BREAKING NEWS: Klaus Iohannis nu o revocă pe Kovesi

Money.ro, 16 aprilie 2018 18:20

„La jumătatea lunii februarie ministrul Justiției mi-a trimis o porpunere de revocare a procurorului-șef al DNA, împreună cu raportul activității manageriale a DNA. După cum probabil vă amintiți, după ceva timp, la mijlocul lunii martie, mi-a fost înaintat și avizul CSM în care a ajuns la cu totul altă conlcuzie decât a domnului ministru. Avizul CSM a fost unul negativ. El nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, adițional, chiar dacă avizul nu obligă, el în niciun caz nu poate fi ignorat. Costat deci că în analiza acelorași acțiuni sau inacțiuni și în aplicarea acelorași texte legale, două autorități ale statului, respectiv MJ și CSM ajung la concluzii diametral opuse. Odată sesizat cu propunerea ministrului și după ce am primit avizul CSM, am solicitat departamentelor de specialitate din Administrația Prezidențială o analiză și câteva propuneri. Analizând motivele minstrului Justiției am constatat că autorul raportului consideră că acesta este citez: o luare de poziție față de dezbaterile publice din ultimul an, ceea ce clar induce percepția că evaluarea MJ poate fi subiectivă. Această percepție e întărită și de prezența în raport a unor aspecte referitoare la cariera profesională a ministrului Justiției. De aemenea, unele motive care fundamentează propunerea de revocare nu sunt pertinente. Mai multe despre argumentele tehnice de specialitate care au stat la baza deciziei pe care am luat-o veți regăsi în documentul care va fi pus la dispoziție la finalul declarației, care va fi trimis ministrului Justiției. Motivele ministrului Justiției nu au fost de natură să mă convingă, în mare parte nici nu corespund preverilor legale. În concluzie, nu voi da curs propunerii de revocare a doamnei Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA”, a declarat președintele.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Money.ro

Acum o oră
12:30
Sunt importante primele 1.000 de zile în viitorul copilului. Are sens, pentru că sinapsele în creier se fac la începutul vieţii şi în timp nu se mai fac atât de multe. Un copil care este bine îngrijit şi bine educat prin metode specifice din primele luni are un risc mai mic să ajungă analfabet funcţional, decât unul îngrijit de bunici care sunt semi-analfabeţi. 75% din nou intraţii pe piaţa forţei de muncă în 50 de ani vor avea profesii care azi nu există. Asta pune presiune pe sistemele educaţionale. Este important să adaptăm aceste sisteme", a spus Biriş. Potrivit acestuia, nu mai există în sistem de creşe de stat. "Noi avem o mare problemă cu creşele. Nu mai există în sistem de creşe de stat, mai sunt câteva prin Bucureşti şi oraşe mari unde este foarte greu să intri şi oricum sunt extrem de puţine. Creşele private sunt şi ele puţine, dar costă destul de mult. Cam 1.500 de lei este tariful la creşe. E deja greu. PSD are în Programul de guvernare să facă 3.000 de creşte. În primii doi ani de guvernare cred că s-au făcut doar 3, iar astea în Bucureşti. Lipsa creşelor afectează România pe două paliere, unul este al natalităţii. Familiile de tineri profesionişti tot amână decizia de a avea copii. Aici vrem să stimulăm natalitatea, sunt familiile care investesc în copiii lor. Al doilea palier este cel al forţei de muncă", a precizat avocatul, citat de Agerpres.  De asemenea, Biriş, care a fost şi secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a precizat că sectorul de stat nu va fi în stare să refacă sistemul de creşte într-un mod eficient. "În momentul în care o mămică să acasă doi ani, se rupe de profesie. Cum facem să reparăm sistemul de creşe? Nu poate fi făcut decât de către sectorul privat. Sectorul de stat nu va fi în stare să refacă sistemul de creşte într-un mod eficient. Sistemul privat costă, evident. Chestiunea asta trebuie gândită ca un parteneriat public-privat. La creşele private costurile să fie plătite de angajator şi rambursare de stat prin credit fiscal, adică scăzute din impozitele de plată lună de lună, ca să nu trebuiască să finanţezi", a explicat Biriş.   
