Augustin Lazăr: Tânăra magistratură din România a ajuns la maturitatea. Replica ministrului Justiţiei

Adevarul (Romania), 16 septembrie 2018 19:45

Procurorul general, Augustin Lazăr, a transmis, duminică, un mesaj în care susţine că  ”independenţa judecătorilor şi procurorilor reprezintă o necesitate pentru a ne asigura că justiţia, ca una dintre puterile statului, prin instituţiile sale, este capabilă să îşi îndeplinească rolul de a menţine echilibrul puterilor şi a corectitudinii relaţiei dintre stat şi cetăţeni”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum o oră
12:30
„Lumina Libertăţii”, spectacolul de arte performative, muzică, arte vizuale şi instalaţii de lumină, dezvoltat pe structura arhitecturală a Pieţei Libertăţii, a readus comunismul în Timişoara.
12:30
Investiţia este realizată de Consiliul Judeţean Galaţi, cu finanţare din bugetul propriu al instituţiei. Constructorul Midanne Invest Grup SRL promite că noul şi futuristul muzeu de artă vizuală din Galaţi va fi gata în 18 luni, respectiv în mai-iunie 2020.
12:30
„Îmi exprim îngrijorarea că doamna Viorica Dăncilă, campioană cunoscută a gafelor, va face evaluările miniştrilor şi va decide cine trebuie să fie remaniat, deşi este ultima persoană care poate realiza o astfel de evaluare.
12:30
Un filmuleţ postat pe Facebook îi arată pe câţiva protestatari #rezist apostrofându-l pe Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale. Protestatarii spun că l-au întâlnit pe Dorneanu pe bulevardul Unirii şi au mers cu el până acasă.
12:15
Motivul reuniunii este desfăşurarea lucrărilor Sinaxei Monahale, un fel de congres regional al vieţuitorilor din mănăstiri. A doua zi, pe 25 septembrie, la Brăila ajunge şi Patriarhul României, care va sfinţi recent restaurata (după un secol de ruinare) mănăstire de la Măxineni.
12:15
Ducesa de Sussex a dezvăluit un detaliu inedit din ziua nunţii cu Prinţul Harry, povestind cum „a ascuns“ în rochia de mireasă o adevărată declaraţie de dragoste pentru soţul său.
12:15
Formaţia Salvamont Nucşoara a plecat, duminică dimineaţa, în căutarea a doi turişti care, ieri, au pornit într-o drumeţie în Munţii Făgăraş, dar nu s-au mai întors. Din fericire, cei doi au fost găiţi teferi, deşi epuizaţi.
12:15
În ultima săptămână, poliţiştii de la transporturi au întocmit peste 70 de dosare penale şi au aplicat sancţiuni contravenţionale de 100.000 de lei, pentru neregulile depistate în zona staţiilor de cale ferată, porturilor, pe rute feroviare şi navale.
Acum 2 ore
12:00
Accidentul s-a produs în judeţul Galaţi, pe DJ251, între municipiul Tecuci şi satul Matca. Potrivit poliţiştilor, vinovat este chiar şoferul accidentat, care a suferit un traumatism cranio-cerebral destul de grav. El s-a ales şi cu dosar penal.
11:45
Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Sud-Est şi de revista „Antares”, cu sprijinul Primăriei municipiului Galaţi. Manifestările vor dura până duminică, 30 septembrie şi se vor desfăşura în trei oraşe: Galaţi, Brăila şi Buzău.
11:45
Consiliul Judeţean Hunedoara renunţă la administrarea mai multor sectoare de drum judeţean, care vor deveni drumuri forestiere. Sunt drumuri de pământ, impracticabile cu maşina.
11:30
În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 34 de percheziţii şi au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 1.300.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracţiuni economice.
11:30
Poliţiştii au intervenit, în cursul zilei de ieri, la peste 3.400 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au constatat 688 de infracţiuni şi au aplicat peste 7.000 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute 419 permise de conducere.
