Eurostat confirmă că România are cea mai mare creștere economică din UE, urmată de Malta și Letonia

InCont, 7 decembrie 2017 14:30

România a înregistrat în trimestrul al treilea al acestui an cel mai semnificativ avans al Produsului Intern Brut (PIB) dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, atât în raport cu perioada similară a anului trecut cât şi comparativ cu trimestrul al doilea al acestui an, conform unei estimări revizuite publicate joi de Oficiul European pentru Statistică, scrie Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InCont

Acum 8 ore
17:00
Dezvoltarea componentei economice a parteneriatului strategic a fost principala temă a discuţiilor de marţi cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.
16:30
ExxonMobil şi OMV Petrom vor extrage 6 miliarde de metri cubi de gaze pe an din blocul Neptun din Marea Neagră, din 2020-2021, iar România va produce în total 18-20 de miliarde de metri cubi de gaze, a declarat, marţi, Sorin Gal, director general în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM).
15:50
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) intenţionează să aloce mai multe credite în valoare de până la 1,2 miliarde de euro pentru gazoductul Trans-Adriatic Pipeline (TAP), a declarat, marţi, un oficial al BERD, informează Reuters.
Acum 12 ore
14:42
Operatorii economici oferă, marţi, la nivel naţional, peste 30.200 de locuri de muncă, cele mai multe pentru posturi de vânzători, manipulant mărfuri şi lucrători comerciali, arată datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
14:42
Comisiile de buget, economică şi juridică au acordat marţi raport de admitere cu amendamente unei propuneri legislative care modifică OG 13/2011, astfel încât dobânda pentru creditele ipotecare nu va depăşi de 2,5 ori dobânda de referinţă a BNR, a declarat senatorul PNL Daniel Zamfir, unul dintre inițiatorii propunerii.
14:16
Banca Naţională a României (BNR) a afişat, marţi, o cotaţie de 4,6623 lei pentru un euro, în creştere cu 0,14 bani (0,03%) faţă de cursul de 4,6609 lei, anunţat în şedinţa anterioară.
13:40
Danezii sunt pe cale să cheltuiească cei mai mulți bani din ultimii 12 ani, după mai mult de cinci ani de dobânzi negative, scrie Bloomberg.
12:50
Profitul înainte de taxe al grupului bancar britanic HSBC a crescut cu 141% anul trecut, la 17,2 miliarde de dolari, datorită rezultatelor foarte bune înregistrate în Asia, transmite BBC.
12:30
Călătoriile românilor în destinaţii exotice au înregistrat, în ultimii doi, trei ani o creştere de circa 20% pe an la nivel de agenţii de turism, dar se observă o creştere şi în rândul celor care călătoresc pe cont propriu în destinaţii din afara Europei, care însă este greu să fie contabilizată, a declarat Răzvan Pascu, specialist în marketing turistic.
12:10
ROBOR, rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, a urcat marţi pe piaţa interbancară la nivelul de 2,09% la trei luni, de la 2,08% luni, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).
10:50
Clădirile rezidenţiale din România sunt vechi şi au nevoie de modernizări şi reabilitări, iar locuinţele din România se caracterizează prin cea mai scăzută suprafaţă locuibilă din Uniunea Europeană, a declarat luni Ionuţ Dumitru, economist-şef al Raiffeisen Bank România.
10:40
Vodafone România a semnat un acord pentru achiziţia Evotracking, companie românească din domeniul Internet of Things (IoT), care deţine marca EVOGPS, a anunţat, luni, operatorul telecom.
Acum 24 ore
09:40
Tarom nu şi-a asumat şi îndeplinit în mod real, economic, eficient şi eficace obiectivele, atribuţiile şi responsabilităţile stabilite legal, referitoare la activitatea de transport aerian, reiese din raportul public pe 2016 al Curţii de Conturi, care semnalează, printre altele, că, transportatorul aerian a plătit în perioada 2012-2016, despăgubiri în sumă de circa 3,8 milioane lei din cauza neregularităţilor de zbor.
09:30
