Intalnire in spatiu. New Horizons se indreapta spre MU69

Evenimentul Zilei, 18 februarie 2018 00:15

In mai putin de un an va avea loc una dintre intalnirile cosmice cele mai asteptate din ultimii ani: New Horizons, sonda spatiala construita de NASA, va trece la o distanta foarte apropiata de asteroidul MU69, care se gaseste in centura lui Kuiper, si il va fotografia.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Evenimentul Zilei

Acum 2 ore
03:00
Un document care a primit deja avizul mai multor instituții ale statului propune modificări de substanță la legea insolvenței.
03:00
Colonelul Cătălin Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, a declarat, ieri, că imaginile cu protestatari bătuţi la mitingul din 10 august, care au fost proiectate la Comisia pentru dr epturile omului, încalcă decizia Curţii Constituţionale nr. 428/2017.
03:00
În jur de 30 de tineri din comuna arădeană Craiva, beneficiari ai venitului minim garantat, au fost convocaţi, marţi dimineaţă, de primarul Ioan B ercea, pentru a se prezenta la interviuri de angajare într-o fabrică de c ablaje auto din localitatea Nădab.
02:45
Sfinții Mucenici Trofim, Savatie și Dorimedont au trăit în timpul împăratului roman Probus (276-282), un persecutor al creștinilor.
02:45
02:30
Vikram Sedona (Italia, 18 ani) este câștigătorul locului al doilea la secțiunea vioară a Concursului Internațional „George Enescu”, ediția 2018.
Acum 4 ore
02:15
După cele 8 etape consumate până acum în Liga 1 Betano, „roș-albii” nu au strâns decât 10 puncte. De ajuns ca oficialii dinamoviști să anunțe revoluția în Ștefan cel Mare.
02:15
Legitimat la Paris Saint-Germain, basarabeanul Virgiliu Postolachi (18 ani/foto) se încadrează în Topul celor mai de perspectivă tineri jucători din Europa.
02:15
Manualul de Istorie de clasa a VI-a publicat de Editur a Didactică și Pedagogică conţine patru abateri de la programa șc olară, deficienţe de calibrare și selecţie a informaţiei, erori factuale, deficienţe de terminologie, inadecvări ale materialelor didactice și ale activităţilor de în văţare, precum și un număr prea mare de greșeli lingvistice, de scriere și de tehnoredactare.
02:00
Tehnicianul echipei FCSB trăiește periculos în viitoarele săptămâni și riscă să fie concediat de latifundiarul din Pipera.
01:45
Curtea de Apel Bucureşti va lua în discuţie, pe data de 16 octombrie, cererea de revizuire formulată de a vocatul Sorin Calaigii şi de colaboratoarea lui, Mihaela Bodîrlău, împotriva deciziei prin care au fost condamnaţi definitiv la câte 4 ani de închisoare cu executare pentru că ar fi primit bani pentru a influenţa judecători în dosarele în care cei doi pledau.
01:15
La fel ca și Traian Băsescu, și Liviu Dragnea a încercat să-și controleze partidul cu ajutorul femeilor din jurul lui. Doar că pe termen lung, strategia s-a dovedit a fi una deficitară, pentru că în momentele de intensitate crescută, acestea au părăsit nava una câte una. Nu prin trădare, ci prin cedare psihică.
01:00
România Tv este fără doar și poate postul de televiziune care ne oferă cele mai multe surprize. Același lucru este valabil și când vine vorba de angajați. Apare regulat la RTV pentru a-și prezenta reportajele, dar puțini știu că ea este pasionată de culturism.
01:00
Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți, întotdeauna, pe 19 septembrie, de acum înainte, câte 19 septembrie voi mai avea, o să pomenesc pe sportivul cehoslovac Emil Zatopek, pe care îl consider și nu sunt singurul, drept un fel de semizeu al alergătorilor, al sportivilor. Un exemplu bun. În timpul lui, anii 50’, 60’ a fost cel mai iubit sportiv - și în Est și în Vest. Un om bun, care era prieten cu toată lumea, iubit și admirat și de cei pe care îi învingea în întreceri.
00:45
Două intervenții publice – a lui Mihai Tudose și a lui Dan Tudorache – au schițat imaginea Complotului din PSD pentru răsturnarea lui Liviu Dragnea. Nu întîmplător cei doi au fost puși să vorbească despre Scrisoare:
00:30
Unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România a ajuns să participe la „X Factor” din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.
00:30
FC Liverpool s-a impus cu scorul de 3-2 în partida disputată, marți, pe teren propriu, împotriva francezilor de la PSG, în prima etapă a Ligii Campionilor.
Acum 6 ore
00:15
Un moment de cotitură din istoria României, în perioada în care țara noastră era condusă de fostul șef de stat comunist, Nicolae Ceaușescu, a fost retragerea de către SUA a Clauzei națiunilor celei mai favorizate, în anul 1988. Mulți dintre politicienii americani căutau, în anii 1986 și 1987, dovezi care să argumenteze decizia președintelui american Ronald Reagan. În acest context, diplomați ai Ambasadei SUA la București au profi tat de un moment important din viața comunității protestante: demolarea bisericii adventiste Grand. Pe acest fond, americanii au folosit informațiile furnizate de membrii acestui cult pentru a trimite un raport în Congresul American. „Evenimentul zilei” a stat de vorbă cu unul dintre martorii acestui eveniment istoric.
