Analist polonez, COMPARĂ proiectul UE cu revoluția bolșevică a lui Lenin

Evenimentul Zilei, 9 noiembrie 2018 00:45

Analistul polonez Krzysztof Karoń explică de ce politicienii PRO-UE sunt îndepărtați de realitate și nu ascultă și nu înțeleg vocile popoarelor lor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Evenimentul Zilei

Acum 15 minute
06:45
Vremea. După ce în ultimele săptămâni frigul și ploile au pus stăpânire pe România. Iată că meteorologii au făcut anunțul așteptat de toți românii: începând de miercuri, vremea se încălzește.
Acum 6 ore
02:00
Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri adevărate din surse de încredere, unele confidențiale, curierul de la Bruxelles, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la televiziuni diferite: Servus, zodiilor!
Acum 8 ore
00:45
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, aseară, că „această remaniere este o farsă, o răfuială în interiorul PSD”, prin urmare a respins toate cele trei propuneri. Șeful statului a spus că a avut o discuție cu premierul Viorica Dăncilăși i-a transmis două variante: să vină cu alte propuneri sau să vină cu nume de miniștri interimari, până când se vor hotărî asupra unor persoane care să fi e agreate de președinte. Acesta nu i-a dat un termen, însă a precizat că răspunsul premierului a fost că se gândește. În ceea ce privește restructurarea guvernului prin Parlament, Iohannis a lăsat să se înțeleagă că varianta aceasta nu va avea sorți de izbândă și a spus că ar reprezenta o „încercare de a-l ocoli pe președinte”. Legat de motivele respingerii celor trei, președintele a spus că „nu sunt pregătite și nu au ținută”.
00:45
Nr. 8477, 24 de pagini 2,8 lei
00:45
00:45
Ministerul Transporturilor a anunțat o noutate legislativă prin care proprietarii își pot recupera taxa plătită pe rovinieta în cazul în care își vând mașinile, înainte de expirarea perioadei de valabilitate.
00:45
Augustin Lazăr solicită daune morale de 1 leu şi obligarea Ministerului Justiției de a publica pe site-ul propriu un comunicat în care să îşi ceară scuze public pentru ceea ce scrie în raportul privind activitatea sa managerială.
00:30
În cadrul celui mai recent Salon de Inventică de la Cluj, o studentă de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, din localitate, a prezentat un aliment care ar putea, la prima vedere, să fie banal, pentru că este doar un... iaurt. Surpriză, însă, acesta este chiar iaurtul perfect.
00:15
Comisia specială parlamentară pe domeniul justiţiei, cunoscută drept „Comisia Iordache” s-a reactivat după ce Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis prelungirea cu 120 de zile a perioadei de activitate.
00:15
Luni a început Săptămâna Patimilor, cea mai profundă şi mai zguduitoare săptămână a creştinismului şi, poate, a întregii civilizaţii. Este săptămâna în care au loc cele mai importante evenimente din istoria mântuirii, începând cu ultimele învăţături trimise de Hristos ucenicilor Săi şi sfârşind prin Jertfa de pe cruce, punct culminant al întregii activităţi a Mântuitorului: iertarea păcatelor omenirii.
00:15
Nouă spitale de urgență şi Serviciul de Ambulanță al Capitalei vor asigura asistența medicală de urgență în perioada 26 aprilie - 1 mai, cu ocazia Sărbătorii Pascale.
00:15
Fie că e vorba de 20 de lei, 50 de lei sau 100 de lei, bătrânii se înghesuie la ghișeele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor OMENIA, singura organizație care îi sprijină, pentru a lua împrumuturi pentru masa de Paște
00:15
Ioan Eugen Iovanache, cunoscut în literatura română sub numele Ion Vinea, a fost un personaj extraordinar. Dovadă stau tușele de mai jos, imprimate pe hârtie grație criticului literar Paul Cernat, cu prilejul împlinirii, pe 17 aprilie, a 124 de ani de la nașterea autorului volumului de versuri „Ora fântânilor”.
00:15
„Acum exact 3 ani și 5 luni, tot într-o zi de 22, se ridica la ceruri Alexandru Hogea, a 60-a victimă a pârjolului de la Colectiv”, a scris lectorul Universitar, dr. Dan Grigorescu, ieri, pe un cont de pe o rețea de socializare.
00:15
Grupul de elevi de la un liceu din Iaşi, aflat într-un schimb de experiență în Sri Lanka, a revenit în siguranță în România, marți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.
00:15
Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, de la Curtea de Apel București, a declarat, ieri, în sala de judecată că a fost blocat în trafic de o mașină, duminică, în timp de se afla la volan, și a fost amenințat cu un obiect spunându-i-se „Știm unde stai”. „Nu pot să stau cu milițianul după mine!”, a conchis judecătorul după ce a relatat episodul.