Piaţa de capital românească a rezistat la cea mai mare corecţie a burselor americane din ultimii 10 ani, indicele principal BET înregistrând o creştere de 7% de la debutul anului, a declarat, luni seara, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Lucian Anghel, la Gala de Inaugurare a Anului Bursier 2018.
09:20
Senatul a adoptat un proiect de lege al Guvernului prin care pungile de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner, vor fi interzise atât la introducerea pe piaţa naţională (începând cu 1 iulie 2018), cât şi la comercializare (1 ianuarie).
Ieri
16:30
Un nou partid politic britanic, inspirat de ascensiunea preşedintelui francez Emmanuel Macron, a lansat luni o campanie electorală naţională cu obiectivul de a opri Brexitul, relatează AFP, preluată de Agerpres.
15:50
Viitorul Fond Monetar European, destinat să înlocuiască actualul Mecanism European de Stabilitate (MES), ar trebui să fie controlat de statele membre ale zonei euro şi să fie independent de Comisia Europeană, a apreciat, luni, preşedintele MES, Klaus Regling.
15:40
Producătorul german de medicamente Stada Arzneimittel va analiza posiblitatea preluării unor mici producători de medicamente cu produse de nişă din Europa Centrală şi de Est, pe măsură ce transferă o parte din producţie la propriile sale fabrici, a declarat directorul regional al companiei germane Ronald Seeliger, pentru Bloomberg.
15:20
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că în următoarele zile se va face o prezentare a formularului unic, care va fi depus o singură dată pe an şi va genera o singură plată.
15:20
Hidroelectrica estimează că a obţinut un profit brut de peste un miliard şi jumătate de lei anul trecut, cel mai bun rezultat înregistrat de companie de la ieşirea din insolvenţă, a declarat, luni, Bogdan Badea, directorul general al producătorului de energie.
14:50
Afişele de tipul Nu se acceptă plata cu numerar au devenit din ce în ce mai frecvente în magazinele şi restaurantele din Suedia, pe măsură ce plăţile au devenit preponderent digitale şi mobile, însă ritmul rapid în care s-a renunţat la numerar a provocat îngrijorări în rândul autorităţilor.
14:00
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi-a anunţat, luni, intenţia de a avea o discuţie cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, despre acţiuni de politică monetară şi politică fiscală pe termen mediu şi lung.
13:40
Banca Naţională a României (BNR) a afişat, luni, un curs de 4,6609 lei pentru un euro, în creştere cu 0,14 bani (+0,03%) faţă de cotaţia anterioară, când moneda unică europeană valora 4,6595 de lei.
13:10
Grupul de companii Telekom Romania anunță începerea procesului de rebranding pentru magazinele Germanos care devin, astfel, Telekom, a anunțat operatorul.
12:40
Guvernatorul Băncii Centrale a Letoniei, Ilmars Rimsevics, a fost reţinut de Agenţia anticorupţie a ţării, ceea ce a provocat noi îngrijorări privind sistemul financiar al unui stat membru al zonei euro, transmit Financial Times, citat de Agerpres.
12:10
ROBOR, rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, a urcat luni pe piaţa interbancară la nivelul de 2,08% la trei luni, de la 2,07% vineri, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).
11:20
Numărul locurilor de muncă vacante a fost de 54.700, în scădere cu 4.200 locuri de muncă vacante faţă de trimestrul anterior, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).
11:10
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri şi-a consolidat statutul de favorit în cursa pentru Oscaruri. Filmul a câştigat cinci trofee BAFTA, inclusiv premiul cel mare al serii.
09:10
O organizație din Marea Britanie susține că Guvernul ar trebui să acorde câte 10.000 de lire sterline fiecărui cetățean sub 55 de ani, ceea ce ar oferi un trai mai bun celor care câștigă puțin și le-ar da posibilitatea să se pregătească profesional pentru slujbe mai bune și mai bine plătite.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:20
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de aproximativ 41,04 miliarde de lei, la 31 ianuarie 2018, în creştere cu 27,57% faţă de nivelul de la 31 ianuarie 2017, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.