Eurostat confirmă că România are cea mai mare creștere economică din UE, urmată de Malta și Letonia

InCont, 7 decembrie 2017 14:30

România a înregistrat în trimestrul al treilea al acestui an cel mai semnificativ avans al Produsului Intern Brut (PIB) dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, atât în raport cu perioada similară a anului trecut cât şi comparativ cu trimestrul al doilea al acestui an, conform unei estimări revizuite publicate joi de Oficiul European pentru Statistică, scrie Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InCont

Acum 10 minute
13:40
Informaţiile legate de suspendarea plăţilor la Pilonul II de pensii au fost doar scenarii de discuţii publicate din greşeală, iar autorităţile dau asigurări că nu se va întâmpla aşa ceva de la 1 iulie.
Acum o oră
13:00
Nord-irlandezii sunt extrem de nemulșumiți de mersul negocierilor pentru Brexit și de faptul că Marea Britanie nu are încă o soluție pentru frontiera dintre Dublin și Belfast.
Acum 2 ore
12:40
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM a ajuns luni la 245 de lei pe MWh în medie, de peste două ori mai mare decât în urmă cu două săptămâni, când energia costa 112 lei pe MWh, potrivit datelor publicate pe site-ul operatorului bursier.
12:20
Într-o analiză publicată în Forbes la începutul lunii octombrie 2017, analistul John Mauldin a avertizat că Europa trebuie să se aștepte la o furtună a pensiilor .
12:00
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 2,74% pentru a patra zi consecutiv, dar indicele ROBOR la şase luni a crescut la 2,89%, cel mai mare nivel din octombrie 2014, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).
Acum 4 ore
11:20
În condițiile în care peste tot în lume populația este din ce în ce mai îmbătrânită, iar sistemele publice de pensii încep să nu mai facă față numărului tot mai mare de pensionari, statele lumii au venit cu diferite variante de economisire pentru bătrânețe.
Acum 6 ore
09:40
Reprezentanţii unor importante organizaţii de business advocacy, asociaţii profesionale, instituţii de piaţă, ai consumatorilor de produse financiare, patronate şi analişti financiari și-au exprimat ezacordul față de intenția Guvernului de a suspenda contribuțiile către Pilonul II de pensii administrate privat.
Acum 8 ore
06:50
Salariile în România diferă de la o regiune la alta, astfel că cele mai mari câștiguri medii lunare din zonele bogate pot fi și duble față de cele realizate în zonele sărace ale țării.
Acum 24 ore
19:50
Libanezi, iranieni, ruşi, dar şi americani, iată jucătorii de pe piaţa de agribusiness din România. Fărâmiţarea terenurilor, dar şi modul iresponsabil în care statul face controale a dus agricultura noastră într-o situație grea.
19:20
Programul legislativ al Guvernului pe 2018 include ca prioritate legislativă un proiect de lege privind Pilonul II de pensii, în care se precizează că în perioada 1 iulie 2018 - 31 decembrie 2018 contribuțiile vor fi suspendate.
18:40
Trăim într-o epocă în care resursele alimentare sunt finite şi sunt în centrul unor lupte pentru supravieţuire şi putere. Terenurile româneşti sunt roditoare şi avem binecuvântarea unor ape care udă pământurile pe zone întinse.
Ieri
08:00
Şoferii care vor fi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) expirată vor fi amendaţi, iar poliţiştii vor reţine talonul maşinii şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:30
Elon Musk a prezentat, la Los Angeles, proiectul său de tuneluri pentru vehicule subterane de mare viteză, conceput pentru a reduce ambuteiajele ce paralizează traficul rutier din metropola americană.
15:50
Franţa vrea să interzică utilizarea în produsele alimentare a nanoparticulelor de dioxid de titan, ale căror efecte asupra sănătăţii nu sunt cunoscute, şi solicită măsuri şi din partea Uniunii Europene, informează AFP, preluată de Agerpres.
15:20
Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) a dezvăluit vineri, pe internet, un program comun încheiat cu partidul Liga (extrema dreaptă) pentru guvernarea Italiei, program ce întoarce în mod evident spatele austerităţii, însă fără a părăsi zona euro.
14:10
Comisia Europeană a lansat vineri procedura oficială de activare a legii de blocaj (blocking status) ce are drept scop contracararea efectelor sancţiunilor SUA asupra companiilor europene care doresc să investească în Iran.
14:00
Un milion şi jumătate de dolari. Atât ar urma să coste nunta prinţului Harry cu Meghan Markle, potrivit unor estimări realizate de companiile care organizează astfel de evenimente.
14:00
Leul încheie săptămâna pe un trend de depreciere în raport cu moneda unică europeană, iar Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, vineri, un curs de 4,6303 lei, în creştere cu 0,07 bani (+0,02%) faţă de cotaţia anterioară, când un euro valora 4,6296 lei.
13:40
Operatorul low-cost Wizz Air, cel mai mare din Europa Centrală și de Est oferă două zile de reduceri, cu ocazia aniversării a 14 ani de existență.
12:40
Microsoft, una dintre cele mai mari companii din lume, ar putea ajunge într-un an la o capitalizare bursieră de 1.000 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor realizate de banca Morgan Stanley, relatează MarketWatch.
12:10
Peste 18 milioane de persoane vizitează anual această capitală europeană, mai mult decât populația țării, invadând străzile pitoreşti ale oraşului şi canalele care îl străbat.
11:50
Cambridge Analytica, firma din centrul scandalului cu care s-a confruntat Facebook anul acesta, a cerut unui Tribunal din New York să fie plasată sub protecţia Legii falimentului, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
11:40
Uber extinde serviciul global de livrare de mâncare Uber Eats în Bucureşti, locuitorii Capitalei putând comanda mâncarea preferată din aplicaţie, cu un timp mediu de livrare de sub 40 de minute, a anunţat compania.
10:00
Problema frontierei irlandeze este una dintre cele mai spinoase ale negocierilor pentru Brexit.
17 mai 2018
23:50
Preluarea celui mai mare grup media din Turcia, Dogan, de către conglomeratul rival Demiroren, pentru o sumă de 919 milioane de dolari, a fost finalizată, a anunţat Dogan, transmite joi dpa, preluată de Agerpres.
23:50
Carrefour România a lansat portalul unic carrefour.ro, care include magazinul propriu de comerţ online şi propune primul sistem de tip Marketplace dezvoltat de un retailer de bunuri de larg consum (FMCG) în România.
17:10
Ludovic Orban a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea, pentru comiterea mai multor infracțiuni.
16:20
Compania low-cost lansează zborurile din România începând din luna iunie.
16:10
Grupul auto german Volkswagen a decis că principala sa marcă (VW) nu va avea un stand propriu la viitorul salon auto de la Paris din acest an, o premieră în istoria VW care dovedeşte tendinţa constructorilor auto de a evita saloanele tradiţionale, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
15:50
Clienții FAN Courier pot accesa serviciile de curierat direct de pe smartphone prin intermediul noii aplicații, care este disponibilă în AppStore și Google Play.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.