Cetatea Braşovului mai rămâne închisă cel puţin câteva luni.Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul la sentinţa care o redastatului

Adevarul (Romania), 13 februarie 2018 19:00

Cetatea Braşovului, care a fost lăsată în paragină de mai binede doi ani, va mai rămâne închisă cel puţin câteva luni. Înalta Curte deCasaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de SIF astfel că procesul va maidura.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
14:45
Poliţiştii au intervenit, în cursul zilei de ieri, la peste 3.400 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au constatat 850 de infracţiuni şi au aplicat peste 10.000 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute 427 de permise de conducere.
14:45
Un tribunal din Turcia a respins apelul pastorului american, Andrew Brunson, prin care el cerea să fie eliberat din arestul la domiciliu şi să îi fie ridicată interdicţia de călătorie, dar un alt tribunal, de rang mai înalt, urmează să ia o decizie, conform avocatului lui Brunson, Ismail Cem Halavurt, scrie Reuters.
14:45
Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate (DIICOT) şi Direcţia Operaţiuni Speciale (DOS) au efectuat 15 percheziţii domiciliare, ăe 13 august, în judeţele Bucureşti Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu, la persoane bănuite ar fi recrutat tinere cu posibilităţi materiale reduse, în vederea încheierii de căsătorii de convenienţă cu cetăţeni asiatici, contra unor sume de bani, pentru ca aceşti cetăţeni să poată intra în spaţiul Uniunii Europene.
14:45
Platoul Padina, situat la peste 1.600 de metri înălţime în Munţii Bucegi, este atracţia favorită a turiştilor care vor să fugă de pâcla din oraşe. Salmontiştii din Dâmboviţa anunţă că oamenii au început încă de ieri să urce cu rulotele la munte sau cu cortul. Locurile de cazare sunt ocupate în proporţie de 100%.
14:45
Dorul de aventură pentru mulţi români celebri a fost mai puternic decât frica, astfel că mulţi au călătorit clandestin la bordul diverselor nave. Unii şi-au povestit ulterior aventura pe mare.
14:45
Ionel Corbu, prim-procuror Parchetul Militar, a declarat miercuri că au fost înregistrate 192 de plângeri în urma acţiunii în forţă a jandarmilor de vineri seară. Acesta a precizat că s-au primit multe din documentele cerute de la autorităţile responsabile, dar şi că au mai fost cerute documente de natură tehnică. Magistratul a spus că, în opinia sa, violenţa forţelor de ordine nu se justifică atâta timp cât puteau fi luate şi alte măsuri.
Acum 30 minute
14:15
Monument istoric, simbol al Călăraşiului, Palatul Prefecturii, aflată într-o avansată stare de degradare, va fi modernizat în primăvara anului viitor cu fonduri guvernamentale şi  finanţare de la Consiliul Judeţean. De câţuva ani, autorităţile locale caută soluţii pentru a salva de la pierzanie una dintre bijuteriile Bărăganului.
14:15
Cea mai mare grădină zoologică din Banat,cea de la Reşiţa, se bucură în aceaste zile de vacanţă de mii de vizitatori.
14:15
Credincioşi din toată ţara, mulţi veniţi încă de marţi la Curtea de Argeş, au luat parte miercuri, 15 august, la slujba oficiată la Catedrala Arhiepiscopală cu prilejul Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Mulţi dintre ei încă mai aşteaptă şi în a doua parte a zilei să se închine la moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia, aşezate la intrarea în Paraclisul Mănăstirii Argeşului.
14:15
O turistă din Lituania, în vârstă de 24 de ani, a fost lăsată inconştientă pe Transfăgărăşan după ce a fost lovită de o maşină.
14:15
Compania aerospaţială europeană Airbus a efectuat recent primul zbor de test al super-avionului de transport Beluga XL A330-700L, programat să intre în serviciu în 2019.
14:15
Pianistul şi compozitorul Stefano Bollani va susţine pe 27 august, la invitaţia Institutului Cultural Român, „Concerto Azzurro“ la Ateneul Român.  Pe scena Sălii mari, artistul italian va interpreta, alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de Iosif Ion Prunner, propria sa compoziţie - „Concerto Azzurro“ pentru pian şi orchestră, iar în a doua parte a serii, „Improvizaţii“ la pian solo şi „Rhapsody in Blue“ de George Gershwin.
14:15
Zeci de dansatori şi solişti de muzică populară din Olt, copii şi tineri, se află până la sfârşitul verii pe litoral, unde cântă şi dansează pentru turişti în trei restaurante cu specific românesc.
14:15
Peste 50 de proiecte de bugetare participativă au fost depuse până acum, la Cluj, oraşul care a implementat, în 2017, în premieră pentru România un astfel de program. Ulterior, alte oraşe din ţară au anunţat că intenţionează să preia acest model, adaptându-l în funcţie de necesităţile fiecăruia.
14:15
O familie de raţe sălbatice care s-a aciuat pe heleşteul parcului Crâng din Buzău, cel mai mare din oraş, a reuşit să schimbe destinaţia de agrement a lacului, astfel că autorităţile au decis să scoată toate hidrobicicletele şi să le mute în alt lac, doar pentru a nu deranja păsările. De acum, lacul din Crâng este doar pentru admirat înaripatele, în acest scop fiind montate şi câteva băncuţe aproape de mal.
