AdministraţiaTrump ia măsuri pentru a limita cererile de azil ale migranţilor

Adevarul (Romania), 9 noiembrie 2018 01:30

AdministraţiaTrump a făcut un pas major, joi, pentru a limita cererile de azil venite dinpartea imigranţilor, înaintând o reglementare care-i face pe indivizii caretrec graniţa de sud a SUA în mod ilegal neeligibili pentru azil, informeazăReuters.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
15:00
Pietrele cele mai vechi din ţara noastră au fost aduse de profesorul de geografie din Focşani din drumeţiile sale în munţi.
15:00
Ninsoarea căzută peste noapte s-a aşternut în Munţii Vrancei, în zona Greşu-Ojdula, unde drumarii au fost nevoiţi să intervină.
15:00
Lapoviţa, ninsoare şi deosebit de frig. Acesta este prognoza meteorologilor pentru următoarele zile când se anunţă vreme de iarnă. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare de vreme severă, în intervalul 16 noiembrie, ora 05.00-18 noiembrie, ora 12.00.
15:00
Doi tineri din Zlatna şi Carei vor participa la Campionatul Mondial de Atelaje Trase de Câini, competiţie care va avea loc în Samorin, Slovacia, în perioada 16-18 noiembrie 2018.
15:00
Bărbatul are 39 de ani şi este bănuit că a furat un telefon mobil. În timpul audierilor, acesta a plecat din sediul poliţiei.
15:00
Federaţia „Solidaritatea Sanitară" solicită Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei o intervenţie urgentă pentru stoparea fenomenului diplomelor fără acoperire, după ce presa suedeză a relatat că unii dintre asistenţii medicali români care lucrează acolo nu au pregătirea necesară, deşi au diplome eliberate de şcoli postliceale din România.
15:00
Construită la mijlocul anilor 2000, „clădirea fantomă” din Parcul Corvin nu a mai fost finalizată, iar asocierea dintre primărie şi proprietarii clădirii a fost denunţată.
15:00
Filiala USR Alba a depus, joi, 15 noiembrie, la Primăria Alba Iulia, o propunere de amendament la bugetul pentru 2020 vizând participarea publică a cetăţenilor la luarea unor decizii privind cheltuirea banilor publici.
15:00
Fostul consilier local municipal Florin Toader a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Buzău sub acuzaţia de încălcare a regimului de muncă a minorilor. Toader ar fi folosit la muncă, fără forme legale, mai multe minore, la terasa pe care acesta o deţinea în târgul Drăgaică.
15:00
În această toamnă, Horia Brenciu şi trupa sa de muzicieni vor trece prin mai multe oraşe din ţară, printre care se află şi Drobeta Turnu Severin, pentru a-şi aniversa cei 25 de ani de carieră, printr-un turneu aniversar.
15:00
Constantin Bărzăgeanu (PNL), primarul comunei Mihăeşti (Vâlcea) imortalizat de camerele de supraveghere în timp ce lua un aparat dintr-un hotel din Băile Felix (Bihor) în care era cazat, are antecedente la capitolul furturi.
15:00
Aproape nouă milioane de persoane contractează anualinfecţii în spitale şi centre de îngrijire din Europa, a anunţat CentruEuropean de Prevenire şi Control al Bolilor, de pe lângă Uniunea Europeană.
15:00
Comisarul european Corina Creţu a dezvăluit într-un interviu multitutindea problemelelor cu care se confruntă România, arătând că o mare parte dintre acestea, inclusiv cele legate de obţinerea fondurilor europene sunt legate de inconstanţa Executivului, care schimbă proiectele, după cum schimbă miniştri.
Acum 30 minute
14:45
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de răcire a vremii, valabilă în majoritatea regiunilor, începând din dimineaţa zilei de vineri şi până duminică la prânz.
14:45
Avionul de luptă de generaţia a cincea Su-57 este capabil să atingă viteza hipersonică fără a fi nevoie să utilizeze sistemul postcombustie, ceea duce la economie combustibil, spune pilotul de încercare Magomed Tolboev.