Acum 2 ore
12:10
"Noi acum ne pregătim să creăm o instituţie mamut care se numeşte Fondul de Dezvoltare Naţională. Asta este o intervenţie masivă a Guvernului în economie. Nu o să ducă la nimic bun, ştim din experienţa altor ţări. În jurul ei va crea corupţie, inevitabil, nu din cauza oamenilor care o vor conduce, nu din cauza celor care au conceput-o, ci din cauza naturii ei", a spus Croitoru, citat de Agerpres. El a precizat că dacă vrei să utilizezi corect puterea publică, trebuie să ţii cont că intervenţiile guvernamentale în economie generează corupţie. "Dacă vrei să utilizezi corect puterea publică şi să nu obţii beneficii private cu ea, atunci trebuie să ţii cont că intervenţiile guvernamentale în economie generează corupţie, iar reglementările neinteligente creează arii de activitate în afara sferei reglementate", a explicat oficialul BNR.   
12:00
Menționăm că informații potrivit cărora PSD intenționază să obțină controlul asupra Consiliului Concurenței, o instituție independentă, circulă încă din vara anului trecut.Proiectul de lege ar urma să ajungă în plenul Camerei Deputaților, camera decizională, până pe 7 mai, termenul limită de aprobare. Acesta este termenul pentru adoptare tacită.Dacă trece și de Camera Deputaților, proiectul de lege pleacă la promulgare. Potrivit amendamentelor, legea ar urma să intre în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial. Articolul integral pe HOTNEWS.
12:00
O valoare apropiată de nivelul de marţi a acestui indice a fost înregistrată în 27 octombrie 2014, respectiv 2,33%. În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a crescut până la 2,52%, de la nivelul de 2,49% înregistrat luni. De asemenea, ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a crescut uşor de la 2,56% la 2,57%, iar indicele ROBOR la 12 luni a ajuns marţi la 2,62%, de la 2,60%, nivel înregistrat luni. Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR se situa la 2,05% în condiţiile în care, în perioada similară a anului trecut indicatorul era la 0,87%. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.   
Acum 4 ore
10:50
"Ca primar, am constatat că majoritatea celor care se prezentau în audienţă se aflau în căutarea unui loc de muncă. Or, multe dintre aceste persoane nu ştiu cum funcţionează resorturile Statului Român, nu cunosc, spre exemplu, faptul că ar trebui mai întâi să se prezinte la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă, să se înscrie în evidenţe, ca şomeri, să fie ajutate în găsirea unui post, eventual să beneficieze de un curs de calificare. Am convingerea că acelaşi lucru li se întâmplă şi primarilor prezenţi astăzi în sală, cărora numeroase persoane din comunitate le cer îndrumarea, în căutarea unor locuri de muncă," a explicat Lia Olguţa Vasilescu. Articolul integral pe CAPITAL.   
10:50
"Break Room" este amplasat într-o hală industrială, unde clienții pot sparge mai multe categorii de obiecte: electronice mari şi mici, obiecte de bucătarie, baie, sticlă, ceramică sau porțelan.Clienţii au la dispoziție trei tipuri de “arme”, la alegere (bâtă de baseball, baros, rangă) şi mai multe pachete de obiecte de spart pentru distracție și eliberare de stres.  Pachetele încep de la 50 de lei. “Investiția inițială este de 15.000 de euro și a constat în amenajarea halei și a spațiilor de break room, procurarea echipamentelor de siguranță, branding, promovare și logistica specifică. Estimăm 50 de clienți pe zi în timpul săptămânii și 100 în week-end, și ne estimăm un break even în primele trei luni. Vizăm francizarea și identificarea de parteneri la nivel național, dacă evaluarea business-ului după primul an corespunde planificării inițiale", spune Marius Neagoie, fondatorul "Break Room". Articolul integral pe ECONOMICA.NET.   
