Culmea Arhitecturii la un muzeu din Londra: Un oraș din turtă dulce VIDEO

Evenimentul Zilei, 7 decembrie 2018 10:45

Arhitecţii britanici au înlocuit materiale de construcţie tradiţionale cu zahărul şi condimentele pentru a crea un ”oraş al viitorului”, comestibil şi realizat din turtă dulce.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Evenimentul Zilei

Acum 10 minute
00:15
Curtea de Apel Oradea a decis, ieri, rejudecarea dosarului fostului preşedinte al Consiliului Județean, Alexandru Kiss, după ce omul de afaceri Bojtor Vilmos a dat o declarație în care a descris cum a lucrat cu DNA, SRI şi serviciile maghiare pentru a-l băga după gratii pe Alexandru Kiss.
00:15
Anchetele Consilierului special Robert Mueller au ajuns săptămâna trecută la Donald Trump. Dar dacă Președintele Trump este menționat implicit și explicit în ultimele rechizitorii, probele privind interferența Rusiei și premeditarea de a ajunge la Donald Trump și campania sa și de a-l plăti și sprijini ca să devină Președinte contra unor avantaje politice au apărut abia acum public și arată că a fost vorba de contacte începute în noiembrie 2015, mult înainte ca acesta să aibă perspective reale la nominalizarea Republicană și cu 7 luni înainte de a fi nominalizat.
00:15
Un român stabilit în S.U.A. şi-a ucis nepoata de trei ani, în timp ce tatăl ei se afla într-o altă cameră. Dat fiind că încăperea fetiței era supravegheată audio, tatăl i-a auzit ultimele strigăte.
00:15
Institutul Național de Statistică a publicat evoluția prețurilor de consum în luna noiembrie a acestui an, comparativ cu luna octombrie, dar şi cu luna noiembrie a anului trecut.
00:15
În nordul Dobrogei, în județul Tulcea, stă ascunsă între dealuri comuna Niculițel, fiind în centrul „triunghiului mănăstirilor”. În sec. IX. î.Hr. se arată în izvoarele istorice că această zonă era locuită de populația getică. Comoara de preț a localității o reprezinta, ca și acum, Bazilica paleocreștină, datând din sec. III-IV d.Hr – fiind cea mai veche construcție de acest gen din România și un monument unic în Europa, cât și cel mai timpuriu exemplu de transpunere a concepțiilor arhitecturale greco-romane în arhitectura paleocreștină.
00:15
00:15
România a pierdut, oficial, cea mai talentată tenismenă din noul val. În vârstă de 21 de ani, Raluka, fostă Raluca, a bifat, ieri, primul meci din postura de jucătoare a Cipriului.
00:15
Apariție de senzație la un post de televiziune din Rusia. Fiica cea mică a președintelui Putin a fost surprinsă într-un reportaj, în calitate de conducătoare a Institutului de Cercetare „Innopraktika”
Acum 30 minute
00:00
Europarlamentarul român Daciana Sărbu, aflată la Strasbourg a fost blocată într-un restaurant în timpul atacului armat care a avut loc în piața Kleber.
00:00
Doi britanici, de 70 și 72 de ani, au fost arestați pe o navă de croazieră din Caraibe, după ce în cabina acestora a fost găsită o cantitate mare de cocaină.
Acum o oră
23:45
Daniela Crudu se confruntă cu probleme foarte serioase de sănătate, fiind nevoită să respecte cu strictețe recomandările medicilor.
23:45
Trei polițiști au fost împușcați în Texas, Statele Unite, în timp ce încercau să aresteze un bărbat de 25 de ani. Bărbatul a furat arma unuia dintre ofițeri.
Acum 2 ore
23:15
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că Ioan-Vasile Brisc (foto) a fost revocat abuziv din funcția de prim-procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, stabilind astfel că acesta nu a dat detalii dintr-un dosar aflat pe rol, ci că doar a informat publicul despre o anchetă în desfăşurare. Drept consecință, statul este obligat să plătească daune în cuantum de şase mii de euro pentru magistrat.
23:15
Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) un cutremur cu magnitudinea de 2,4 grade pe scara Righter a avut loc marti seară în zona judeţului Vrancea. Seismul s+a produs la adâncimea de 98 de km.