11:30
Joi, Ducii de Sussex au fost, pentru prima dată, în postura de gazde ale unui eveniment caritabil. Totul a avut loc în grădinile Palatului Kensington, iar invitatul de onoare a fost chiar mama lui Meghan, Doria, care a avut, astfel, ocazia s-o vadă pe fiica ei pentru prima dată în timpul unei îndatoriri regale.
11:30
Casa părintească a cântăreţei de muzică populară Laura Lavric a fost distrusă într-un incendiu în noaptea de sâmbătă spre duminică. Nu au fost persoane rănite, iar focul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit la un cablu defect.
11:30
Unul dintre podurile peste canalul Bega va face legătura între strada Jiul, proaspăt reabilitat, şi Splaiul TudorVladimirescu. Celălalt va fi realizat în zona ISHO.
11:30
De câteva luni încoace, se află în plină efervescenţă serviciile diplomatice ale marilor biserici ale lumii creştine, ieşite acum la ofensivă pentru a însoţi, cu forţa lor enormă de influenţă, marile mişcări de recalibrare a hărţilor de putere pe plan mondial.
11:30
Meciul de fotnal Poli Iaşi-Dinamo Bucureşti a fost unul tensionat. Mai multe mesaje scrise şi afişate în timpul partidei de vineri, 21 septembrie, au fost interzise de observatorul meciului şi Jandarmerie.
11:30
Brexit-ul este,probabil, cel mai spectaculos bluf politic din istorie. Când David Cameronanunţa, în mai 2015, organizarea unui referendum pe tema ieşirii Marii Britaniidin Uniunea Europeană, nimeni nu lua în considerare şi, cu atât mai puţin, nuera pregătit de un vot în favoarea acestei idei.
11:15
Partidul Banatul a fost înregistrat în Registrul Partidelor Politice din România, în baza Deciziei Tribunalului Bucureşti.
11:15
Referendumul pentru modificarea Constituţiei, în sensul redefinirii căsătoriei, a dus la ample dezbateri despre participarea sau boicotarea acestuia. Printre cei care încurajează participarea la urne sunt şi OSMTH, care le cere oamenilor, indiferent de ideologie, să iasă şi să-şi spună părerea.
11:15
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că opoziţia pare a face un blat ruşinos cu PSD refuzând să depună o moţiune de cenzură, acuzând PNL şi USR că pur şi simplu mimează opoziţia.
11:15
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a abţinut să comenteze situaţia PSD după CExN de vineri, precizând că nu este „psihologul pesediştilor" şi nu e menirea sa să facă dreptate şi să împartă adevărul în alte partide.
11:15
Circulaţia va fi restricţionată, duminică, pe traseul Bd. Poligrafiei - Str. Jiului – Bd. Gloriei din Capitală, pentru evenimentul sportiv Turul României 2018”, anunţă Brigada Rutieră a Capitalei.
11:15
Şeicul Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, din Abu Dhabi, care administrează deja Insula Mare a Brăilei, i-a spus omului de afaceri Ion Ţiriac că poate investi în România oricât este necesar.
11:15
Zeci de patroni au depus deja cereri pentru un ajutor de stat de 614 milioane de lei, bani pe care-i vor folosi pentru a-şi extinde activităţile economice în zone defavorizate.
Acum 4 ore
11:00
Poliţia Română şi DIICOT au efectuat, pe parcursul ultimelor două săptămâni, 96 de percheziţii, pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. 98 de persoane sunt cercetate pentru comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate.
10:30
Poliţiştii au dat amenzi de peste 20.000 de lei angajaţilor unei firme care au tăiat ilegal copaci, în comuna Sălaşu de Sus, de la poalele Retezatului.
10:30
În ultima săptămână, la nivel naţional, a fost dispusă măsura arestului la domiciliu faţă de 29 de persoane, iar cea a controlului judiciar faţă de alte 99 de persoane.
10:00
Naomi Osaka, noua stea a tenisului feminin mondial, a trăit amărăciunea înfrîngerii chiar în faţa propriilor suporteri.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.