10:50
Cele mai mari transferuri de bani în regiune au fost către Rusia (8 miliarde de dolari), Ucraina (7,9 miliarde de dolari) şi România (4,9 miliarde de dolari), scrie AFP, preluată de Agerpres. Creşterea remitenţelor s-a datorat aprecierii euro şi a rublei faţă de dolar, avansului economic solid şi perspectivelor de angajare în ţările în care lucrează cei care trimit bani în Europa şi Asia Centrală, se arată în raport. Perspectivele pentru 2018 - 2019 sunt pozitive, dar creşterea nivelului remitenţelor ar urma să fie moderată, în urma stabilizării creşterii PIB-ului în zona euro, Rusia şi Kazahstan. Cursul de schimb rublă - dolar rămâne un factor crucial, care influenţează perspectiva, apreciază BM. Anul trecut, cei 266 de milioane de migranţi au trimis către ţările emergente şi în curs de dezvoltare o sumă record: 466 de miliarde de dolari, după trei ani de declin, datorită accelerării creşterii economiei globale, se arată în raport. Pentru acest an se previzionează tot o sumă record: 485 de miliarde de dolari. Anul trecut, cele mai mari creşteri ale remitenţelor s-au înregistrat în Europa şi Asia Centrală (21%) şi Africa sub-sahariană (11%). "Redresarea generală a remitenţelor este mai bună decât ne-am aşteptat. Ea este condusă de avansul mai solid din UE, Rusia şi SUA, de preţul mai ridicat al ţiţeiului şi de aprecierea euro şi a rublei", apreciază BM. Ţările cu cele mai mari transferuri de bani în 2017 au fost India (69 miliarde de dolari), China (64 miliarde de dolari), Filipine (33 miliarde de dolari), Mexic (31 miliarde de dolari), Nigeria (22 miliarde de dolari) şi Egipt (20 miliarde de dolari). Cele mai mari ieşiri au fost din SUA (67 miliarde de dolari) şi Arabia Saudită (38 miliarde de dolari).   
09:50
Vizita a avut loc în marja unor discuţii privind reintegrarea socială desfăşurată cu deţinuţii, regimurile de executare a pedepselor privative de libertate, despre paza perimetrului de deţinere, precum şi despre măsurile luate de Ministerul Justiţiei pentru rezolvarea problemelor din sistemul penitenciar. "În debutul vizitei a fost realizată o prezentare a Penitenciarului Bucureşti-Jilava, menţionându-se aspecte privitoare la structura fizică a unităţii, organigramă, activităţile de reintegrare socială desfăşurare cu persoanele private de libertate, regimurile de executare a pedepselor privative de libertate, precum şi paza perimetrului de deţinere. De asemenea, ministrul justiţiei, prof.univ.dr. Tudorel Toader, a relatat pe scurt demersurile iniţiate de Ministerul Justiţiei în vederea soluţionării problemelor cu care se confruntă sistemul penitenciar", anunţă Ministerul Justiţiei într-un comunicat de presă. Ministerul mai transmite că această întrevedere a avut şi scopul de a consolida relaţiile bilaterale şi schimbul de bune practici în domeniile comune de interes.  
Acum 6 ore
09:00
Surse din ALDE au explicat că sunt mai multe teme majore despre care ei au ajuns să afle din presă. ”Am ajuns să aflăm din presă despre subiecte importante. L-am văzut pe Teodorovici cum anunța decizii despre Pilonul II, pe Dragnea cum anunță alte măsuri și tot așa. Nu suntem de acord și ar fi trebuit să avem o comunicare solidă, înainte de a ieși cu ele la presă”, ne-au precizat surse din conducerea ALDE. De asemenea, cei de la ALDE se plâng că nu există o comunicare unitară la nivel public. ”Am ajuns ca în emisiuni TV omul de la ALDE și omul de la PSD să vorbească limbi diferite. Este jenant!”. Problema de comunicare este invocată și la nivelul PSD. Social-democrații susțin că ALDE nu-și anunță deschis nemulțumirile și află despre acestea prin intermediul presei. În tot acest timp, o ședință oficială a coaliției de guvernare nu a mai fost organizată de câteva săptămâni. Chiar dacă Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu se întâlnesc, o discuție pe teme punctuale nu a mai avut loc de mult. De altfel, nici între Dragnea și Tăriceanu relațiile nu mai sunt ca la început. Intenția lui Tăriceanu de a candida la prezidențiale și solicitarea de a fi candidat unic al coaliției a tulburat apele în interiorul PSD, dar și relația cu Liviu Dragnea. Din acest moment, orice declarație, orice poziție a lui Tăriceanu este privită de către cei din PSD drept o poziționare de prezidențiabil, ceea ce dăunează relației din interiorul coalițiie.   
08:50
Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-a exprimat regretul şi părerea de rău după accidentul îngrozitor de ieri în care şi-au pierdut viaţa 32 de turişti chinezi şi patru nord-coreeni. Accidentul a avut loc duminică noaptea în provincia North Hwanghae, când un autocar plin cu turişti a plonjat într-o prăpastie. Este o situaţie rarisimă în Coreea de Nord, unde presa se află sub o cenzură strictă, să apară ştiri negative, iar pentru Kim Jong un este şi mai neobişnuit să se expună într-un astfel de context, scrie BBC News.  Articolul integral pe REALITATEA.NET.   
