Preşedintele PSD Vaslui cere organizarea imediată a CEX pentru ”a lămuri situaţia creată în partid”

Adevarul (Romania), 13 ianuarie 2018 00:30

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a anunţat, vineri seară, că i-a solicitat lui Dragnea convocarea Comitetului Naţional Executiv (CEX) pentru săptămâna viitoare, chiar luni sau marţi, pentru ”a lămuri situaţia din partid”. Acesta a invocat o ”ruptură evidentă” şi ”o autonomizare a premierului în raport cu majoritatea care-l susţine”, dar şi-a exprimat speranţa că nu se va ajunge la ”zguduiri cu efecte negative”, putându-se reveni la dialog.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
19:30
Noul sezon al emisiunii „Garantat 100%“, realizată de jurnalistul Cătălin Ştefănescu, debutează cu o ediţie emoţionantă, dedicată istoricului Neagu Djuvara.
19:30
Serbia se ofero să găzduiască negocieri între preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi omologul său american, Donald Trump, a declarat agenţiei RIA Novosti, ministrul sârb al Afacerilor Externe, Ivica Dačići.
19:30
Alegerea hainelor pentru copii, deşi o activitate foarte plăcută şi plină de emoţie, trebuie făcută, totuşi, cu responsabilitate şi mare atenţie la etichetă, spun specialiştii.
19:30
Decontarea vacanţelor în limita sumei de 1.450 de lei, ajutor pentru ratele la casă şi chiar dreptul la concediu paternal sunt câteva dintre măsurile prin care statul vrea să-i fidelizeze pe militari şi pe poliţişti.
Acum 2 ore
18:00
Şase localităţi din judeţ sunt sub avertizarea hidrologilor, creşterea de debit pe Dunăre punând în pericol sute de hectare de teren.
18:00
Alin Dincă, liderul formaţiei rock Trooper, reacţionează dur la adresa ministrului Justiţiei Tudorel Toader, care lucrează la un proiect legislativ ce prevede despăgubiri şi compensaţii materiale pentru deţinuţii care au stat în condiţii necorespunzătoare.
18:00
Oamenii legii, coordonaţi de procurorii DIICOT Galaţi, auoprit în trafic mai mulţi tineri din Iaşi, după ce au obţinut informaţii căo parte din drogurile vândute de un dealer din Bârlad fuseseră cumpărate deaceştia. Dealerul a fost prins în flagrant.
18:00
Spitalul din Baia Sprie, închis de Guvern în 2011 şi redeschis prin eforturile financiare ale localnicilor în 2017, nu poate funcţiona legal din cauza că edilii din localitate întârzie să radieze în acte vechea unitate medicală.
18:00
Cei doi bărbaţi, de 51 şi 35 de ani, fusese condamnaţipentru furt, lovire sau alte violente, port fără drept de obiecte periculoaseşi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
18:00
130 de companii îşi expun ofertele vineri şi sâmbătă la târgul de joburi Angajatori de Top care se va derula la Sala Palatului din Capitală. Din totalul de 6.000 de locuri de muncă, 1.100 sunt destinate candidaţilor fără experienţă, arată organizatorii.
18:00
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au intervenit joi la un incendiu care a izbucnit în curtea rafinăriei Astra din Ploieşti. Focul se manifesta violent şi cu degajare mare de fum.
18:00
Sezonul cu numărul nouă al emisiunii „Politică şi delicateţuri“, prezentată de poetul Mircea Dinescu, va avea premiera duminică, la TVR 1 şi TVR+.
18:00
Contractulde finanţare a unui pod peste Someş a fot semnat recent de către ConsiliulJudeţean Maramureş. Este vorba despre construcţia unui pod rutier, o investiţieîn valoare de 3,4 miloane de euro aprobată de Ministerul Dezvoltării Regionaleşi Administraţiei Publice (MDRAP), care va lega oraşul Seini de satul Pomi dinjudeţul Satu Mare.
18:00
Cadrul legislativ incert şi impredictibil îndomeniul financiar-bancar, cu implicaţii asupra solvabilităţii sectoruluibancar este principalul risc sistemic ridicat şi dificil de gestionat identificatde băncile din România.
18:00
O femeie de 47 de ani s-a ales cu o amendă usturătoare şi arămas fără ţigările şi alcoolul pe care le avea în maşină şi pentru care nu a putut prezenta documente deprovenienţă.