00:15
În cadrul celui mai recent Salon de Inventică de la Cluj, o studentă de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, din localitate, a prezentat un aliment care ar putea, la prima vedere, să fi e banal, pentru că este doar un... iaurt. Surpriză, însă, acesta este chiar iaurtul perfect.
00:00
Tot mai multe instituţii din Japonia își intensifică eforturile de a limita accesul fumătorilor la joburile scoase la concurs. De exemplu, prima instituţie de învăţământ public care interzice fumatul este Universitatea din Nagasaki care nu mai angajează fumători. Cei care vor să de angajeze la această universitate şi sunt fumători trebuie să semneze un angajament că renunță la țigări.
23 aprilie 2019
23:45
Antrenorul personal Kris Boyson a fost surprins pe stradă împreună cu iubita, Katie Price, în timp ce se bucurau de înghețată în timpul unei plimbări de familie.
23:45
Traian Băsescu, candidat din partea PMP la europarlamentare, a fost invitat în această seară în studioul ştirilor B1TV. În cadrul emisiunii a comentat despre cum a fost posibilă achitarea lui Tăriceanu.
23:30
În numărul 15 al revistei Evenimentul Istoric, pe care îl găsiți la toate punctele de difuzare a presei, apare un nou episod din jurnalul ținut în primele luni de după evenimentele din decembrie 1989 de generalul Iulian Vlad, ministru secretar de stat la Ministerul de Interne, șef al Departamentului Securității Statului.
23:30
Premierul Viorica Dăncilă a găsit, în mai puțin de o oră, o soluție pentru a atenua criza politică survenită în urma refuzului președintelui Klaus Iohannis de a accepta propunerile pentru cele trei ministere rămase fără titulari după demisia acestora: Justiție, Fonduri Europene și Ministerul Românilor de Pretutindeni.
23:30
Antrenorul personal Kris Boyson a fost surprins pe stradă împreună cu iubita, Katie Price, în timp ce se bucurau de înghețată în timpul unei plimbări de familie.
23:15
La lansarea volumului „1848-1989: De la primul la noul 48", al cărui autor este conf. univ. dr. Adrian Niculescu, eveniment care a avut loc marţi, la Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD 89) la Librăria Cărtureşti Verona, a participat, printre alte personalităţi din lumea culturii româneşti şi preşedintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop. Acesta a afirmat că pe străzile Braşovului în decembrie 1989 lumea nu se gândea decât la libertate. În acest context Pop a îndemnat pe cei prezenţi să nu "batjocorim" ceea ce este scump pentru poporul român pentru că altfel "devenim pigmei" şi ne batem joc în primul rând de noi înşine.
23:15
Elena Udrea a făcut declarații incendiare la adresa lui Tudorel Toader, ministrul care l-a ținut pe Liviu Dragnea pe jar și care a provocat tensiuni inclusive în Coaliție.
23:15
Jurnalista Denise Rifai, moderatoarea emisiunii „Legile Puterii” de la Realitatea TV a comentat noua gafă a premierului Viorica Dăncilă încurcând „însuși” cu „însuți”.
23:15
Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici a afirmat, marţi seară, că Iulius Filip care a fost arestat şi torturat în închisoarea de la Aiud a împlinit azi vârsta de 72 de ani. Cu această ocazie i-a transmis „un sincer, din toată inima, gând bun, urări de sănătate și speranța de a ne revedea cât mai curând”.
23:15
Într-o intervenţie telefonică din Costa Rica, în emisiunea moderată de jurnalistul Victor Ciutacu, fostul ministru MDRT, Elena Udrea, a vorbit despre situaţia justiţiei din România şi mai ales despre ciudăţenia care i s-a întâmplat cu dosarul Gala Bute. Tot în această seara a vorbit şi despre botezul Evei Maria.
23:00
La lansarea volumului „1848-1989: De la primul la noul '48", al cărui autor este conf. univ. dr. Adrian Niculescu, eveniment care a avut loc marţi, la Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD '89) la Librăria Cărtureşti Verona, a participat, printre alte personalităţi din lumea culturii româneşti şi preşedintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop. Acesta a afirmat că pe străzile Braşovului în decembrie 1989 lumea nu se gândea decât la libertate. În acest context Pop a îndemnat pe cei prezenţi să nu "batjocorim" ceea ce este scump pentru poporul român pentru că altfel "devenim pigmei" şi ne batem joc în primul rând de noi înşine.
Acum 12 ore
22:45
Tribunalul Bucuresti a anulat marți mai multe interceptări realizate de procurori cu ajutorul ofițerilor SRI, în baza unor mandate de siguranță națională, în dosarului omului de afaceri Elan Schwartzenberg, realizat de DNA.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.