un deliciu nelipsit de pe mesele româneşti. Reţeta pregătirii acestui fel de mâncare deosebit, dar şi ingredientele care dau savoare le regăsim la reputatul gastronom Radu Anton Roman.
04:45
Deşi părerile medicilor stomatologi nu sunt unanime, mare majoritate a acestora cred că metodele moderne şi pastele de dinţi „de brand” sunt net peste leacurile băbeşti, care în unele cazuri sunt inutile, iar în altele fac mai mult rău decât bine.
04:45
Unul din monumentele UNESCO se află în nord-vestul Chinei: munţii-curcubeu din Parcul Naţional Zhangye Danxia. Mii de turişti vin în fiecare an să admire peisajul muntos ce pare pictat în toate culorile pământului.
04:45
Aproximativ 61,5 milioane de germani sunt aşteptaţi astăzi la urne pentru a alege noul Parlament (Bundestag), care urmează apoi să aleagă noul cancelar. Urnele sunt deschise în intervalul 8.00 (9.00, ora României) - 18.00 (19.00, ora României). Iar imediat după închiderea lor sunt aşteptate primele exit-poll-uri.
Acum 6 ore
03:45
A venit iarna în Munţii Făgăraş. Sâmbătă a nins pe Transfăgărăşan, însă doar la altitudini de peste 1800 de metri.
03:45
Departamentele de apărare şi mass media occidentală au amplificat artificial ştirile cu privire la exerciţiile militare Zapad-2017 desfăşurate de Rusia, prezentându-le ca pe o ameninţare majoră. În realitate, ceea ce s-a petrecut nu a fost deloc pe atât de dramatic precum au lăsat să se înţeleagă ştirile alarmiste ce au circulat în Occident.
Acum 8 ore
01:30
Cel puţin persoane au fost rănite la Londra, sâmbătă seară, după ce au fost atacate în apropierea unui centru comercial cu o substanţă periculoasă, posibil acid, relatează presa engleză. Autorităţile au declarat că incidentul nu este unul de natură teroristă.
00:30
Eliza Ancău (26 de ani) a câştigat titlul Global Charity Queen, la concursul organizat în acest weekend în Taiwan. Frumoasa clujeancă are în palmares Miss Global Beauty Queen 2016 (Korea) şi Miss Supranational România 2015 (Polonia).
00:00
Opt cetăţeni din Irak şi Siria, printre care un copil de şapte luni, au fost depistaţi când intenţionau să iasă ilegal din ţara noastră, la graniţa cu Ungaria, în urma unei acţiuni de cooperare româno-maghiare
Acum 12 ore
23:30
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat sâmbătă seara la Iaşi că începând cu 15 octombrie va începe plata subvenţiilor pentru fermieri, îndemnându-i totodată pe reprezentanţii APIA să-i sprijine pe agricultori pentru ca aceştia să nu facă multe drumuri pentru încasarea banilor.
23:00
Îmbrăcate corespunzător dress code-ului evenimentului, în ie şi fustă, reprezentantele sexului frumos au participat la cea de-a patra ediţie a SkirtBike şi au pedalat până în Cetatea Oradea. Astfel au promovat mersul pe bicicletă şi un stil de viaţă sănătos.
23:00
Centrul Regional de Supraveghere Ecologică “Munţii Apuseni” (CRSE) Bihor s-a alăturat demersurilor iniţiate de Federaţia Coaliţia Natura 2000 România pentru a bloca iniţiativa legislativă prin care ar urma să se permită exploatarea resurselor naturale din ariile protejate.
23:00
Ministrul de Externe nord-coreean Ri Yong Ho a declarat în cadrul Adunării Generale a ONU că preşedintele Donald Trump a făcut „inevitabilă vizita rachetelor noastre pe întreg teritoriul Statelor Unite” după ce l-a numit pe liderul Kim Jong-un „omul rachetă”, informează Reuters.
22:30
Bombardiere B-1B Lancer, escortate de avioane de luptă, au zburat, sâmbătă, în spaţiul internaţional din largul coastei de est a Coreei de Nord, manifestare de forţă despre care Pentagonul spune că arată multitudinea de opţiuni militare pe care preşedintele Donald Trump le are la dispoziţie, relatează Reuters.
22:00
Ikigai este un concept japonez care înseamnă «fericirea de a fi mereu ocupat» şi care pare a explica longevitatea japonezilor din insula Okinawa, acolo unde numărul persoanelor centenare depăşeşte cu mult media mondială.
22:00
Un baraj de pe râul Guajataca a cedat în urma uraganului Maria şi a creat haos în oraşele Isabela şi Quebradillas din Puerto Rico, în jur de 70.000 de oameni fiind evacuaţi din calea puhoaielor.
20:30
Gheorghe Dinică a făcut tot ce e omeneşte de făcut într-o viaţă – mai puţin copii, dar nu a fost mare caz. A făcut teatru şi a făcut film, a dansat şi-a petrecut, a cântat şi a băut, a fost şi prinţ, şi cerşetor. A reuşit să întruchipeze toate tipologiile umane autentice – escroci mărunţi, borfaşi autohtoni, lichele de mare anvergură, dar şi oameni sărmani, cetăţeni naivi înamoraţi ori filosofi sfredelitori. A fost şansa lui să cunoască lumea.
20:30
George Pop (21 de ani) a ales să studieze arhitectura în Marea Britanie, iar decizia i-a adus nu numai numeroase recompense academice, ci şi o înţelegere mai amplă a noilor tendinţe din acest domeniu. „Am fost interesat de arhitectura radicală, multidisciplinară. Am făcut cercetare în robotică şi forme biologice în corelaţie cu teorii filosofice dezvoltate pe tema fetusului“, explică tânărul despre tehnologiile viitorului
20:30
fARAD, aflat la cea de-a 4-a ediţie, se va desfăşura în perioada  4-8 octombrie 2017 şi îşi propune o selecţie de documentare valoroase, multe dintre ele în premieră în România şi în prezenţa autorilor.
20:00
Dacă aţi văzut vreodată un spectacol Victoria's Secret, probabil că v-aţi întrebat cum de reuşesc modelele să-şi păstreze formele perfecte. Secretul a fost dezvăluit de Jessica Hart, care a povestit ce mănâncă într-o zi obişnuită.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.