CE va declanşa un proces de blocare a sancţiunilor SUA pentru a ajuta companiile europene

Business Magazin, 18 mai 2018 12:50

Comisia Europeană va declanşa vineri un proces prin care poate bloca potenţialele sancţiuni extrateritoriale, aplicate de Statele Unite împotriva Teheranului, pentru a ajuta companiile europene să îşi continue activitatea în Iran, a declarat Jean-Claude Juncker, relatează site-ul EUObserver.com.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Business Magazin

Acum 2 ore
08:10
Acum 24 ore
18:40
Bogdan Botea, avocatul baschetbaliştilor americani înjunghiaţi sâmbătă spre duminică la terasa 'Music Pub' din Brăila a vorbit deschis despre mersul lent al procesului. A dezvăluit că ceilalţi americani de la echipă nu mai ies din casă, dar şi că martorii vor fi reaudiaţi, de data aceasta având alături un traducător autorizat de Ministerul Justiţiei.
18:10
Executivul a adoptat, în şedinţa joi, o hotărâre privind acordarea unui spor de 15% la salariu tuturor persoanele încadrate în grad de handicap grav sau accentuat.
17:40
Kira Hagi (22 de ani) tocmai a primit primul rol important al carierei de actor. Fiica lui Gică Hagi va juca în "Între chin şi Amin", un film despre Experimentul Piteşti, regizat de Toma Enache, care va fi lansat în România anul viitor.
17:10
Membrii Coaliţiei pentru Familie precizează, joi, că iniţiativa lor de revizuire a Constituţiei nu are nicio legătură cu vreo formaţiune politică, precizând că resping confiscarea politică a demersului lor.
16:50
Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, suspectă pentru spălare de bani, se confruntă cu o nouă anchetă, la o zi după ce a publicat un raport prin care a dezvăluit plăţi în valoare de 200 de miliarde de euro făcute prin filiala din Estonia, potrivit Reuters.
16:40
Sistemul de finanţare a Sănătăţii din România a devenit deformat şi disproporţionat, avertizează Dragoş Damian, director executiv al Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România, într-un comentariu pentru Mediafax. Iar în timp ce cheltuielile în Sănătate vor creşte, prin înaintarea în vârstă a generaţiei ”decreţeilor”, sursele de finanţare vor fi tot mai puţine.
16:30
16:20
Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, în debutul şedinţei de Guvern, că printre persoanele cu handicap care vor beneficia de un spor la salariu de 15% se numără cele care deţin un certificat de încadrare în grad de handicap „SIVA”, după care s-a corectat şi a spus „SIDA”.
16:20
Castelul este localizat lângă Maybole, Carrick, într-un cadru natural de vis.
16:10
Fostul lider al PSD Victor Ponta a postat, joi, pe Facebook, o nouă fotografie în care Liviu Dragnea apare alături de George Maior, Laura Codruţa Kovesi şi Gabriel Oprea, susţinând că liderul social-democrat este asemeni unui ”pilot nebun şi disperat gata să distrugă tot”.
15:40
15:10
Judecata în dosarul în care consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, e acuzat că ar fi mituit un angajat de la Cadastru, va începe la Tribunalul Gorj, după ce magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, joi, definitiv, contestaţiile inculpaţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
15:10
Companiile Facebook şi Twitter vor fi sancţionate dacă nu se vor conforma cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorului până la sfârşitul acestui an, a avertizat joi Uniunea Europeană, relatează site-ul agenţiei Reuters.
15:00
14:50
În Pontevedra, oraşul spaniol care a oprit traficul în centru şi a impus reguli stricte de circulaţie la periferie, oamenii nu strigă unii la alţii, sau o fac mai rar. Nu eşti deranjat de turaţia motoarelor, de claxoane enervante, de scârţâit de roţi, şi nu trebuie să ţipi pentru a acoperi larma iscată de trafic, sunet specific pentru multe oraşe spaniole.
14:30
Un agent de pază dintr-un supermarket din Capitală a găsit, într-un coş de cumpărături, un plic sigilat cu peste 33.000 de euro, plicul cu bani fiind predat poliţiştilor, informează Poliţia Capitalei.
14:30
Viticultorii din judeţul Vrancea au început să cumpere maşini de recoltat struguri deoarece nu găsesc zilieri. Este vorba despre marii producători care îşi permit să facă împrumuturi bancare, în timp ce ceilalţi aşteaptă modificarea cadrului legislativ pentru a accesa fonduri europene.
14:20
La data de 20 septembrie1974 a fost inaugurat drumul naţional Transfăgărăşan, care cuprinde cel mai lung tunel rutier din România (887 m), situat la cea mai mare altitudine din ţară: 2.045 m.
13:40
Vremea se va răci accentuat începând de vineri, când o masă de aer polar din zona Arctică va pătrunde în Europa.
13:40
După valul de apeluri cu suprataxă din ţări exotice, escrocii au trecut acum la un nou mod de operare, numit de experţii în securitate cibernetică, „vishing”.
13:30
Muzicianul britanic Ed Sheeran va susţine un concert pe Arena Naţională din Bucureşti, pe 3 iulie 2019, parte a turneului mondial pentru promovarea albumului "Divide", iar biletele pentru show vor fi puse în vânzare pe 27 septembrie, arată un anunţ al organizatorilor.
13:20
În fiecare an, peste 6.000 de studenţi români pleacă la studii în străinătate, iar 2.000 dintre ei aleg ca ţară de studii Marea Britanie
13:20
UiPath, o companie fondată în Bucureşti de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă care a ajuns la o evaluare de 3 mld. dolari pe fondul exploziei cererii la nivel global pen­tru roboţii săi software care pot executa în locul oa­me­nilor diferite sarcini repetitive, va recruta până la finele anu­lui 2019 aproximativ 1.000 de oameni în cen­trele sale de inginerie din India.
11:10
O problemă de matematică dintr-o culegere de matematică din România, gândită pentru copiii de clasa a 2a, pune în dificultate pe majoritatea adulţilor care încearcă să o rezolve.
11:00
România este pe ultimul loc la nivelul UE în ceea ce priveşte calitatea serviciului de distribuţie a energiei din cauza celei mai mari durate a întreruperilor neplanificate în alimentarea cu electricitate a consumatorilor.
11:00
In ciuda marilor civilizatii si culturi care ne-au marcat istoria pana in prezent, omul este, in continuare, o specie instinctuala si gregara, care in momente-limita isi cauta refugiul in sanul familiei, al prietenilor si al grupului social din care face parte, asa cum o spun, cu acelasi glas, atat psihologia si sociologia, cat si etologia.
10:50
Interviul publicaţiei ProSport cu Nadia Comăneci a pornit de la faptul că sportivei i se spunea „fetiţa care nu zâmbea niciodată”, cum este prezentată şi într-un roman al Lolei Lafon, iar acum locul ei este luat de Simona Halep, fiind descrisă similar: zâmbetul apare rar pe chipul său, şi doar la terminarea jocului.
10:30
În toamna anului 2008, când s-a anunţat declanşarea crizei, aveam 20 de ani şi eram studentă în anul II la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti.
Ieri
18:00
Pentru unii investitori străini, o recesiune ar fi cel mai bun lucru care i s-ar putea întâmpla Turciei, potrivit Wall Street Journal.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.