Trump l-a nominalizat ca secretar al Justiţiei pe un republican care a mai deţinut acest post în mandatul lui Bush senior

Adevarul (Romania), 7 decembrie 2018 17:45

Preşedintele american DonaldTrump l-a nominalizat vineri ca secretar al Justiţiei pe William P. Barr, care a mai deţinut acest post în ultimii doi ani ai mandatului al prezidenţial al lui George H.W. Bush (1989-1993).

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
10:30
Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, dar declinul a încetinit în octombrie, când s-au pierdut 5.112 de locuitori, faţă de 6.103 în aceeaşi lună a anului trecut, în principal datorită creşterii natalităţii, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
10:30
Probele recoltate în cazul porcului găsit mort la Potcoava, vineri, 7 decembrie 2018, au demostrat că nu e vorba de pestă porcină africană, cum, de altfel, medicul veterinar concesionar a şi susţinut.
10:30
2018 este aproape de final, iar acest an a venit cu multe premiere pe piaţa de telefoane mobile. Am asistat la primul terminal cu senzor de amprentă inclus sub sticla ecranului, Huawei Mate 20 Pro, în timp ce celialţi producători chinezi, precum Vivo sau Oppo, s-au întrecut în design-uri fără „breton”.
10:30
Şapte localităţi din judeţul Gorj vor avea puncte de acces public şi gratuit la internet wireless, prin programul WiFi4EU, finanţat de Uniunea Europeană.
10:30
Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat de Consiliul Judeţean Galaţi în data de 10 decembrie 2018, iar termenul de finalizare este septembrie 2020. Mai exact, se vor reabilita 28 de kilometri din DJ 251 (între Smârdan şi Slobozia Conachi şi între Cudalbi şi Matca), restul fiind deja refăcut (Slobozia Conachi-Pechea-Cudalbi) prin alte două proiecte finalizate.
10:30
Două echipe de salvatori montani au reluat, luni dimineaţă, căutările pe Valea Morarului, în munţii Bucegi, unde duminică după-amiază o avalanşă a surprins mai mulţi turiştii aflaţi pe un traseu închis iarna.
10:30
Ultima secţiune din Autostrada Bucureşti – Ploieşti, respectiv porţiunea de la intrarea în Capitală cunoscută ca Autostrada Urbană, va fi recepţionată săptămâna aceasta, până pe 15 decembrie cel târziu, a spus pentru economica.net Eduard Hanganu, preşedintele Consitrans, consultantul proiectului.
Acum o oră
10:15
Cel mai nou produs Apple este un device de monitorizare a somnului care se conectează la iPhone pentru a afişa rezultatele.
10:15
Statele Unite al Americii rămân principalul producător de armament din lume, dar Rusia, care încearcă să-şi modernizeze forţele armate, a ajuns anul trecut pe locul doi, surclasând Marea Britanie.
10:15
În urma publicării articolului „Cu ce întârziere aplică ANAF reducerea de 10% pentru plata integrală a taxelor şi impozitelor până la 15 decembrie” pe site-ul „Adevărul”, ANAF recunoaşte că datoria egală cu discountul făcut pentru plata integrală a dărilor către Fisc se face abia peste opt luni.
10:15
Deficitul comercial al României a avansat cu 15,84% în primele zece luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 11,85 miliarde euro, în condiţiile în care importurile au crescut mai rapid decât exporturile, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
10:15
Trafic restricţionat, luni dimineaţă, pe DN 2 E85, la ieşire din municipiul Buzău către Prahova, din cauza unui eveniment rutier. Un tânăr din Ilfov a ajuns la spital, cu răni grave, după ce autovehiculul pe care îl conducea a intrat în plin într-un TIR.
Acum 2 ore
09:45
Activităţile vor continua la Pufeşti cu desfăşurarea ediţiei a VI-a la o competiţie de şah, toţi copiii vor primi dulciuri, iar unele familii, bătrâni, prin implicarea unei organizaţii vrâncene vor avea sărbători mai frumoase.
09:45