23:00
Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea și Florin Iordache revin în atenția publică cu un nou proiect de lege controversat. Însă chiar dacă sunt obișnuiți să fie printre țintele preferate ale #Rezist, planul cu care ies în față în aceste zile are toate șansele să supere un procent mult mai mare din populație.
23:00
În luna iunie a acestui an, Lucian Bute anunţase că va deveni tătic pentru a doua oară. Atunci, Elena, soţia luptătorului Lucian Bute era gravidă în luna a treia. Cel de-al doilea copil al familiei Bute a venit pe lume pe data de 10 decembrie. Părinţii i-au pus numele Eric Ştefan
23:00
Un mare număr de elevi au protestat față de concedierea unui profesor care a refuzat să numească „băiat” o elevă „transgen”.
23:00
Şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani au fost reţinuţi luni de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Ilfov ca fiind suspecţi că au furat dintr-un tir aflat în mers mai multe produse electrocasnice şi laptopuri, în valoare se aproximativ 50.000 de lei. În prezent cei şapte infractori au primit mandate de arestare preventivă.
23:00
O adolescentă de 15 ani din Rusia a murit electrocutată în cada propriei locuinţe. Tânăra a folosit iPhone-ul în cadă în timp ce acesta era la încărcat.
22:30
În luna iunie a acestui an, Lucian Bute anunţase că va deveni tătic pentru a doua oară. Atunci, Elena, soţia luptătorului Lucian Bute era gravidă în luna a treia. Cel de-al doilea copil al familiei Bute a venit pe lume pe data de 10 decembrie. Părinţii i-au pus numele Eric Ştefan
Acum 4 ore
22:15
Merkel a promovat un imigrant turc ca nr. 2 al Biroului Federal pentru Apărarea Constituției (BfV), serviciul intern de informații al Germaniei.
22:00
Un raport publicat marți de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), arată că peste 14 milioane de adulți și aproximativ, 4,7 milioane de copii din Europa și Asia Centrală suferă de nesiguranţă alimentară severă.
22:00
Planului naţional de adoptare a monedei euro au aprobat marţi de către Comisia de fundamentare a Planului Naţional de adoptare a monedei euro. Obiectivul de adoptare a monedei euro de către România se poate realiza în "orizontul de timp 2024-2026".
22:00
Ingrid Mocanu, vădit deranjată de „posturile de propagandă dănileți și zegreni”, demontează ideea că „niciodată Guvernul nu poate adopta OUG - uri dacă legea se află în curs de modificare în Parlament”. Nimic mai fals, spune ea, şi argumentează în postarea de pe social media.
21:45
Focuri de armă s-au auzit, marți seară, în Strasbourg. Persoanele aflate în apropiere s-au adăpostit într-o piața în care are loc un târg de Crăciun.
21:30
O femeie riscă să fie închisă și să-și piardă copilul, după ce a fost acuzată de fostul iubit, un judecător din Italia, că nu l-a lăsat să-și vadă copilul pe care îl au împreună.
21:30
Un incendiu puternic a izbucnit, marți seară, într-un bloc din Orașul Bucecea, județul Botoșani. 32 de persoane, dintre care 22 de copii, au fost evacuate, după ce o garsonieră a luat foc.
21:15
Un bucureştean a reuşi să obţină o reducere de aproximativ 39.000 de euro a a costului creditului în urma negocierii cu banca. Acest şucru a fost posibil prin intermendiul Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB)
21:15
Am urmărit și eu luni seara ceea ce francezi au numit, dînd curs unui bombasticism de pe vremea Regelui Soare, Discursul lui Emmanuel Macron adresat națiunii franceze. Ce s-a întîmplat la Paris în ultimul timp știe mai toată lumea în țara noastră, pentru care Franța e o soră mai mare, deși Panait Istrati zicea că e o Românie nițel mai spălată.
21:15
Discursul de luni al lui Macron a arătat o serie de schimbări spectaculoase și surprinzătoare în paradigma președintelui francez.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.