08:40
Gabriela Firea i-a raspuns imediat presedintelui Klaus Iohannis, care s-a plans de traficul infernal din Bucuresti, asa cum, de altfel, se plang mai toti bucurestenii."Sa inteleg ca se doreste un schimb de job-uri, domnul presedinte si-ar dori un schimb de job-uri, sa vina la Primarie, iar eu la Presedintie?", a raspuns, ironic, Gabriela Firea.Firea a mentionat ca problema traficului nu este de acum si ca Bucurestiul nu se poate compara cu Sibiul, care "are doar 150.000 de locuitori, cat are jumatate dintr-un sector al Capitalei".  Articolul integral pe ZIARE.COM   
08:40
Faptul că ANAF macină zilnic nervii românilor nu mai este o noutate, însă o surpriză pentru mulți ar putea fi că în măsură destul de mare macină și nervii propriilor angajați. În comentarii pe Facebook, aceștia se plâng de echipamentele IT vechi, că își cumpără din banii proprii laptopuri și chiar PC-uri, de lipsa unor materiale cum sunt colile A4, că nu sunt evaluați corect, de numirile politice pe posturi de conducere, dar și de lipsa unei anchete penale pentru eșecul proiectului RAMP de modernizare, derulat cu Banca Mondială. Articolul integral pe PROFIT.RO   
08:30
Proiectul Vesta a luat naștere acum câțiva ani, dar acum Amazon a început să intensifice recrutarea de personal pentru acest proiect.  Zeci de joburi disponibile au fost publicate pe pagina de net  a comopaniei, doritorii fiind informați că Amazon ar dori să ”planteze” primii roboți în casele propriilor angajați încă din acest an, iar pentru ceilalți consumatori în 2019.Un purtător de cuvânt al companiei Amazon a declarat că firma nu comentează "zvonurile și speculațiile".Nu este clar ce sarcini poate avea un robot Amazon. Oamenii familiarizați cu proiectul speculează că robotul Vesta ar putea fi un fel de Alexa mobil care să îi însoțească pe clienți în anumite părți ale casei lor, unde nu dispun de dispozitive Echo. Prototipurile roboților au camere avansate și software pentru vizionarea pe calculator și pot naviga ușor.Proiectul este diferit de roboții concepuți de Amazon Robotics, o filială a companiei, din Massachusetts și Germania, spun oameni familiarizați cu proiectul. Amazon Robotics a creat roboți utilizați în depozitele Amazon, care gestionează stocurile de mărfuri.Articolul integral pe Bloomberg.    
08:30
Intr-un interviu pentru Ziare.com, Corina Rebegea a detaliat felul in care Rusia duce razboiul informational in Romania si scopul pe care il urmareste: "Iscusinta rusilor este sa speculeze tensiuni care deja exista in societate, istoria, nationalismul, antisemitismul. Se lucreaza foarte bine cu materialul clientului. (...) Scopul e sa introduci neincrederea in Vest si sa slabesti atasamentul Romaniei pentru cel mai mare proiect de dupa Marea Unire". Articolul integral pe ZIARE.COM   
08:30
Desi pe autostrada care leaga Lugojul de Deva ar fi trebuit sa putem circula inca din 2016, nici pana astazi lucrarile nu au fost finalizate. Mai mult chiar, pe lotul 1 al soselei - singurul care poate fi traversat cu masina de la un capat la altul (impreuna cu un capat al lotului 2 - n.red) - au aparut fisuri adanci. La solicitarea Ziare.com, constructorul acestui segment de drum, Tirrena Scavi Spa, a informat pe 12 aprilie ca e normal sa apara astfel de probleme pe o sosea circulata si ca ele vor fi remediate in cel mai scurt timp si cu un minim de disconfort pentru soferi. Articolul integral pe ZIARE.COM    
08:20
PwC (PricewaterhouseCoopers) găseşte interesantă declaraţia de intenţie a guvernului de transformare a Pilonului I într-un vehicul investiţional. Însă îşi exprimă îndoiala cu privire la capacitatea statului de a administra o asemenea formulă.   Articolul integral pe ECONOMICA.NET  
08:20
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) spune că până la acestă oră nu există informaţii care să arate că printre victimele incidentului din Toronto, unde o camionetă a intrat în mulţime, s-ar afla şi cetăţeni români. "Ministerul Afacerilor Externe face verificări în acest caz. Momentan, nu există informaţii care să indice că printre victime s-ar afla şi cetăţeni români", a transmis, pentru News.ro, Ministerul Afacerilor Externe. Articolul integral pe HOTNEWS.  