Preşedintele american Donald Trump susţine planurile Pentagonului de a solicita Congresului suma de 750 miliarde de dolari pentru cheltuielile de apărare anul viitor, a declarat un oficial american duminică, realatează Reuters.
09:45
Comisia Europeană a făcut publică lista localităţilor câştigătoare ale apelului de proiecte din programul WiFi4EU, ce finanţează introducerea internetului wireless în locuri publice.
09:45
Pompierii prahoveni au intervenit, luni dimineaţă, în comuna Dumbrăveşti pentru a stinge focul care a cuprins o casă particulară. La finalul intervenţiei, pompierii au descoperit cadavrul unui bărbat printre ruinele locuinţei.
09:45
Echipa de robotică a Colegiului Naţional ”Inochentie Micu Clain” Blaj a obţinut un grant în valoare de 5.000 euro. În aproximativ cinci luni de zile, RUBIX trebuie să conceapă şi să programeze un robot, cu care să participe la o competiţie la nivel naţional.
09:45
Imaginile cu directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit „Steluţele Mării” care îl lăuda pe primar în faţa copiilor pentru darurile oferite de primărie au stârnit numeroase reacţii.
09:45
Primăria Sebeş a lansat licitaţia pentru amenajarea unui număr de 14 platforme subterane de colectare a deşeurilor menajere.
09:45
Procuratura Anticorupţie anunţă despre finisarea urmăririi penale şi remiterea în instanţa de judecată pentru examinare în fond a cauzei penale de învinuire a ex-directorului filialei Donduşeni a unei bănci comerciale, pentru încălcarea regulilor de creditare, abuz de serviciu şi însuşirea mijloacelor băneşti în proporţii deosebit de mari în procesul de creditare a mai multor persoane din raioanele de nord ale R. Moldova
09:45
Pensiile vor fi mai mici în ianuarie, a spus duminică Victor Ponta, într-o conferinţă de presă, argumentând că diminuarea va fi dată de rata inflaţiei şi de creşterea preţurilor. La conferinţă a participat şi Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta.
09:15
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţa, avertizări cod galben de ceaţă pentru aproape jumătate din ţară, fenomenul fiind prezent în 20 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Izolat, din cauza ceţii, vizibilitatea scade sub 50 de metri.
09:15
Sute de opozanţi pro-ruşi din Muntenegru au purtat duminică veste galbene, devenit simbolul tulburărilor sociale în Franţa, în timpul unei manifestaţii împotriva unor procese lansate împotriva a doi dintre liderii lor, relatează AFP.
09:00
Un lăcătuş mecanic de la Cariera Lupoaia din cadrul Complexului Energetic Oltenia a suferit, sâmbătă dimineaţa, un accident de muncă.
09:00
Un accident grav s-a petrecut, duminică-seara, pe un drum din Olt, un bărbat de 53 ani pierzându-şi viaţă, cu toate eforturile echipajelor medicale de a-l salva.
09:00
Cel mai vechi lăcaş de cult din localitatea Novaci, care se află pe lista monumentelor istorice, a fost consolidată.
Acum 4 ore
08:30
Fotbalul românesc e condus după criterii aproape de neînţeles! În ultima vreme, se vorbeşte tot mai mult că FCSB, pentru a-şi spori şansele la titlu, vrea să-l schimbe pe Nicolae Dică.
08:30
Relaţia profesională s-a încheiat, însă prietenia cuplului Halep – Cahill se menţine, având în vedere că cei doi au ajuns împreună în elita tenisului feminin.
08:30
Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de ceaţă, luni dimineaţa, pe Autostrada A 1 Bucureşti–Piteşti, în special la intrarea în Capitală, Autostrada A 3 Bucureşti–Ploieşti, precum şi pe mai multe drumuri din estul şi sudul ţării, vizibilitatea fiind sub 100 de metri, scrie Mediafax.
08:15
Meteorologii avertizează că riscul de producere de avalanşe este, de duminică până marţi, moderat la peste 1.800 de metri altitudine în munţii Bucegi şi Făgăraş (versantul nordic). Stratul de zăpadă măsoară 65 de centimetri la Vârful Omu şi 65 de centimetri la Bâlea-Lac.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.