00:15
Șarada minciunilor legate de atacul rus cu gaz militar de luptă Novichiok la Salisbury, în Marea Britanie, împotriva fostului agent Serghei Skripal și a fiicei sale, a fost spart și expus definitiv săptămâna trecută prin trei întâmplări succesive: Ancheta organizației de investigații Bellingcat, interviul dat de cei doi autori Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, Margaritei Simonian, redactor-şef al publicaţiei Russia Today, joi, 13 septembrie și arestarea și expulzarea a doi spioni GRU la Haga care vizaseră laboratorul elvețian Spiez unde era testat Novichiokul utilizat în atac.
00:15
Cei zece balerini ai Teatrului Bolshoi din Moscova care vor performa la București pe data de 31 octombrie și-au defi nitivat repertoriul Spectacolului de Gală, pe care îl vor susține pe scena Sălii Palatului.
00:15
Nr. 8328 24 de pagini 2,8 lei
00:15
La câteva zile de la începerea școlii, violențele manifestate în rândul elevilor au luat o amploare considerabilă, agresiunile fizice sau verbale fiind la ordinea zilei. Astfel, în prima zi de școală, un elev de 16 ani de la Colegiul „Constantin Brâncuși” din Craiova a fost internat în stare gravă, după ce unul dintre colegii săi, sportiv la un club de box, i-a rupt maxilarul, cu o singură lovitură de pumn. De asemenea, un elev de 20 de ani de la Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu” din Râmnicu Vâlcea a fost filmat în timp ce își amenința cu bătaia una dintre profesoare, cerându-i să justifice o notă și „să se gândească mai bine”. Un alt caz revoltător a avut loc la Giurgiu, unde un elev în vârstă de 17 ani de la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ion Bălănescu” a fost scuipat, umilit și bătut cu pumnii în cap de doi colegi, întâmplarea fiind filmată. În toate situațiile de mai sus, polițiștii au deschis dosare penale în care elevii „cu probleme” sunt cercetați pentru infracțiuni de lovire sau alte violențe.
00:15
Deși școala ar trebui să fi e unul dintre locurile sigure, în care părinții să-și poată lăsa cu încredere copiii, incidentele bazate pe violență și agresivitate pot transforma școala - așa cum s-a și întâmplat în ultima perioadă - într-un mediu traumatizant și ostil.
00:15
Pe Mihai Uica îl știe tot natul, că e gureș și tot la două vorbe spune și o snoavă. Dar nu asta i-a adus lui Uica faima, nici faptul că a fost mare folclorist, nici că și-a încercat norocul în presă. Faima lui Uica vine dintre oale și din cărți. Iubește, în egală măsură, și bucătăria și scrisul. A fost mare crai în tinerețe, dar i-a pus capac o muiere cât un năpârstoc, o săsoaică de care e tare mândru. Au patru copii, care-s mari și plecați. Familia lor este risipită, dar unită
00:15
Personalitate marcantă a unei epoci istorice extrem de frământate a României, profesorul și diplomatul Ion Chinezu rămâne un intelectual pe cât de distins, pe atât de puțin cunoscut. Este și motivul pentru care am ales să vă prezentăm astăzi portretul acestui cărturar internat de două ori în lagărele Gestapoului, stigmatizat de comuniști și învăluit în mister și uitare în prezent.
00:15
Războiul comercial american împotriva Chinei și sancțiunile împotriva Rusiei împing cele două superputeri una în brațele alteia. Această alianță poate schimba echilibrul geo-strategic al lumii.
00:15
Deschiderea Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări a semănat foarte mult cu prima zi de școală. Pentru mulți participanți a fost prilej de bucurie și reîntâlnire cu prieteni și colegi, pe care nu-i mai întâlniseră pe timpul verii. Pentru alții, cum este Angelica Jarostawska, a fost momentul în care au decis că trebuie să fi e extrem de populari și în centrul atenției.
00:00
Un bărbat din localitatea Bremen, Germania, a găsit într-un dulap de bucătărie lingouri de aur care valorează aproape 100.000 de dolari. Dulapul fusese cumpărat de la rudele unui bătrân care a decedat în luna martie. Cumpărătorul a predat lingourile, autorităților.
18 septembrie 2018
23:30
Deși în urmă cu 10 zile spunea că nu are de gând să revină în politică, Crin Antonescu s-a răzgândit și a făcut un anunț incendiar.
23:30
Viktor Orban, premierul Ungariei, joacă permanent la limită între ceea ce poate tolera Bruxellesul. Zsolt Németh, președintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, considerat mâna dreaptă a premierul Vikto Orban, a afirmat recent că Ungaria dorește restabilirea unei alianțe vechi din timpul Monarhiei Austro-Ungare.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.