08:10
Publicaţia Bloomberg a compilat cifrele pentru a ilustra cel mai cuprinzător audit despre prezenţa Chinei în Europa. Aceasta arată că ţara a cumpărat sau a investit în active din Europa în valoare de cel puţin 318 miliarde dolari, în ultimii 10 ani. Potrivit datelor Bloomber, Europa a văzut cu aproximativ 45% mai multă activitate din China decât din SUA, în această perioadă. Articolul integral pe CAPITAL.  
08:10
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a spus, la finalul unei întâlniri de lucru cu autorităţile locale, agenţii economici şi conducerea judeţului Constanţa, că de săptămâna viitoare va începe repartizarea voucherelor de vacanţă. „Voucherele de vacanţă au intrat în linie dreaptă. Ministerul Turismului, săptămâna viitoare, o să le acorde tuturor angajaţilor”, a spus Trif, citat de mediafax.ro. El a precizat că aceste vouchere sunt un ajutor pe care Executivul îl dă atât turiştilor români, cât şi întregului sector, în general, pentru că se pot consuma doar pe teritoriul României. „Este un ajutor dat de către Guvernul României în mod direct turistului român şi turismului românesc. (…) Aceste vouchere de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare persoană, se pot cheltui doar pe teritoriul României”, a mai spus Trif. Salariaţii din instituţiile şi autorităţile publice vor beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizaţie de vacanţă, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 de lei, potrivit unei hotărâri de aprobare a normelelor metodologice de aplicare a OUG privind acordarea voucherelor de vacanţă.  Conform ultimelor date furnizate de Ministerul de Finanţe, în România erau luna mai 2017 nu mai puţin de 1.199.145 de bugetari.   
08:01
Datoria publică a României a scăzut ca procent în PIB, dar a crescut nominal în fiecare an. După saltul din 2009 când ne-am împrumutat aproape 20 miliarde euro de la FMI, Banca Mondială şi UE, care a dus la dublarea datoriei publice externe, ţara noastră a returnat mai mult de trei sferturi din împrumut, dar cu bani împrumutaţi din altă parte. Fostul prim-ministru Victor Ponta s-a lăudat că a reuşit să returneze integral în perioada guvernării împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional, dar datoria publică nu a scăzut în consecinţă. Articolul integral pe CAPITAL.  
Acum 24 ore
20:40
Numărul parlamentarilor pensionari este aproape dublu față de cel al senatorilor și deputaților în funcție. 506 foști deputați și 221 de foști senatori primesc celebra indemnizație pentru limită de vârstă. În total, 727 foști demnitari, față de 465 cât numără în prezent Parlamentul. Cea mai mare pensie specială de parlamentar este de 13.544 lei brut. Doi foști senatori încasează această sumă în fiecare lună, iar ea poate fi cumulată cu orice alte venituri, fie ele pensii sau salarii.  Alți 21 de foști senatori primesc o pensie specială de peste zece mii de lei pe lună, șase primesc peste nouă mii, iar alții 50 încasează peste cinci mii de lei. În situația de a încasa o pensie specială cuprinsă între două mii și cinci mii sunt 130 de foști senatori.  În ceea ce-i privește pe deputații pensionari, cea mai mare indemnizație pentru limită de vârstă este de 9.367 de lei brut pe lună. 156 de foști deputați încasează o pensie specială cuprinsă între cinci mii și nouă mii de lei și alți 351 primesc între 1.800 și 4.900 de lei pe lună.  În total, peste 3,2 milioane de lei se duc în fiecare lună pentru plata pensiilor speciale ale parlamentarilor, aproape 40 de milioane de lei pe an. Informațiile au fost transmise de Parlament la solicitarea jurnaliștilor Europa FM.   