14:15
Deputatul PNL şi vicepreşedintele Comisiei pentru Apărare din Parlament, Ovidiu Raeţchi, i-a adresat ministrului de Interne, Carmen Dan, o scrisoare deschisă prin care o anunţat public data şi ora audierilor din cadrul Comisiei. Acesta a încheiat, însă, ironic, spunând că pariază pe lipsa sa de prezenţă şi pe faptul că PSD va invoca „scuze puerile” pentru a o salva de opinia publică şi de „numeroasele încălcări ale legii din seara de 10 august”.
Acum 2 ore
13:30
Ministerul de Externe de la Chişinău a anunţat miercuri, 15 august, că printre victimele inregistrate ca urmare a prăbuşirii podului rutier din regiunea oraşului Genova este şi un cetăţean al Republicii Moldova cu dublă cetăţenie. Consulatul se află în contact cu rudele.
13:30
În anul 1965, nava-şcoală „Mircea“ era o epavă: doar ce fusese înapoiată României de sovietici, care o confiscaseră după război, alături de alte nave de război.
13:30
Cel puţin 38 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce o porţiune a unui viaduct de pe autostrada A10 s-a prăbuşit marţi, la prânz, în apropiere de oraşul Genova, în nordul Italiei. Bilanţul, şi de această dată provizoriu, a fost anunţat miercuri de ministrul italian de Interne.
13:30
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, susţine că, dacă Guvernul ia o decizie care nu convine unor companii, „cine poate să creadă că acele companii nu vor avea un interes să aducă în stradă câţiva instigatori”.
13:15
Un român de peste hotare, care a înfiinţat un partid, s-a declarat dezamăgit de protestul din 10 august. John Banu Muşcel, care trăieşte în Statele Unite ale Americii din anii ’80, consideră că mitingul diasporei a fost un eşec. De asemenea, critică intervenţia în forţă a Jandarmeriei.
13:15
Ce metodă a găsit o Poliţie Locală pentru a păstra un oraş curat, înainte de a trece la amenzi de 2500 de lei? Structura din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea a gândit o soluţie pe care s-o ofere tuturor celor certaţi cu legea bunului-simţ înainte de a trece la amenzi, aşa că, în locul registrului de procese verbale, poliţiştii s-au înarmat cu mături şi făraşe.
13:15
Experţii desemnaţi de Comisia Europeană să monitorizeze proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturii trag un semnal de alarmă, arătând că angajamentele de alocare a banilor necesari proiectului nu au fost respectate nici de Primăria Timişoara, nici de Consiliul Judeţean, nici de Ministerul Culturii.
13:15
Primarul PSD al Iaşiului, Mihai Chirica, a vorbit marţi despre acţiunea violentă a Jandarmeriei din Piaţa Victoriei şi despre reacţia social-democraţilor, spunând că România se află „în cea mai penibilă situaţie din 1992 până în prezent”, protestul de vineri confirmând teoria că „PSD este succesorul de drept al fostului partid comunist”. Acesta a adăugat că Liviu Dragnea „a scufundat deja partidul” şi că cererile de demisie sunt tardive.
Acum 4 ore
12:45
Acţiunea iniţiată de 10 crescători de animale din mai multe ţări europene, printre care şi ciobanul Petru Vlad din Cugir, împotriva Parlamentului European şi Consiliului European, a fost admisă de Tribunalul de pe lângă Curtea Europeană de Justiţie.
12:45
Iniţiativa USR "Fără penali în funcţii publice", care propune revizuirea Constituţiei în acest sens, a atins pragul de minim 20 de mii de semnături din cel puţin 21 de judeţe, astfel că aceasta poate intra în procedură parlamentară. Potrivit site-ului fărăpenali.ro, voluntarii au adunat până acum peste 750 de mii de semnături.
12:45
Foarte mulţi severineni şi-au îndreptat paşii miercuri dimineaţă spre Portul Drobeta Turnu Severin pentru a participa la manifestările prilejuite de Ziua Marinei. Imaginea dezolantă a Portului, dar şi programul extrem de scurt al jocurilor marinăreşti i-a făcut însă să plece acasă total dezamăgiţi.
12:30
Trei femei din Alba au fost condamnate la închisoare cu suspendare de un complet al Tribunalului Alba pentru infracţiuni de fals, uz de fals şi încşelăciune în dauna unei societăţi de creditare căreia i-au produs un prejudiciu de peste 120.000 de lei.
12:30
Peste 100 de persoane foşti locuitori sau urmaşi ai unor familii care au locuit în Geamăna din comuna Lupşa s-au întâlnit duminică, 12 august, pentru prima dată de la momentul dispariţiei satului lor.
12:30
Protocolul regal îi impune Ducesei de Sussex anumite gesturi la fel de bine precum îi interzice altele. Însă nu de puţine ori am observat că soţia Prinţului Harry preferă ţinutele cu buzunare şi asta mai ales în ultima perioadă. O perioadă destul de tensionată din viaţa ei…
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.