18:00
Magistraţii au pronunţat sentinţa în procesul dintre Primăria Lupeni, acuzată de plăţi şi penalităţi achitate nelegal, în valoare de peste cinci milioane de lei, în cadrul proiectului de dezvoltare a Staţiunii Straja, şi Curtea de Conturi a României.
18:00
Instituţia Prefectului a decis în şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă suspendarea cursurilor în 39 de localităţi aflate în zona de câmpie a judeţului Buzău.  Măsura este valabilă pe durata codului portocaliu de ninsori abundente, viscol şi vizibilitate scăzută, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru 22 şi 23 martie. Cursurile în municipiul Buzău se vor desfăşura normal.
17:30
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat joi că, în cursul lunii februarie, în dosarele instrumentate de procurorii anticorupţie au fost condamnaţi 68 de inculpaţi prin 23 de hotărâri judecătoreşti definitive.
17:30
La Galaţi, cota de atenţie ar putea fi depăşită chiar în cursul zilei de vineri. Începând din 24 martie 2018 şi până pe 31 martie 2018, codul galben se va transforma în cod portocaliu de inundaţii în amonte de Brăila (zona Insulei Mari şi Insulei Mici), precum şi în aval de Tulcea (Delta Dunării).
17:30
Reprezentativa Under 17 a României a pierdut prima partidă din cadrul Turului de Elită, care se desfăşoară în Ungaria, scor 1-5, în faţa selecţionatei similare a Israelului.
17:30
Deputatul Adriana Săftoiu îl acuză pe şeful Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD), Adrian Chiota, că a eliminat dreptul persoanelor cu deficienţe de auz de studia la şcoală în limbajul semnelor. Pe de altă parte, preşedintele ANPD, Adrian Chiotan, spune că o astfel de prevedere există deja într-o ordonanţă de urgenţă.
17:30
Dacia recheamă în service modelul Duster pentru probleme identificate la calculatorul de injecţie. Practic, este vorba de o posibilă calibrare „incorectă a calculatorului de injecţie” care poate duce la „pierderea funcţiei Star&Stop şi a sistemului ESM (Energy Smart Management)”, precizează în anunţ Renault Commercial Roumanie.
Acum 4 ore
16:45
Un gălăţean de 68 de ani este cercetat pentru contrabandă,după ce poliţiştii au descopeit ţigări de contrabandă la domiciliul său. Înurma percheziţiei, oamenii legii au găsit şi mai multe butoaie cu produsepetroliere, analizele de laborator urmând să stabilească în ce categorie seîncadrează acestea.
16:45
O nouă ordonanţă de modificare a CoduluiFiscal este în lucru la Guvern, a anunţat joi ministrul Finanţelor, EugenTeodorovici.
16:45
Sporurile fixe prevăzute pentru salariile medicilor îi nemulţumesc profund pe anesteziştii români. Aceştia atenţionează în mai multe memorii transmise către Ministerul Sănătăţii şi către cabinetul premierului Viorica Dăncilă că vor rămâne cu mai puţini bani în buzunar după ce majorările salariale vor intra în vigoare.
16:45
Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile şcolaresunt suspendate integral- pentru ziua de vineri- în judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman,Buzău, Dolj, Călăraşi, Ilfov, Olt, Ialomiţa (cu excepţia grădiniţelorcu program prelungit) şi în municipiul Bucureşti, potrivitinformaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare.
16:30
25 de unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Galaţise află până la finele lunii aprilie în atenţia poliţiştilor locali de laordine publică, în cadrul planului de măsuri „Siguranţa în şcoli - 2018”.
16:30
Mai mulţi operatori de telefonie mobilă au fostamendaţi cu circa 180.000 de lei, după ce utilizatorii au sesizat că ei nu auaplicat corect regulamentul european Roam like at home, privind serviciile deroaming, anunţă Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare înComunicaţii (ANCOM).
16:30
Am arătat cât de mult ledatorăm păsărilor biodiversitatea din parcul Natural Văcăreşti. Prin fenomenul dezoocorie ele au însămânţat deşertul de noroi uscat rămas după abandonareaşantierului în anul 1990 cu germenii vieţii, aduşi uneori din locuriîndepărtate. Vântul a dat şi el o mână de ajutor şi în câţiva ani verdele cruda luat locul cenuşiului.
16:30
Persoanele cu sindrom de apnee în somn au un risc crescut de a face infarct sau accident vascular cerebral, de aceea, această tulburare nu trebuie trecută cu vederea.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.