20:10
„După unele creșteri salariale la unele categorii, iată că a apărut o inflație care practic a și anulat acele creșteri salariale, dobânzile au crescut în continuare, românii care au credite la bănci se uită cu mare îngrijorare la această evoluție. Ea încă poate fi corectată, dar nu de la BNR și nu de la investitorii și firmele străine, ci de la Guvern”, a declarat președintele.  Klaus Iohannis susține că Guvernele PSD nu au înțeles foarte bine urmările politicilor pe care le-au pus în practică, au trecut cu lejeritate peste argumentele Opoziției și peste argumentele sale și România este într-o situație care „încă poate fi corectată”.  „Dar dacă mai stăm mult se va ajunge la dezechilibre care se vor perpetua în timp, iar din cauza acestor chestiuni, care mie mi se par foarte serioase, și această aproape animiozitate între Guvern și BNR care este profund dăunătoare am decis să încerc o mediere între Guvern și BNR și în zilele următoare îi voi invita și pe unii și pe alții al Cotroceni ca să vedem unde sunt de fapt problemele și de ce nu se înțelege care măsuri trebuie luate pentru a îmbunătăți situația. O mediere înseamnă că vin la aceiași masă părțile care au opinii evident diferite. Mi se pare că s-a mers cam departe cu unele afirmații destul de contondente în ultima vreme”, a explicat Iohannis. Șeful statului a făcut referire la afirmațiile din ultima vreme a liderilor coaliției de guvernare care au atacat conducerea BNR.  Întrebat dacă îi va chema și pe liderii coaliției de guvernare la discuții, dat fiind faptul că aceștia l-au atacat pe Mugur Insărescu, Iohannis a răspuns: Instituțional acum este vorba de Guvern și BNR și pe aceștia îi voi chema la o mediere. Sper să reușim să ajungem cumva la un numitor comun  Liviu Dragnea afirma recent - comentând creșterea inflației -  că unele acţiuni de la BNR sunt coordonate cu unele declaraţii ale Opoziţiei, chiar ale şefului statului.   
17:30
Activităţile lor preferate sunt postate pe contul de Instagram Rich Kids of Singapore. O femeie dezbrăcată pe o pătură de bani, o alta care conduce dezbrăcată o maşină şi o alta care poartă un tricou inscripţionat cu mesajul ”Încetaţi să mai fiţi săraci”, cu logoul Chanel, sunt doar câteva dintre exemplele de fotografii postate pe acest canal. Alte teme populare sunt iahturile luxoase, şampania scumpă, camerele de hotel şi ceasuri scumpe. Mae Tan este una dintre tinerele care postează fotografii pe acest cont. Ea  este fiica unui om de afaceri bogat din Singapore şi este pasionată de pantofi după cum reiese din colecţia ei în care se regăsesc de la papuci Hermes până la pantofi stiletto Christian Louboutin. Printre tinerii care postează aceste poze se află şi Dhilon Lee care, potrivit descrierii profilului său, are doar 19 ani şi este fiul unui multimilionar din Singapore. El postează postează constant poze din aventurile sale pe mare. O altă tânără ale cărei poze sunt populare este Kim Lim, fiica lui Peter Lim, care a cumpărat clubul de fotbal Valencia în octombrie anul trecut. Printre hobbie-urile ei se află petrecerile luxuoase şi genţile scumpe, iar David Beckham pare a face parte din grupul său de prieteni. Contul Rich Kids of Singapore are aproximativ 5.700 de followeri, la mai mult de un an după lansarea acestuia. Pagina Rich Kids of Instagram, care a generat acest trend pe reţeaua socială, are peste 317.000 de followeri, potrivit Daily Mail.  
17:20
Grupul britanic Vodafone a confirmat vineri, 2 februarie, ca este intr-o faza initiala a discutiilor cu grupul american Liberty Global, patronul UPC Romania, privind posibila achizitie a anumitor active telecom detinute de americani pe piata europeana. Anuntul Vodafone a venit dupa ce Financial Times a scris ca Vodafone ar vrea sa cumpere active detinute de Liberty Global in Germania si tari din estul Europei. Articolul integral pe HOTNEWS.  
17:10
În 2001, anul privatizării, combinatul de la Galaţi producea 4,5 milioane de tone de oţel anual cu cinci furnale şi obţinea o cifră de afaceri de 800 de milioane de dolari, potrivit lui Petrişor Peiu, preşedintele Sidex Galaţi în 1999-2000.  Articolul integral pe ZFCorporate
16:50
Reapare cu logoul de la început - pisica neagră cu ochi verzi. Unde se poate asculta Radio Total, cine se ocupă de proiect, dar și istoria tumultoasă a postului de radio, în continuare. Radio Total se poate asculta online, relansat de doi oameni cu zeci de ani la fostul radio: Alina Dimitriu și Bogdan Popescu - Șarpe, unul din cunoscuții DJ ai anilor '90. Articolul integral pe PAGINA DE MEDIA.  