14:45
O dietă săracă încarbohidraţi i-ar putea ajuta pe obezi şi pe supraponderali să piardă cel puţin10 kilograme în greutate, în decursul a trei ani, potrivit PressAssociation.
14:45
Consilierul general al PNL Ciprian Ciucu a transmis, joi, pe pagina sa de Facebook, că şi-a depus oficial candidatura pentru cursa electorală de la Primăria Capitalei. Deşi şi-a anunţat intenţia de a concura pentru Primăria Generală de mai mult timp, pe listele liberalilor s-ar putea afla mai multe variante până la sfârşitul zilei, 15 noiembrie fiind termenul limită de înscriere.
14:45
Procuratura saudită a admis că jurnalistul saudit disident Jamal Khashoggi a murit după ce a fost sedat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, după care trupul său a fost dezmembrat. Până acum, Riadul a arestat 21 de suspecţi în acest caz, cerând pedeapsa capitală pentru cinci dintre aceştia.
Acum 2 ore
14:00
Ridicat în memoriaeroilor căzuţi în Primul Război Mondial, Mausoleul de la Mateiaş,unde se află osemintele a peste 2.300 militari români, ca şiterenul pe care se află acesta, au devenit motiv de dispută întreun oraş şi o comună din Argeş.
14:00
Poliţiştii au intervenit, ieri, la peste 2.600 de sesizări, iar în urma activităţilor desfăşurate au aplicat peste 10.000 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.
14:00
În celebrul jaf de la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta Turnu Severin încă nu s-au identificat hoţii. Şase angajaţi ai muzeului au fost cercetaţi timp de patru ani şi în final procurorul de caz a dispus clasarea cauzei penale faţă de aceştia.
14:00
Consiliul Concurenţei propune acordarea unor garanţii de stat pentru a facilita refinanţarea creditelor populaţiei, în cazurile în care valoarea proprietăţilor a scăzut, a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, într-o conferinţă de profil.
14:00
După ce Curtea de Apel Braşov a dat o decizie definitivă cu privire la trecerea în proprietatea statului a Cetăţuiei de pe Dealul Straja, care este executorie, iar Primăria a avut o serie de comunicări cu Ministerul Finanţelor pentru a prelua obiectivul, în şedinţa Consiliului Local de astăzi, primarul George Scripcaru a propus un proiect de hotărâre privind trecerea Cetăţuiei în domeniul public al Municipiului.
14:00
Toţi românii care obţin venituri extrasalariale ar putea fi nevoiţi să depună din nou Declaraţia Unică, ca urmare a majorării salariului minim pe economie de la 1 decembrie, specialiştii estimând că ar fi vorba de circa 1 milion de persoane.
14:00
Mâine este Black Friday, cel mai aşteptat eveniment de shopping al anului, iar la eMAG sunt disponibile 3 milioane de produse, care vor beneficia de reduceri totale în valoare de 220 de milioane de lei.
14:00
Cu peste trei decenii de carieră în spate, regina reinventărilor din muzica românească a ştiut să câştige bătălia cu timpul pe scenă, dar şi în viaţa personală. Acum, se pregăteşte pentru un show memorabil în care se va duela cu Grasu XXL la Sala Polivalentă.
14:00
Vrăji, zâne, călătorii magice printre nori şi un copil mic,mic de tot, vor îmbogăţi imaginaţia spectatorilor care vor veni duminicaaceasta, începând cu ora 10,30, să îl vadă pe „Tom Degeţel”.
14:00
Preţul energiei electrice şi al gazelor din România va avea o tendinţă de creştere, în contextul alinierii cu ţările europene, iar Guvernul trebuie să spună ce consumatori poate subvenţiona în continuare, a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, într-o conferinţă de profil.
14:00
O selecţie din colecţia academicianului Alexandru Balaci va fi scoasă la vânzare în  cadrul licitaţiei de grafică de la Artmark, care va avea loc marţi, de la ora 19.30, la Palatul Cesianu-Racoviţă. Italienist şi istoric literar, Balaci a strâns opere din perioada renascentistă franceză şi italiană.
14:00
F64 anunţă o ofertă consistentă de produse pentru campania Black Friday 2018, punând la bătaie peste 1.500 de produse, cu reduceri de până la 80%.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.