16:40
Asociaţia solicită autorităţilor să prezinte public şi să justifice intenţiile de a schimba actualul sistem de pensii obligatorii administrate privat astfel încât fiecare participant la Pilonul II să poată decide în mod conştient şi informat cu privire la siguranţa sa financiară în viitor. APAPR consideră că vehicularea în spaţiul public a unor scenarii contradictorii neasumate de nicio instituţie creează confuzie şi neîncredere, ceea ce poate aduce prejudicii intereselor financiare legitime ale unei întregi generaţii de angajaţi din mediul public şi privat. Luând în considerare faptul că siguranţa financiară a 7 milioane de români va depinde de diversificarea surselor de venit la pensionare, APAPR îşi exprimă încă o dată în mod public invitaţia la dialog şi consultare publică cu privire la viitorul Pilonului II de pensii private, conform legilor care guvernează activitatea decizională în România. Articolul integral pe CAPITAL.  
16:30
Astăzi, 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, Plaza România și Salvați Copiii lansează un proiect inedit de colectare de cărți pentru comunitățile defavorizate în care activează organizația. Cu motto-ul „O carte de la tine, un viitor pentru ei!”, campania se desfășoară între 23 aprilie și 1 iunie, Ziua Copilului, când cărțile colectate vor fi dăruite copiilor din programele educaționale Salvați Copiii. În această perioadă, bucureștenii vor putea face donații de cărți la Plaza România, cărți care ar putea fi primele citite pentru unii copii din România. Cărțile vor fi colectate într-un container special creat de Plaza România și amplasat la parterul mall-ului, Zona Atrium. Proiectul demarat la Plaza România se înscrie în programele educaționale dezvoltate de Salvați Copiii , cu scopul de a oferi șanse egale la educație și dezvoltare copiiilor din medii defavorizate.  
16:20
„Premierul a propus constituirea unui grup de lucru. Doamna Olguța Vasilescu a spus că cifra (privind sporurile  - n.r.) nu se poate modifica. Propunerile noastre le-au notat pe toate, au părut a fi de acord cu ele. Să sperăm că se și materializează ce s-a discutat”, a declarat managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop.  În privința amenințărilor privind declanșarea grevei generale în sănătate, Monica Pop a afirmat: Doamna Olguța Vasilescu a spus că nu impresionează nicio grevă, că orice grevă ar fi asta este situația, că a fost o modificare substanțială de salarizare.  La întâlnire a participat și Darius Vâlcov, consiler de stat al prim-ministrului, condamat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru corupție. El s-a arătat enervat de faptul că unii manageri de spitale au criticat salariile foarte mari pe care le iau unii medici din spitale mici comparativ cu cei din spitalele mari.  „Domnul Vâlcov a fost destul de enervat de discuția unor colegi manageri care au spus că nu e normal să aibă 30 de mii de lei un doctor de la un spital mic și mult mai puțin unul de spitalul Fundeni sau de la un alt spital mare și el a părut enervat de asta și a zis că de ce ne uităm în altă grădină. Păi e normal să ne uită în altă grădină, pentru că unul care face triaj nu se poate compara cu unul care face transpalnt de ficat”, a spus Pop.
15:40
Bebeluşul, al doilea fiu al prinţului William şi al ducesei de Cambridge, a avut la naştere greutatea de 3,8 kilograme. Prinţul William a asistat la naştere."Regina, ducele de Edinburgh, prinţul de Wales, ducesa de Cornwall, prinţul Harry şi membrii ambelor familii (ale părinţilor bebeluşului, n.r.) au fost informaţi şi sunt încântaţi de această veste", a anunţat Palatul Kensington."Alteţa Regală şi bebeluşul sunt sănătoşi şi se simt bine", precizează acelaşi comunicat.Luni dimineaţă, Palatul Kensington anunţase pe contul său de Twitter că ducesa de Cambridge a fost internată la spitalul St. Mary din Londra, după ce intrase în travaliu."Ducesa a fost transportată cu automobilul de la Palatul Kensington în aripa Lindo a spitalului St. Mary, în prezenţa ducelui de Cambridge", a precizat acelaşi mesaj online.   
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.